Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)04:32
22.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога 2

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

7. Обичайте нещата, които желаете

Защо си създал два пола? Това ли е бил единственият начин, който си могъл да измислиш, за да се възпроизвеждаме? Как да се отнасяме към това невероятно преживяване, каквото е сексуалността?

    В никакъв случай не със срам. Нито с чувство на вина, нито със страх?

    Защото срамът не е добродетел, а вината не е благородство, нито страхът е чест.

    Нито със сласт, защото сластта не е страст. Не и с отричане, защото отричането не е свобода. Нито с агресия, защото агресията не е желание.

    И очевидно не с намерение да упражнявате контрол и да доминирате над другия, защото тези неща нямат нищо общо с Любовта.

    Но... може ли сексът да се използва за лично удоволствие? Учудващият отговор е - да, защото „личното удоволствие" е само друга дума за Любов към Себе Си.

    Личното удоволствие е придобило лоша слава през годините, което е единствената причина сексът да се свързва с такова чувство за вина.

    Внушавано ви е било, че не трябва да използвате за удоволствие нещо, което би носи толкова голямо удоволствие. Вие виждате това очевидно противоречие, но не знаете какво да правите с изводите! И така, решавате, че ако се чувствате виновни по време и след секса, това донякъде компенсира удоволствието.

    Това напомня една прочута певица, която познавате всички и която тук няма да назова. Тя получава милиони долари за своите песни. Коментирайки своя успех и богатството, което й е донесъл, тя каза: „Чувствам се почти виновна, защото толкова много обичам да правя това".

    Намекът е ясен. Щом е нещо, което обичаш да правиш, не трябва да получаваш и допълнително парично възнаграждение за него. Повечето хора печелят пари като вършат нещо, което мразят - или нещо, което изисква тежка работа, а не безкрайна радост!

    И така, посланието на света е: Ако трудът ти тежи, тогава можеш да получиш пари срещу него!

    Вие често използвате вината, за да се почувствате зле от нещо, което ви кара да се чувствате добре - така че да се примирите с Бога, който според вас не иска вие да се чувствате добре от нищо!

    Особено не трябва да се чувствате добре по отношение радостите на тялото. И абсолютно в никакъв случай от (както би прошепнала баба ви) „с-е-к-с-а"...


    Е, добрата новина е, че няма нищо лошо в това да обичаш секса!

    Няма нищо лошо в това да обичаш Себе Си!

    Всъщност, това е задължително.

    Онова, което не е полезно за вас, е да се пристрастите към секса (както към каквото и да било). Но няма нищо лошо в това да го обичате!

    Казвайте си по десет пъти дневно:
    АЗ ОБИЧАМ СЕКСА.
    Казвайте си по десет пъти:
    АЗ ОБИЧАМ ПАРИТЕ.
    А искаш ли и нещо наистина трудно? Опитай се да си повтаряш по десет пъти:
    АЗ ОБИЧАМ СЕБЕ СИ!

    Ето още някои неща, които не се предполага да обичате. Повтаряйте си, че ги обичате:
    ВЛАСТТА
    СЛАВАТА
    ИЗВЕСТНОСТТА
    УСПЕХА
    ПОБЕДАТА
    Искате ли още? Опитайте тези. Наистина ще се почувствате виновни, ако обичате следните неща:
    ДА ВИ ХВАЛЯТ
    ДА БЪДЕТЕ ПО-ДОБРИ
    ДА ИМАТЕ ПОВЕЧЕ
    ДА ЗНАЕТЕ КАК
    ДА ЗНАЕТЕ ЗАЩО
    Това достатъчно ли е? Почакай! Ето нещо, което трябва да предизвика върховна вина. Трябва да чувствате върховна вина, ако си кажете:
    ПОЗНАВАМ БОГА.

    Не е ли любопитно? През целия си живот с.

    А ето аз какво ще ви кажа: отнасяйте се с любов, обичайте, обичайте нещата, които желаете - защото вашата любов ги привлича към вас.

