Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)14:54
19.06.2024
Сряда
44.192.48.196


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 3: Алхимия на човешкия дух » "Стани човек от Нвата Епоха"

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

"Стани човек от Нвата Епоха"


ЧЕНЪЛИНГ НА ЖИВО ОТ ХАВАЙСКИЯ ОСТРОВ КАМУЕЛА

Към този ченълинг на живо са добавени някои думи и разсъждения в името на яснотата и разбираемостта на предаденото.

Поздрави, скъпи мои. Аз съм Крион от магнитната служба. Никога не се страхувай, партньоре мой, че няма да дойда, когато ме повикаш. Сега всеки път, когато се срещаме, Крион ще казва на събраните в тази стая, че Крион не се обръща към групата човешки същества, а към сърцето на всеки един от вас. И така, тази вечер Крион застава пред вас и казва, "Обичаме ви от все сърце." И тази вечер Духът иска да седне пред вас ида измие нозете ви, защото вие наистина сте въздигнати. Преди да кажа нещо повече по въпроса, позволете ми да обясня какво точно става в тази стая в момента. Защото докато свиквате с гласа на моя партньор, разберете, скъпи мои, че преводът и мисловните групи, които дос­тигат до вас, говорят със същия глас като онзи, напътс­твал някога Моисей. Същият глас, който спрял ръката на Авраам с кинжала, вдигнат да прониже гърдите на Исаак. Тази вечер ви говори Духът, защото е било пре­допределено да седите тук и да четете тези редове.

Не е случайно, че точно вие чувате или четете тези думи в момента, защото ние изпълваме този енергиен портал с любов. Сега приканваме екипа, който ме придружава, да изпълни това място с любов, така че изго­ворените или прочетените думи да бъдат предадени посредством третия език, който говори на третото ви око, независимо дали чувате нашите думи. Тази вечер ще ви бъдат предадени сила и изцеление, и любов. Във всичките тези групи има три вида хора. Обръщаме се към всеки един човек, защото сред вас има една група на просветлени и готови за голямо енергийно извисява­не. Те ще си тръгнат от тази среща изцелени! И ще го постигнат чрез собствената си сила. Но тази вечер ще чуете истината и ще ви бъде предадена енергията за изцелението. Вие сте онези, които ще си тръгнат и ще вибрират три дни и ще преживеят безсънни нощи, защо­то в духа ви ще настъпят мигновени промени. Това е голяма чест, защото вие наистина сте готови да чуете тези думи. И ние изпитваме към вас голямо уважение.

Тук има и друга група хора, които са в началото на своя път, на онова блажено място, за което говори Духът и което ще промени живота ви завинаги. Така вие сте тук, за да научите повече за това, тръпнете в очакване на предстоящото и ние ви уважаваме, защото сте тук по план. И като казваме, че сте тук по план, имаме предвид, че физически сте пожелали да седнете на този стол. Третата група са онези, които са дошли, понеже е тряб­вало. Може би са тук по задължение към някой приятел или заедно със своя партньор, с който не са искали да се разделят. Може би ги е довело любопитството. И ние ви казваме, скъпи мои: обичаме ви точно толкова, колкото всяко друго човешко същество на планетата, и никой не съди съзнанието ви тази вечер, нито причините да дой­дете тук, нито намерението ви. Ако сте отворени и въз­приемчиви, ще получите информацията. Не е необходи­мо да й вярвате, просто оставете семената да попаднат в ума ви, защото някой ден ще пожънете реколтата. Гарантираме ви го! Знайте, че нищо от ставащото тук няма да ви навреди.

