Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)12:38
15.06.2024
Събота
44.221.73.157


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога 2

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

6. Всеки е резултат на всички Свои Избори

Кажи ми нещо за пространството.
    Пространството е изявеното... време.
    Всъщност няма такова нещо като пространство - чисто, „празно" пространство, без нищо в него. Всичко е нещо. Дори и „най-празното" пространство е изпълнено с пари, толкова фини и разпрострени на безкрайни разстояния, така че сякаш ги няма.
    А и когато парите изчезнат, остава енергия. Тя се проявява като вибрация. Осцилация. Движение на всичко при определена честота.
    Невидимата „енергия" е „пространството", което държи „материята".
    Навремето - ако използваме вашия линеарен модел за време - цялата материя на вселената е била кондензирана в една малка точица. Не можете да си представите каква плътност е това - но това е така, защото вие си представяте, че материята, каквато съществува сега, е плътна.
    Всъщност, онова, което сега наричате материя, е в основната си част пространство. Всички „твърди" обекти са два процента твърда „материя" и деветдесет и осем процента „въздух"! Пространството между най-дребните частици на материята във всички обекти е огромно. То е съизмеримо с пространството между небесните тела във вашето нощно небе. И въпреки това вие наричате тези обекти твърди.
    На някакъв етап цялата вселена всъщност е била „твърда". Не е имало фактически никакво пространство между частиците материя. Цялата материя е била лишена от пространството си - а лишена от огромното си „пространство", материята се е побирала в обем по-малък от главичка на карфица.
    Имало е „време" преди онова „време", когато не е имало материя въобще - само най-чиста форма на Висша Вибрационна Енергия, която вие наричате антиматерия.
    Това е било времето „преди" времето - преди физическата вселена такава, Каквато знаеш, че е била. Нищо не е съществувало като материя. Някои хора мислят за това състояние като за рай или „небе", защото „не е съществувал материален свят"!
    (Не случайно в съвременния език, когато подозирате някакъв проблем, вие питате „Какъв е проблемът?", което на английски език буквално значи „Каква е тази материя?")
    В началото чистата енергия - Аз! - вибрира, осцилира толкова бързо, че да образува материя - цялата материя във вселената!
    И ти можеш да извършиш същото. Всъщност го вършиш ежедневно. Твоите мисли са чиста вибрация - и те могат и наистина създават физическа материя! Ако достатъчно хора измежду вас се изпълнят от обща мисъл, вие можете да окажете въздействие върху някои страни на вашата физическа вселена и дори да ги сътворите. Това бе подробно разяснено в първа книга.
    А вселената разширява ли се в този момент?
    Със скорост, която не можеш дори да си представиш.
    Вечно ли ще се разширява?
    Не. Ще дойде момент, когато енергиите, които сега задействат разширението, ще се разсеят и енергиите, които поддържат целостта ще вземат превес - и всичко отново ще стане компактно.
    Имаш предвид, че Вселената ще се свие, така ли?
    Да. Всичко в буквалния смисъл ще се свие! И отново ще настъпи рай. Няма да има материя. Само чиста енергия.
    С други думи - Аз!
    В края, всичко ще се върне към Мен. Това е произходът на вашия израз: „В моя край е моето начало".
    Това значи, че ще престанем да съществуваме!
    Във физическа форма ще престанете. Но винаги ще съществувате. Вие не можете да не съществувате. Вие сте това, което Е.
   Какво ще стане, след като вселената се „свие"?
    Целият процес ще започне отново! Отново ще възникне Големият взрив и ще се роди нова вселена.
    Тя ще се разширява и ще се свива. И ще осъществи същото отново. И отново. И отново. Завинаги и винаги. Свят без край.
    Това е вдишването и издишването на Бога.
    Това също е доста интересно - но няма голямо отношение към ежедневния ми живот. Както казах, да се отделя твърде много време, за да се разгадават най-дълбоките тайни на вселената, не е най-пълноценното използване на живота. И все пак има някои полезни неща, които могат да се извлекат от тези прости лаически алегории и описания на Общите Процеси.
    Например?
    Например разбирането, че всички неща са циклични - включително и самият живот.
