Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



01:44
26.04.2024
Петък
3.145.130.31


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 4: Притчите на Крион » Арон и сферата на същността

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Арон и сферата на същността

Бележка на писателя:

Това е една кратка история, споделена от Крион пред слушателите в Седона, Аризона, за търсенето на един човек на младост, изцеление и мъдрост. Парите не били проблем, понеже той обикалял света в търсене на мечтата, която постоянно му се изплъзвала.

***

И така, Арон бил богат човек на Земята и когато навършил 40 години, се разтревожил от онова, което видял в огледалото. Защото оттам го гледал един мъж, който започвал да се променя и да остарява. Навсякъде около него приятелите му се разболявали от различни болести, а много от тях умирали. И той си казал: "Какво мога да направя, за да променя това? Все трябва да има някакъв отговор. Знам, че това богатство не ми е дадено случайно."

Арон бил вярващ човек с голямо семейство. Той си казал: "Ще използвам богатството си, за да открия онова, което наричат фонтана на младостта." Отишъл при един мъдрец и го попитал: "Съществува ли фон­танът на младостта?"

Шаманът му казал: "Не точно, но има нещо, което наричаме "сферата на същността". Тя е реална и фи­зическа; ще удължи живота ти и ще излекува болести­те ти. Освен това ще те дари с голяма мъдрост."

"О, мъдрецо," рекъл Арон, "кажи ми, къде мога да намеря тази сфера на същността?"

А мъдрецът отвърнал: "Ами, един от начините е да намериш чашата на Христос."

"О, не!", възкликнал Арон. "Това е Светият Граал, а аз не вярвам в него. Моята религия не подкрепя такива неща."

Тогава мъдрецът се усмихнал и отвърнал: "Арон, ако щеш вярвай, но сферата на същността и чашата на Христос и Светият Граал са били пренесени в кивота на завета."

"Как е възможно", учудил се Арон. Кивотът пред­шествал значително раждането на Христос. Той отх­върлил последните думи на шамана и се втурнал в преследване само на онова, което го интересувало.

"Кажи ми, къде мога да намеря тази сфера на същността?"

Шаманът отговорил: "Можеш да я имаш, ако решиш, защото ясно виждаме твоя договор и знаем, че можеш да я намериш. Трябва само да започнеш търсенето и да оставиш Бог да те води."

Арон много се развълнувал, защото го изтълкувал в смисъл, че той е предопределен да изнамери сферата на същността за планетата! "Щом веднъж открия сфе­рата на същността", мислел си Арон, "ще помогна и ще излекувам хиляди хора." Той самият щял да живее дълго, а също и близките му, приятелите, роднините му. Това било по-хубаво, отколкото си представял. И Арон повярвал на мъдреца, защото нямал причина да се съмнява в него.

И така, той започнал търсенето, мислейки: "Къде да отида най-напред?" Отговаряйки интуитивно на въпроса си, той си казал: "Първо ще посетя онези места на планетата, които се отличават с най-силна енергия." Дошъл в Седона (смях откъм аудиторията). Търсил навсякъде и разговарял с пазителите на каньо­ните. Пазителите казали: "Не е тук. Потърси другаде." Пътуването му го отвело до някои от най-светите места на планетата.

"Кое е най-висшето религиозно място?", запитал се Арон. И си отговорил: "Моят дом! Ще отида там." Така Арон отишъл в свещената земя и посетил много религиозни водачи, някои от които никога не били чували за сферата на същността, а други казвали: "Да, чували сме и знаем. Продължавай да търсиш, ти си този, който ще я намери."

Така Арон стигнал до други места, до съседната земя Египет. И там задал същите въпрос и получил почти същите отговори. Отишъл в Перу, а после и в Индия. Срещнал хора, които твърдели, че те самите са сферата на същността; че трябвало само да остане при тях и да им отдаде предаността и имуществото си. Те представлявали сферата на същността и той щял да има дълъг живот, стига да останел при тях. Арон не бил глупав и знаел, че сферата на същността била нещо материално, което можело да бъде докос­нато и било предназначено за цялото човечество, а не само за група избраници.

