Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



14:51
25.04.2024
Четвъртък
18.118.227.69


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 1: Финалната епоха » Няколко думи за учението на Исус

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Няколко думи за учението на Исус

Думите за онова, което проповядваше Исус, са свещени; преводите не са такива (каквото и да са ви казвали досега). И сега продължават да се появяват нови преводи (като тези, които следват). Бъдете отво­рени да вникнете в тези нови тълкувания; те са важни. По-долу са някои от най-разтърсващите редове от Светата Библия, написани от последователите на Исус или приписвани на самия Исус. Разтълкувани са от Крион посредством "Духа" (Светия Дух).

Евангелие от Йоана 3:16 - написано от Йоан

"Защото Бог толкоз обикна света, че отдаде Своя Единороден Син, та всякой, който вярва в Него, да не погине, а да има живот вечен."

Метафизическият възглед (Йоан 3:16)

 "Защото Бог толкова обикна хората на Земята, че бе решено да изпрати единственото квалифицирано духовно същество във Вселената, най-висшето Божие същество, родено всъщност от Духа, за да ходи сред хората, така че който се вслуша в Него и повярва в думите Му, да престане да се изкушава от земните отрицателни пътища, обричащи го да умре без прос­ветление, а да придобие познанието, което ще му донесе живот без край."

Евангелие от Йоан 1:11 и 12 - написано от Йоан

Дойде у Своите Си, и Своите Го не приеха. А на всички ония, които Го приеха, - на вярващите в Него­вото име, - даде възможност да станат чеда Божии."

Метафизическият възглед

"Той дойде на Земята и беше с хора, които бяха точно като него, и те не го познаха и не му повярваха. Но онези, които повярваха в думите му и ги приложиха на практика, те получиха неограниченото познание и сила да станат точно като Него - родени като чада Божии."

Евангелие от Йоан 1:14 - написано от Йоан

"И Словото стана плът, и живя между нас, пълно с благодат и истина; и ние видяхме словата Му, слава като на Единороден от Отца."

Метафизическият възглед

"И истината за Вселената беше изпратена под образа на човек, който да живее сред хората на Земята. (И ние го видяхме и разбрахме, че говори истината, и видяхме благодатта на неговата любов към Вселената, представена в най-възвишената възможна форма: единствената избрана от Бог, пълна с любов и истина.)

Послание на св. ап. Павел до Римляните 3:23 - написано от Павел

"Всички съгрешиха и са лишени от славата Божия, оправдавайки се даром, с Божията благодат, чрез изкуплението в Христа Иисуса."

Метафизическият възглед

"На всички човеци, в тяхната негативност и невежес­тво, им липсваха познанието, просветлението и любовта, които можеха да бъдат техни; сега това може да се промени, свободно предлагано от Бог чрез любовта и истината, донесени на Земята от Иисус; избраният."

Послание на св. ап. Павел до Римляните 6:23 - написано от Павел

"Защото платката, що дава грехът, е смърт, а дарът Божий е живот вечен в Христа Иисуа, нашия Господ."

Метафизическият възглед

"Резултатът от оставането в негативност и мрак без любов е да умреш без просветление; но дарът от Бог чрез Иисус ще донесе светлина, сила и вечен живот чрез неговата любов и учения."

Послание на св. ап. Павел до Римляните 10:9 - написано от Павел

"Защото, ако с устата си изповядваш Господа Иисуса, и със сърцето си повярваш, че Бог Го възкреси от мъртвите, ще се спасиш."

Метафизическият възглед

"Когато открито признаваш и разпространяваш универсалните учения и любовта на Иисус, и повяр­ваш, че Той притежаваше силата да се вдигне от мъртвите, ще имаш просветлението, разбирането и силата, които ще ти позволят да направиш същото."

Евангелие от Йоан 14:5-7 - написано от Йоан, цитиращ Иисус

"Тома Му рече: Господи, не знаем къде отиваш; и как можем да знаем пътя? Каза му Иисус: Аз съм пътят и истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене. Да бяхте познавали Мене, щяхте да познавате и Отца Ми. И отсега Го познавате, и видели сте Го."

Метафизическият възглед

"Тома каза на Иисус: Господи, не знаем къде отиваш, откъде тогава да знаем как да продължим самите ние? Исус рече на Тома: Показах ви пътя, като ви дадох истината и примера на моя живот. Никой не може да стигне до Бог, освен чрез моите учения и моя дух, защото аз съм едно с Бог. Ако ме бяхте познали, щяхте да познаете Бог в мен; затова отсега нататък, вие можете да казвате, че сте видели Бог и сте Го познали."

Обобщение

Често наричат метафизическата философия дви­жението на Новата Епоха. Сред свързваните с нея атрибути влизат кристалите, енергийните модули, подсъзнателните учения, НЛО, астрологията и други на пръв поглед недоказани неща. Повечето хора ще  се чувстват привлечени от всичко необичайно, а мнозина са гладни за отговори, които се различават от предла­ганите от традиционната църква. В едно движение, където няма централизирана власт, съществуват мно­го "автоматични" последователи, както пламъкът привлича пеперудите. За съжаление наред с хората, които се стремят към по-голямо просветление, той привлича и лудите.

