Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



19:57
28.03.2024
Четвъртък
34.203.242.200


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 2: Не мисли като човек » Притчата за Ангенон и Въреху - Анализ

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Притчата за Ангенон и Въреху - Анализ

Тъкмо когато мислех, че сме приключили с Уо (страница 89), той се върна! Но този път той е тя и цялата история се разказва от гледна точка на тогавашните водачи.

Тази притча съдържа важна информация по отношение работата на водачите. Спомняте ли си, че в по-ранните послания Крион е споменавал факта, че всички ние идваме поне с двама водачи, които са винаги с нас, и че някои от нас получават и трети; а с импланта съществува възможност за пълна смяна на водачите. Тази пълна смяна на водачите е 90-дневната депресия, за която говори той в Книга Първа.

Крион веднага ни съобщава за двамата водачи, които ще бъдат зачислени към Уо. Нямам понятие какво означават имената на водачите Ангенон и Въреху. Може би някои от читателите имат известна представа какво могат да значат тези имена и ще ми пишат за своите идеи? Поставям ударение върху Въреху, защото името ми беше дадено буква по буква, със спелуване (на англ. Verehoo).

Единият водач е бил човек, другият - не. Тази информация трябва да ни покаже, че хората не се връщат винаги като човешки същества. Питали ли сте се някога дали вашият "ангел-хранител" не е човек, когото някога сте познавали? Това е доказателство, че наистина може да е така! Както и да е, информацията е, че водачите са специалисти на служба, които ще ни подкрепят в урока ни, и че в групата на водачите има същества, които винаги са били водачи, и такива, които са били човеци... или нещо друго, което не ни е известно в момента.

Следващата информация е, че водачите са с нас при изготвянето на плана за нашия договор. Крион от самото начало ни каза, че ние сме Бог. Че ние, докато сме в Божественото съзнание (нещо, което човек не може да разбере напълно), планираме собствените си инкарнации и възможностите за урок в тях. Това, между другото, ни прави изцяло отговорни за абсолютно всичко, което ни се случва по пътя, защото Духът ни съобщава в безброй ченълинги, че "няма нищо случайно" и че "съвпадения" не съществуват.

И така, водачите отиват на плановата среща, за да се запознаят с човека, когото ще придружават, и да планират възможностите за следващия живот! Това е прекрасна информация и ни помага да разберем защо са важни водачите... защото те стоят до нас, за да осъществяват плановете, съставени с наша помощ.

Освен това тук отново чуваме за "пещерата на сътворението": "Сега Уо стои в плановата зала, близо до портала, който води към пещерата на сътворението." Ако сте любопитни каква е тази пещера (като мен), на страница 80 има информация. Също така, когато Крион използва думата "портал", това може да бъде навсякъде във Вселената. Тази дума означава врата към някъде другаде.

Крион отново иска да направим разлика между онова, което се случва на тази планова среща и предопределението. Предопределението е човешка концепция и не е действителност за Духа. Нашите планови срещи са просто постановка на урока. С други думи, когато сте в училище на чина си, можете да направите всичко, каквото искате, с теста пред себе си: да го изхвърлите, да си направите от него книжен самолет и да го пуснете през прозореца или пък да го издържите! Зависи изцяло от вас. В този случай тестът е написан от нас, когато сме били в "Божествено съзнание", но сега изобщо не съзнаваме този факт. Виждате ли колко огромна е разликата между това и предопределението? Ние имаме напълно свободен избор по всяко време. Тук хуморът на Крион се проявява след няколко абзаца, когато отново ни дава пример за предопределението: "Ако изпратите на Земята същества под облика на чукове и ги посетите няколко години по-късно, едва ли бихте се изненадали, ако ги откриете в компанията на пирони." Това е неговият начин да представи логиката на планирането на нашите човешки умове. В тази въображаема постановка ние планираме съществата-чукове, но не ги "караме" да намерят пироните. Те го правят по свой избор, тъй като е съвсем логично.

