Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



02:17
29.03.2024
Петък
3.93.59.171


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 2: Не мисли като човек » Въпроси за миналите животи

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Въпроси за миналите животи

Въпрос: Спомена груповата карма и каза, че по-нататък ще ми разкажеш още за нея. Как действа тя?

Отговор: Тя стои в сърцевината на повечето кармични уроци. Освен това е един от най-сложните универсални механизми. Самите вие напълно я разбирате и използвате, но за съжаление е трудно да ви я обясня, докато сте в урок, поради сложността на концепцията и вашата неспособност да я проумеете.

Може би някои от вас имат интуитивното усещане, че много от близките им са били с тях и преди, в миналите животи... че вашата майка днес по-рано ви е била син и ваша сестра преди това. Това не е нелогична или глупава мисъл. Истината е, че е по-вероятно да е факт, отколкото да не е. Когато помислите, че трябва да отработвате карма с онези, които са я създали, тогава е важно и да осъзнаете, че сте работили заедно, за да я създадете, и трябва да работите заедно, за да я неутрализирате. Това изисква усилията на група от същества, а следователно и групова карма. В миналите инкарнации вероятно сте имали баща, който ви е биел, или хора, които са били нечестни спрямо вас, или сте взели решения, довели до смъртта или страданията на определени хора. Дори само в тези примери вие сте създали сложни групово-кармични връзки. Тези хора и групи се завръщат с вас в различни времена, под различен вид, за да отиграят своята връзка с вашия кармичен отпечатък.

Например някое предишно преживяване с баща ви може да ви кара да се чувствате изоставени днес. Това чувство на пръв поглед безпричинно преобладава в живота ви, докато не успеете да обградите с любов дъщеря си... която може да е точно завърналия се ваш баща. Понякога членът на групата е просто катализатор и не се връща при вас. Той само посява семето, върху което да работите вие, и не играе роля в неутрализирането на кармата. Друг път, и по-често, той играе активна роля в неутрализирането, но не винаги както в примера с бащата (който е обектът на неутрализирането). Представата, че кармата винаги е размяна на ролите от живот в живот, не е вярна. Убийците не са връщат, за да бъдат убити, а злосторниците не се връщат, за да станат жертва на злодеяния. По-вероятно е точно обратното; тоест, вие често получавате още един шанс да понесете неправда от същата група, да се справите с нея и да постигнете просветление. Виждате ли как преодоляването се отразява и върху околните? То е част и от тяхното израстване или поне възможност за израстване. Всичко това е свързано с интуицията, с черпене на сила там, където я има, и с последователното пълно просветление на личността. Ако сте вземали лоши решения, които са били в ущърб на хората, вероятно ще получите същата възможност още веднъж. Но този път имате шанс да се доверите на интуицията и съвестта си, вместо на егото или на емоциите.

По отношение на онези, които са ви навредили... те може би са се върнали в подобни житейски позиции като възможност за вас да реагирате по различен начин и да "преодолеете" страха, свързан с миналите събития. Много пъти членовете на групата се появяват в живота ви за съвсем кратък срок, само за да "задвижат" преодоляването и да подпомогнат също собственото си кармично пречистване.

Освен това съществува и голямо количество единична, движена от събитията карма. Пример за това е ненадейната смърт при падане или удавяне. В следващата инкарнация сигурно ще изпитвате голям страх да не паднете или да не се удавите, без да виждате причина за тези чувства. Това също са страхове, които трябва да преодолеете, и са тясно свързани с интуитивното доверие в механизмите на Вселената в живота ви, а не с хората около вас. Именно тях описах по-рано като "заблудите" на вашето изражение. Това са необосновани страхове и съществуват единствено за да бъдат преодолени.

Причината всичко това да бъде така е толкова сложна, че има огромен брой взаимосвързани качества между отделните индивиди и групите. Очевидно групите се припокриват и ако животът ви предполага постоянни пътувания от едно място на друго, тогава сигурно се питате как е възможно да сте свързани с групите, но това със сигурност е така. Където и да отивате, има някой, който е там, за да ви помогне по някакъв начин, и обратното. В допълнение към тази сложна картина съществува добавеното измерение на земното време. Някои същества идват, за да прекарат живота си с вас. Някои идват, за да бъдат в живота ви само за кратко, а после се случва смъртта. Някои идват с единствената задача да умрат! Във всички случаи, всяко идване и заминаване е свързано с уроци и както споменах, драматичните събития, като смърт, травма, война и природно бедствие, носят най-големите възможности за уроци. Факторът време изисква съществата да изчакат да се преродят, понякога почти цял живот, за да бъдат съвсем малки, докато вие сте възрастни. След вашата смърт има друга група, с която те да взаимодействат. Виждате ли колко е сложно? Прилича на триизмерен шахмат с различни ходове. Един взаимодейства с мнозина и мнозина взаимодействат с един.