Крион иска да каже на всички човешки същества които седят тук тази вечер, че ви познаваме по име. Знаем вашето земно име, знаем и ангелското ви име. Знаем защо сте тук. Познаваме пътя ви и точно това е причината да ви почитаме и уважаваме, всеки един вас. Виждаме ви и знаем кои сте, докато седите на този стол. Вижте ни ясно, защото надарените със зрение сигурно виждат как аурата на партньора ми се променя. Това само по себе си е доказателство, че Духът ви говори чрез любовта от голямото централно Слънце. Чрез тазвечерното послание промените ще изобилстват в тази чиста енергия. Информацията на Крион променя човешките сърца и души. Това не е информация, която ще  промени доктрината на някоя организация. Няма да промени мястото, където отивате да се молите. Няма да промени обичта, която изпитвате към някой извисен учител. Това е просто информация за Новата епоха и нейните дарове. Някои от вас вече получават любовта и усещат как тя протича през тях. Скъпи мои, ние знаем кои сте. Но знаем и вашите изпитания; познаваме и вашите мисли. И тъкмо затова ви почитаме, понеже винаги именно вие сте избрали по план да присъствате тук; тази вечер... воините на светлината! Вие сте онези, които са избрали трудния път: да се родите във физическа форма на тази планета, за да повишите вибрацията. Многократно сте избирали да се подложите на този изпит; дори Крион не може да се похвали с това. Аз познавам цветовете ви, на всеки един от вас, и знам кои сте.  Защото вашите почетни значки сияят дори докато сте на столовете.

Миналите животи! Познавате ли вашата кармична група, скъпи мои, тази вечер? Може да ви изуми и изненада. Защото вие седите тук и се преструвате, че не се познавате. Защото на същото това място преди години (трудно е да се преброят), вие бяхте част от големия континент, наречен Лемурия. И всеки един от вас в това просветлено състояние в тази Нова епоха на тази планета е бил шаман, светец, жрец или жрица. Така  че това е вашата карма. Сега тя ви събира в група – може би не за дълго, защото ще поемете по собствения си път в новата енергия. Сметнахме, че ще ви бъде интересно да научите кои сте, защото всички събрани тук имат общо потекло от огромно значение за планетата. Не е случайно, че групата се събра сега, за да чуе словото на Духа.

Преодолейте страха от просветлението! Той не ви беше от полза, когато бяхте тук в Лемурия. Защото тогава загинахте малко след просветлението ви и сега ви преследва страха, че може да се повтори същото. Стра­хът е съвсем реален, сякаш крачите нощем сами. Това е семето на страха от изтреблението, сполетяло ви сякаш от ръцете на Духа, когато вашата цивилизация беше унищожена преди хиляди години. Затова ние ви привет­стваме и почитаме самото ви присъствие. На онези от вас, които са тук, на това място, наречено Хавайски острови, казваме - не пораждайте страх в душата на нито един Човек, а любов - защото Земята е в процес на изграждане.

Когато Крион работи, за да промени вашите маг­нитни мрежи, можете да сте сигурни, че Земята също ще се промени - ще поговорим за това малко по-късно. Земята е част от цялото и вие сте част от цялото и трябва да се промените заедно, за да подпомогнете собственото си съзнание. Земята не е неодушевена; тя не е някаква безплодна скала. Тя също си има същност и трябва да се променя заедно с вас. Затова сега ви казваме, че не след дълго тук ще настъпят нагъвания и размествания в земните пластове. Казваме на всеки един от вас, не се страхувайте. Защото докато сте на блаженото място на вашия път, ще бъдете на точното място в точното време. Ако загубите някакви материални притежания, не скърбете за тях, защото най-важна е вашата същност. Рад­вайте се, че сте живи заедно с вашия Висш Аз и не се притеснявайте. Ще се издигате като фарове за онези, които треперят от страх, и ще ги утешавате със знанията и просветлението си. Не ви даваме тази информация, за да всеем във вас страх, защото децата тук ще са в безопасност. Казваме това от уважение към промените, които стават на тази планета.

Позволете ми сега да ви разкажа за човешкото съ­щество в Новата епоха. Иска ми се да ви обрисувам качествата на новия Човек, докато любовта тук се усил­ва. Скъпи мои, понякога позволявам на моя партньор да ви вижда така, както ви виждам аз, и той ме е молил да не го правя твърде често, тъй като изживяването е раз­търсващо. Всеки един от вас е великолепен!.., и е на път да стане още по-великолепен. Нека ви обрисувам качес­твата на човешкото същество в Новата епоха. Човекът от Новата епоха се отличава с по-слаба двойственост. Двойствеността, както я виждат Крион и Духът, е поня­тието, с което обозначаваме бариерата между вас като човешки същества и вашия Висш Божествен Аз, който също сте вие. Понякога вие мислите за Бог като за някой друг. Вие сте част от цялото, също като Крион. И когато съ-творявате, вие съ-творите с Духа и водачите и самите себе си. Така че отслабеният дуализъм е отличителна характеристика на човека от Новата епоха. Воалът е леко повдигнат, така че да можете да се свързвате по-силно с вашия Висш Аз. Това прави възможни следващите няколко качества, на които ще се спра. Защото човекът на Новата епоха е онзи, който е съзрял възможността на новата енергия и е неутрализирал своята карма. И неза­висимо дали тя е тежка, или лека, човекът на Новата епоха е успял да я превъзмогне. Благодарение на този първи етап всички останали качества си идват на мяс­тото.

