Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



10:41
26.04.2024
Петък
3.133.131.168


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 2: Не мисли като човек » Открий Себе си

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Открий Себе си

Ако тази книга се занимаваше само и единствено със себепознанието, тя щеше да бъде напълно цялостна, тъй като това е най-важната тема за всеки един от вас. То не цели да открие само "най-доброто" във вас или собствената ви "стойност", или някои от интелектуалните компоненти, с които боравят вашите медицински помощници. Този въпрос се занимава с намирането на моста между човешкия "вас" и универсалния "вас", както споменах по-горе в разговора за дуализма. Изнамирането на този мост ще промени целия ви живот, включително и вашето отношение към себе си, към другите и към Земята. Той ще ви даде много по-мъдър поглед към онова, което можете да направите с остатъка от живота си, за да повишите вибрацията на планетата. Накратко, себепознанието е всичко за вас. То е основната повеля на епохата и представлява бързо "преодоляване" на останалата ви карма.

Мнозина от вас прекарват много време в опит да проумеят механизма на нещата, тяхната история и смисъл. Някои от вас изразходват огромни количества енергия и блага в стремежа си да разрешат необясними явления или мистичния смисъл на предметите и постройките, оставени за ваш размисъл. Това е вашият човешки интелектуален подход към видимото себеоткриване под претенцията, че ако познаете тези неща, ще опознаете и себе си. Освен това представлява онази част от вас, която иска доказателства на логична човешка основа на непонятните за вас неща, за да ги свържете по-добре с цялостната картина. Макар тези методи да са ви вършили добра работа в миналите енергии, те не са особено ценни в новата енергия. Вие все още не разбирате как действа мозъкът ви... но не можете да отречете достоверността му само защото не можете да го обясните; а иронията естествено е, че трябва да го използвате, за да го изпитвате.

Сега е моментът да сграбчите същността и емоцията на това кой сте и да видите толкова много от "частицата от Бог", която представлявате всъщност, колкото ви се позволява по време на урока. Както вече споменах, сега това е по-лесно и се предлага на всички, които са готови, вместо на шепа избраници. По тази причина темата за вашето себепознание прелива от могъщество, вълнение и осъществени мечти. Това е вашето "зарядно" действие, което може да се почувства, но не и да се анализира, и то е новият дар, който стои пред вас, в очакване да го забележите. Все пак се иска смелост, за да преодолеете страха си от него.

Себеоткриването не измества интелектуалния стремеж, но го допълва значително. Едва през последните години някои от вашите учени се насочиха към съвършено различен метод в своето мислене и на вас ще ви бъде от полза, ако се посветите на собственото ви себепознание. В миналото първо трябваше да се разреши  хипотезата за научната мистерия, преди учените да могат да разсъждават за нещо вътре в мистерията или близо до нея. Това принуждаваше хората да спират да мислят, докато не разрешат първата мистерия. Вашите напредничави учени осъзнаха, че подобно човешко търсене на логиката е погрешно за някои видове изследвания (например върху поведението на малките частици). Сега, когато стигнат до очевидно противоречиви резултати, основани на внимателно проведени експерименти, те просто ги заобикалят, без да им дадат разумно обяснение, но знаят, че това нещо съществува и че вероятно ще излезе наяве, ако продължат да се задълбочават в мозайката, макар да не знаят какво точно търсят. Те основават бъдещите си опити не върху действието на познатия механизъм, а върху вероятността на вече наблюдавано поведение и очаквано бъдещо поведение, макар да не го разбират. Това се нарича доверие.

Именно това е нагласата, която давам като препоръка и предизвикателство дори на най-интелектуално настроените от вас. Ако възнамерявате да преминете през упражнението за "усещане" на това кой сте и помолите гласно водачите си да ви помагат в процеса, вие ще изплувате на другия бряг с огромна мъдрост в подхода към интелектуалната страна на нещата. Никога не бих поискал от никой от вас да пожертва логическата си страна, която иска да знае истината. Моля ви само да се научите да управлявате летателното средство и да почувствате какво е да се рееш в невъобразимите висини. Тогава можете да се приземите, да отворите двигателя и да откриете как работи.

Следва една метафора под формата на притча. Тя съдържа много истини за човешкото състояние по отношение на самия живот и особено за себепознанието. Освен това рисува една картина за онези от вас, които са прозорливи, за това как функционира Вселената и как ви отговаря. Ако нещо ви озадачава, помолете духовните си водачи да ви изяснят смисъла му. Това, което следва, се дава с любов.

Категория: Книга 2: Не мисли като човек | Разгледан: 3423 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 3.8/6
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.133.131.168          Петък          26.04.2024, 10:41