    Животът се състои от тези неща. Когато ги обичате, вие обичате живота!

    Затова направете избор в полза на секса! И направете избор в полза на силата - цялата сила, която можете да имате! И направете избор в полза на славата - цялата слава, с която можете да се сдобиете! Изберете успеха - целия успех, който можете да постигнете! Изберете печалбата - цялата печалба, която можете да получите!

    Но не избирайте секса за сметка на любовта, а като тържество на любовта. Не избирайте да сте силни за сметка, а в полза на другите. Не избирайте славата като самоцел, а за да служите на една по-висша цел. Не избирайте успеха за сметка на другите, а като средство да ги подкрепите. И не избирайте печалбата на всяка цена, а печалбата, която не коства нищо на другите, а също им носи придобивки.

    Вървете, направете избор в полза на доброто на другите - погледнете на всички като на същества, над които можете да излеете добро и го направете!

    Вървете и направете избора да сте по-добри - но не по-добри от другите, а по-добри от онова, което сте били преди.

    Вървете и направете избора да имате повече, но само за да имате повече да дадете.

    И да изберете „да знаете как" и „да знаете защо" - за да можете да споделите познанието си с останалите.

    И на всяка цена изберете да ПОЗНАЕТЕ БОГА. Всъщност, ИЗБЕРЕТЕ ПЪРВО ТОВА и всичко друго ще последва от него.

    През целия ви живот са ви учили, че е по-добре да давате, отколкото да получавате. Но не можете да давате нещо, което не притежавате.

    Ето защо да получавате добро за себе си е толкова важно - и е толкова неудачно да се подхожда негативно към този личен стремеж.

    Очевидно е, че тук не говорим за лично облагодетелстване за сметка на другите. Нито за пренебрегване на нуждите на останалите хора. Но смисълът на живота не е в пренебрегване на собствените нужди.

    Доставяйте си изобилно удоволствие и ще можете да доставяте и на другите изобилна радост.

    Учителите по тантристки секс знаят това. Ето защо окуражават мастурбацията, която някои от вас всъщност наричат грях.

    Мастурбацията ли? О, божичко - Ти наистина надмина всички граници. Как можеш да говориш за нещо подобно - как можеш дори да споменаваш за това - в послание, което се предполага да идва от Бог?

    Ясно. Трябва да осъждам мастурбацията.

    Аз самият не я осъждам, но мнозина го правят. А доколкото знам, ние пишем тази книга, за да се чете от хората.

    Защо тогава съзнателно ги обиждаш?

    Аз не „обиждам съзнателно" никого. Хората са свободни да се обиждат или да не се обиждат, както намерят за добре. Но нима смяташ, че ние с теб можем искрено и открито да говорим за сексуалността, без някой да реши да се „обиди"?

    Не, но все пак трябва да има някаква мярка. Не смятам, че повечето хора са готови да чуят Бог да говори за мастурбация.

    Ако тази книга трябва да се ограничи до това какво „повечето хора" са готови да чуят Бог да говори, тя ще бъде съвсем мъничка книжка. Повечето хора никога не са готови да чуят какво им казва Бог, когато Бог говори. Те обикновено чакат 2000 години.

    Съгласен съм, продължавай. Вече преодоляхме първоначалния шок.

    Чудесно. Само използвах това житейско преживяване (което е познато на всички, но за което никой не обича да говори), за да илюстрирам по-широка тема.

    Нека повторя тази по-широка тема: Доставяйте си изобилно удоволствие и ще можете да доставяте и на другите изобилна радост.

    Учителите по така наречения тантристки секс - което е висша форма на сексуална проява - знаят, че ако подходите към секса, зажаднели за секс, няма да можете да създадете удоволствие на партньора си и да изживеете продължително и радостно единение на душите и телата - което е висшият смисъл на сексуалността.

    Затова тантристките любовници често първо се самозадоволяват, преди да се задоволят взаимно. Когато първоначалният глад бъде задоволен, по-дълбокият глад на двамата - гладът за екстаз чрез продължително сливане - може да бъде прекрасно удовлетворен.

