Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)13:07
15.06.2024
Събота
44.221.73.157


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога 3

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

6. Всички резултати вече съществуват и кой от резултатите ще преживеш зависи от избора, който правиш.

Сега ми се ще да променим темата, ако може, и да поговорим за промените на Земята. Но преди това искам да изразя едно наблюдение. Струва ми се, че много от нещата тук се преповтарят неведнъж. Имам чувството, че чувам някои неща отново и отново.
    Чудесно! Това е точно така! Както и по-рано казах, такова е Моето намерение.
    Това послание прилича на извор. Извирайки изпод земята, водата се върти, прави концентрични кръгове, буквално „се върти в кръг". Едва когато изворът си пробие път, той се разгръща спираловидно и постепенно достига далеч, по-далеч, отколкото човек може да си представи.
    Да, ти си прав. Много от нещата, които се казаха, бяха повторени по няколко различни начина. Понякога се повтаряха по един и същ начин. Наблюдението ти е правилно.
    Когато свършим това послание, ти ще можеш да преповториш неговите най-основни постановки буквално наизуст. Може би ще дойде ден, когато ще пожелаеш да го направиш.
    Добре. Това е справедливо. Сега да минем напред. Някои хора си мислят, че аз имам пряка връзка с Бога и искат да узнаят дали планетата ни е обречена? Зная, че вече зададох този въпрос и преди, но сега наистина очаквам пряк отговор. Ще възникнат ли на Земята промени, каквито мнозина предричат и ако не, какво е това, което виждат всички тези ясновидци? Някакво измислено видение ли? Трябва ли да се молим? Да се променим? Можем ли нещо да сторим? Или всичко е за съжаление безнадеждно?
    С радост ще отговоря на тези въпроси, но с това няма да минем „по-напред".
    Така ли?
    Защото отговорите вече ти бяха дадени в няколко от Моите предишни разяснения върху времето.
    Имаш предвид онази част, в която се говореше, че „всичко, което някога ще стане, вече е станало".
    Да.
    Но какво Е това „Всичко, Което е вече станало"? Какво всъщност е станало? Какво?
    Всичко е станало. Всичко вече е станало. Всяка възможност фактически съществува като завършено събитие.
    Но Как е възможно това? Продължавам да не разбирам как може да бъде?
    Ще го представя по начин, по който можеш по-лесно да го възприемеш. Виждал ли си деца, които използват СD-RОМ за компютърни игри?
    Да.
    Задавал ли си си някога въпроса как така компютърът знае по какъв начин да реагира на всяко натискане на клавиша?
    Е, да Всъщност. Задавал съм си този Въпрос..
    Всичко вече е върху диска. Компютърът знае как да реагира на всяка команда на детето, защото всички възможни ходове вече са вложени в диска със съответния код.
    Това е призрачно, почти сюрреалистично.
    Кое - това, че всеки резултат и всеки ход, водещ към този резултат вече е програмиран върху диска ли? Няма нищо „призрачно" в това, то е просто технология. И ако смяташ, че технологията на видеоигрите е нещо, почакай да видиш технологията на вселената!
    Представи си Космическото Колело като този СD-RОМ. Всички резултати вече съществуват. Вселената само чака да види кой от тях ще избереш този път. И когато играта свърши, когато ти спечелиш, загубиш или се оттеглиш, Вселената ще Каже: „Искаш ли да поиграем още?"
    Твоят компютърен диск не се интересува дали си спечелил или не си, ти „не можеш да нараниш чувствата му". Той просто ти предлага шанс да играеш отново. Всички резултати вече съществуват и кой от резултатите ще преживеш зависи от избора, който правиш.
    Значи, Бог не е нищо повече от един СD-RОМ?
    Ни бих го формулирал точно така. Но в целия този диалог се опитвам да използвам примери, които се опират на представи, каквито всеки може да разбере. Затова ми се струва, че илюстрацията със СD-RОМ е подходяща.
    В много случаи животът прилича на СD-RОМ. Всички възможности съществуват и вече са се случили. Сега ти трябва да избереш коя от възможностите си решил да преживееш.
    Това пряко се отнася да твоя въпрос за промените на Земята.
    Това, което твърдят много ясновидци по отношение на промените на Земята, е вярно. Те са отворили прозорец в бъдещето и са го видели. Въпросът е кое „бъдеще" са видели те? Както и в края на играта на СD-RОМ съществува повече от една версия.