Следващото качество е отговорността и се състои от две части. Първата е перспективата. Човекът на Но­вата епоха разбира, че е напълно отговорен за всички неща, които се случват в живота му. Това означава познание на интуитивно ниво, че случващото се е плани­рано лично от вас. Не сте предопределени да направите каквото и да било. Вие сте господар на живота си и той ще съществува такъв, какъвто вие го изберете. Но вие планирате предварително прозорците на възможността и един от тях е тази вечер, докато седите на този стол, защото ви е довел тук! Помислете над това. Ето ви тук, слушате или четете тези думи - не по предопределение, а по ваш собствен избор. Тази перспектива за отговор­ността означава, че никой от вас не е жертва на нищо! Никой и нищо не ви причинява злини. Защото разбирате, че независимо как ви изглежда, случилото се е по ваш собствен план и избор да издържите тези уроци. В жи­вота ви ще стават много неща, които ще ви карат да се спирате и да се питате, "Защо ми се случва това?" Тогава ще трябва да си отговорите чрез вашата интуиция, за­щото сте го планирали много отдавна и събитието е кодирано на клетъчно ниво, в очакване да го разпознаете и да му отговорите.

Втората част на отговорността е нещо, за което досега сигурно не ви е хрумвало, и отново си спомнете, че Крион ви говори чрез Духа. Вие сте отговорни за планетата. Може би възприемате планетата просто като съд за вашето човечество; тоест, нещо, по което да вървите, или нещо, което да дишате, или нещо, на което да се наслаждавате. Това е безкрайно далеч от истината. Защото Крион е тук да промени вашата планета. Маг­нитните мрежи са само едно парченце и част от онова, благодарение на което съзнанието ви функционира. За­щото всичко тук е живо и притежава същност и вие трябва да поздравите планетата с голяма отговорност и да кажете: "Аз съм тук с теб и ти си тук с мен за новата енергия и заедно ще променим вибрацията... заедно като едно цяло." Така че важно е да започнете да се занима­вате с медитация, за да запомните тези неща. Посредс­твом ритуала на древните народи поздравете Небето, поздравете Земята, поздравете Ветровете и Водите. Пре­ди да започнете да медитирате, признайте, че сте едно цяло с тях. Кажете на глас, че сте част от цялото, защото едното не може да съществува без другото, а системата е пълна, когато човек я зачита и носи отговорност към нея. И повярвайте ми, скъпи мои, когато започнете да правите това, ще почувствате разликата. Ще бъдете за­земени и в безопасност. И сега говорим дори на онези, които се канят да предприемат дълго пътуване... почи­тайки най-вече водите, под които ще премине това пъ­тешествие.

Човекът от Новата епоха е упълномощен. Вече сме използвали тази дума и тя означава човек, който съ-творява. Това вероятно е един от най-висшите дарове, който получавате в новата енергия. Защото съ-творяването означава, че вие и Духът, и хората около вас създават собствената си реалност. Това може да ви се стори парадоксално, защото са ви казвали да съ-творявате само за себе си. Но когато започнете да съ-творявате за себе си, околните се повлияват в положителна посока. Призоваваме ви да препрочетете притчата за катранена­та яма, която беше дадена (Крион, Книга втора), за да разберете какво имаме предвид. Защото по този начин се осъществява съ-творяването. Когато съ-творявате за себе си, докосвате и помагате на околните; някои дори се просветляват... и всичко това, понеже сте съ-творили за себе си.

Съ-творяването има няколко елемента, които тряб­ва да обясним във вашата култура, за да ги разберете по-пълно. Първият е изобилието. Духът използва думата изобилие в смисъл на достатъчност, но достатъчност от ден за ден. А ако винаги сте в настоящето, значи всеки ден ще бъдете тук и сега. Това е изобилието. Вашето определение за богат човек не е ли такъв, който прите­жава достатъчно за цял живот?

