Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



04:16
20.04.2024
Събота
3.146.152.99


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 6: Партньорство с Бог » Силата на човешката мисъл

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Силата на човешката мисъл

Тъй като често говорим за гравитацията (като нещо съвсем реално и доказуемо), да видим дали има някакви позитивни емпирични доказателства, че човешкото съз­нание (нещо, което науката не смята за доказуема енер­гия) на практика може да променя гравитацията (която е съвършено доказуема като енергия).

Изследователите от университета в Принстън Ро­бърт Жан и Бренда Дън решили да проведат следния опит. В контролиран експеримент те помолили голям брой доброволци да участват в два специфични теста за материалната реакция (или липса на реакция) на човеш­ката концентрирана мисъл. В единия тест доброволците седели пред автомат, който подхвърлял монети. Помо­лили ги да се съсредоточат и да опитат да повлияят на машината, така че всички монети да падат "ези". Резул­татите показали, че мислите на хората наистина проме­нили нещата и че повечето доброволци предоставили научно убедителна насока - само със силата на мисълта си - и доста повече монети падали "ези", отколкото в опита без човешко влияние. Тестът се повторил няколко пъти, естествено. Провели и друг експеримент с 9000 мраморни топчета и машина. Тя пускала топчетата през отвор в средата, а доброволците трябвало да се концен­трират и да накарат топчетата да отиват само към външните контейнери. И тук резултатите били убедител­ни, последователни и значими. Човешката мисъл влия­ела на материята.

Възможно ли е умовете да си влияят взаимно? Ко­гато се молите за някой (концентрирана мисъл), този човек може ли да го почувства? Ако може, това говори ли за предаване на енергия? Когато медитирате в стая с единомишленици, можете ли да съсредоточите енерги­ята с общи усилия, сякаш всички присъствали са имали някакъв синхронизиран по-голям ум?

Научните доказателства, измерването на мозъчните вълни, сърдечния пулс и емоциите на онези, върху които се концентрираме, показват, че отговорът е ДА! По същия начин измерили мозъчните вълни на хора, учас­тващи в групова медитация и помолени да се концент­рират върху едно нещо. Резултатите показали недвус­мислен синхрон в мозъчните вълни на участниците в групата!

В университета Корнъл Дарил Бърн и Чарлз Хонъртън били скептично настроени към енергията на човеш­кото съзнание. Те разработили строго контролиран екс­перимент, който просто не можел да бъде подправен, целящ да обори идеята за психичните сили. Те вярвали, че онези, които твърдели, че ги притежават, използвали човешки техники и хитри номера. За тяхно учудване експериментите в крайна сметка доказали, а не развен­чали съществуването на психичните сили. Въпросните сили били реални и научно доказани. Учените продъл­жили и с общо 11 експеримента между 1983 и 1989 година те променили позицията на много други учени и подели сериозна дискусия върху концепцията, че в чо­вешкия ум има енергия, която е много голяма! Излишно е да казвам, че двамата коренно променили схващанията си.

Защо цитирам всичко това? Защото се опитвам да поставя доскоро странната и несериозна тема за психич­ната сила във фокуса на реалността. Понятието психич­на сила може да засяда в ума ви поради вашата логична обусловеност, тъй като твърде дълго е било част от езика на хора, смятани най-малкото за странни. Затова пред­лагам да използваме термина енергия на човешкото съзнание. Той е по-точен.

В тези изследвания се доказало, че човешкото съз­нание може да променя физиката. Това не просто пре­дизвиква "набора от инструкции на Сейгън", но подкре­пя основната идея на Крион, заявена още през 1989 г. Не е логично да игнорираме тази енергия и да разчитаме на всемогъщ набор от инструкции без нея. Знам, че в бъде­ще все някой с по-голям авторитет от мен ще допълни тези инструкции. Тогава ще можем да "докажем", че любовта е реална! С тези думи искам да приключа темата за Карл Сейгън и да премина към нещо пряко свързано с човешкото мислене и просветление, но далеч по-значимо в обсега на нашата планетна промяна и насочено към метафизичните читатели на тази книга.

Лий Каръл
Категория: Книга 6: Партньорство с Бог | Разгледан: 1248 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.146.152.99          Събота          20.04.2024, 04:16