    В една от версиите Земята ще преживее катаклизъм, в друга версия няма да преживее.
    В действителност всички версии вече са станали. Спомни си, че времето...
    ...Зная, зная „времето не съществува"...
    ...Точно така. И тъй?
    И тъй, всичко е станало изведнъж.
    Отново е така. Всичко, което някога е станало, става в този момент и ще става винаги. Съществува тъкмо сега. Също както всички ходове в компютърната игра съществуват тъкмо в този момент на този диск. И така, ако мислите, че би било интересно предричанията на ясновидците за край на света да се окажат истина, насочете цялото си внимание върху това и можете да го привлечете и ако смятате, че бихте искали да преживеете някаква друга реалност, насочете вниманието си към нея и можете да предизвикате съответния резултат.
    Значи, няма да ми кажеш дали промените на Земята ще се осъществят или не, така ли?
    Чакам ти да ми го кажеш. Вие ще решите, с вашите мисли, думи и действия.
    А какво ще кажеш за компютърния проблем 2000? Говори се, че той може да причини големи катаклизми в социалната и икономическа система? Ще стане ли това?
    А ти какво ще кажеш? Какъв е твоят избор? Смяташ ли, че нямаш нищо общо с този проблем? Това не би било съвсем точно.
    Няма ли да ми кажеш какво ще се случи?
    Не съм тук, за да предричам вашето бъдеще и няма да го направя. Само това ще ти кажа. Всеки би могъл да ти го каже. Ако не бъдеш достатъчно внимателен, ще стигнеш точно там, накъдето си се запътил. Следователно, ако не ти харесва пътя, по който си се насочил, смени посоката.
    Но как да го направя? Как мога да въздействам върху такива мащабни процеси? Какво трябва да правим, след като сме изправени пред всички тези предсказания за катастрофа от хора, които притежават ясновидски и „духовен" авторитет?
    Обърни се към своята вътрешна мъдрост. Виж какво тя ще те посъветва да правиш, после го направи. Ако това означава да пишеш до вашите политици и индустриалци да предприемат действия срещу вредите върху околната среда, които могат да доведат до промени на Земята, направи го. Ако това означава да се обединят лидерите на вашето общество за решаване на проблем 2000, ако това означава просто да вървиш в пътя си, излъчвайки позитивна енергия всеки ден и да предпазваш хората, които те заобикалят от паника, която би довела до даден проблем, направи го.
    Най-важното във всичко е, не се страхувай. Ти не можеш да умреш във всеки случай и следователно няма от какво да се страхуваш. Имай съзнание, че Процесът се разгръща и знай, че всичко с теб ще бъде както трябва да бъде.
    Стреми се да бъдеш във връзка със съвършенството във всичко. Знай, че ще бъдеш точно там, където трябва да бъдеш, за да преживееш точно това, което си избрал в Процеса на пресътворяване на Своята Истинска Същност.
    Това е пътят да постигнеш мир. Във всичко виждай съвършенството.
    И най-сетне, не се опитвай да „се измъкнеш" от нищо. Онова, спрямо което се съпротивляваш, става устойчиво. Казах ти го и в първата книга и е истина.
    Хората, които изпитват тъга пред онова, което виждат в бъдеще или което им се „казва" относно бъдещето, не успяват да останат в съвършенството.
    Ще ме посъветваш ли още нещо?
    Отдавай възхвала на живота! Отдавай възхвала на Себе си! Отдавай възхвала на предзнаменованията! Отдавай възхвала на Бога!
    Отдавай възхвала! Бъди част от Живота!
    Радвай се на момента, какъвто и да изглежда той, защото радостта - това си Ти Самият и Това, Което Винаги ще Бъдеш.
    Бог не може да сътвори нищо несъвършено. Ако смяташ, че Бог може да сътвори нещо несъвършено, тогава нищо не знаеш за Бога.
    И така, отдавай възхвала. Отдай възхвала на съвършенството! Усмихни се! Отдавай възхвала и виждай само съвършенството и тогава онова, което хората наричат несъвършенство, няма да те докосне по никакъв начин, който да бъде за теб несъвършен.
    Искаш да кажеш, че аз мога да избегна онова, което ще се случи. Например, ако земната ос се измести или ако Земята бъде ударена от метеор, или разтърсена от земетресения, или от последиците на проблем 2000?
