Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)13:17
15.06.2024
Събота
44.221.73.157


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 4: Притчите на Крион » Липсващият мост

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Липсващият мост

Бележка на писателя:

Колко от нас се доверяват наистина на интуици­ята си? Или пък на колко от нас им е трудно да повярват и да се доверят? Обърнете внимание, моля, че аз самият вдигам ръка. "Имай вяра в невидимите неща" е един от най-трудните постулати на всяка религиозна или философска система, която ни кара да се доверим на Бог и себе си за бъдещето. Тази история е от типа, който Крион често дава по-скоро като указания, отколкото като притча. Прочетете история­та за "Липсващият мост".

***

Скъпи мои, единственото нещо, което ви разделя от Божия ум, е дуализмът, който сами сте създали за вашата инкарнация тук. Когато се протегнете и се доверите на онази част от вашия дух, която живее над вас, използвате новите дарове на Бог в тази Нова епоха.

***

Хенри бил на път и напредвал бързо. Пътувал към отсрещната страна на долината и тъй като бил много просветлен човек, помолил Бог да сътвори това пъ­туване заедно с него. Интуитивно знаел, че това дейс­твие е правилно и уместно за него, затова го предп­риел. Вървял по пътя, но ето, че се натъкнал на съвсем реален проблем: някога на пътя имало мост към отс­рещната страна на долината, който от известно време липсвал. Но Хенри продължил напред, макар да бил съвсем наясно, че мост няма. Виждате ли, Хенри бил в процеса на създаване на чудото на доверието по отношение на своето бъдеще и се бил посветил на процеса на вярата.

Да не се е побъркал? Какво би помислил всеки нормален човек в подобен момент? Човешкият ум прави предположения: "Мостът го няма, следовател­но ще загина."; "Мостът не може да бъде възстановен толкова бързо - нямаше го, когато снощи минах оттук! Значи и тази вечер няма да има мост." Предположе­нието е, че човек очаква мостът да бъде същият както преди, съграден от други хора със стомана и бетон, на старото си място. "Колата ми няма как да премине, ако няма мост", казва човекът.

Хенри, от друга страна, се опитвал за първи път в живота си да сътвори своето бъдеще с новите дарове на Бог в Новата епоха. Бил научил, че вече не е жертва на живота или заобикалящите го обстоятел­ства - включително липсващия мост - и напредвал по начин, който щял да го отведе на места, където никога не бил стъпвал или на които преди се страхувал да отиде. Хенри за първи път се доверявал на Бог! Пъ­тувал смело напред и оглеждал зейналата пропаст, където по-рано се намирал мостът. Каква била тайна­та на Хенри, непозната на повечето хора? Ето преду­прежденията на вярата в тази Нова епоха:

(1) Не мисли като човек по отношение на Божиите неща! Мисли както би мислил Бог. Случват се толкова много неща, за които ти нямаш представа, когато Бог сътворява заедно с теб, за да направи големи проме­ни в живота ти. Нещата, които изглеждат съвършено невъзможни, ще направят неизброими завои, за да станат твоя действителност.

(2)  Не прави продиктувани от страха промени в движение! Виждаш ли, ако мислиш като човек, първо­то, което ще създадеш, ще бъде страх. Интелектът ти ще работи срещу теб при тези обстоятелства, крещей­ки в ушите ти да свърнеш вляво или вдясно от пътя - и да хукнеш към моста, който го няма. Може да предпочетеш да спреш въобще и да изоставиш пъту­ването си заради желязната хватка на страха около сърцето ти.

(3) Поеми отговорността за пътуването! Слушай внимателно, понеже това е важно качество. Ако мис­лиш като човек и се страхуваш като човек, няма да имаш вяра и ще обвиняваш Бог за всичко, което ти се вижда като негативна ситуация. "Ето ме на пътя, устремен към моята гибел! Господи, ти ме измами! Господи, ти ме предаде! Със сигурност ще се пребия в пропастта, която зее под мен!" Въображението ти ще заработи на бързи обороти, за да те убеди, че не можеш нищо да промениш - такъв е дуализмът, с който сте се въоръжили за престоя си на Земята.