    Разбирането на живота на вселената ще ти помогне да разбереш живота на вселената вътре в теб.
    Животът се развива на цикли. Всичко е циклично. Всичко. Когато разбереш това, ти все повече можеш да се наслаждаваш на Процеса - не просто да го понасяш.
   Всичко се развива циклично. Съществува естествен ритъм на живота и всичко се развива в този ритъм; всичко се влива в този поток. Така, казано е: „Има време за всеки сезон; и време за всичко под Небето."
    Мъдър е човекът, който разбира това. Умен е онзи, който го прилага.
    Малцина разбират ритъма на живота по-добре от жените. Жените живеят през целия си живот в определен ритъм. Те са в съзвучие с ритъма на самия живот.
    Жените са по-способни да се включат в общия поток, отколкото мъжете. Мъжете искат да дават тласък, да направляват, да оказват съпротива, да направляват потока. Жените го преживяват - и после се сливат с него, за да изградят хармония.
    Жената чува мелодията на цветята във вятъра. Тя вижда красотата на Невидимото. Тя чувства притеглянето и подтика на Живота. Тя знае кога е време за бързане и за почивка; време за смях и време за сълзи; време за упорство и време за отпускане.
    Повечето жени напускат телата си изящно. Повечето мъже се борят срещу разделянето с тялото. Жените също така се отнасят с повече благородство към своите тела. Мъжете имат ужасно отношение към телата си. По същия начин се отнасят и към живота. Разбира се, всяко правило си има изключения. Тук говоря изобщо. Говоря за това как стоят нещата до този момент. Говоря най-общо. Но ако се вгледате в живота, ако признаете онова, което сте наблюдавали и наблюдавате, може би ще откриете известна истина в това обобщение.
    И все пак това ме прави тъжен. Кара ме да се чувствам така, сякаш жените са някакви по-висши същества. Че са по-добре устроени от мъжете.
    Част от великолепния ритъм на живота са ин и ян. Един от Аспектите на „Битието" не е „по-съвършен" или „по-добър" от друг. И двата аспекта са просто - и чудесно - аспекти.
    Мъжете очевидно въплъщават други аспекти на Божественото, на които жените гледат със същата завист.
    Но казано е, че да бъдеш мъж е изпитание, изпробване на възможностите. Когато си бил достатъчно дълго мъж - и си страдал достатъчно поради собствената си глупост; когато сте причинили достатъчно болка чрез нещастията, които сте предизвикали; когато сте наранили другите достатъчно, за да спрете с това поведение - за да смените агресията с разум, презрението с милост, стремежът винаги да излезеш победител със стремежа да няма губещи - тогава може да се превъплътиш като жена.
    Когато научиш, че силата не е „право"; че тя не ти дава власт над другите, а съвместно владеене; че абсолютна сила притежаваш тогава, когато абсолютно нищо не изискваш от другите - когато разбереш всички тези неща, тогава може би ще заслужиш да получиш тяло на жена - защото най-сетне ще си разбрал нейната Същност.
    Значи жената наистина е по-добра от мъжа.
    Не! Не е „по-добра" - просто е различна! Ти правиш тази оценка. Няма такова нещо като „по-добър" или „по-лош" в обективната реалност. Съществува само онова, Което Е - и Което ти желаеш да Бъде.
    Горещото не е по-добро от студеното, горе не е по-добро от долу - нещо, което съм казвал и преди. Така и женското начало не е „по-добро" от мъжкото. То просто е, каквото е. Както ти си, каквото си.
    Нито жените, нито мъжете са по-ограничени. Ти можеш да Бъдеш точно онова, което желаеш да Бъдеш, можеш да избереш онова, което искаш да преживееш - в този живот или в следващия, или в онзи, който следва подир него - точно както в живота преди. Всеки от вас е винаги в състояние на избор. Всеки е резултат на всички Свои Избори. Съществува женско и мъжко начало във всеки. Изразявайте и преживявайте онзи аспект от себе си, който ви е приятно да изразявате и преживявате. Но знайте, че всички възможности са открити за вас.
    Не искам да се отклонявам към други теми. Ще ми се още малко да поговорим за мъжко-женската парадигма. Обеща в края на миналата книга да дискутираш с повече подробности целия аспект на секса в този дуализъм.
    Да. Мисля, че е време да поговорим за Пола.
Категория: Разговори с Бога 2 | Добавил: Бонд (16.04.2009)
Разгледан: 1441 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.221.73.157          Събота          15.06.2024, 12:38