    Определено можеш да избегнеш негативните последици от всичко това.
    Въпросът не беше такъв.
    Но моят отговор е такъв. Изправи се без страх пред бъдещето, разбирайки Процеса и виждайки съвършенството в него.
    Тогава мирът, яснотата и спокойствието ще те водят и ще те предпазват от преживявания и събития, които другите биха нарекли „негативни".
    Ами ако Ти грешиш? Ако въобще не си „Бог", а си създаден от моето богато въображение?
    А, отново се връщаме на въпроса, така ли?
    И какво, ако е така? Можеш ли да измислиш някакъв по-добър начин да живееш?
    Всичко, което ти казвам тук, е да запазиш спокойствие. Да запазиш мир на душата. Да запазиш яснота и откритост пред лицето на злокобните предсказания за гибелта на планетата. И тогава ще постигнеш най-добрия резултат.
    Дори и ако не съм Бог, а съм само това, което си „ти", напълно измислен от теб, можеш ли да получиш някакъв по-добър съвет?
    Не. Струва ми се, че не.
    В това отношение, във връзка с информацията, давана във всичките три книги, просто приложи в живота си тяхната мъдрост. Или, ако можеш да измислиш по-добър начин да процедираш, постъпи в съответствие с него.
    Виж, дори ако наистина това е само Нийл Доналд Уолш, който осъществява целия разговор в тези три книги, ти едва ли би могъл да намериш по-добър съвет, който да следваш по всяка едно от разгледаните теми. Тъй че погледни на всичко по следния начин: или Аз Съм Бог, който говори, или това е Нийл, човекът, който е доста умен.
    Каква е разликата?
    Разликата е, че ако съм убеден в случая наистина, че Бог говори тези неща, ще се вслушам в тях по-внимателно.
    Нищо подобно. Аз съм ти изпращал послания хилядократно в стотици най-различни форми, но ти си пренебрегвал повечето от тях.
    Да. Предполагам, че е така.
    Предполагаш ли?
    Е, добре, така е.
    Тъй че, този път не го пренебрегвай. Кой смяташ, че те е довел до тази книга?
    Ти самият.
    Така че, ако не можеш да послушаш Бога, тогава послушай себе си!
    Или моя добронамерен ясновидец.
    Или твоя добронамерен ясновидец.
    Сега се шегуваш с мен, но това ме кара да поставя друга тема, която ми се искаше да обсъдим.
    Зная.
    Знаеш ли?
    Разбира се. Искаш да обсъдим въпроса за ясновидците.
    Как така разбра?
    Аз самият съм ясновидец.
    Хей, наистина мога да се обзаложа, че е така. Ти си Създателят на Всички ясновидци. Ти си човекът, босът, основната клетка, председателят на Управителния съвет.
    Братко мой. Схванал си правилно.
    Улучих шестицата.
    Спокойно, братко, на въпроса.
    И така, искам да зная какво всъщност е „ясновидската способност"?
    Всички вие притежавате това, което се нарича „ясновидска способност". Всъщност това е шесто чувство. Вие всички имате „шесто чувство" за нещата.
    Ясновидската способност е просто способността да се освободите от ограниченията на своя опит, да постигнете по-широк поглед за нещата. Да отстъпите крачка назад. Да почувствате повече от това, което би по-чувствал ограниченият индивид, който си представяте, че сте; да познаете повече, отколкото той или тя биха познали. Това е способността да почерпите от по-голямата истина, която е навсякъде около вас; да усетите различна енергия.
    Как човек развива подобна способност?
    „Развива" е добра дума. Все едно да развие мускули. Вие всичките притежавате мускули, но някои от вас решават да ги развият, докато други предпочитат да ги оставят неразвити и да не ги използват чак толкова.
    За да развиете своя „ясновидски мускул" трябва да го упражнявате. Да го използвате. Ежедневно. През цялото време.
    И сега този мускул съществува, но е мъничък. Слаб е, недостатъчно използван. Така че вие понякога получавате интуитивно прозрение, но не действате съобразно него. Усещате „предчувствие" за нещо, но го пренебрегвате. Сънувате нещо или имате „вдъхновение", но го оставяте да отмине, без да му обърнете ни най-малко внимание.
