По отношение на здравето на Водолеите хороскопът е 
доста тревожен. На първо място трябва да обърнете внимание на 
психологическото самочувствие и да прекарвате времето си само с приятни 
хора. За да
 свалите нервното напрежение, ви се препоръчва да прекарвате повече 
време на свеж въздух, най-добре сред лоното на природата - в гората, на 
реката, до езерата или на морето. Отлични се оказват за здравословното 
ви състояние леките упражнения за разтегляне и релаксация, а също и 
щадяща диета. 
Полезно е да провеждате процедури за закаляване: 
обливания, втривания и въздушни вани. Разхлабващ масаж с ароматни масла 
може да ви помогне да се избавите от стрес и натрапчиви мисли. Месеците,
 през които особено трябва да се пазите са: март, май, юли и септември. 
Ако няма други показания, свързани с разположението на планетите, 
храната не заема много важно място в живота ви. Вие можете да получите 
удовлетворение от прекрасно подредената маса, украсена от изискани блюда
 и не по-малко удоволствие от простата храна, приготвена непретенциозно.
 Водолеите се управляват от Уран, много силна планета, макар и 
разположена далече от Земята. Физиологичното и влияние се свързва с 
тенденцията към спазми, слабо кръвообращение, особено в краката и 
бъбреците. Затова менюто ви е необходимо да се допълва от витамин С и 
рутин, за да се укрепва венозната система. Ежедневното приемане на 
витамин Е помага да се предотвратят съдовите заболявания. В ежедневното 
меню трябва да бъдат включени - кайсии, лимони, ябълки, круши, грозде и 
ананаси. 
Неблагоприятното разположение на Уран в момента на раждане 
отслабва изработването на хормони, регулиращи калциево-натриевия баланс.
 В резултат се получава нервно напрежение, раздразнителност и умора. 
Недостигът на калций трябва да се попълва с мляко, твърдо сирене, зелена
 горчица, ряпа, соя и бадеми. Клетъчната сол на Водолея е натриев 
хлорид, т. е. трапезна сол. При нейния дефицит водата в организма не 
може правилно да се разпределя. Този дефицит за съжаление не се попълва с
 добавянето на сол в храната. Излишеството на трапезна сол може само да
 нанесе вреда - главоболие и болести на бъбреците, високо кръвно 
налягане. Храните, които съдържат тази сол са - карфиол, зеле, спанак, 
моркови, репички, леща, житни култури, океанска риба и морски продукти, 
ябълки и смокини.