Следващата удивителна информация е, че плановата среща включва "висшите души на онези, които вече са на Земята и овладяват урок". Вгледайте се в нея! Това е първият знак от Крион, че кармичното планиране включва онези, които вече живеят и вървят наоколо. Следователно ето как работи "двигателят" на груповата карма. С други думи, ако беше необходимо Духът винаги да изчаква хората да умрат, преди да се планира следващата инкарнация, процесът би бил крайно неефективен. Съществата буквално щяха да "висят" в очакване другите да умрат, преди да могат да планират как ще си взаимодействат с тях следващия път. Помислете над това: вие взаимодействате кармично с родителите и децата; следователно има големи възрастови разлики. Затова е възможно едно дете да се появи на света, да умре уместно за урока на своите родители и малко след това отново да се роди като друго дете на същите родители (ако това е уместно). Не казвам това с идеята, че Духът налага този сценарий, а за да покажа как става общуването.

Сигурно се питате как е възможно планирането да включва живите? Крион многократно ни е разказвал за "свръхдушата" или "висшият аз" на всеки един от нас. Всъщност стремежът към импланта и извисяването означава да се свържете с вашия Висш Аз и да останете на планетата като силов работник. Очевидно този Висш Аз е част от нас, в постоянен контакт с Духа, но неговата енергия не се съдържа изцяло в телата ни (виж пак страница 80). Следователно, продължава да общува с Духа по кармичните въпроси (поне). Същевременно това обяснява как сложните взаимодействия на кармата могат да продължат да се променят, докато хората около нас отработват своята карма, а ние - нашата. С други думи, с всяко успешно преминато изпитание ние променяме плана на урока си. Част от нас следи резултата!

Историята продължава с това, че Уо трябва да се инкарнира на 1-ви септември като жена. Онези от вас, които имат известни познания по астрология, ще разберат защо Крион споменава думите "ще има сериозни проблеми с контрола".

Виждаме Уо като малтретирано дете, насилвано от много мъже, които би трябвало да са нейната семейна поддържаща група. Това условие трябва да ви помогне да видите как се организира кармата на изоставянето и какъв вид личност може да се оформи вследствие на това. Спомнете си, че Крион е майстор на човешката психология, тъй като неговото царство е именно магнитната система, в която живеем, а тя е тясно свързана с нашата биология,

Очевидно Уо се превръща в свръхамбициозна жена, която няма никакви проблеми с парите, но има сериозни неприятности с мъжете. (Нищо чудно!) Тя обича да побеждава в бизнеса и се наслаждава на конкуренцията с мъжете (точният превод беше, че тя обичала да ги бие в собствената им игра). Има три неуспешни брака или връзки и носи в себе си много гняв, от който впоследствие получава язва и други свързани със стреса проблеми.

Но къде са Ангенон и Въреху през цялото това време? Каква е ползата от всичките тези ангели-хранители, ако не правят нищо по въпроса? Е, тези въпроси са на шега, тъй като истината е, че "Ангенон и Въреху наблюдават с любов, с тихото съзнание, че всичко е уместно подредено за следващия етап..." Всичките 47 години от живота на тази жена са декор за голямото изпитание, което предстои. Помислете за това... за търпението на водачите!

Сега трябва да спра, за да се върна към собственото си преживяване, и отново да ви напомня, че бях близо 45-годишен, когато се появи Крион. Ако вярвах в астрологията, щях да знам, че нещо се готви, защото хороскопът ми предвещаваше нещо много специално в онзи момент (открих го впоследствие). По такъв начин работи старата енергия на Земята. Трябва да съобщя на вас, по-младите, че сега времето е от съществено значение и Духът няма да ви чака 40 години, докато стигнете до повратната точка (като мен). Новата енергия е много по-различна и съдейства за незабавното намерение. Дори читателите под 20-годишна възраст, които се чувстват свързани с тук представеното, ще усетят интуитивно, че веднага след изразяването на намерението техният договор ще започне да им носи просветление. Нашето време се ускорява, в универсален смисъл, и Духът работи с нас по-бързо и по-рано, отколкото досега. Не се успокоявайте с историята как Уо трябвало да чака 47 години.

А сега да се върнем към притчата. "Заплануваната" жена се появява на сцената. Водачите я разпознават веднага и са развълнувани. Оказва се, че тази запланувана личност, която се появява в живота на Уо, всъщност е част от плана, съставен преди 47 години. Замислете се над сложността на този процес! По свой собствен начин Уо също разпознава жената, защото се казва, че Уо се заинтересувала от нея и от нещата, които говорела. Това била една различна жена: катранът не полепвал по нея! (Ако не сте разбрали последното изречение, трябва да се върнете малко назад и да прочетете анализа на предишната притча.) Вижте как притчите преплитат една и съща информация: ето една просветлена жена, която се появява в живота на Уо и я кара да се промени! ... и единственото, което трябва да направи, е да бъде там.