Ето защо, когато загубите любимите си или приятелите си, вие нямате представа дали те ще се завърнат бързо или ще изчакат по-голямата част от групата да се присъедини към тях. Освен всичко друго трябва да имате предвид и физическото разположение на Земята. Всички вие, в един или друг момент, сте били част от великите цивилизации на планетата. Често пъти това е ставало със същата група, но не винаги. По принцип групите обикновено се държат заедно, за да улеснят урока, но вие все пак се срещате с хора и от други части на Земята, които усещате, че познавате, и те може да са били "статисти" за друго същество, което е продължило напред или е завършило обучението си. Статистът е човек, който се инкарнира на мястото на член от групата, който е приключил, за да способства за същата карма, която е трябвало да отработи онзи, който не е успял да се върне. Статистът е съвършено различен тип индивид и често изглежда неуравновесен на обществото. Това е човек, който отработва чужда карма в полза на околните, нуждаещи се от нея.

По отношение на явлението, което наричате "преотстъпване", има два сценария:

(1) Когато е уместно, има такива, които "поемат щафетата" по време на инкарнация, тъй като някой съществуващ човек е приключил с кармата и може да си отиде. Но от времеви съображения за Вселената е по-удобно да "размени душите" в едно тяло, така че да влезе друг, без биологическо раждане. Това обикновено се случва след продължителна кома или някакъв променящ живота сън.

(2) Освен това не е изключено същото същество да се реинкарнира в същия човек по време на същия живот! Това често става след близко до смъртта преживяване или при някаква травма, когато смърт е била избегната сякаш на косъм, а човекът се е променил коренно вследствие на преживяването. Това са все методи, които използва Вселената, за да ускори отработването на груповата карма.

Един очевиден въпрос, който сигурно ви терзае, е за физическия брой на хората. Вече ви казах, че цялото никога не се променя, но щом сега има много повече хора от преди, откъде са дошли те? Отговорът тук е още по-сложен. Те са имали уроци на други места, вероятно в една звездна група. Запомнете, вашето служене към Вселената е това на воина на светлината. Вие постоянно влизате и излизате от урок... и аз не съм казвал, че това винаги е ставало на Земята. Когато завършите урока си тук, може да се преместите някъде другаде, за да овладеете нов урок.

В заключение на въпроса ти, скъпи мой, имай предвид, че онези около теб, които играят активна роля в живота ти, са най-вероятно стари души и те многократно са били с теб. Това променя ли възгледът ти за тях?

Въпрос: Знам, че вече отговори от части на въпроса за масите, които умират сега на планетата, но не можеш ли да си малко по-изчерпателен? Все още ми е трудно да го проумея.

Отговор: Вие винаги ще реагирате болезнено на смъртта, дори на уместната смърт, тъй като тя символизира земната болка и страдание и биологическите трудности. Никога не си въобразявайте, че ще преодолеете това състрадание, тъй като то е част от вашето равновесие. Уместно и правилно е да изпитвате мъка за страдащите души и заслужавате уважение за това, че искате да предотвратите бедите им.

Но не можете да направите нищо, за да предотвратите гибелта на големи групи от хора сега. Процесът вече е започнал и ще продължи с години. Дори в момента, докато четете тези редове, умират огромен брой хора, за които нищо не се споменава, и това е част от цялостния сценарий за планетата. В предишната поредица неведнъж се спирах на този въпрос. Тогава ви казах, че близо един процент от цялото земно кълбо участва в този процес. Тази цифра представлява цели кармични групи, хора, които нямат никаква надежда да получат просветление или да продължат по пътя. Иронията тук е, че в старата енергия тези групи можеха да останат; сега новата енергия изисква да си отидат. За тях няма движение напред, нито напредък в обучението. Правилно е да стане така, а душите им копнеят да продължат развитието си.

Това са групи, които са знаели, че това може да се случи, когато са идвали, и са вложили дълбок смисъл в своя край. Тези специални групи, за които се тревожите, ще се завърнат незабавно като надарени хора с аура в индигов цвят. Смъртта им ще бъде огромна помощ за планетата и всъщност е част от новата ви възможност и от вече обсъдената трансформация. Аз осъзнавам и разбирам колко парадоксално ви се струва всичко това, защото вие сте създания на любовта, родени в духа, и сте предназначени да следвате хуманитарни мисии. Правете каквото можете за тях, но не се отчайвайте заради бедите им, защото те имат смисъл, особено за децата. Наблюдавайте всичко с универсална мъдрост. Плачете, ако ви помага, но накрая стигнете до зрялото разбиране на нещата в по-голямата, цялостна картина.

Въпрос: Можеш ли да ни кажеш нещо ново за механизма на миналите животи, което да ни бъде от полза сега и в бъдеще?