    Слаба Богу, че ти обърна внимание на „прозрението", което имаше по отношение на тази книга, защото в противен случай нямаше да четеш настоящите думи сега.
    Може би смяташ, че си се натъкнал на това слово по някаква случайност?
    И така, първата стъпка в развитието на „ясновидска" способност е да знаеш, че я притежаваш и да я използваш. Обръщай внимание на всяко предчувствие, което имаш, на всяко чувство, което изпитваш, на всяко интуитивно „прозрение", което преживяваш. Обръщай внимание.
    А след това постъпвай в съответствие с това, което „знаеш". Не позволявай на разума да те разубеди. Не позволявай на страха да те откъсне от него.
    Колкото повече постъпваш безстрашно съобразно със своята интуиция, толкова повече твоята интуиция ще ти служи. Тя е винаги на твое разположение, но ти не си й обръщал внимание.
    Не съм говорил за ясновидска способност, която е свързана с това винаги да си намирам място за паркиране, говоря за истинска ясновидска способност. За ясновидство по отношение на бъдещето. За ясновидство, което ти позволява да узнаеш за хората неща, които не можеш да знаеш по друг начин.
    Тъкмо за това говорех и Аз.
    Как се проявява ясновидската способност? Трябва ли да се вслушвам в хората, които имат такава? Когато един ясновидец предсказва нещо, мога ли да го променя или бъдещето ми е твърдо определено? Как става така, че някои ясновидци могат да ти кажат определени неща за теб още на минутата, щом влезеш в стаята? Какво, ако...
    Почакай. Това са четири отделни въпроса. Нека малко да позабавим темпото и да се опитаме да им отговорим един по един.
    Добре. Как се проявява ясновидската способност?
    Съществуват три закона на психическите феномени, които ще ти дадат възможност да разбереш как действа ясновидската способност. Нека да ги разгледаме.
    1. Всяка мисъл е енергия.
    2. Всички неща са в движение.
    3. Всяко време е настояще.

    Ясновидците са хора, които са се отворили за преживяванията, породени от тези феномени - вибрациите. Понякога те се оформят като образи в съзнанието. Понякога като мисъл под формата на дума.
    Ясновидецът се е научил да чувства тези енергии. Това в началото може да не е лесно, защото тези енергии са много леки, много мимолетни, много неуловими, както съвсем лек ветрец в лятна нощ, който повява в косите ти, но ти не си сигурен, както неуловим шум в далечината, който ти се струва, че си чул, но не можеш да бъдеш уверен, както мимолетен образ, който си зърнал с ъгълчето на окото си и можеш да се закълнеш, че си го видял, но вече го няма, изчезнал е. Дали изобщо го е имало?
    Това е въпросът, който начинаещият ясновидец винаги си задава. Осъщественият ясновидец никога не си задава този въпрос, защото по този начин само отблъсква отговора. Въпросът ангажира ума, а това е последното нещо, към което ясновидецът се стреми. Интуицията не е способност на ума. Да бъдеш ясновидец означава да бъдеш отвъд разума, защото интуицията е съсредоточена в психиката. В душата.
    Интуицията е ухото на душата.
    Душата е единственият инструмент, достатъчно чувствителен, за да „улавя" дори и най-неуловимите вибрации на Живота. Да „чувства" тези енергии, да усеща тези вълни в полето и да ги интерпретира.
    Вие притежавате шест сетива, а не пет. Това са сетивата на обонянието, вкуса, осезанието, зрението, слуха и... познаването.
    Ето така се проявява „ясновидската способност".
    Всеки път, когато помислиш нещо, мисълта ти излъчва енергия. Мисълта е енергия. Душата на ясновидеца улавя тази енергия. Истинският ясновидец не би се спрял, за да я интерпретира, а вероятно просто ще изрази как е почувствал тази енергия. По този начин ясновидецът може да ти каже онова, което мислиш.
    Всяко чувство, което някога си имал, се спотаява в твоята душа. Душата ти е сборът от всички твои чувства. Тя е хранилище. Дори ако са минали много години, откакто си складирал своите чувства, ясновидецът, който е наистина отворен, може да „долови" тези „чувства" тук и сега. Това е, защото... всичко е сега...
    Времето не съществува...
    По този начин ясновидецът може да ни говори за твоето „минало".
