Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



16:06
19.04.2024
Петък
3.147.89.85


Онлайн: 6
Гости: 6
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 6: Партньорство с Бог » Наборът от инструкции на Карл Сейгън за разпознаване на измишльотини

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Наборът от инструкции на Карл Сейгън за разпознаване на измишльотини

Да: (Всички трябва да са налице.)

1.    Да се предостави независимо потвърждение на фактите.

2.  Да се проведе обстоен дебат върху доказателст­вата от информирани събеседници.

3.  Да се представи повече от една хипотеза. Какво друго може да бъде това?

4. Не се пристрастявайте към оригиналната хипоте­за. Това създава стереотипи.

5.  Измервайте. Не бива да боравите с неясни кате­гории. Намерете неща, които могат да бъдат из­мерени.

6.   Проверете дали всяка брънка във веригата на хипотезата е солидна.

7.  Бръсначът на Окъм - колкото по-просто, толко­ва по-добре. Повечето отговори спадат към един по-прост сценарий, когато бъдат напълно дока­зани.

8. Проверете дали хипотезата може да бъде фалши­фицирана. "Предположенията, които не могат да бъдат тествани и фалшифицирани, нищо не стру­ват." Ако имате доказателство, позволете на дру­гите да проведат същите експерименти, за да го проверят.

Не: (Предимно техники на спора и логичното мис­лене - не съм ги изброил всичките.)

1.   Не нападайте опонента (колкото и да са странни идеите му).

2.  Недейте да спорите като се доверявате на авто­ритет, който не може да бъде доказан. (Например, върнете този президент в офиса, понеже има таен начин да намества бюджета - който не може да бъде разкрит веднага, или доверете се на Бог по този въпрос. Той знае някои неща по-добре от вас.)

3.  Недейте да изхождате от негативна нагласа. (Например, признайте този човек за виновен, иначе ще подтикне и другите към убийство.)

4.  Не се поддавайте на невежеството. (Например, няма доказателства, че НЛО не ни посещават, следователно трябва да съществуват.) Доказване­то, че нещо НЕ се случва не доказва, че го ИМА  Липсата на доказателства не е доказателство.

5. Не използвайте "специални пледоарии". (Напри­мер, не можете да разберете това, понеже Божиите пътища са неведоми.)

6. Не просете въпроса, не предполагайте отговора. Това е твърдение в спора, което доказва чрез многословие. (Например, въведете смъртна присъда - това ще намали броя на престъпленията.)

7.  Не излагайте само благоприятните обстоятелства - като броите успехите и подминавате неуспехите.

8.  Не използвайте дребна база данни за доказване на нещо.

9.  Не тълкувайте повратно сложни статистически данни.

10. Не проявявайте непоследователност.

11. Не бъдете нелогични (поп sequitur - на латински означава непоследователност).

Както заявих по-рано в тази книга, аз вярвам, че науката пропуска един жизненоважен елемент в смеси­цата от своите енергийни реалности. Вярвам, че липсва­щият елемент е човешкото съзнание. Защото човешкото съзнание притежава енергия! (След малко ще се върна на този въпрос.) Енергията и силата не съществуват безпричинно. Независимо дали най-малката частица от атома или черната дупка, енергията си има своите процеси. Там, където се генерира доказуема енергия, наука­та търси наличие на физически градивни процеси. Пос­ледователната (не хаотична) енергия подсказва за про­цес на създаване на стройна енергия. Тази енергия се генерира или се предава, или се доставя от някои проце­си - дори да я наричаме просто физика или "начина, по който стават нещата".

Гравитацията е добър пример. Понеже знаем къде да я търсим и понеже ни заобикаля отвсякъде, наборът за разкриване на измами лесно доказва, че гравитацията съществува (не е измишльотина). Какво обаче представ­лява гравитацията? Засега никой учен не знае това, а точният механизъм, който я поражда, все още е хипотеза. Въпрос: Вие ВЯРВАТЕ ЛИ в гравитацията, или просто ЗНАЕТЕ, че гравитацията съществува? Да вярваш в нещо предполага много повече от това просто да приз­наваш съществуването му. Въпреки че засега не позна­ваме процеса, който поражда гравитацията, тя се приема за реална (естествено). Признава се, че гравитацията не се ПРИЧИНЯВА от масата. Гравитацията е резултат на някакъв физически механизъм, който е свързан с масата (вероятно от неуловимия гравитон, но това е тема за друга книга). Макар да не я разбираме, ние я приемаме като "така стават нещата", тъй като е навсякъде около нас и съвсем обикновена (като любовта, например). До­казването на съществуването на гравитацията с този комплект е съвсем лесно. Хипотезата е, че онова, което я предизвиква, обаче, не отговаря на изисквания на Сейгьн! Никакво логично мислене и внимателно изследване не може да потвърди и докаже процеса. Измишльотина ли е гравитацията? Не. А само хипотезата за нейните причини. Но все пак аз ВЯРВАМ в гравитацията, макар че не знам какво я причинява. Все пак ВЯРВАМ в начина, по който тя действа, макар да не знам как точно.