Отговор: Ще дам прозрение за онези, които се занимават с пречистване на миналите животи. Съществува човешко качество, което е и душевно качество. Някои от вас по-рано са решили, че в престоя си на Земята човек има времеви цикъл, който е бърз, бавен или нещо по средата. Измервате го в години. Използвате го, за да обясните защо на един човек му трябва много дълго време, за да се промени, или пък го постига бързо. Това не е промяната, която очаквате. Въпреки че сте съвсем прави в метода за определянето на цикъла за даден индивид, онова, което не знаете, е, че времевият цикъл ще бъде същият за душата му. Ще бъде същият за тази душа при всяко нейно прераждане на Земята. Бил е същият през последната инкарнация и ще бъде същият в следващата. Това е душевно качество и е свързано с универсалната конфигурация на вибриране, както и с вашия времеви цикъл на Земята. То е едно от няколкото качества, които се пренасят във всички инкарнации, понеже принадлежат на душата и са постоянни. Произходът на това качество не е биологически, а универсален. Не мога да обясня тази промяна на модела, която принадлежи на същества като мен и вас, тъй като тя борави с термини и концепции, които са непонятни за вас, докато сте в урок.

Новата информация е, че има и цикличен житейски модел, който пасва на времевия цикъл. Ако знаете, че някой човек има времеви цикъл 3, тогава трябва да потърсите важни инкарнации с кармично значение в групи от по три, броено назад от настоящия живот. Не всеки живот се отличава с огромно кармично значение. Всъщност, повечето животи не са такива. Ето защо много хора водят безметежен живот, без особени катаклизми, сътресения, уроци, преодоляване на трудности или постигане на просветление. Много съществувания се живеят като периоди за отдих между значимите инкарнации. Помнете, че за нас времето е без значение. То е само земно понятие, затова нещо, което на вас ви изглежда като много продължителен и труден процес, за нас е "сега". Душите ви се нуждаят от периоди на леки кармични взаимодействия между тежките така, както вашето здраве се нуждае от баланс в земните неща.

За вас, като работник, това означава, че можете да се насочите по-вярно към важните инкарнации. Ако знаете времевия цикъл на даден човек, потърсете същия цикъл за значимите инкарнации, онези, които са причина за страха и неприятностите сега. Това е и тайната за вида на кармичните уроци. Хората с дълъг житейски цикъл (например 9) са склонни да имат по-тежки кармични атрибути във всеки девети живот и е по-вероятно да се нуждаят от чужда помощ, за да ги преодолеят. Човек с времеви цикъл 2 ще бъде натоварен с повече атрибути във всеки втори живот и ще е по-способен да ги преодолее в ежедневието си. Търсете трагедии и физически проблеми в по-дългите житейски цикли и повече карма на човешките взаимоотношения при по-бързите цикли. Това са общи положения и както във всяка карма, има изключения според групите... но в общи линии информацията ще ви бъде от полза.

Въпрос: Искаш да кажеш, че някои от нас редовно поемат по-тежка карма от другите? Това изглежда някак нечестно.

Отговор: Спомняш ли си, когато говорих за вашите културни предубеждения, които пречат на ясното логическо мислене? Това е идеален пример. Кой казва, че всяка душа овладява всевъзможни кармични уроци? Едва ли! Както има специализация в служенето, така има и качества във вашата група. Всички вие сте много, много различни от тази страна на воала, отколкото в човешки вид. Сигурно си въобразявате, че всички същества от моята страна са фигури в бели роби с безизразни лица?

Разнообразието ни би ви изумило. Така, както по-рано ви описах различните ни цветове, всеки един от нас има свое име, форма, служба и умения, които владее до съвършенство. Вие знаете тези неща, но те са скрити за вас. Не разбирате ли, че вашата биология е създадена по модел на по-голямата картина? Нима смятате, че на Земята щеше да има такова разнообразие от личности, ако те се връщаха в някаква мирска родова еднаквост от тази страна на воала?  Каква смешна представа!

Обичам ви искрено и искам да ви дам повече информация по темата за кармата и за нейната връзка с животите. Знайте следното: вашата душа е специалист, който овладява урок. На душевно ниво някои са подготвени за по-малко на брой тежки уроци, а други са подготвени за хиляди по-дребни, така, както хората са надарени с различни качества. Общо взето, нещата стават така: има три основни групи от кармични съображения - групата от 1 до 3, групата от 4 до 6 и групата от 7 до 9. Няма по-висок цикъл от 9. Ако откриете човек, който не спада към никой повтарящ се цикъл, може би имате работа с една от малкото специални души, които притежават многобройни качества и могат да променят циклите си, ако желаят.