    „Утрешният ден" също не съществува. Всички неща се случват в настоящия миг. А всичко ставащо излъчва вълна от енергия, отпечатва незаличима картина върху космическата фотографска плака. Ясновидецът вижда или чувства картината на „утрешния ден" сякаш тя се случва в настоящия миг - което е реално. По този начин някои ясновидци „предричат бъдещето".
    Как става това във физиологичния смисъл? Може би, без всъщност да знае какво действително прави, ясновидецът посредством интензивно съсредоточаване излъчва субмолекулярен компонент на самия себе си. „Неговата мисъл", ако щеш, напуска тялото, рязко излита в пространството и достига достатъчно далеч и достатъчно бързо, за да може да се обърне и да „види" от дистанция онова „настояще", което ти още не си преживял.
    Субмолекулярно пътуване във времето!
    Би могло да се каже и така.
    Субмолекулярно пътуване във времето!
    О, добре. Започваш да се държиш като във водевил.
    Не, не. Ще се държа прилично... наистина. Продължи. Наистина искам да чуя всичко това.
    Добре. Субмолекулярната част на ясновидеца, след като приеме енергията на образа, постигнат чрез концентрация, стремително се връща в тялото му и донася тази енергия със себе си. Ясновидецът „получава картина" понякога с потръпване или „има усещане" и се опитва да не се „намесва" в тези данни, а просто и мигновено да ги опише. Ясновидецът се е научил да не поставя под въпрос онова, което „мисли" или „внезапно вижда" или „чувства", а просто да позволи то да се „излее" колкото се може по-непосредствено.
    След седмици, когато описаното или почувствано явление действително се случи, ясновидецът се обявява за познавач, което е наистина така!
    Щом е така, как някои „предсказания" се оказват „погрешни"; тоест никога не се „случват"? Защото ясновидецът не е „предрекъл бъдещето", а само е зърнал една от „възможните възможности", които се наблюдават във вечния Миг на Настоящето. Всичко в такива случаи се осъществява от субективността на прочита, който дава ясновидецът. Той по същия начин би могъл да направи друг избор - избор, който не е в съответствие с предсказанието.
    Вечният Миг съдържа всички „възможни възможности". Както вече на няколко пъти разясних, всичко се е случило вече по милион различни начини, а на вас ви остава само да направите някои избори, какво да възприемете.
    Нещата са въпрос на възприятие. Когато промените възприятията си, вие променяте мисленето си, а мисленето ви сътворява вашата реалност. Всеки изход, който очаквате от всяка ситуация вече съществува за вас. Трябва само да го възприемете, да го познаете.
    Това се има предвид, когато се казва „дори преди да поискате, Аз ще съм ви отвърнал". В действителност вашите молитви са „удовлетворени" преди още да отправите молитвата си.
    Как става тогава така, че не всички получаваме онова, за което се молим?
    Това бе разгледано в първа книга. Не винаги вие получавате онова, което сте поискали, но винаги получавате онова, което сте сътворили. Творението следва мисълта, която следва възприятието.
    Това е много объркващо. Въпреки че вече го разгледахме, продължава да ме обърква.
    Нали? Ето защо е добре постоянно да се преповтаря. Когато го чуеш няколко пъти, това ти дава шанс да го проумееш и съзнанието ти излиза от „объркването".
    Ако всичко се случва в настоящия миг, какво предопределя именно коя част аз преживявам в моя миг от настоящето?
    Твоите избори и вярата ти в тези избори. Тази вяра ще се породи от мислите ти по определен повод, а тези пък мисли се пораждат от твоите възприятия - тоест от начина, по който „гледаш на него".
    И така, ясновидецът вижда избора, който правиш в настоящия момент по отношение на „утрешния ден" и го вижда осъществен. Но един истински ясновидец винаги ще ти каже, че не е задължително нещата да станат точно така. Ти можеш „да избереш отново" и да промениш изхода.
    Фактически това означава, че мога да променя преживяване, което вече съм имал!
    Точно така! Сега вече разбираш. Сега наистина ти става ясно как да живееш в този парадокс.
    Но ако то „вече е станало", с кого се е „осъществило"? И ако аз го променя, кое е това „Аз", което преживява промяната?
    Има не един твой „Аз", който се движи по линията на времето. Всичко това подробно бе описано във втора книга. Предлагам ти да го прочетеш отново. После съчетай онова, което е казано там, с това, което се казва тук за да го разбереш по-богато и пълно.
