Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



10:41
29.03.2024
Петък
3.227.0.245


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 4: Притчите на Крион » Притча за катранената яма

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Притча за катранената яма

Бележка на писателя:

Беше мразовит ноемврийски ден, когато ни пока­ниха заедно с моята съпруга Жан да представим пре­води на Крион на живо в Обединените Нации (ООН) в Ню Йорк. Обществото за просветление и трансформа­ция, медитативно подразделение на ООН, се събира редовно за просветление на делегатите и техните гости. Крион представи няколко кратки притчи и една, която обобщава как, променяйки себе си, това променя и всичко останало! Това беше и една от първите притчи, разказвани някога пред група слушатели.

***

Представете си, че заедно с много други човешки същества се намирате в яма с катран, оцапани от главата до петите, неспособни да се придвижвате бързо от едно място на друго, понеже катранът е гъст и лепкав. Докато се тътрите насам-натам, започвате да свиквате с това положение и си живеете така година след година заедно с другите. Също като гравитация­та на тази планета: просто приемате бремето на кат­рана - житейски факт за всички. Това е вашето въоб­ражаемо състояние.

Но ето че изведнъж, без много шум, получавате дар от Бога. Това е "магически" инструмент, който очиства тялото ви и го поддържа чисто дори когато сте вътре в катрана! Подобно на енергийно поле, той буквално отблъсква катрана, докато вървите през не­го. Вие приемате дара и работата, която върви заедно с него, и започвате да се учите да го използвате. Малко по малко вие се променяте. Започвате да се откроя­вате сред околните, понеже сте различни - чисти и свежи, докато те обикалят около вас, омазани в черен катран. Постепенно осъзнавате, че сте сътворили това за себе си, но си давате сметка също, че това е един много личен подарък, затова не казвате нищо.

И така, как мислите, дали ще останете незабеля­зани за околните, докато се разхождате свободно, без катранът да полепва по вас и да спъва краката ви? Хората ще гледат как катранът докосва тялото ви, но никога не го цапа. О! Вижте! Те ще се променят! Първото нещо, което ще се случи, е, че където и да отидете, около вас ще се образува празно място, по­неже те ще ви правят път. Второто е, че ще започнат да ви питат как е възможно подобно нещо. А когато научат за "магическия инструмент от Бог", всеки един от тях ще започне да го използва за себе си и все повече хора ще се "очистват" - и всеки ще сътворява чисто­тата лично за себе си, както направихте вие за вас самите.

Докато продължавате да живеете мирно и кротко, вижте какво ще се случи с околните! Повече от поло­вината от тях ще бъдат "чисти" и свободни от катрана. Спрете и се замислете какво се е случило всъщност. Вие не сте проповядвали вашия дар, нито сте поискали от тези хора да се променят, но въпреки това те са се променили. Ето как резултатът за един-единствен чо­век... създава промяна за мнозина!

Ние ви казваме, скъпи, че когато променяте себе си, поставяте началото на промяна за всички около вас. Човешките същества не могат да останат равно­душни, когато виждат, че от вас се излъчва мир и любов. Това е едновременно обезоръжаващо и прек­расно. Като магнит сред други магнити, вашата нова притегателна сила в крайна сметка ще повлияе на хармонията на всичко наоколо, а съществуването ви повече никога няма да бъде същото.

Послепис на писателя:

Вгледайте се в тази кратка притча, която съдържа някои от най-ясните отговори за процесите на енерги­ята на Новата епоха на нашата планета. В тази история Крион поставя хората в катранена яма, "оцапани от главата до петите, - неспособни да се придвижвате бързо от едно място на друго, понеже катранът е гъст и лепкав".

В такова положение се намираме в обичайния живот в старата енергия, оковани в старите си кармични уроци, бавни и тромави, понеже ги мъкнем като вериги с нас. После Крион изрича пет думи, които са част от неговия космически хумор. Той казва: "Това е вашето въображаемо състояние." По този начин той ни напомня, че земното изживяване не е реалност и че нашата двойственост е илюзия. Истинската вселена е онази, която изживяваме, когато не сме тук!

В притчата "магическите инструменти от Бог" са дарбите на новата енергия, за които говори Крион. Изведнъж, когато получавате даровете, катранът престава да полепва по вас и вие се разхождате необременени и чисти. Това е силна препратка към въз­действията на новата енергия. Вие вече не сте обвър­зани с кармични договори и можете да се придвижите напред по планетата към сливане с вашия Висш Аз, а оттам към статута на извисяването (завършено обуче­ние). Крион споменава уж мимоходом, че ние сме "сътворили" този магически инструмент.

"Чакай малко! Аз си мислех, че магическият инс­трумент е дар от Бог", може да кажете вие. Крион отново държи да запомним, че той ни нарича "частици от Бог, които вървят по Земята и си учат урока". С други думи, ние представляваме Божията цялостност и любов.

След това той ни поставя в състоянието да се движим, без катранът да полепва по нас, което показ­ва, че е отпаднала не само старата ни карма, но и нашите кармични връзки с онези, които са имали възможност да взаимодействат с нас. Това естествено е целта на притчата: да покаже как нашите решения пораждат промени в по-голям план от този на собст­вения ни малък живот. Крион се впуска в описание на случващото се на хората около нас. Това е много важна концепция, тъй като разглежда енергията на Новата епоха и даровете от Бог.

Дали ако приемем енергийните дарове на Новата епоха ще загубим приятелите си, децата си, работата си и т.н.? Ще бъдем ли отхвърлени от околните? Вслушайте се в повествованието на притчата: "Как мислите, дали ще останете незабелязани за околните, докато се разхождате свободно, без катранът да по­лепва по вас и да спъва краката ви?" Първо, всички ще забележат, че сте различни, но вместо да ви от­хвърлят, може да се случи точно обратното. Хората ще видят как живеете вие и ще реагират. Някои ще поискат същото и ще ви попитат какво ви се е случило, а други пък ще се зарадват, че сте се променили. Колкото до партньорите и децата ви, те първи ще забележат промените във вас и ще се запитат какво се е случило, че внезапно сте се превърнали в такъв прекрасен, уравновесен човек!

Когато сте уравновесени духовно, физически и ментално, става нещо чудесно: всички искат да бъдат ваши приятели! Хората съзират вашата уникалност и не се чувстват застрашени по никакъв начин от вас. Представяте ли си как ще повлияе това отношение на работата, брака, приятелствата или разликата в поко­ленията (без да я унищожава)? Ще обидите само оне­зи, които са ви сърдити, че сте се променили - а повярвайте ми, това са хората, чиято компания и без това не ви е необходима.

Когато всичко бъде казано и направено, дори да сте единственият, който реши да приеме даровете на новата енергия, вашият избор ще повлияе на десетки хора около вас. Това е част от начина, по който Бог използва индивидуалния човешки избор, за да създаде енергия, от която ще се облагодетелства мнозинство­то. Сигурно виждате динамиката на тази концепция и наистина разбирате как индивидуалното решение за просветление е много по-важно, отколкото изглежда.


Лий Каръл
Категория: Книга 4: Притчите на Крион | Разгледан: 3321 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/3
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.227.0.245          Петък          29.03.2024, 10:41