Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)21:42
15.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога 1

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

С Истина. И Светлина. И Обич.

- Ето. Обясних ти всичко. Живота. Как протича. Същинската му причина и предназначение. С какво друго бих могъл да ти помогна?
   - Няма за какво повече да помоля. Изпълнен съм с бла­годарност за този невероятен диалог. Беше тъй всеобхва­тен. Сега като гледам първоначалните си въпроси, виждам, че сме засегнали само първите пет, свързани с живота, личните взаимоотношения, парите, кариерата и здравето. В списъка ми, както знаеш, имаше още много въпроси, но след тази дискусия всички те ми изглеждат някак си неуместни.
   - Да. И все пак ти ги зададе. Затова да ги прегледаме един по един и набързо да им отговорим. Тъкмо набрахме скорост в обсъждането на този материал.
   - Какъв материал?
   - Материалът, който ти давам и сега е пред тебе. Сега, като набрахме скорост в обсъждането му, да прегле­даме набързо останалите въпроси и да им дадем кратък отговор.
   - 6. Какъв е кармичният урок, който трябва да науча тук? Какво се опитвам да овладея?
   - Ти не учиш нищо. Няма какво да учиш. Имаш само да си спомниш. Да си спомниш за Мен. Това значи да въз­становиш връзката си с Мен.
   Какво се опитваш да овладееш? Опитваш се да овла­дееш майсторството само по себе си.
   - 7. Съществува ли прераждане? Колко минали живота съм имал? Какво съм бил в тях? Съществува ли „кармичен дълг"?
   - Изглежда невероятно все още да се поставя въпрос. Трудно Ми е да си представя, че е възможно. Съществуват толкова много съобщения за изживявания от предишен живот и то от съвсем достоверни източници. Някои от тези хора са донесли поразяващи описания, пълни с детайли и толкова много съвършено проверими данни, че е изключена възможността нещо да е било измислено или подправено, за да подведе останалите.
   Имал си 647 предишни живота, щом настояваш да сме точни. Това е 648-ият. В тях си бил всичко. Крал, кра­лица, крепостник. Учител, студент, майстор. Мъж, жена. Войн, пацифист. Герой, подлец. Убиец, спасител. Мъдрец, глупак. Бил си всичко!
   Не, не съществува такова нещо като кармичен дълг -не в смисъла, който ти имаш предвид. Дълг е нещо, което трябва да бъде платено. Ти не си задължен да правиш нищо.
   Все пак има определени неща, които искаш да напра­виш, които избираш да изживееш. И някои от тези избори зависят от (желанието за тях е предизвикано от) изживява­ния, които си имал по-рано.
   Само дотолкова могат да се доближат думите до това, което ти наричаш карма.
   Ако карма е вътрешното желание да бъдеш по-добър, по-голям, да еволюираш, да израстваш и да разглеждаш миналите събития и преживявания като мярка за това, тога­ва да, кармата съществува. Тя обаче не изисква нищо. Никога нищо не се изисква. Ти си, както и винаги си бил, същество със свободен избор.
   - 8. Понякога се чувствам като ясновидец. Възможно ли е „да бъдеш ясновидец"? Аз такъв ли съм? Хората, които твърдят, че са ясновидци, „с дявола ли си имат работа"?
   - Да, човек може да бъде ясновидец. Ти си такъв. Всеки е такъв. Няма човек, който да не притежава това, което ти наричаш „способност за ясновидство". Има само хора, които не я използват.
   Използването на тази способност не е нищо повече от използването на шестото чувство.
   Очевидно, тази способност не значи ,да си имаш работа с дявола", иначе не бих ви я дал. И, разбира се, не съществува дявол, с който да си имаш работа.
   Някой ден - може би във втората книга, ще ти обясня как точно действат психическата енергия и ясновидското умение.
   - Ще има втора книга?!
   - Да. Но нека най-напред да свършим тази.
   - 9. Допустимо ли е да се взимат пари за сторено добро? Ако си избера да стана лечител, мога ли да върша тази Божа работа и същевременно да имам финансово изобилие? Или двете взаимно се изключват?
   - Вече обсъдихме това.
   - 10. Допустим ли е сексът? Каква е истината за това човешко изживяване? Дали единствената цел на секса е продължение на рода, както твърдят някои религии? Дали истинската святост и просветление се достигат чрез въз­държание или чрез преобразуване на сексуалната енергия? Допустим ли е сексът без любов? Може ли физическото усещане от него да бъде достатъчно добра причина за изживяването му?
   - Разбира се, че сексът е „допустим". Ще повторя още веднъж: ако не исках да играеш на определени игри, не бих ти дал играчките. Ти даваш ли на децата си неща, с които не искаш да играят?
   Играй си със секса. Играй! Чудесно удоволствие е. Защо? Защото той може би е най-голямото удоволствие, което можеш да изпиташ с тялото си, ако става дума само за чисто физическо изживяване.