    Добре. Напълно справедливо. Но ще ми се да поговоря по проблема за ясновидството още малко. Мнозина претендират, че са ясновидци. Как мога да различа истинския ясновидец от шарлатанина?
    Всеки е „ясновидец" и следователно всички са „истински". Това, което ти трябва да разбереш, е тяхната цел. Дали се стремят да ти помогнат, или да обогатят себе си.
    Ясновидците - така наречените професионални ясновидци - които се стремят да обогатят себе си, често обещават да направят неща със своята ясновидска способност - „да ти върнат загубен любим", „да ти помогнат да получиш богатство и слава", и даже „да ти помогнат да свалиш килограми"!
    Те обещават, че могат да направят всичко това, но само срещу заплащане. Дори са готови да „разчетат" съдбата на някой друг - на твоя началник, любим или приятел и да ти кажат всичко за тях. Такива хора биха ти казали: „Донеси ми нещо - шал, снимка или нещо написано ръкописно от този човек".
    И те могат да ти кажат всичко за него. Често могат да ти кажат твърде много, защото всеки оставя следа, „психически отпечатък", енергийна следа. Истински сетивният човек може да долови това.
    Но искреният ясновидец никога няма да ти предложи да накара друг човек да се върне при теб, да принуди един човек да промени намеренията си или да постигне какъвто и да било резултат със своята „психическа сила". Истинският ясновидец - който е посветил живота си на това да развива и използва своя дар - знае, че свободната воля на друг човек никога не бива да бъде нарушавана и че не трябва да се нахлува в чуждите мисли, нито да се нарушава психическото пространство на друг човек.
    Мисля, че Ти самият каза, че няма „добро" или „зло". Какви са тези „забрани" изведнъж?
    Всеки път, когато използвам „забрани", това е в контекста на нещата, които зная, че се стремиш да разбереш и на това, което се опитваш да осъществиш.
    Зная, че всички вие се стремите да еволюирате, да израствате духовно и да се върнете към Единното. Стремите се да преживеете самите себе си като най-грандиозното проявление на най-върховната визия, която сте имали за Собствената си Същност. Към това се стремите, както индивидуално, така и заедно като човечество.
    Действително не съществува „добро" и „зло", нито „позволено" и „непозволено" в Моя свят - както многократно съм повтарял - и вие няма да горите във вечния огън на ада, ако направите „лош" избор, защото нито „лошото", нито „адът" съществуват - освен, разбира се, ако самите вярвате в тяхното съществуване.
    И все пак, има естествени закони, които са вписани във физическата Вселена - и един от тези закони е за причината и следствието.
    Един от най-важните закони за причината и следствието е следният:
    Всяко причинено следствие в края на краищата се преживява от Аза.

    Какво означава това?
    Каквото станеш причина да преживее някой друг, това един ден ще преживееш ти самият.
    Представителите на Новата епоха имат един по-красноречив начин да изразят това.
    „Каквото повикало, такова се обадило".
    Точно така. Други знаят, че това е Иисусовата заповед: Не прави на другите това, което не искаш те да сторят на теб.
    Иисус е поучавал на закона за причината и следствието. Той може да бъде наречен Първичният закон. Нещо като Първичната насока, дадена на Кърк, Пикард и Джейнуей.
    Нима Бог е поклонник на „Стар Трек"?
    Шегуваш ли се? Аз съм написал половината от епизодите.
    Най-добре е Джин да не Те чува да казваш това.
    Хайде, хайде, Джин Ми каза да го кажа. Бил си във връзка с Джин Родънбъри?
    Както и с Карл Сейгън и Боб Хейнлейн и цялата група.
    Знаеш ли, не би следвало да си правим подобни шегички. Това може да накара хората да не вярват на целия този диалог.
    Разбирам. Един разговор с Бога трябва да бъде нещо сериозно.
    Е, поне нещо, на което може да се вярва.