    Взаимното удоволствие е част от пълноценната изява на радостната, игрива, любовна сексуалност. То е една от няколко страни. Преживяването на коитус, или съвокупление, може да дойде в края на двучасова любовност. А може и да не се стигне до него. За повечето от вас това е единствената цел на 20-минутно упражнение. И то, ако имате късмет!

    Не очаквах, че това ще се обърне в наръчник по секс.

    И не е. Но няма нищо лошо дори да беше така. Повечето хора има какво да научат за сексуалността и нейното прекрасно, благословено проявление.

    И все пак, Аз се стремя само да илюстрирам по-широката си тема. Колкото повече удоволствие имате самите вие, толкова повече радост можете да вдъхнете на околните. Също, ако си доставите удоволствието да притежавате енергия и сила, вие ще можете да вдъхнете сила и на другите. Същото се отнася до славата, успеха и всичко останало, което ви кара да се чувствате добре.

    И между другото, време е да разгледаме защо нещо те кара „да се чувстваш добре".

    Да, предавам се. Защо, наистина?

    „Да се чувстваш добре", това означава душата ти да възкликне: „Ето, това съм Аз!"

    Случвало ли ти се е в училище учителят да извиква поименно всички и, стигнал до твоето име, ти откликваш „Тук"?
    Да.

    Е, „да се чувстваш добре" е начинът, по който душата заявява „Тук съм!"

    Сега мнозина хора се надсмиват над идеята „да правиш онова, което те кара да се чувстваш добре". Те казват, че това е пътят към ада. Но Аз ви казвам: Това е пътят към рая!

    Много, разбира се, зависи от онова, което „те кара да се чувстваш добре". С други думи, какви преживявания те карат да се чувстваш добре? Но ето какво ще ти кажа: Никога еволюцията не се е осъществявала чрез отричане. Ако еволюираш, то няма да бъде, защото успешно се отричаш от нещата, които знаеш, че „те карат да се чувстваш добре", а защото си си разрешил тези удоволствия - и си открил дори по-възвишени от тях. Защото как ще познаеш, че нещо е „по-възвишено", ако не си вкусил „по-малките" удоволствия?

    Религията иска от хората да приемат на доверие онова, което тя твърди. Затова и всички религии се провалят.

    Духовността, от друга страна, винаги ще успява.

    Религията изисква да се учите от опита на другите. Духовността ви подтиква да търсите собствената си истина.

    Религията не търпи Духовността. Не може да се съвмести с нея. Защото Духовността може да те наведе на различен извод в сравнение с определена религия - а това никоя религия не може да понесе.

    Религията ви подтиква да изучавате мислите на другите и да ги приемете за собствени. Духовността ви приканва да се отърсите от чуждите мисли и да стигнете сами до своята истина.

    Да „се чувствате добре" е начинът да разберете, че мислите ви напоследък отговарят на истината, че думите ви съответстват на мъдростта, че действията ви са любов.

    За да разберете какъв напредък сте постигнали, да определите доколко сте еволюирали, просто вижте какво ви кара да „се чувствате добре".

    Ала не се опитвайте да насилвате своята еволюция - да се принуждавате към по-бързо и по-нататъшно еволюиране - като се отричате от нещата, които са ви приятни и отстъпвате от тях.

    Себе-отричането е себе-унищожение.

    Но трябва да знаете и това - че себе-владеенето не е себе-отричане. Да владееш собственото си поведение е активен избор да вършиш или да не вършиш нещо, което се основава на собственото ти самоопределение. Ако се самоопределяш като човек, който зачита правата на другите хора, решението да не крадеш и ограбваш, да не насилваш и присвояваш едва ли ще бъде възприето като „себе-отричане". То е себе-утвърждаване. Затова казваме, че мерило за това докъде е стигнал човек в своята еволюция е онова, което го кара да се чувства добре.

    Ако безотговорността, ако поведение, което нанася вреда, трудности и болка на другите те кара „да се чувстваш добре", ти не си еволюирал особено.

