Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)23:29
15.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога за младите

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

Ще мога ли някога да видя ангели?

Ще мога ли някога да видя ангели?
    Авра
    Абсолютно, Авра. Можеш да ги видиш още сега! Само отвори очи и се огледай наоколо. Всеки човек в твоя живот е ангел. Аз съм ти изпратил само ангели.
    Те идват в живота ти, изпълнявайки своята роля съвършено. Някои от тях се „показват" по един начин, други по друг, но всички помагат на душата ти да осъществи своето предназначение.
    Не е необходимо дори да излизаш от къщи, за да видиш ангел. Можеш да видиш ангел като погледнеш в огледалото. Да, ти си един ангел. Готова ли си да го приемеш?
    Приканвам те сериозно да помислиш над това: Как би се чувствала, ако ти си онзи ангел, когото някой очаква днес! Мога да ти кажа как ще се чувстваш.
    Ти ще промениш всеки, до чиито живот се докоснеш.
    Те всички ще бъдат истински... „докоснати от ангел".

    Но как е възможно? Какво трябва да сторя?
    Това не е свързано с никакви конкретни действия. Това означава да бъдеш. Когато постигнеш Ангелската си Същност, ти преминаваш от „действие" в „битие".
    И какво е моето битие?
    Ти си всичко, което можеш да си представиш, че е един ангел. Може би си любяща, може би си състрадателна, търпелива и добра. Може би си щедра, помагаща, грижовна, чувствителна, разбираща, прощаваща, закриляща, вдъхновяваща и насочваща. Може би си изпълнена с воля.
    Воля ли?
    Да, воля.
    Воля за какво? Воля да направя какво?
    Воля да правиш онова, което твоето ангелско битие изисква.
    Воля да позволиш всичко, което вършиш, да произтича от същността на битието ти.
    Воля не да го разглеждаш рационално, да обмисляш всички за и против, да се грижиш за крайната си полза. Не да претегляш какво ще произлезе от всичко това.
    Воля просто да вършиш онова, което произтича естествено от същността ти миг след миг.
    Настоящият миг ще ти покаже какво да правиш като човешко същество. Не е необходимо да се замисляш за това.
    Запомни едно нещо за настоящия момент. Той всъщност е предварително изпратен. Изпратен е предварително от твоята душа, за да ти даде възможност да изразиш и преживееш своята истинска същност и онова Аз, което избираш да бъдеш.
    Настоящият момент е дар за теб. Той е моментът, когато един дар се дава и получава. Какъв дар човек е готов да даде на другия и на самия себе си в настоящия момент?
    Това е единственият въпрос, който трябва да се постави днес.
    Недей да мислиш за отговора. БЪДИ този отговор.
    Запомни завинаги: Ангелите не се замислят.
    Но ще мога ли да видя „ангелоподобни" ангели, а не просто „земни ангели"? Имам предвид като тези на Небето.
    Без съмнение вече си виждала много от тях.
    Така ли?
    Да. Те са ти се явявали като обикновени човешки същества. Ставали са част от твоя живот и са го напускали, дарявайки ти точно каквото ти е необходимо и то във времето, когато това е било нужно.
    Без съмнение виждала си ги и в сънищата си, когато душата отива на отдих между дните, в които носи тялото.
    Те са ти се явявали под много форми в състояние на сън.
    Но ще ги видя ли, когато отида на Небето?
    В момента, в който напускаш тялото, те всички ще те заобиколят и ще те залеят с любов. Тяхната енергия ще бъде първата, която ще почувстваш при този преход.
    Как ще се чувствам тогава?
    Ще изпитваш топлота, мекота, чувството, че си посрещната сърдечно и си в безопасност. Чувството за сигурност ще бъде най-основното усещане. Пълна сигурност и абсолютна любов.
    О, не мога да чакам.
    Не е нужно да чакаш. Добрите вести са, че никога не е нужно да чакаш, за да получиш любовта на ангелите, както и любовта и присъствието на Бога.
    Можеш да го изпитваш по всяко време, когато пожелаеш.
    Защо излиза така, че мога да умра на 18 за своята страна, но не мога да се насладя на студена бира в горещ летен ден?
    Възрастните често имат чувството, че техните деца им „принадлежат" и че трябва да вършат, каквото те кажат. Обществото като цяло отразява тази „собственическа" гледна точка, затова обществото е убедено, че има право да се разпорежда с това какво да прави младото поколение. Вашето общество смята, че е напълно правилно да ви изпраща на война, с която вие дори да не сте съгласни, но да не ви позволява да отидете на бар, което би било приятно за вас.
    Вашето общество дори е прокарало закони, с които ви задължава да отидете на война, докато ви забранява да се наслаждавате на една бира в бара, защото в противен случай ще бъдете наказани или изпратени в затвор.
    Това отразява примитивизма на обществото. Никое просветено общество не би приело и то чрез закон, правото да налага на другите хора какво да правят, въпреки собствената им воля.