Всички онези, които решат да проучат допълни­телно тази система, е необходимо да разберат, че ще трябва да газят през трудности и да притежават сила­та да отсейват истината от фантазията, да разделят истинските вярващи от комерсиалните експлоататори или онези, които са там, понеже са объркани или защото са неуравновесени. (Християнството също привлича голям брой неуравновесени хора; достатъч­но е да попитате някой християнски свещеник.) Нека ученията на Исус да ви бъдат насока: вглеждайте се във всеки човек и търсете любов и просветление, зрял дух, който той трябва да притежава.

С течение на времето "странното" става по-малко странно, докато хората порастват в системата и пос­тепенно започват да разбират метафизиката. Не е задължително всички необясними неща да са мисти­фикации или странности: джобният калкулатор, пока­зан на някое събиране във Вирджиния преди 200 годи­ни, също би бил необясним и странен (а вас щяха да ви изгорят на клада заради притежаването му!). Този предмет очевидно не е нито зловреден, нито мисти­фикация, а просто е непонятен и изпреварил своето време. Голяма част от странностите на метафизиката спадат към същата тази категория на "все още нераз­браното, но действащото".

В зората на човешката цивилизация ние наричах­ме нашата връзка с Вселената (Бог) въздаване на "закона". Също като строг родител, Бог налагаше правилата и наказваше онези, които не ги спазваха. Когато човекът докосна Кивота на Завета, той умря, точно както бе предупредил Бог, ако някой докоснеше силовия център... причината и следствието, престъп­лението и наказанието. Това дойде като резултат от начина, по който Вселената боравеше със съзнателно­то ниво на епохата, когато Земята беше в своето детство като развиваща се духовна група. Онези, кои­то притежаваха изключително извисен духовен усет, бяха отстранявани: Илия например, за когото се казва, че бил "взет", без да умре. Непосредственият разговор с Бог беше обичайно явление, но страхът от Него беше огромен.

Преди 2000 години навлязохме в епохата на Благо­датта. Това означаваше Божията милост да изпрати Исус, който ви разкри истината за това как стават всъщ­ност нещата. Изглежда, че светът вече беше готов за познанието за действителното приложение на духовната сила. Това беше движение нагоре за хората, които може­ха да постигнат по-високо духовно ниво. Всъщност това беше епохата на отговорността, тъй като да имаш поз­нание означава да поемеш отговорността да го използ­ваш. В онези дни тази нова вяра беше тяхната "нова епоха", а негативните хора на власт посрещаха ученията на Исус с типичните присмех и недоверие (както при всяко движение нагоре в духовното осъзнаване).

Сега ние започваме да навлизаме в епохата на Любовта. Отново я наричаме Новата Епоха. Това ще бъде последната арена и целият обрат ще се състои в сблъсъците между тези, които я изпитват, и онези, които не я изпитват. Това ще бъде естественият начин да се оплевят онези, които не бива да остават за завършването. Окончателното разпределение изисква да сме научили уроците на Исус и дарява с огромна сила онези, които разбират и проявяват отговорност в използването на чистата енергия на любовта.

Преродените християни са много добре пригоде­ни за Новата Епоха, тъй като цялата им философия се корени в любовта. Но заради своята доктрина те сигурно ще се чувстват крайно неуютно в разгръща­щите се събития и може да им се стори, че антихрис­тът се проявява под облика на многобройните водачи на Новата Епоха. Това ще се предизвиква от едно доста бедно и изопачено тълкуване на Откровението, представяно от църквата от векове насам. Християни­те ще постъпят добре, ако се отпуснат и оставят Бог да ги води, без да основават решенията си единствено на доктрината. Това ще бъде моментът да се поеме отговорност за индивидуалната вяра и да се прави разлика между това, което действително става наоко­ло, и онова, което са им казали, че би могло да се случи. Ако човешките същества трябваше да разпола­гат с точна информация за Финалната епоха, Бог не би избрал да направи писанията за тези времена тол­кова неясни и мистериозни. Всеки сам трябва да поеме отговорността за преценяване на духа, без да разчита на чуждите тълкувания. Не вярвайте на никой, който ви казва, че притежава авторитетното тълкувание на писанията за Финалната епоха; такова все още не е дадено. Предупреждаваме ви да не добавяте текстове към оригиналната книга Откровение, за да замъглите нарочно смисъла на писанията!

Енергията на любовта ще става все по-наситена. Някои хора ще се почувстват много удобно, но други няма да успеят да се приспособят. Земята ще реагира физически на новото разпределение, а полюсите ще се променят, за да се пригодят към новото съзнание. (Промяната в полярността е равносилна на отваряне­то на шестия печат в книгата Откровение... това е човешко предположение... нали?)

Който и да сте вие, който четете сега, знайте, че това е истината:... Страхът не бива да присъства в онова, което предстои, и предстоящото не бива да буди страх. Любовта е новата велика сила и любовта ще ни защитава и ще ни служи в новите времена. Исус беше носителят на енергията на любовта в света... нищо чудно, че ние продължа­ваме да го обичаме толкова много.

Бог да ви благослови!

Крион

Категория: Книга 1: Финалната епоха | Разгледан: 1057 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/4
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   18.118.227.69          Четвъртък          25.04.2024, 14:51