    И значи, не може да се вярва, че Джин, Карл и Боб са в пряка връзка с Мен, така ли? Ще трябва да им кажа това. Добре, да се върнем на въпроса как може да се различи истинският ясновидец от „шарлатанина". Истинският ясновидец познава и живее съобразно с Първичната насоченост. Ето защо, ако поискаш от него да ти върне „отдавна загубена любов" или „да разчете аурата на друг човек, чиято кърпичка или собственоръчно писмо притежаваш", истинският ясновидец ще ти каже: „Съжалявам, но не мога да направя това. Никога не бих се намесил, нито надникнал в пътеката, по която върви друг човек. Не бих се опитвал да му повлияя, да го насочвам или въздействам на неговия избор по никакъв начин.
    И никога не бих издал информация за един човек, която е лична и неприкосновена."
    Ако дадена личност ти предложи да ти направи една от тези „услуги", такъв човек може да се нарече шарлатанин, който използва твоите човешки слабости и уязвимост, за да спечели пари от теб.
    А какво ще кажеш за ясновидците, които помагат на хората да открият изчезнал човек, когото обичат, дете, което е било похитено или юноша, който е избягал от къщи и е твърде горделив, за да се завърне, въпреки че родителите му отчаяно го търсят? Или какво би казал за класическия случаи, в който се намира даден човек - мъртъв или жив - за полицията?
    Разбира се, тези въпроси носят в себе си отговора. Онова, което истинският ясновидец винаги избягва, е да налага своята воля на друг човек. Той или тя са само за да служат.
    Редно ли е да искаме от един ясновидец да влезе във връзка с починал човек? Имаме ли право да се опитваме да се свържем с хората, които са си отишли преди нас?
    Защо би пожелал това?
    Ами например, за да видя дали те имат да ни кажат нещо; да ни посъветват.
    Ако някой от „отвъдното" има нещо да ти каже, той ще намери начин ти да го узнаеш, не се тревожи.
    Лелята, чичото, братът, сестрата, бащата, майката, съпругата или любимата, които са „напуснали този свят" продължават своя път, преживявайки пълна радост, приближавайки се към пълното разбиране.
    Ако едно от нещата, които искат, е да се свържат обратно с теб - да видят как си, да ти дадат да разбереш, че те самите са добре, каквото и да е - вярвай, че ще успеят да го направят.
    Следи за „знак" от тях и ще го доловиш. Недей да го пропускаш, смятайки че не е нищо друго освен въображение, „мисъл", породена от желанията ти или случайно съвпадение. Бъди бдителен и ще получиш посланието, което ти се отправя.
    Познавам една жена, която се грижеше за своя умиращ съпруг и го беше помолила, ако си тръгне от света, да се върне при нея, за да може тя да знае, че е добре. Той беше обещал това и умрял два дни по-късно. Преди да измине една седмица, жената се събудила една нощ с чувството, че някой е седнал на леглото до нея. Когато отворила очи, тя можела да се закълне, че вижда съпруга си, седнал в долния край на леглото да й се усмихва и когато премигнала и погледнала отново, него го нямало. Разказа ми тази история много по-късно и смяташе, че е имала халюцинация.
    Да, това често се случва. Вие получавате знаци - безспорни, очевидни знаци, но ги пренебрегвате. Или ги смятате за трик на собственото си въображение.
    Имате същия избор и сега по отношение на тази книга.
    Но защо правим така? Защо, след като сами сме помолили и търсим нещо - например мъдростта, която се съдържа в тези три книги - след това отказваме да повярваме, че сме я получили?
    Защото се съмнявате във върховната слава на Бога също както Тома. Трябва ви да видите, да почувствате, да докоснете, преди да повярвате, ала онова, което искате да знаете, не може да се види, почувства и докосне. То принадлежи на друга сфера на реалността. Вие не сте с отворено съзнание да я възприемете; не сте готови. Ала не се измъчвайте. Когато ученикът е готов, учителят ще се появи.
    С други думи, за да се върнем към първоначалния въпрос, Ти твърдиш чисто и просто, че не бива да ходим при ясновидци, нито да посещаваме сеанси, опитвайки се да влезем в контакт с душите отвъд?
    Не казвам, че бива или не бива да правите каквото и да било. Просто не съм сигурен какъв е смисълът.
    Ами например, ако човек има да каже нещо на близките си отвъд, а не да чуе нещо от тях?
    Нима си представяш, че можеш да го кажеш и те да не го чуят? Дори и най-мимолетната мисъл, която е свързана с душа, съществуваща в онова, което вие наричате „отвъдно", повиква съзнанието на това същество мигновено при теб. Не би могъл да имаш мисъл или представа за човек, който е „починал", както бихте го нарекли вие, без Същността на този човек да разбере напълно тази мисъл или представа. Не е необходимо да се използва медиум, за да се осъществи по-добен контакт. Любовта е най-добрият „медиум" за контакт.
