Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



04:49
19.04.2024
Петък
18.217.67.16


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 3: Алхимия на човешкия дух » Въпроси за човешката Алхимия

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Въпроси за човешката Алхимия

От писателя...

Тук отново спазваме формата на въпрос и отговор, но този път почти всички въпроси са от читатели или участници в семинарите. Където е възможно, съм искал позволение да използвам писма и коментари и да посоч­вам източника. На други места беше невъзможно да се свържа с хората, допринесли със своите разсъждения, затова посочвам само инициали. В някои случаи въпро­сите са от семинари и името и лицето на човека отдавна са се изличили от паметта ми, но въпросът остава. Понякога въпросите бяха непосилни за собствената ми мъдрост в момента, затова с радост и въздишка на облекчение ги предавах на Крион.

Въпрос: Как и дали изобщо слушателите и чита­телите на Крион се разграничават от милиардите души, които понастоящем населяват планетата? Дали сме лечители и учители просто защото сме по-големите братя и сестри в едно и също семейство, или понеже сме учебният отдел на обслужващ екип от другаде? И в двата случая бихте ли разгледали по-подробно различията между процеса на изцеляване и подмладяване на нас самите и процеса на изцеляване и подмладяване на света?

Грег Емка Ейкрън, Ню Йорк

Отговор: Въпросът ви се състои от две части, но първата част показва голяма мъдрост в контекста си. Онези от вас, които четат думите на Крион в момента, наистина са специална група, но не кармична. Вашата група се състои от индивиди, преминали през повечето карма през вековете, за да стигнат до този момент с най-пълна представа за истинската си същност. Затова не случайно мнозина от вас са осъзнали значението си за планетата и околните и са станали алтруисти. Мнозина от вас са лечители и помощници, занимаващи се с тре­вогите на останалите хора. Всички вие осъзнавате Духа по начин, по който другите не могат. Следователно в училището Земя вие сте в горните класове, тъй като сте си направили почти всички домашни. Горните класове не означават, че сте по-изтъкнати или прославени на планетата; по-скоро означава, че притежавате повече прозрение и мъдрост. Вие ще сте първите, които ще получат новите дарби, тъй като сте в състояние да разберете какво ви се предлага и да видите многоброй­ните промени, протичащи във вас и наоколо.

Равенството на човешките същества на Земята е реално; но когато се огледате, виждате, че някои имат повече, а други по-малко. Виждате и хора с възможнос­ти, и такива без шанс. Но най-тежко ви е да гледате онези, които сякаш случайно са се родили в зони на война и насилие. Все пак ние повтаряме, че всички чо­вешки същества са създадени равни. Равенството се отнася до възможностите на вашия договор и до време­вите прозорци за действие. С други думи, равенството е по отношение на онова, което правите с него в течение на времето. Когато видите човек в раздирана от война страна, вие наблюдавате същество с многобройни жи­воти и натрупана карма (също като вас). Виждате и учебен план, който той лично е разработил за своя път. Затова равенството на хората на Земята е дългосрочен обзор, а не "характеристика за един живот". Лечителите и метафизиците сред вас са преживели същото като останалите, но са преминали по-бързо през своите въз­можности и са усвоили успешно уроците си.

Следователно вашата група не притежава наследс­тво, различно от това на останалите, нито спада към някаква елитарна лига, поставена на Земята с определе­на мисия. Именно оттук произтича уважението на Духа! Всички вие започвате с еднакъв договорен потенциал. Вие сте онези, които са напреднали по-бързо, но произ­лизате от същото семе като всички останали.

Втората част на въпроса е много интересна. Искате да узнаете разликите между излекуването на вас самите и излекуването на планетата. Няма разлика. Едното ще по­роди другото. Разберете, че нямате избор между тези две цели. Ако решите да прескочите работата върху себе си и да се съсредоточите върху планетата, ще се провалите. Но когато се съсредоточите върху себе си, изцелението на планетата ще бъде автоматично и ще се осъществи еднов­ременно. Въпреки че се оглеждате и виждате много физи­чески промени на Земята, ние ви казваме, че вашето себе-откриване и вътрешна работа ще осъществят тези планет­ни промени. Защо? Заради онова, което Крион ви разказва от началото на посланията: Вие сте Земята. Тя ще реагира на вашата работа така, както всяка част от тялото ви реагира на общото ви здраве. Докато се усъвършенствате и приемате даровете на Духа в новата енергия, ще придо­биете огромно прозрение в новите физически пътища за почистване на планетата и мирно съществуване. Доказа­телство за това е всичко, което се случи през последните 50 години. Докато работехте върху себе си, Земята стана по-мирна и с по-голям потенциал и екологично съзнание. Сваляхте правителства с вътрешната си работа и накарах­те милиони хора да осъзнаят екологичните проблеми, които дотогава никой не виждаше. Всичко това започна в сърцата и умовете на хората, които бяха неутрализирали своята карма и се бяха приближили до договорите си. Виждате ли как са свързани нещата?