И така, Уо трябва да научи за душевния мир и вътрешната радост на тази неназована по име жена... и за нейната толерантност към мъжете. Спомнете си, че понастоящем Уо беше в състояние на неравновесие и беше болна. Това състояние беше необходимо, за да освободи достатъчно от своето его и да попита другата жена за тези фини неща. Обърнете внимание как притчата използва жена като вестител за тази друга жена, въпреки че ние всички сме хора, а полът ни не бива да има значение за Духа. Но той има значение, когато става дума за кармата, защото голяма част от носената от нас карма е енергията, натрупана около противоположния пол (проблеми с бащата или майката и т. н.). Науката също откри неотдавна, че мозъците ни са биологично свързани по различен начин и най-сетне призна, че всъщност ние мислим различно. (Сериозно! Питам се колко ли пари са похарчени за този проект? Аз можех да го докажа без пари, ако ме бяха попитали.)

Жената споделила с Уо истината за Духа. Водачите били там, готови за това събитие. Това било изпитанието, което очаквали от толкова време. Притчата ни разказва, че когато останала сама в стаята си, Уо поискала помощ и като вербализирала намерението си, поставила началото на удивителния процес, който последвал.

По-нататък историята ни разказва за промените в живота на Уо и за третия водач, който се присъединил към Ангенон и Въреху. Този водач бил от "групата на старши водачите". Крион отново подчертава, че старши водачите се различават от обикновените. За някои това е същото като да получиш по-висш вид ангел в живота си. Цялата тази номенклатура е уместна, тъй като моят превод на Крион използва само собствените ми думи. Смятам, че човек може да използва думите "водачи или ангели" взаимозаменяемо, ако желае, и че всъщност няма значение как ги наричате, стига да разбирате невероятния механизъм на присъствието им тук и любовта, която изпитват към нас.

В крайна сметка Уо стана просветлен човек... прости на хората в миналото - призна, че тя е отговорна за всичко, и постигна душевен покой, най-сетне истински вътрешен мир. В този момент тя беше способна да създаде партньорство с мъж и връзката да се получи... истинското изпитание.

Вижте какво става след това: нашите герои Ангенон и Въреху са сменени! Що за история е това, щом добрите ги сменят по средата? Във филмите никога не става така. Как са се чувствали Ангенон и Въреху според вас? Не са ли били достатъчно добри, за да останат с Уо оттук нататък? В края на краищата, те са понасяли 47 години гняв и неудовлетворение! Не са ли заслужили правото да останат и да се насладят на резултатите от планирането, в което са помагали?

Уо е приела импланта и се е придвижвала към статут, изискващ старши водачи, а Ангенон и Въреху го знаеха и бяха безмерно щастливи. Те си заминаха с огромна обич и без тъга. Те бяха станали част от земната история и тържествуваха.

Разумът на Духа е такъв, че едно същество може да тържествува безмерно заради радостта на другото. Щом прозрете наистина тази картина, ще можете да тържествувате за късмета на съседа си искрено, макар да смятате, че вашият живот не върви толкова добре, колкото неговият. Някои хора никога не проумяват как е възможно това. Обличането на "Мантията на Духа" е онова, което ни моли да направим Крион. Това означава да носим с нас връзката с Висшия Аз и да постигнем такова равновесие, че първите ни чувства към всички хора да се основават на любовта, без останалия товар, който мъкнехме по-рано със себе си. Зачитайте човека до вас, защото неговият процес е свързан с вашия, дори да смятате, че е съвършено различен.

С искрена обич,

Писателят

Ако притежавате просветление и знаете какво става, и искате да сте част от големия план, тогава желанието ни не е да бъдете премазани от скала... или да се удавите в наводнение. Искаме да останете. Още довечера протегнете ръце към водачите си и уловете техните.

Лий Каръл
Категория: Книга 2: Не мисли като човек | Разгледан: 1069 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/2
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   34.203.242.200          Четвъртък          28.03.2024, 19:57