Но пак ви казваме, че една от най-неразбираемите нови идеи за вас е, че имате контрол над тези неща. И това може да се постигне. Докато израствате с намере­нието да получите неутрален имплант като Човек от новата епоха, постепенно ще се научите да създавате собственото си изобилие. В миналото използвахме при­мера с птицата, който вие сигурно смятате за прекалено опростен. Но ние ви казваме, скъпи, птичката се буди гладна, но първата й работа е да запее. Тя знае, че я очаква изобилие и доволство, защото ще съ-твори храната си за деня. Не се тревожи откъде ще дойде храната, защото знае, че се храни ежедневно и е свикнала с това, че ще се погрижат за нея. Някои от вас сигурно ще възкликнат: "Но как можете да сравнявате птицата с човека? В края на краищата човешките същества имат интелект и са склонни да се тревожат и се различават от птицата." А аз ще отвърна, Човече, може би познанието, че това се дължи на интелекта и разума ти, ще те отведе до прозрението, че интелектът и разумът ти работят срещу теб! Защото според нас интелектът без интуиция е твой враг. Можеш да се интелектуализираш до смърт, до болест и до неравновесие, но когато съчетаеш инте­лекта с духовния Аз, интуицията и Висшия Аз - е, тогава се получава крепка спойка. Те се съчетават помежду си. Следователно вашата интелектуална природа и интели­гентност, заедно с вашия духовен Аз, ще бъдат равнове­сието на човека в Новата епоха. Някои от вас вече осъзнават това триединство, силата на трите елемента.

Следващият отличителен белег са взаимоотноше­нията. Излишно е да казваме, че това е най-трудната сфера. Тук имаме предвид всички видове взаимоотношения. Говорим за майки и дъщери, за бащи и синове, за партньори. Взаимоотношенията като цяло са ви дадени като изпитание. Всяко затруднение в тази област е пока­на да съ-творите изход от него. И когато успеете, особе­но на нивото на любовните връзки, вижте как се проме­няте! Нещо повече, скъпи мои, докато се променяте, наблюдавайте реакцията на вашия партньор. В тази сфе­ра ви очакват чудеса, стига да сте готови да ги приемете. Някои от вас все още очакват да срещнат подходящия партньор. На тях им казваме, че тези неща могат да бъдат съ-творени с великолепни резултати и ги молим за търпение, защото възможностите се подготвят, дока­то те чакат.

Следващата отличителна черта на човека в Новата епоха е в областта на здравето и лечението. Човекът на Новата епоха владее самолечението, защото е открил нещо важно. А то е, че бракът на интелекта, духовността и интелигентността с биологията е от решаващо значе­ние (пак стигаме до триединството). Не можете да се разхождате насам-натам с вашата човещина и вашата биология и да си въобразявате, че Духът живее в главата ви, докато останалата част от вас е просто парче месо! (Слушателите избухват в смях.) И въпреки това някои от вас го правят! А когато нещо в тялото ви не е наред, да си казвате, "Това или онова не функционира правилно" или "Това или онова ме боли". Научете се да се свързвате с вашата биология. Помолете я да ви говори и да бъде едно цяло с вас, а когато нещо ви дразни или боли, вижте защо. Започнете да мислите за тялото си като за "ние", вместо като за "то" и ще бъдете възнаградени богато, защото човекът на Новата епоха се възприема като едно цяло. Това е изключително важна информация за онези, които се стремят към дълголетие. И като заговорихме за тези неща, трябва да ви кажем, че вие неутрализирах­те кармата си. "Двигателят на кармата е смъртта и прераждането; когато тя бъде неутрализирана, смъртта се обезсмисля." Затова те приканваме, Човеко на Новата епоха, да живееш много дълго, по-дълго, отколкото си представяш. Забави процеса на стареенето и духовно съ-твори премахването на хормона на смъртта. Както сме предавали в миналото, това умение е напълно по твоите способности, но трябва да се упражнява. Не всички ще успеят да го постигнат веднага, тъй като е нещо ново и противоречи на житейския ви опит.