    Разковничето тук е самосъзнанието. Задача на възрастните в обществата е да формират и разпространяват това съзнание сред младите. Също така всички Божи служители трябва да повишават самосъзнанието сред всички народи, така че те да разберат, че всичко, което се прави на някого или за някого, се прави на всички или за всички - защото ние всички сме Едно цяло.

    Когато изхождаш от предпоставката, че „всички ние сме Едно цяло", фактически е невъзможно да сметнеш, че да нанесеш травма на някого може да „те накара да се почувстваш добре". Така нареченото „безотговорно поведение" от само себе си изчезва. Високо еволюиралите същества се стремят да живеят според тези критерии. От гледна точка на тези критерии Аз ти казвам: Позволи си всичко, което може да ти предложи животът - и ще откриеш, че той има да ти предложи много повече, отколкото предполагаш.

    Ти си онова, което преживяваш. Преживяваш онова, което проявяваш. Проявяваш онова, което имаш да проявиш. Имаш да проявиш онова, което си позволяваш.

    Това е прекрасно - но може ли да се върнем към първоначалния въпрос?

    Да. Аз съм създал два пола по същата причина, поради която съм вложил „ин" и „ян" във всичко - в цялата вселена! Те са част от ин и ян - мъжкото и женското начало. Те са най-висшето жизнено проявление на тези енергии във вашия свят.

    Двата пола представляват форми на ин и ян. Една от многото им физически форми.

    Ин и ян - това са противоположностите тук и там... това и онова... горе и долу, горещо и студено, голямо и малко, бързо и бавно - материята и антиматерията...

    Всички тези противоположни страни са необходими, за да изпитате живота такъв, какъвто го познавате.

    Как най-добре да изявим така наречената сексуална енергия?

    Любовно. Открито. Игриво. Радостно.

    Бурно. Страстно. Съкровено. Романтично. С чувство за хумор. Спонтанно. Затрогващо. Изобретателно. Разкрепостено. Чувствено.

    И, разбира се, Многократно.

    Някои твърдят, че единствената оправдана цел на човешката сексуалност е възпроизводството.

    Глупости. Възпроизводството е щастлива последица, а не логическа предпоставка на човешкото сексуално преживяване. Представата, че сексът е само за това, за да се създават деца, е наивна, а идеята, която естествено следва от тази мисъл, че сексът трябва да се прекрати след като и последното дете бъде заченато, е нещо по-лошо от наивна. Тя е насилие над човешката природа - а това е природата, която Аз съм ви дал.

    Сексуалното проявление е неизбежен резултат от един изконен процес на привличане и ритмичен енергиен поток, който поддържа пламъка на живота.

    Аз съм вложил във всичко енергия, която предава своя импулс на цялата вселена. Всеки човек, животно, растение, скала, дърво - всеки физически обект - излъчва енергия, подобно на радиопредавател.

    В този момент ти излъчваш енергия от центъра на своето същество във всички посоки. Тази енергия - която си ти самият - се разгръща навън под формата на вълна. Енергията се отдалечава от теб, преминава през стени, отвъд планини, отвъд луната и върви към Вечността. Тя никога, по никакъв начин не спира.

    Всяка мисъл, която някога си имал, нюансира тази енергия. (Когато мислиш за някого, ако този човек е достатъчно чувствителен, той или тя би го почувствал.) Всяка дума, която някога си произнесъл, придава форма на тази енергия. Всичко, което си направил, се отразява върху тази енергия.

    Вибрацията, скоростта, дължината на вълната, честотата на твоите излъчвания се променят и преобразяват постоянно с твоите мисли, чувства, думи и действия.


    Често си чувал думите, че трябва да „изпращаш положителни вибрации" и това е точно така. Съвсем правилно!

    И всички други хора, разбира се, правят същото. Така че етерът - „разстоянието" помежду всички ви - е изпълнено с енергия. Това е Матрица от кръстосващи се и непрестанно преливащи „вибрации", която образува една по-сложна тъкан от тази, която човек въобще може да си представи.