    Ами, ако искаме да постигнем двустранен контакт? Тогава дали един медиум ще ни бъде от полза? Възможен ли е такъв контакт? Дали това не са просто заблуди? Не е ли опасно?
    Сега ти говориш за контакт с духовете. Да, възможен е такъв контакт. Дали е опасен? Фактически всичко е „опасно", ако се страхуваш, но ти създаваш онова, от което се страхуваш. И все пак няма нищо, от което да се плашиш.
Любимите ти души никога не са далеч от теб. Никога не са на разстояние, което мисълта да не може да преодолее и винаги ще бъдат при теб, когато се нуждаеш, готови със съвет, утеха или помощ. Ако дълбоко скърбиш и се безпокоиш дали твоя любим човек е „добре", те ще ти изпратят знак, сигнал, кратко послание, което ще ти даде да разбереш, че всичко е наред.
    Няма да ти се налага дори да ги повикваш, защото душите, които са те обичали в този живот, още щом почувстват дори и най-дребно безпокойство или нарушение в полето на твоята аура, веднага политат към теб. Биват привлечени и придърпани към теб.
    Една от първите способности, които се отварят за тях, когато узнаят какви са възможностите на новото им съществуване, е да дават помощ и утеха на онези, които обичат и ти ще чувстваш тяхното утешително присъствие, ако си действително отворен за тях.
    С други думи историите, които чуваме от някой хора, които „са готови да се закълнат", че техен любим, който е починал се е появил в стаята им, биха могли да бъдат верни?
    С пълна сигурност. Някой може да почувства уханието на парфюма или одеколона на своя любим, или миризмата на цигарите, които са пушили, или съвсем тихата мелодия на песен, която са обичали да си тананикат. А може съвсем ненадейно да се появи някаква тяхна лична вещ, носна кърпичка или портфейл, копче за ръкавели или някакво бижу, което изведнъж „изскача" без никаква причина. То се „озовава" на възглавницата, на някой стол или изпод купчина стари списания. Ето го. Снимка, картина или нещо специфично - точно когато изпитваш липсата на този човек, мислиш си за него и ти е тъжно за това, че го няма. Подобни неща не „стават случайно". Те не се „появяват просто" точно в подходящия момент по силата на някакъв шанс. Ето какво ще ти кажа: Не съществуват случайности във вселената.
    Това е нещо съвсем обичайно. Твърде обичайно.
    А сега да се върнем на твоя Въпрос: имаш ли нужда от така наречения „медиум" или „канал", за да осъществиш контакт със съществата извън тялото? Не. Дали такъв контакт е нещо полезно? Понякога. Много зависи от медиума или ясновидеца, който осъществява този контакт и от неговата мотивация.
    Ако някой откаже да ти съдейства в това отношение - да осъществи „канал" или „обмен" без високо заплащане, бягай, недей да вървиш, а бързо бягай от него. Такъв човек най-вероятно се занимава с тези неща само заради парите. Не се учудвай, ако се „хванеш на въдицата" и се връщаш все отново и отново в продължение на седмици и месеци, дори години, при този „канал", който се възползва от твоята нужда и желание за контакт с „духовния свят".
    Човек, който се отзовава само за да помогне - както се отзовава духът - не иска нищо за себе си, освен това, което е необходимо, за да върши работата, към която се стреми.
    Ако ясновидецът или медиумът е готов да ти помогне и се съгласи да ти помогне, ти трябва да му предложиш всякаква помощ в отговор. Не се възползвай от такава изключителна щедрост на духа като му дадеш малко или нищо, знаейки, че можеш да направиш за него повече.
    Стреми се да разбираш кой истински служи на света, истински се стреми да сподели мъдростта от познанието, прозрението и разбирането, грижата и любовта. Бъди щедър и давай каквото можеш на такива хора, давай им с цяло сърце, оказвай им най-върховна почит, давай им най-голяма сума, защото това са Приносители на Светлината.
Категория: Разговори с Бога 3 | Добавил: Бонд (16.05.2009)
Разгледан: 1276 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.221.73.157          Събота          15.06.2024, 13:07