Следващата характеристика на хората на Новата епоха е, че те са пазителите на магията. Както вече е споменавал моят партньор, скъпи мои, това беше обяс­нено на 11:11 и 12:12. Създанията, които постепенно напускат тази планета, ви предават факела. Човекът на Новата епоха, тоест вие, е пазителят на магията! Радвай­те се, защото досега не сме казвали това на никого! Онези, които искат да се извисят, ще станат пазители на магията. Онези, които не искат да се извисят, но желаят да са носители на светлината и работници на светлината, също са пазители на магията. Всички вие до известна степен сте такива. "Пазители"... пазители на просветле­нието и бранители на истината... това сте вие. Защото факелът ви се предава от природните божества и онези в скалите, които поетапно напускат Земята. И докато напускат планетата с усмивка, изпълнени с почит към вас, те си тръгват с радост, а не с тъга, защото никога не са смятали, че подобно нещо би могло да се случи. Тук ключовата дума е почит. Цялата магия, която сте при­писвали на тези божества, е ваша сега! Вие сте единст­вените пазители на енергийното пространство на цялата планета и вече не ви се налага да го делите с досегашните му съдържатели. Повярвайте ми, те не си тръгват с тъга!

Човекът на Новата епоха е умиротворен. Умиротворен е, понеже вижда в перспектива и разбира какво става. Понякога наричаме това състояние "негарантиран мир". Изразът може да ви изненада, но означава онзи вид покой, който изпитвате дори когато наоколо цари хаос. Възможно е да сте в центъра на някакви смутни събития, но да изпитвате пълен покой. Защото се чувствате сигурни в плана, който сами сте изготвили и изпитвате покой, независимо какво става. Сега ви казваме, скъпи, че можете да посрещнете с вътрешен мир дори смъртта на любим човек, знаейки, че той я е планирал, преди да дойде. Вече сме говорили за тези неща и за ролята на мъката и скръбта. Може би някои от вас наскоро са изгубили скъп човек, но знайте, че сега той е тук и ви обича! Виждате ли цялостната картина, пристигането и заминаването?... и единството на планетата за всички вас? Човекът на Новата епоха е наясно, че той е собствените си предци! На това му се казва кармичен хумор! Представяте ли си как сами си оставяте послания отново и отново, за да ги потърсите и намери­те. Вие принадлежите към всички култури и раси, дори докато седите в тази стая и четете тези редове. Това е отличителната черта на човека на Новата епоха.

Последното качество на човека на Новата епоха затруднява повечето от вас; но с течение на времето ще го овладеете. Търпение и търпимост. Защото човекът на Новата епоха е толерантен към непросветления си съсед и колкото и елементарно да ви звучи, едва ли ще го осъзнаете, докато не го изпитате лично. Когато другите ви критикуват, именно вашата търпимост и душевен мир и търпение ще ви помогнат да им отвърнете с любов, защото ще видите, че те също са в процес на израстване и няма да ги съдите. Едно от най-прекрасните качества на човека от Новата епоха е, че вместо да започне да се защитава, когато го обвинят, той се застъпва за обвинителя и му изпраща любов. Това не е трудно, тъй като ще бъде част от природата ви като човек на Новата епоха И макар противниците ви да са яростни, вие няма да ги осъждате. Защото ще ги възприемате като част от собствения ви процес, какъвто сте го планирали. Те са в живота ви по взаимно споразумение, но когато вашата карма е неутрализирана, става невъзможно да ви извадят от търпение. А и за тяхното израстване е важно да бъдат в живота ви. Скъпи мои, задължително трябва да разберете това. Някои от тях може никога да не постигнат вашето просветление и все пак те вървят по своя път подобно на вас. Те по нищо не се различават от вас. Заедно сте планирали да сте тук и те си имат своя собствен път и пътуване. Да съдите другите е все едно да съдите себе си, защото всеки човек е част от вашия колективен план.

Сега държим да ви кажем нещо, което може би вече сте забелязали на планетата и което е свързано с "племенното съзнание". Искаме да се огледате наоколо и да видите какво става на Земята. Новата енергия и протичащите промени ще ви подтикнат да осъзнаете този елемент; а именно наследствената линия. Скъпи мои, дори в момента всички големи конфликти и по-малките войни на планетата са на племенна основа. Дотук се е стигнало. Вече не се изправят нация срещу нация или страна срещу страна както в старата енергия. Сега е племе срещу племе, както се очакваше. До известна степен ще бъде така до края на времето на планетата, защото не всички ще постигнат просветление.

