Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



12:24
20.04.2024
Събота
3.138.125.2


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 4: Притчите на Крион » Сара и старата обувка

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Сара и старата обувка

Бележка на писателя:

Готови ли сте за една кратка история? Обичам тази притча, понеже на моменти откривам собствено­то си мислене в нея. Наистина си представям как мога да свикна с... почти всичко! Защо да се променям, щом нещата си вървят? Какво? Казвате, че не вървят? Колко глупаво.

***

Сара била просветлена жена от Новата епоха. Тя разбирала, че трябва да поеме отговорността за жи­вота си и да открие мисията си на тази планета. Затова Сара попитала своите водачи как да открие своето "блажено място" (онова, за което била сключила до­говор) и те й дали достатъчно информация. Сара проумяла процесите и започнала да сътворява онова, което било нейната страст.

Сара искала да се занимава с екологията на пла­нетата - да се грижи за Земята и всички нейни обита­тели. Затова чрез една отворила се възможност, която се появила изневиделица (съвпадение?), Сара имала шанса да попадне точно там. Възможността дошла под формата на работа във фирма, която работела с високотехнологични екологични системи - нещо, кое­то силно вълнувало Сара и я убеждавало, че можела да промени много неща. Новата работа изисквала всеки ден тя да пътува до другия край на града, където работела в хубав офис и можела да постигне целта на живота си.

"Точно затова съм тук", казвала си тя. "Тази ра­бота е моята страст." Била въодушевена и спокойна. В новата работа всичко се развивало добре, с изклю­чение на едно нещо. Виждате ли, когато влязла в тази инкарнация на планетата, Сара получила страх от тесни пространства. За да стигне до службата, тя трябвало да вземе метрото и това преживяване я парализирало два пъти на ден. Всяка сутрин Сара влизала в метрото и започвала да се пържи на слаб огън в собствения си страх. Треперела от притеснение, стискала тръбата с потната си ръка, а сърцето й блъскало цели 25 минути, докато пристигнела в хуба­вия си офис.

След един месец Сара застанала пред водачите си и признала болезнено: "Нищо не се получава. Тряб­ва да си намеря друга работа."

"Как така?", попитали я нейните водачи. "Нали ти съ-твори точната ситуация, която поиска? Нима това не е победа?"

"Моят страх от малки пространства не ми позво­лява да ходя на работа", отвърнала Сара. "Пътуването съсипва целия ми ден - два пъти - на идване и на прибиране."

"Сара", посъветвали я водачите й, "защо не опи­таш да изкорениш страха, вместо да бягаш от работа­та си?"

"Не знам", казала колебливо Сара. "От 35 години се страхувам от малки пространства; а тази работа я имам едва от един месец."

Та, както виждате, Сара била свикнала със своя страх. Като стара обувка, той й бил нещо като приятел - познато качество - нещо, което винаги я съпътствало. И също като стара обувка, макар страхът да бил грозен и очукан, тя го била носила толкова дълго, че никак не й се искало да го променя.

Послепис на писателя:

Това отново е истинска история. Сара е реална жена, а страхът от затворени пространства, работата и проблемът също са реални. Сигурно ще ви стане приятно да научите, че Сара влезе смело в страховете си и сега вече пътува ведро и спокойно с метрото до своята хубава работа. Но имаше време, когато се съмняваше, че това би могло да се случи. Тогава тя би казала: "Какво? Този психически проблем ме съпътс­тва откакто се помня. Как е възможно да изчезне? Това е немислимо!"

Накрая Сара реши, че работата е по-важна от страха, и откри с огромно удивление, че нейното на­мерение да се избави от клаустрофобията беше заче­тено от Бог с почти незабавен резултат. Така, както умът й притежаваше настройката да поражда страх от затворени пространства, той притежаваше настрой­ката и способността да се избави от този страх - и Сара овладя положението! Каква смела постъпка.

 

Лий Каръл
Категория: Книга 4: Притчите на Крион | Разгледан: 1568 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.138.125.2          Събота          20.04.2024, 12:24