   Но за Бога, недей разрушава невинността и чистотата в секса, радостта и удоволствието, като злоупотребяваш със секса. Не го използвай за власт или за скрити цели, за задоволяване на самолюбие или за господство. Недей из­ползва секса за каквито и да било други цели освен за най-чиста радост и най-висш екстаз - дарен и споделен. Това е любов и то пресътворена, а тя е нов живот! Кажи не съм ли избрал чудесен начин да създавам още като вас!
   Що се отнася до въздържанието, вече изразих мнени­ето си. Никога нищо свято не е било постигнато чрез въздържание. Желанията обаче се променят с откриването на нови по-големи светове. Следователно не е необичайно някой просто да има по-малко (или дори да няма никакво) желание за сексуални удоволствия, както и за всякакви други занимания на тялото. За някои делата на душата ста­ват най-важни и им носят далеч по-големи удоволствия.
   Всеки по своему, без да бъде съден - това е мотото.
   Краят на въпроса ти получава следния отговор: Не е необходимо да имаш основание за каквото и да било. Просто ти сам бъди причината.
   Сам бъди причината на изживяванията си.
   Запомни, че изживяването ти създава концепция за това Кой Си, концепцията създава творение, творението създава изживяване.
    Искаш ли да изживееш себе си като човек, който прави секс без любов? Моля, заповядай! Ще го правиш дотогава, докато дойде момент, когато няма да го искаш повече. И единственото нещо, което някога може да те накара да прекратиш това (или всяко друго) поведение, е собствената ти новопоявила се мисъл, определяща Кой Си Ти.
    Ето колко е просто (и колко е сложно).
   - 11. Защо си направил секса толкова хубаво, грандиоз­но и силно човешко изживяване, ако трябва да го избягва­ме, колкото се може повече? В тази връзка защо всички удоволствия са или „неморални", или „незаконни", или „вредни"?
   - С току-що казаното отговорих и на последната част от този въпрос. Няма неморални, незаконни или вредни удоволствия. Животът ти обаче е интересно упражнение за определяне на това какво е удоволствие.
   За някои „удоволствие" значи усещане на тялото. За други „удоволствие" може да бъде нещо съвсем различно. Всичко зависи от това кой мислиш, че си и какво мислиш, че правиш тук.
   За секса може да бъде казано много повече, откол­кото се споменава тук - но нищо не е по-съществено от това: сексът е радост, а много от вас са го превърнали във всичко друго освен радост.
   Да, сексът също е и свято нещо. А радостта и свети­нята могат да бъдат съчетани (те всъщност са едно и също нещо), въпреки че повечето от вас мислят другояче.
   Подходът ви към секса е като микрокосмос на под­хода ви към живота. Животът би трябвало да е радост, тържество, а вместо това се е превърнал в изживяване на страх, тревога, „недостатъчност", завист, ярост и трагедия. Същото може да бъде казано за секса.
   Вие сте подтискали секса, както сте подтискали и живота, вместо да изразявате Себе си изцяло, без задръжки и с радост. Направили сте срамен секса, както и живота, наричайки го лош и порочен, вместо да го приемете като най-висш подарък и най-велико удоволствие.
    Преди да протестираш, заявявайки, че не сте посрамили живота, погледни какъв е колективният ви подход към него. Четири пети от хората на Земята считат живота за изпитание, премеждие, дълг, който трябва да бъде изпла­тен, училище със сурови уроци, които трябва да бъдат нау­чени или най-общо смятат живота за нещо, което трябва да бъде изтърпяно в очакване на истинската радост, която идва след смъртта.
   Срамота е, че толкова много от вас мислят така. Нищо чудно, че считате за срамно самото действие, което създава живот.
   Енергията в основата на секса е енергията, която е в основата на живота - енергията, която е живот! Чувството на привличане, на силно (понякога непреодолимо) желание да се приближите един към друг и да се слеете е в същност­та на динамиката на целия живот. Вложил съм го във всич­ко. То е вродено и е присъщо на Всичко, Което Е.
   Моралните правила, религиозните ограничения, социалните табута и емоционалните условности, които сте наложили на секса (а между другото и на любовта, и на целия живот), изобщо не ви позволяват да празнувате съществуването си.
   Още от самото начало всичко, което човекът някога е искал, е да обича и да бъде обичан. И още от самото начало човекът е сторил всичко, което е по силите му, за да го направи невъзможно. Сексът е невероятен израз на обич - обич към друг, обич към себе си, обич към живота. Затова трябва да го обичате (И вие го обичате - само дето не можете да кажете на никого за това; не смеете да покажете колко много го обичате, защото ще бъдете наре­чени извратени. А всъщност не сексът, а точно тази идея е извратена.) В следващата ни книга ще разгледаме секса по-отблизо; ще изследваме същността му много по-подробно, защото това е въпрос с огромно значение в глобален мащаб.