    Тази тъкан представлява онова комплексно поле, в което живеете. То е могъщо и може да повлияе на всичко. Включително и на тебе самия.

    И тогава ти на свой ред изпращаш „вибрации", които са повлияни от вибрациите, които сам си възприел и на които си бил подложен, а те на свой ред се добавят към общата Матрица и я променят - което на свой ред въздейства върху енергийното поле на всички останали, което влияе върху вибрациите, които те излъчват, а те въздействат върху Матрицата - която въздейства върху теб... и така нататък.

    Би могъл да решиш, че това е фантазьорска илюзия - но случвало ли ти се е да влезеш в стая, „където атмосферата е толкова натегната, че не може да се диша"?

    Чувал ли си за учени, които едновременно работят по един и същ проблем - на противоположните части на глобуса - като всеки работи по проблема без нищо да знае за другия и двамата изведнъж едновременно достигат до едно и също заключение - напълно независимо един от друг?

    Това са често срещани явления и едни от по-очевидните проявления на Матрицата.

    Матрицата - съвкупното настоящо енергийно поле в обхвата на всяка конкретна величина - представлява мощна вибрация. Тя може пряко да влияе, да въздейства и създава физически обекти и събития.

    („Когато двама и повече се съберат в Мое име...")

    Популярната психология е назовала тази енергийна Матрица „колективно Съзнание". Тя може да въздейства върху всичко на вашата планета и действително го прави: изгледите за война и шансовете за мир; геофизичните трусове или спокойното състояние на планетата; разпространяващи се заболявания или повсеместно добруване.

    Всичко е плод на съзнанието.

    Същото се отнася и до по-специфичните условия и събития в личния ти живот.

    Всичко това е чудесно, но какво общо има със секса?

    Имай търпение. Ще стигна и до това.

    Целият свят е в непрестанен процес на обмен на енергия.

    Твоята енергия напира и засяга всичко останало. Всички и всичко останало засяга теб. Но ето че се случва нещо много интересно. В някаква точка между теб и всичко останало - тези енергии се срещат.

    За да опишем по-нагледно нещата, нека си представим двама души в една стая. Те са на два противоположни края на стаята, отдалечени един от друг. Ще ги наречем Том и Мери.

    Личната енергия на Том излъчва сигнали спрямо Том в 360-градусова окръжност в цялата вселена. В частност тази енергийна вълна достига до Мери.

    Мери в същото време излъчва собствената си енергия и част от нея достига до Том.

    Но тези енергии се срещат по средата между Том и Мери по неподозиран от тях самите начин.

    Тук енергиите се съединяват (спомнете си, че тези енергии са физически феномен; те могат да се измерят и почувстват и се съчетават така, че образуват нова енергийна единица, която ще наричаме „Томери". Това е съчетаната енергия на Том и Мери.

    Том и Мери спокойно биха могли да нарекат тази енергия Съвместното Ни Тяло - защото тя е точно това: едно енергийно тяло, с което и двамата са свързани и което и двамата захранват постоянно с енергия, която се излъчва към него и което излъчва обратно енергия към своите „дарители" по канала или струната, или нишката, която винаги съществува в Матрицата. (Всъщност Матрицата е тъкмо този „канал".)

    Това преживяване на „Томери" е истината за Том и Мери. И двамата се чувстват привлечени към това Свято Общение. Защото чувстват по канала върховната радост на Съвместното тяло, формирано помежду им, на Благословения си Съюз.

    Том и Мери, макар и далеч един от друг, могат да почувстват - по физически начин - онова, което става в Матрицата. И двамата се чувстват неотменно привлечени от това преживяване. Те имат желание да бъдат един с друг! И то веднага!

    Тук влиза в действие тяхното „възпитание". Светът ги е учил да не избързват, да не се доверяват на чувствата си, да се пазят да не бъдат „наранени", да се въздържат.

    Ала душата... Желае да познае „Томери" - още сега!