Това племенно съзнание е в реда на нещата. Инте­ресно е да се види каква полза иска да извлечете от него Духът, тъй като то представлява осъзнаване на "семената на първото племе на Земята". Защото когато се присъедините към другите племена в галактиката, ние иска­ме да познавате потеклото си, а в момента вие го възприемате като отделни родословия на племената по тази планета. Молим ви да обедините тези чувства в едно усещане за човешкия род, за да не бъдете принудени по-късно, скъпи мои. Защото в бъдеще ще трябва да преговаряте с другите племена в галактиката като едно човешко племе от планетата Земя. Затова ви молим да обмислите казаното. С течение на времето тези неща ще ви се изяснят.

Освен това призоваваме водачите на племената да преведат древните езици и да ги обединят в един. Тук имаме предвид езиците, които са на възраст най-малко 10 000 ваши години. Молим духовните водачи на тези племена, независимо от родословието на тази планета, да съберат тези учения и да ги сравнят. Вгледайте се в приликите и признайте истинността им. Не разчитайте на текстове, датиращи от по-малко от 10 000 години, Това също ще ви се изясни с течение на времето.

Такива са предупрежденията на Духа в Новата епоха и уважението, което изпитваме към вас като Човешки същества, съществуващи сега в тази Нова епоха. Защото Духът не може да направи това сам! Вие все пак сте Човешки същества в училището на Земята и ви остават още толкова много уроци. Не кармични, а земни... а по-късно ще има и галактически. Но засега, докато вървите по пътя си като просветлени хора, ще посрещате с вътрешен мир всеки урок... без страх дори в лицето на неизвестното. Ето това е човекът на Новата епоха!

(Коментар за читателя. Този ченълинг беше направен няколко дни след земетресението в Япония през януари 1995.) Спираме за момент преди поредната ис­тория на Крион, за да ви кажем отново как ви възприема Духът. Скъпи мои, в този момент има хиляди, които са били човешки същества на тази планета и са получили своята същност в пещерата на сътворението и стоят в почетната зала! Защото онези, които са напуснали нас­коро тази планета и за които вие жалеете, в момента ликуват. Ако можехте да ги видите и ако аз можех да ви покажа церемонията по награждаването, където те получават цветовете си, щяхте да се слисате. Точно сега всеки един от тях притежава неограничена възможност да стои в присъствието на Духа и да бъде почитан по името на последната си инкарнация, в която е изпълнил договора си. Ако можехте да видите това, щяхте да имате съвършено различно отношение към човешката смърт.

А сега ми позволете да ви разкажа историята за бащата и сина. Оставете любовта да пропие всяка час­тица от тялото ви, докато истината на тази история се разгръща пред вас. Сега е моментът за изцелението, за което сте дошли и заради което четете тази книга. Да, на вас ви говоря. Ние знаем кои сте!

И така, живеел на планетата Земя един баща. Той все още не бил баща, но му предстояло да стане, тъй като наближавало раждането на детето му. И той се надявал да бъде син, защото имал големи планове за своята мъжка рожба. Бил дърводелец и искал да предаде занаята си на сина си. "Ех, мога да го науча на толкова много неща. На тънкостите на занаята, който той със сигурност ще обикне и ще го предаде на следващите поколения от рода ни", мислел си той. И така, когато детето се родило и наистина се оказало момче, бащата бил пиян от радост. "Ето го моят син!", провикнал се той. "Сега той ще продължи нашия род. Ще продължи името ми. Ще стане велик дърводелец, понеже ще му предам всичките си знания. Ще ни бъде толкова хубаво заедно с моя син!"

Детето пораснало и много обичало своя баща. За­щото той му треперел като на писано яйце и при всяка възможност му повтарял: "Сине, само почакай да споделя тези неща с теб! Много ще ти харесат. Ще продължиш рода и занаята ни и ние ще се гордеем с теб дори след смъртта ми." Но постепенно се случило нещо неочаквано. Малко по малко синът започнал да се задушава от бащиното си внимание и усещал, че има свой собст­вен път, макар да не го осъзнавал с точно тези думи. И в него назрял бунт. Когато станал юноша, вече не проявявал никакъв интерес към бащините си наставления за дърводелството и родовата традиция. Един ден той казал на баща си: "Татко, моля те, разбери ме; аз имам мои желания и мечти. Влекат ме други неща, а не дър­воделството." Бащата не повярвал на ушите си и възкликнал: "Но сине, ти не разбираш! Виж, аз съм по-мъдър от теб, затова ще реша вместо теб. Нека да ти покажа тънкостите на занаята. Довери ми се. Послушай ме, аз ще ти бъда учител и двамата заедно ще постигнем много." А синът отвърнал: "Аз не виждам нещата така, татко. Не искам да стана дърводелец, нито пък искам да те обидя, сър. Но аз имам свой път и искам да го извървя." Това бил последният път, когато синът нарекъл баща си "сър", защото уважението между тях посте­пенно отслабнало и изчезнало, докато накрая се превърнало в черна бездна.