Следващият път, когато ви обземе егоизъм, тъй като Духът ви моли да работите единствено върху себе си, помислете за това и вижте как вашата работа се отразява върху цялото. Вашият индивидуален принос не е просто един от многото; всеки един от вас е като колона в огромен архитектурен проект. Колкото повече хора провеждат лични промени, толкова по-силна ще бъде опората на сградата.

Въпрос: (Адресиран към Лий) Уважавам работа­та ви за Крион и ми се иска да ви повярвам, но не мога да се отърва от усещането, че това е елементарен подход към един сложен проблем. Когато се оглеждам наоколо в моя град Лос Анджелес, не виждам извися­ването в съзнанието, за което говорите. На практика виждам само гняв и насилие. Как е възможно да съществуват успоредно с онова, за което говорите вие? Думите на Крион не съвпадат с реалността, която наблюдавам край мен.

Участник в семинара Седона, Аризона

Отговор: Този въпрос е тясно свързан с последния и обяснява защо помолих моя партньор (Лий) да го помести тук. Когато на Хармоничната среща беше из­мерена вибрацията на Земята и се установи, че се е повишила и е готова за много по-различно бъдеще от предвижданото досега, това не означаваше, че всички тутакси ще се почувстват щастливи и изцелени. Самото измерване беше вибрационен показател за осъществе­ния договор и обуславяното от него потенциално бъде­ще. Затова беше прието, че сте годни да преминете в по-горен клас, но още не сте изкласили.

Това отбелязва началото на масивна промяна за човечеството, която ще усили гнева на мнозина, вместо да го разсее! Разбирате ли, че когато ви наричаме "Воини на Светлината", това подсказва някаква битка? В този случай това е битката между новото енергийно просвет­ление и старото енергийно твърдоглавие. Борбата на много индивиди със стара енергия да навлязат в новата енергийна парадигма, докато ритат и пищят от страх. Това е битка за индивидуално самоусъвършенстване или индивидуално самоотричане... а самоотричането май е по-логичният човешки път!

Затова, когато се оглеждате, вместо да видите по­добрение, забелязвате все по-голям контраст между мрака и светлината. Именно тази особеност е отговорна за преместването на някои от вас. Мнозина просто няма да могат да съществуват в зоните с ниска енергийна вибрация заедно с онези, които активно избират да не участват в промяната. Важното обаче е никой от вас да не се стреми да създава групички и общности на прос­ветленото съзнание. Това е остаряла енергийна концеп­ция и не върши работа! Опитайте и ще разберете защо. Вашата задача е да отнесете вашата частица от Бог на мястото, което ви допада най-много, и да водите норма­лен живот с околните, които също са готови за промя­ната. Това е една от причините за импланта, защото ви дава снаряжението за подобна мисия, където ще можете да водите съвместно съществуване с онези, които имат нужда да наблюдават хода на живота ви. Подобно на примера с катранената яма (Крион, Книга втора, стр. 144) вие трябва да останете в сърцето на човешката култура, ако искате да спечелите битката. Другите тряб­ва да видят какво имате, за да разпознаят същата енер­гия в себе си. Следователно катализаторът за тяхната промяна... сте ВИЕ!

Няма да са необходими кой знае какви усилия, за да промените някоя зона. Шепа просветлени хора са спо­собни да променят дори най-мрачните, най-престъпни­те места в градовете. Вместо да се местят, някои от вас ще се озоват на път, който ще ги призове да останат и да променят заобикалящата ги среда. Същото се случва с лечителите, които избират да останат на мястото, където върлува епидемия. Докато останалите разумно побягват, за да не пострадат, лечителите не само не се заразяват, ами и помагат на мнозина, често побеждавай­ки епидемията. Вие от кои сте? (сигурно се питате)... от онези, които трябва да се преместят другаде или да останат и да изцелят мястото, на което се намират? Това са решения, които трябва да вземете спокойно и интуи­тивно, без да ги драматизирате. Често повтаряме, че вашият път е "блажено място". Това е мястото, където се осъществява страстта за вашия договор. Веднага ще го познаете!

Може би искате да се уверите, че светът се променя, преди да възприемете тази информация? В такъв случай доста време ще има да се оглеждате. Но ако сега приз­наете вашата роля във всичко това, работата ви ще породи самата промяна, която очаквате да видите! Част от човешката природа е в група почиващи си работници да има поне един, който да стане и да се залови за работа, преди останалите да го последват; иначе ще има да си седят и да безделничат. Така че вие сте катализаторът за същата тази промяна, която се опитвате да забележите. Нищо няма да се случи край вас, ако най-напред не се промените вие. Почувствайте информацията интуитив­но. Не чакайте другите да започнат. Духът е развълнуван от потенциала ви. Макар да очакваме да свършите ра­ботата, ние ви даваме инструментите, с които да го направите.