    До неотдавна обществата са налагали по същия начин волята си над жените. Някои страни продължават да го правят. В тези страни диктуват на жените какво могат и не могат да правят, какво могат и какво не могат да работят, за кого могат и за кого не могат да се омъжват, какво могат и какво не могат да носят (включително по отношение на цвета на дрехите), къде могат и къде не могат да ходят и по кое време на деня могат да излизат.
    Някои от тези репресивни общества достигат дотам, че деформират тялото на жените като насилствено премахват някои гениталии (тези, които могат да им доставят удоволствие при полов акт), защото се смята, че жените нямат право на удоволствие.
    Да, човешките общества са създавали закони, които са не само несправедливи, но и граничат с безумието.
    Защо? Защо се създават такива закони?
    Този въпрос бе задаван и преди и Аз не му отговорих директно. Причината е, че хората живеят в страх и чувство за вина. Страхът и вината са единствените врагове на човека.
    Когато живееш в страх и чувство за вина, ти си принуден да се стремиш към пълен контрол над средата и над всеки човек. Властта и контролът стават много важни.
    Другите хора, които упражняват свободната си воля, се смятат в различна степен в различните страни като заплаха за общото благо. „Общото благо", разбира се, се определя от тези, които държат властта.
    Защо хората от страните, за които говориш, толкова много се страхуват от жените, че прокарват такива закони?
    Себенамиране. Себереализация. Самосъзнание. Ако на жените се позволи да постигнат истинската cи същност, мъжете в тези страни няма да могат да ги контролират.
    Защо смяташ, че е било необходимо толкова дълго време, дори и във вашите „напреднали и просветени" държави, за да дадат на жените правото да гласуват?
    Въпросът се отнася до упражняването на контрол. Той винаги се отнася до контрола и този контрол винаги се упражнява зад маската на нещо необходимо, нещо, което „е за благото на народа". И все пак свободата е единственото, което желае човешката душа, защото свободата Е самата човешка душа и нея тя винаги се стреми да изразява. Всичко онова, което не е пълна свобода, не е „благо за народа", а благо за властващите.
    Напълно си прав! Чувствам, че възрастните все се опитват да ни контролират. Защо е всичко това? Защо са нужни тези клопки за упражняване на власт?
    Голяма част от хората все още не са се научили как да използват властта. Повечето хора не разбират понятието власт СЪС, а само понятието власт НАД.
    Винаги помни: Смисълът на властта е не да контролира, а да твори.
    Когато властта се използва за контрол, тя нищо не сътворява. Ето защо хората, които упражняват власт, имат големи трудности в осъществяването на нещата. Правителствата, които упражняват контрол успяват още по-малко.
    Контролът е враг на творчеството.
    „Управление на творчеството" е оксиморон.
    Изцяло творческата личност често се определя като „напълно излязла от контрол". Това е вярно! Такава личност е неподвластна! И такава личност не би могла нищо да сътвори, ако не е неподвластна.
    Истинската свобода е истинска сила. Това е състоянието на битие, в което Бог съществува. Това е състоянието на битие, в което съществуват хората, без да го знаят.
    Ето че затворихме кръга в тази книга. С тези последни два въпроса разгледахме онова, което дискутирахме в самото начало на този разговор.
    Ние всички сме родени с Първородна Сила.
    Това е просто друго понятие за Бог.
    Когато възродите Първородната си Сила, вие възраждате Бог. Вие възраждате своята божественост. Божественото упражнява власт със, а не над вселената.
    Последното изречение, това единствено изречение, дава яснота по най-голямото неразбиране, което хората проявяват спрямо Бог.
    Първородната сила просто Е. Тази сила формира и поддържа всеки закон във вселената, включително и закона за творчеството. Това е законът на живота и законът на Бога.
    Всички пророци са го казвали. Днешните, съвременни пророци го казват по свой начин, но новият начин, по който го изразяват, не променя закона, а просто го прави по-ясен.
    А законът е следният: върховната сила е върховна свобода, а върховната свобода е върховна сила.
    Споделянето на силата не я намалява, а я увеличава.
    Не мислете, че Аз съм дошъл, за да премахна закона и пророците. Дошъл съм не да ги премахна, а да ги изпълня.
    Сега вече знаете.
    Не съм дошъл тук, за да упражнявам власт над вас, а да упражнявам власт заедно с вас.
    Възможен е един различен свят и вие ще живеете в един различен свят, когато разберете това.
Категория: Разговори с Бога за младите | Добавил: Бонд (28.02.2010)
Разгледан: 2384 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   34.239.170.244          Събота          15.06.2024, 23:29