Синът възмъжавал, а бащата продължавал да му вади душата да стане нещо, което той не искал да бъде. Затова синът напуснал дома си, без дори да се сбогува с баща си, ами вместо това оставил бележка, на която пишело: "Моля те, остави ме на мира." Бащата бил съкрушен. "Синът ми", мислел си той, "цели двайсет години се грижих за него. Той трябваше да бъде всичко: дърводелец, признат майстор в занаята и да продължи името ми. Срамувам се. Той ме опозори!" А синът на свой ред си мислел: "Този човек ми съсипа детството и ме превърна в нещо, което не исках да бъда. Нямам никакви чувства към него." Така между бащата и сина се породил гняв и омраза, които останали до края на жи­вота им, чак до смъртта им. А когато на сина му се родило дете, красива дъщеря, той си помислил: "Може би трябва да поканя баща ми да види внучето, което ще продължи рода му." Но после размислил: "Не, той ми съсипа детството и ме мрази. Няма да споделя нищичко с него." Така старецът никога не видял внучето си.

Бащата умрял на осемдесет и три години. На смъртния си одър той се обърнал назад и си рекъл: "Може би сега, когато смъртта наближава, трябва да повикам сина си." Така, в този момент на мъдрост, близо до смъртта, усещайки наближаващата интуиция и познание, той изпратил да повикат сина му. Но синът отказал да отиде и поръчал на пратеника да предаде следното: "Не ме е грижа за теб, ти съсипа живота ми. Стой далеч от мен." А после добавил: "Радвам се, че си отиваш." Да, това било продиктувано от гнева и омразата.

Синът имал хубав живот. Той също умрял на осемдесетгодишна възраст, заобиколен от близки, които го обичали искрено и скърбели, че вече напускал планетата Земя. И точно тук, скъпи мои, започва историята. Защото синът се върнал в пещерата на сътворението. Предприел тридневното пътуване, при което взел своята същност и името си и пристигнал в залата на почестите. Там дълго се оглеждал с възхита, защото се озовал сред милиони създания, на стадион, който изобщо не можете да си представите, аплодиран и почитан за онова, което бил преживял на вашата планета. Виждате ли, скъпи, всички вие сте били вече там, но ние не можем да ви го покажем, защото ще развалим изненадата и ще ви при­помним неща, които не бива. Но някой ден отново ще се озовете там, за да получите следващия си цвят. Защото всички същества във вселената виждат цветовете ви при среща с вас. Вашите Цветове са вашият личен пропуск, показващ, че сте воини на светлината на планетата Земя. Сега ви е трудно да го осмислите, знам, но все пак е точно така. Нямате представа колко са важни тези уникални значки от Земята. Някой ден ще си спомните думите ми, когато ме видите сред публиката в залата на почестите.

И така, синът се радвал на поздравленията, а енергията му се обогатила с новите Цветове, които се преплели с предишните, за да показват на околните кой е. Когато церемонията приключила, синът, обгърнат в мантията на истинската си същност на универсално създание, се озовал на едно място, където незабавно видял своя най-добър приятел Даниъл... с който се бил разделил, за да дойде на планетата Земя. Щом зърнал Даниъл от другата страна на бездната, той извикал: "Ето те и теб! Толкова ми липсваше. Двамата се приближили, така да се каже, и се прегърнали, сливайки енергиите си. После заговорили радостно за старите времена, прекарани заедно, преди синът да дойде на Земята.

И както се разхождал из Вселената със своя приятел Даниъл, един ден той му казал: "Знаеш ли, Даниъл, ти беше страхотен баща на Земята." А Даниъл отвърнал: "Приятелю, ти беше прекрасен син. Не е ли изумително какво изживяхме като човешки същества? Колко силна беше двойствеността, че ни раздели на Земята. Как е възможно да се случи подобно нещо?" Първият рекъл: "О, воалът беше толкова плътен, че ние не знаехме кои сме всъщност."