Съгласен съм, че Бог и любовта са основани на същия принцип. Те съществуват и се виждат от всички, но не могат да издържат теста за механизма на действието си. Каквито и доказателства да представя, няма да променя този факт. Мога обаче да предложа известно доказателство за съществуването на енергията на чо­вешкото съзнание. Това е добро начало. Може би това е любовта? Каквото и да представлява, тя е реална! Ако съумея да демонстрирам, че има реално замислена (раз­работена) енергия на човешкото съзнание, не е ли логич­но да я приемем за играч на сцената на науката за реалната енергия (тоест в "начина, по който стават не­щата")?

Хайде да потърсим реална наука (документира­на от експерименти и източници, която доктор Сейгън би включил в тестовете си) във връзка с човешкото съзнание. Да докажем, че излъчва измерима енергия, че въздейства на познатите елементи около него и че се проявява последователно - изражение, което може да се повтаря отново и отново по контролиран научен начин. Това ще я извади от сферата на предположенията, нали? Вероятно след време ще можем да направим още по-­смела крачка и да подходим по същия начин към лю­бовта?

Първо, иде ми да се надсмея над тезата, която ще изложа след малко. Съществуват определени силни емо­ции, чиято енергия е несъмнена за всеки човек. Подобно на гравитацията, тя ни заобикаля отвсякъде, но тук ние се опитваме да я вкараме в някаква тясна експеримен­тална матрица (изработена от хората), така че да можем да "докажем", че съществува, след което да проучим механизмите й - такава е логичната или научната мисъл. Все едно да използваш методите на логиката, за да докажеш, че навън вали дъжд. Някои от нас предпочитат да нарушат протокола и просто да отворят прозореца и да погледнат навън.

Случвало ли ви се е да преживявате голяма скръб? Можете ли дори за миг да отречете огромната енергия на този процес? Как бихте реагирали, ако както седите потънали в мъка, изгубили всякакво човешко желание за живот, с поразени телесни функции, някой ви помолеше да докажете, че тялото ви излъчва някакъв вид енергия (сигурно ще го ударите с юмрук в лицето)? Макар да е крайно ненаучно за целта на тази дискусия, държа да ви кажа, че за екстрасенса този човек е като маяк сред тълпата - лесно различим поради драматичната енергия около него. Между другото, същото важи за яростта.

Случвало ли ви се е да се влюбите силно? Ако искате вярвайте, но тези две енергии на човешкото съзнание имат сходно въздействие върху вас. Тялото ви престава да функционира както трябва и вие се откъсвате от всичко, което познавате като "реално". В това състояние вие излъчвате мощна енергия, която е доловима за всич­ко и всички със съответната антена... за да я видят. За екстрасенса вие буквално сияете (знам, че звучи крайно ненаучно)!

Нима има човек, който може да отрече енергията на тези неща? Ами Божията любов? Милиарди хора по света я усещат на клетъчно ниво и откликват на нея. Те боготворят, празнуват, молят и танцуват благодарение на енергията, която изпитват по отношение на Божията любов. Те усещат обратната връзка и разказват за чудеса - благодарение на това високозаредено енергийно ка­чество. Нима е измислица?

Ние нямаме никаква представа за научния механи­зъм зад енергията на човешкото съзнание, но всички я виждаме. За разлика от гравитацията, обаче, тя не се вмества в параметрите на измеримите физически земни явления. Сега не е моментът да преразглеждам един от моите основни принципи (както съм споменавал в дру­гите книги), но ще спомена набързо за новите читатели, че фактът, че не можем да измерим дадено нещо не означава, че то не съществува! Радио вълните съществу­вали ли са в космоса, преди да започнем да ги измерва­ме? Да, но не сме можели да ги докажем. Преди 100 години наборът от инструкции за разкриване на измиш­льотини на доктор Сейгън щеше да заключи, че са много съмнителни. Измислица - или реалност? В момента аз смятам, че от космоса бликат много други енергии, за които нямаме представа. Те също не отговарят на изис­кванията на набора от инструкции за разкриване на измишльотини, понеже способността да ги измерим и разберем все още не е осъзната и не е част от нашата реалност.

Подобно на теста за интелигентност (който измер­ва само онова, което може да определи тестът за ин­телигентност - а не действителния интелект), наборът от инструкции за разкриване на измишльотини на д-р Сейгън може да докаже единствено позицията на своя създател - предубедена концепция какво представлява актуалната измишльотина. Би било интересно да я пре­гледаме отново след 100 години и да видим колко от днешните измишльотини са доказани като реална наука благодарение на нови открития.

Аз си поставих за цел поне да покажа, че човешкото съзнание може да бъде измерено - или вероятно преда­вано. Предполагах, че съвременната наука би трябвало да бъде в състояние да го направи. Къде да потърся тези неща? Тогава установих, че молбата ми е отчасти удов­летворена и то от един работник в новата епоха! В книгата си Тhe Light Worker’s Way (Hay House, 1997), д-р Дорийн Върчю е посветила няколко глави на тази тема. Всъщност нейната книга разглежда проблема в дълбо­чина, затова ви я препоръчвам горещо. Аз си я купих само за справка, но я изчетох цялата. Информацията не е суха, а много вълнуваща.

Д-р Върчю ми позволи да я цитирам по темата и аз ще си позволя да перифразирам част от тезата й и да посоча източниците, ползвани в книгата й. Предлагам ви само три научни дискусии (от десетките), които биха се понравили повече на подхода на д-р Сейгън.

Лий Каръл
Категория: Книга 6: Партньорство с Бог | Разгледан: 1252 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.147.89.85          Петък          19.04.2024, 16:06