Търсенето на Арон продължило много, много години; междувременно той остарявал и се променял. Това го плашело и той взел да се тревожи. Тревогата смущавала функциите на тялото му и той се разболял. Лежал на смъртния одър, заобиколен от хората, които го обичали. Знаел, че не успял да намери сфера­та на същността. Бил сърдит на мъдреца, който му казал, че ще я намери. "Що за номер е това?", питал се той. "Какво направи с мен Бог?" Арон бил болен и потиснат от факта, че сферата на същността му се изплъзнала. Близките му били свидетели на безплод­ните му търсения и му казвали неведнъж да прекрати издирването за свое добро. Той бил много изморен и копнеел за сън.

На следващата сутрин се събудил и станал. Чувствал се чудесно, но някак различно. Когато вода­чите му се доближили до него, той осъзнал, че е умрял. В този момент изпитал негодувание и казал на вода­чите си: "Зная кои сте и зная къде отивам. Беше много глупав номер мъдрецът да ми каже, че ще намеря сферата на същността, а аз да не успея да я открия. Защо ме измамихте?"

Водачите му се усмихнали и в съвършена любов го обгърнали в енергията си. И го помолили да се обърне и да погледне назад. Там, на мястото, където доскоро Арон лежал, била сферата на същността! Там била! Била материален обект и Арон можел да я докосне, защото през цялото време лежала в сърцето му. Арон онемял от благоговение пред видяното.

Той погледнал към струпаните наоколо роднини и се изумил! Защото тези живи човешки същества, които ридаели и скърбели заради смъртта му - във всяко едно от тях лежала същата сфера на същността.

Тогава Арон разбрал, че сферата на същността не била само една. "Тя е за цялото човечество", бил казал старият мъдрец. "Ще я намериш, ако я потърсиш." Но никога не бил казвал, че тя е само една! И тогава Арон разбрал. Погледнал водачите си и проумял.

Усмихнал им се и казал: "Благодаря ви. Защото сега разбирам договора и урока си." После се обърнал и поел между своите ангели приятели към светлината - към мястото, което бил посещавал много пъти. Не искал да остава нито миг повече в тази ниска вибра­ционна енергия.

Дори за това кратко време в новата вибрация, Арон разбрал още, че всичко научено в този живот щяло да премине в следващата му инкарнация и ня­мал търпение. Защото познавал пътуването през туне­ла - през пещерата, където се пазят хрониките на инкарнациите. После залата за почести, а след това плановите съвещания и завръщането на планетата. И знаел, че когато се върнел, щял да успее да намери сферата на същността. Щял да го направи още като дете и щял да живее много дълго. Защото този път щял да си спомни; щял да запомни урока, че сферата на същността е дарът на скъпоценната частица от Бог във всеки един човек.

Послепис на писателя:

Смисълът на тази притча е ясен за всекиго. Крион казва, че всички вие четете тези слова по предварител­на уговорка! Бог ви дава способността да се протег­нете и да откриете Светия Граал, защото сферата на същността е Бог във вас. Тя е частицата от Бог, която живее във всеки един от вас и която мнозина наричат Висшия Аз. Тази притча скандира: "Протегнете се, вземете я и бъдете здрави. Живейте дълго. Бъдете на вашето блажено място. Бог иска да останете тук и да живеете дълго."

Някои от вас казват: "Това не може да бъде, защото се оглеждам наоколо и не виждам доказател­ства за вашите думи." Но Крион ви казва, че когато достатъчно хора направят това, вие наистина ще ви­дите промяната навсякъде около вас. Но тя трябва да започне тук, в стаята, където седите в момента, и в стаите като нея по цялата планета. Във вашето смире­ние можете да потърсите онова, което носите още от раждането си, и чрез личното ви откритие можете да промените хода на процесите около вас, които на свой ред ще повлияят на другите и накрая ще променят областта, където живеете! Вие носите в себе си семе­ната на универсалния Божи Дух и съпътстващата го мъдрост и изцеление. Бог ви призовава да се протег­нете навътре в себе си и да откриете истината и мира, който върви с нея - и планетата ще се промени бла­годарение на онова, което правите в миговете на по­кой.


Лий Каръл

Категория: Книга 4: Притчите на Крион | Разгледан: 1322 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/3
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.145.130.31          Петък          26.04.2024, 01:44