Хората с цикъл от 1 до 3 пристигат със съответния кармичен отпечатък, способстващ за бързото завъртане на множество малки, но силни уроци. Тези по-чести уроци са свързани с взаимоотношенията с другите в обучение. Познавате много такива хора, скъпи мои, тъй като те са навсякъде около вас. Те трябва да преодолеят последиците от взаимодействията си с хора, които са ги обидили, или с хора, които те са обидили. В настоящия си живот постоянно имат сериозни проблеми с родителите или децата си, или с други роднини и приятели. Те сякаш са вечни жертви или смятат, че трябва да се опълчат и да въздадат справедливост, или пък постоянно се отбраняват. Това е кармата на групата от 1 до 3. Както сигурно предполагате, при 1 имаме малко по-различно количество, отколкото при числото 3. Хората от тази група, които успеят да неутрализират кармичния отпечатък, най-вероятно се стремят да помагат на другите на духовно ниво. Всички представители на тази група трябва да научат важния урок на търпимостта, който е труден за всеки човек.

В групата от 4 до 6 има по-равномерно разпределение на всички видове карма. Нейните представители трябва да преодолеят не само някои човешки ситуации, като групата 1-3, но им се налага да се справят и с някои по-тежки събития. Хората тук трябва да преминат през уроци, свързани с повече насилие, обикновено от един човек спрямо друг. Може би навремето са изгорили някого на клада в името на Бог или още по-лошо, научили са се да използват негативността, за да контролират другите. Те са онези, които често преживяват ужасна смърт в ръцете на други човеци. В тази група има множество лидери и много хуманисти. Основният им урок е този за прошката към другите и към тях самите. Те са повече от останалите.

Групата 7-9 се отличава с тежката земна карма. Същевременно нейните представители заемат най-различни ръководни позиции, но често умират ненадейно, вследствие на злополуки като падане, пожар или удавяне. Уроците им са преди всичко да преодолеят големия страх, който носят със себе си от тези минали събития. Страхът е толкова голям, че често ги кара да изглеждат неуравновесени в настоящия си живот. Това са хората, които са най-предразположени към душевни болести - или към идеално вътрешно равновесие. Причината за това е, че носят толкова тежки атрибути, че обикновено се изисква някакво действие, за да съществуват дори на най-основното ниво на нормалността. Причината често да са лидери е, че се стремят към властта като начин да овладеят страха си.

Няма да съм Крион, ако тук не ви напомня нумерологията. Сборът на групите е 4-1-7, чийто сбор е 3, числото на проявлението и действието.

Всички групи изразяват някакъв страх, тъй като той е основният човешки продукт на кармата. Често съм говорил за илюзорните страхове на урока, като съм имал предвид вкоренените страхове, които всички вие носите, например страхът от неодобрение или изоставяне, страхът от самотата или страхът, че няма да отговорите на очакванията. Тези страхове са общи за всички хора.

Запомнете непосредственото послание на моята работа тук: новата сила на вашия неутрален имплант може да избегне почти всички описани кармични действия. Ако не сте получили тази нова информация, тогава издирете я! Това е добрата новина за новия прозорец на възможност за планетата и за цялото човечество. Тя е вашата заслужена награда!

Въпрос: Свързано ли е това с изчисленията на времевия цикъл, които съвременните учени правят сега? Каква основа за изчисления имаш предвид?

Отговор: Времевият цикъл на съществото е абсолютна информация и не подлежи на различни групи изчисления. Това, което се променя обаче, са пластовете значения, свързани с числата, които принадлежат на формулата.

Основните формули, които използвате сега чрез методите от Непал, са просто разновидности на метода, даден на хората от цивилизацията на Индийската долина пред 4000 години. Тази цивилизация просъществува едва 600 години, но изповядваше силна универсална вяра и накрая се разпространи върху много обширна територия. Подобно на много други неагресивни цивилизации, те допуснаха да ги завладеят други с по-ограничена мъдрост и бяха унищожени. Въпреки че тяхната доктрина спи дълбок сън от много години, тя се зароди в леко изменена форма в някои други региони, включително Непал, и донесе семената на системата, която използвате вие сега. Опитайте се да проследите назад вашите съвременни изчисления, за да откриете семената им. Тогава ще придобиете по-добро прозрение за тълкуването, без да е необходимо да променяте сегашния процес. Когато казвам да ги проследите назад, имам предвид да се вгледате внимателно в предубежденията вътре във формулата. Това изследване ще разкрие известна скрита информация за начина, по който се е използвал първоначално процесът, и нови начини за приложението и тълкуването му.

Ако искате да научите повече за просветлението на групата от Индийската долина, проучете как са разполагали градовете си. Това търсене ще ви позволи да надзърнете в космическия хумор, който често споменавам... защото той е свързан с работата на Крион.

Крион

Категория: Книга 2: Не мисли като човек | Разгледан: 3229 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/5
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.93.59.171          Петък          29.03.2024, 02:17