"Но планът се получи добре, нали?", попитал някогашният син. "Да, така е", отговорил Даниъл, "защото нито веднъж не прозряхме истината за това кои сме."

Тук оставяме тези две създания, които се отправят да планират следващото си пребиваване на Земята. И ги дочуваме да казват: "Хайде да го направим пак! Само че този път аз ще съм майката, а ти дъщерята!"

Тази безценна история се разказва специално за онези читатели, които все още не са осъзнали дара на онова, което се случва в живота им... или все още не са разпознали своя най-добър приятел.

Скъпи мои, вижте колко силна е била любовта на тези две създания, за да се съгласят да преживеят всичко това! Дадохме ви пример за гняв и омраза, но това са само кармични качества. Били са страхове за преодоляване и сега ви казвам, че ако сина или бащата бяха разпознали в този живот истинската си същност, щяха да навлязат в страха от омразата и гнева и да излязат с любов. Другият не би могъл да устои и нещата щяха да се развият различно. Това е урокът за човека от Новата епоха. Независимо какво си мислите, че има пред вас, и независимо как изглежда, това може да е тънък като хартийка страх, готов да бъде преодолян, готов да се превърне в любов.

Любовта, скъпи мои, е най-великата сила във вселената. Енергията на любовта не ви вдъхва просто покой. Енергията на любовта не ви дава само упълномощаване. Енергията на любовта е отговорна и за мълчанието ви в лицето на обвинението, за вашите универсални истини, а понякога и за най-непросветлените неща на тази пла­нета, които можете да си представите! Защото източникът на вашия кармичен план също е любовта. Понякога може да приема странен облик, например омраза и гняв, но любовта е основната фигура в плана. Тя има сила. Има плътност. Има логика и смисъл. Тя е същността на вселената и тази вечер блика към вас.

Защото ние сме тук по предварителна уговорка и всичко казано тази вечер се изрече, за да се насладите на една заслужена промяна в сърцето или промяна в енер­гията. Моят партньор измина цялото това разстояние, за да ви предаде тези послания: че е обичан точно толкова, колкото и вие, че неговата задача не е по-важна от вашата и че тя е да получите дара на новата енергия и да станете човек на Новата епоха. А междувременно протегнете ръце, докоснете водачите си и почувствайте електричеството и магнетизма на любовта, които ви изпраща сега Духът. Крион е само един сред десетките хиляди невидими създания на тази "ваша" Земя.

Категория: Книга 3: Алхимия на човешкия дух | Разгледан: 1279 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/2
Коментари: 2
17.04.2009
1. Бонд (Бонд) [Материал]
Надяваме се, че прекараното заедно време ви е дало по-широк възглед не само за това кои сте, но и кой седи до вас и се преструва, че не ви познава, а това може да е вашият най-добър приятел или някогашен партньор. Иронията тази вечер е, че това събиране може да е единственият път, когато се виждате като хора, докато учите уродите си. Такъв е космическият хумор на Духа: механизмите на груповата карма ви карат да се завръщате отново и отново, за да виждате познати лица, които не разпознавате! Бащи и синове, майки и дъщери, сестри и братя: знайте, че се познавате до един!
Сега, докато ви обгръщаме с любов, ви напомняме, че семейството, към което принадлежите, и племето, към което спадате, са планетата Земя. Приключваме сеанса с думите, че това, което почувствахте тази нощ, се е запечатало в клетките ви и никога няма да бъде изхвърлено. Защото от този момент нататък ще бъде част от вас, дори да не помните точните думи. Приемете този дар, ако искате. Духът уважава всеки един от вас, дръзнал да седне тук тази вечер или да прочете тези редове. И нямаме предвид само изминалите няколко часа, а вашия житейски път досега. Защото вие сте в "сега" с нас тук. Всички читатели изживяват същата времева рамка и енергия като слушателите, насядали тук на големия остров.
Нима наистина смятате, че сте взели тази книга случайно? Любовта ни към вас е абсолютна и ви се дава безкористно като признание за истинската ви същност.
Така е.
Крион
:

09.11.2011
2. Desislava Nikolova (thankfulness) [Материал]
YDIVITELNO!
:

Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.48.196          Сряда          19.06.2024, 14:54