Ако поемете отговорността за пътуването, тогава Бог нищо не може да "ви направи". Вие сте част от Бог! Вие сътворявате на пътя, мислейки както мисли Бог: без да се страхувате, убедени, че на мястото на някогашния мост ще има нещо друго, което да го замести, без да предполагате какво точно.

Докато пътувал през долината, Хенри изведнъж видял точно това, което очаквал - мост все още няма­ло. Хората не биха могли да го съградят за един ден и Хенри знаел това. Изплашил се. Това бил послед­ният миг, часът на неговото изпитание, но знаете ли какво още видял Хенри? На пътя стояли хора, които ръкомахали и му сочели завой към място, където никога не бил минавал - и не след дълго в далечината се очертал чисто нов мост - мост, който бил строен цяла година! Този мост се изграждал много преди Хенри да се помоли за него или да стане необходим! Освен това бил по-широк, отколкото той очаквал. Бил снабден с лампи, които да го осветяват нощем, и превел безопасно Хенри до отсрещната страна на долината. Бил построен далеч от погледа и се разкрил едва сега - когато бил най-необходим.

Хенри спрял колата си от другата страна на до­лината и изпълнил кратка церемония. Благодарил на Бог за силата на сътворяването, а Бог откликнал, като благодарил на Хенри за това, че е повишил вибраци­ята си - и тази на планетата - като повярвал в "реал­ността на невидимото".

Послепис на писателя:

Ако разбирате тази притча, ще разберете какво ви е приготвил Бог в новата енергия. Крион ни разказва, че времето на Бог не е линейно! То е "сега" в смисъл, че миналото, настоящето и бъдещето не спадат към онази права линия, която познават и усещат хората. Бог всъщност съгражда отговорите, преди да сме задали въпросите си! Също като с моста, Бог сътворява решенията, преди да се помолим за тях. Това става по най-уместния начин, тъй като ние сами сме планирали прозорците на възможност за себе си, пре­ди да започнем живота си тук. Не бъркайте това с предопределението. Ние сме на планетата на свобод­ния избор, но Бог има преимуществото да знае "пред­варително" какво ще ни трябва в нашата времева линия, ако случайно си направим труда да го поискаме. Има подготвени ситуации за всичко, което ще сътворим и проявим утре - за изцеление, за изобилие, за партньорство и за най-трудните моменти в живота. Тези ситуации са създадени от Бог в чест на исканията, които все още не са ни хрумнали да отправим! Такива са чудните механизми на вярата и онова, което Крион нарича "съ-творяване с Бог".

Това вероятно ще ви даде различна гледна точка за причините, поради които доверието (или вярата) действат въобще. Тази притча ни показва, че строежът на моста бил започнал една година преди Хенри да се помоли за него. Има ли в живота ви неща, които ви се виждат невъзможни да бъдат създадени поради обс­тоятелствата, възприемани от вас като установени за цял живот - например работата, която "никога няма да стане по-добра", или семейни обстоятелства, които "никога няма да се променят"? Чувствате ли се в безизходица поради липса на средства или сте на път, който очевидно не ви отвежда до никъде? Как щяхте да се почувствате, ако узнаехте със стопроцентова сигурност, че отговорите на тези невъзможности са били в процес на промяна в този момент - и просто очакват да изявите намерение да ви се случат.

Прегледайте още веднъж трите предупреждения в притчата, понеже дори да не се казвате Хенри, тази история е за вас. Не е ли време да проумеете защо сте тук?


Лий Каръл
Категория: Книга 4: Притчите на Крион | Разгледан: 1595 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.221.73.157          Събота          15.06.2024, 13:17