   Засега просто знай лично за себе си следното: не съм ви дал нищо срамно - най-малко тялото ви и неговите функции. Не е нужно да криете тялото си и функциите му, нито обичта си към тях и обичта си един към друг. Телевизионните ви програми не се и замислят, като показват оголения образ на жестокостите, обаче внимават да не покажат оголения образ на любовта. Цялото ви общество е отражение на същия принцип.
   - 12. Има ли живи същества на други планети? Били ли сме посещавани от тях? В момента наблюдавани ли сме? Ще видим ли, докато сме живи, неоспоримо доказателство за извънземен живот? Всяка форма на живот свой Бог ли си има? Ти ли си Богът на Всичко?
   - На първата част отговарям - да. На втората - да. И на третата - да. На четвъртата не мога да отговоря, защото това би изисквало да предскажа бъдещето - нещо, което няма да направя.
    За това, което наричаме „бъдеще", ще говорим много повече във втората книга, а за извънземния живот и същ­ността (същностите) на Бога в третата.
   - Боже Господи, ще има и трета книга?!
   - Нека да ти кажа плана.
   Книга първа съдържа основни истини и разглежда съществени лични теми и въпроси.
   Книга втора ще съдържа далеч по-всеобхватни истини, по-големи идеи и ще разглежда глобални теми и въпроси.
    Книга трета ще съдържа най-грандиозните истини, които в момента можете да разберете, и ще разглежда уни­версални теми и въпроси - въпроси, с които се занимават всички същества във Вселената.
   - Аха. Това заповед ли е?
   - Не. Щом можеш да зададеш този въпрос, значи не си разбрал нищо от книгата.
   Ти си избрал да я свършиш тази работа - и си бил избран. Кръгът е затворен. Разбираш ли?
   -Да.
   13. Ще дойде ли някога на Земята Царството небесно? Ще се покаже ли някога Бог на земните хора, както е обещано? Съществува ли Второ Пришествие? Ще има ли някога край на света или апокалипсис, както гласят проро­чествата в Библията? Има ли една единствена истинска религия? Ако има, тя коя е?
   - Това само по себе си е цяла книга и ще заеме по-голямата част от третия том. Оставих тази начална книга да се ограничи с по-лични въпроси и по-практически теми. Към по-големите въпроси и проблемите с глобално и уни­версално значение ще премина в следващите томове.
   - Това ли е всичко? Няма ли да говорим повече тук?
   - Нима вече ти липсвам?
   - Липсваш ми! Беше чудесно! Свършваме ли сега?
   - Имаш нужда от малко почивка. И читателите ти се нуждаят от почивка. Тук имате да усвоите доста материал. Да се преборите с доста неща. Да обмислите доста неща. Отдели малко свободно време за себе си. Размисли.
   Не се чувствай изоставен. Аз винаги съм с теб. Ако имаш въпроси - ежедневни въпроси, каквито съм сигурен, че ще продължиш да имаш, знай, че можеш да Ме повикаш да ти отговоря. Няма нужда това да става само под формата на книга.
   Този не е единственият начин, по който ти говоря. Чуй гласа Ми в истината на душата си. Чуй гласа Ми в чувството на сърцето си. Чуй гласа Ми в спокойствието на разума си.
   Чуй Ме навсякъде. Винаги, когато имаш въпрос, просто знай, че вече съм му отговорил. И тогава отвори очите си за своя свят. Отговорът Ми може да е в някоя публикувана статия. Може да е в написаната проповед, която след малко ще бъде изнесена. Може да е във филма, който се снима в момента. Или в песента, композирана вчера. Може да е в думите, които след малко ще бъдат изречени от любим човек. Или в сърцето на нов приятел, с който ще се запознаеш след малко.
   Моята Истина е в шепота на вятъра, в шуртенето на потока, в трясъка на гръмотевицата, в тропота на дъжда.
   Тя е допирът на земята, уханието на лилията, топли­ната на слънцето, магнетизмът на луната.
   Моята Истина (и твоята най-сигурна помощ в момент на нужда) е величествена като нощното небе и в същото време проста и неопровержимо доверчива като гугукането на малко бебе.
   Музиката на Моята Истина е силна като ударите на сърцето и тиха като дъха, поет в единство с Мен.
   Аз няма да те изоставя. Не мога да те изоставя, защото си Мое творение и Мое произведение, Моя дъщеря и Мой син, Мой смисъл и ...Мен самият.
   Така че, разчитай на Мен, където и когато си отделен от мира и спокойствието, които съм Аз.
   Аз ще съм там. С Истина. И Светлина. И Обич.
Категория: Разговори с Бога 1 | Добавил: Бонд (01.08.2009)
Разгледан: 1829 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   34.239.170.244          Събота          15.06.2024, 21:42