Въпрос: Хората разбират какво означава да правят избори да имат основателни причини за този избор. Възможно ли е животът в новата енергия да се опрости до правенето на избор в името на любовта, вместо в името на страха? Ако е така, щом еволюи­ращият индивид ще си научи урока и по двата начина, какви са практическите последствия от двата пътя?

Грег Емка Ейкрън, Ню Йорк

Отговор: Една от характеристиките на новата енер­гия ще бъде липсата на основаното на страха вземане на решения. Това е една от най-универсалните отлики на Новата епоха. Със себеосъзнаването, което признава Божествената частица във всеки човек, причините за вършенето на нещата ще се базират на един съвършено нов начин на мислене. Любовта е движещата сила на живеенето, вземането на решения, работенето и битието в човешкия живот в Новата епоха. Осъзнаването на отговорността лежи в основата на логиката. Навремето изследователите се страхували да не паднат от ръба на Земята, когато обхождали някоя непозната област. Този страх е бил логичен заради привидното естество на нещата и заради невежеството им за истинската същ­ност на нещата. Сега никой изследовател не се страхува от това. Не се взимат научни решения въз основа на тази възможност. Защо? Защото истината за начина, по кой­то стават нещата, е излязла наяве; доказателството се е потвърждавало многократно. Същото се отнася и до пътя на Новата епоха. Щом истината излезе наяве и се установи пътят, страхът ще престане да участва в ежед­невието на човека от Новата епоха. Ето това е Алхимията на човешкия дух! Преминаването от страха към Любовта е алхимичен процес.

Лесно е да се отговори на последната част от въп­роса. Основаните на страха решения ще дават лоши резултати в новата енергия... отново и отново. Основа­ните на любовта решения ще извисят човека до нови области на откривателство. Следователно еволюира­щият човек (който поема отговорност за всичко онова, което му се случва) може да опита и двете възможности, но твърде скоро резултатите ще се проявят и основаните на страха решения ще бъдат изхвърлени. Многократно съм говорил за новите дарове на Духа за вас. Имплантът е само един от тях. Познанието на начина, по който стават нещата и съ-творението е другият. Сами по себе си тези два дара могат да променят човешкия живот драстично и завинаги. Ключът е намерението, а позво­лението се крие в усета за най-подходящия момент. Толкова много от вас са готови да заживеят различен живот, свободен от страх и тревога. Ние буквално седим в краката ви и ви умоляваме да вдигнете поглед от негативните неща, които ви държат уплетени в минало­то, и да се замислите над тази нова информация. Пре­теглете я в светлината и вижте как се чувствате. Прове­рете я с вашето съкровено съзнание. Вижте дали резонира с душата ви! Приемете предизвикателството, че може да грешите, и го преодолейте. Ако сте духовен човек, помолете Бог да ви посочи отговора. А после решете сами.

Крион

От писателя... отново

Докато работех с Крион, се запознах с много прек­расни метафизици професионалисти в сферата на кни­гоиздаването. Един от върховете по пътя ми беше сре­щата с издателката на вестник "Ню Таймс" в Сиатъл, Криста Гибсън. Именно нейните думи красят задната корица на книгата "Не мисли като човек", излязла от печат през месец август 1994 година.

"Ню Таймс" е едно от онези издания, които се създават от сърце и се списват от малка група предани служители, трудещи се ден и нощ, за да съставят вест­ника навреме под вещите напътствия на Криста. Дълбо­ко впечатлен съм от факта, че всеки брой на "Ню Таймс" се стреми да предизвика промяна в хората, а не просто да публикува новини за изтъкнати Ню Ейдж личности и дейности. Когато седите с Криста, в ума ви няма съмне­ние, че тя е точно където повелява договорът й, и не може да не я уважавате заради стремежа да издава толкова качествен вестник, който неизменно променя човешки съдби. Тя съзнава отговорността си и я зачита в решенията си какво да публикува и какво да не публик­ува на страниците на "Ню Таймс".

През януари 1995 г. прочетох нейния редакторски коментар. Направи ми впечатление заради заглавието, "Как да се справим с предсказаните земни промени". Тъй като настоящата книга съдържа много писма и читателски въпроси от целия свят, реших да поместя статията в нейния пълен вариант. Макар да изглежда, че се занимава главно с проблема за земните промени и предсказания, на практика тя е посветена на алхимията на човешкия дух. Стори ми се освежаващо, че концепци­ите са представени от контактьор, посредством профе­сионалист, на хиляди читатели. Това ме накара да осъз­ная, че посланията на Крион са в хармония с останалите важни фигури, които ръководят нашето Ню Ейдж дви­жение.

Лий Каръл
Категория: Книга 3: Алхимия на човешкия дух | Разгледан: 1869 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/3
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   18.217.67.16          Петък          19.04.2024, 04:49