    Ако двамата имат шанс, те ще отстояват свободата си да се отърсят от страховете си и да повярват, че любовта е всичко, което съществува.

    Тези двама души непреодолимо са привлечени към Съвместното Си Тяло. ТОМЕРИ вече се преживява на метафизично ниво и Том и Мери ще пожелаят да го преживеят и физически. Това ще ги сближи. Не един към друг. Така може да се стори на страничния наблюдател. Те всъщност се опитват да постигнат ТОМЕРИ. Стремят се да постигнат това място на Божествен Съюз, който вече съществува помежду им. Мястото, където те вече знаят, че са Едно цяло. Стремят се да изживеят чувството да бъдат Едно цяло.

    И така те се стремят към „чувството", което изживяват и, скъсявайки разстоянието, което ги разделя, те „скъсяват нишката" и енергията, която и двамата изпращат на ТОМЕРИ, изминава по-кратко разстояние и така става по-интензивна.

    Сега те са само на крачка един от друг. Съвместното им Тяло ярко свети. Вибрира с огромна честота. „Връзката", която се насочва и изхожда от ТОМЕРИ е по-уплътнена, по-широка, светла, гори от протичането на невероятна енергия. Двамата „горят от Желание". Наистина!

    Стават все по-близки.
    Ето че се докосват.

    Чувството е почти непоносимо. Изключително. В момента на докосване те чувстват цялата енергия на ТОМЕРИ - цялата сгъстена, интензивна, единна субстанция на тяхното Съвместно Същество.

    Ако отворите сетивата си, ще почувствате тази неуловима, сюблимна енергия да потръпва при докосване - понякога тръпките ще преминат през вас - или ще почувствате топлина при докосването - или топлина, която внезапно ще се разлее по цялото ви тяло, но ще бъде концентрирана в най-ниската чакра, тоест енергиен център.

    Тя ще „гори" там особено силно и Том и Мери ще изпитат страст един към друг!

    Сега те се прегръщат и преодоляват пространството помежду си. Том, Мери и Томери вече са в единно пространство. Том и Мери могат да усетят Томери по-между си - и им се ще да се приближат още повече - буквално да се слеят с Томери. Да се превърнат физически в Томери.

    Аз съм дал възможност за подобно сливане на мъжкото и женското тяло. В този момент телата на Том и Мери са готови да се слеят. Тялото на Том е готово буквално да проникне в Мери. Тялото на Мери е готово буквално да приеме Том.

    Тази тръпка, това горене е повече от силно. То е... неописуемо. Двете физически тела се сливат. Том, Мери и Томери стават Едно цяло. В плът.

    Енергиите продължават да протичат през тях. Непреодолимо. Страстно.
    Те се надигат. Движат се. Не могат да се наситят един на друг, иска им се да бъдат още по-близо. Те копнеят да бъдат близо. Близо. Още по-близо.

   Те избухват - буквално - и физическите им тела са целите в конвулсии. Вибрацията изпраща тръпки до връхчетата на пръстите им. В избухването на тяхното Единение те познават Бога и Богинята, Алфата и Омегата, Всичко и Нищо - Същността на Живота - Преживяват Битието.

    Стават и някои химически процеси. Двамата стават Едно цяло - и едно трето цяло често се създава във физическа форма.

    Така се създава видимо проявление на ТОМЕРИ. Плът от тяхната плът. Кръв от тяхната кръв.

    Те създават живот в буквалния смисъл!
    Нима не би казах, че вие сте Богове?

    Това е най-красивото описание на човешката сексуалност, което съм чувал.

    Човек вижда красотата винаги, когато иска да я види. И вижда грозота там, където се страхува да види красотата.

    Ще се учудиш, когато разбереш колко много хора възприемат онова, Което току-що описах, като грозно.

    Никак няма да се учудя. Вече съм бил свидетел на това с колко много страх и грозота хората са натоварили секса. Но Ти остави настрана множество въпроси.

    Готов съм да им отговоря. Но позволи ми да продължа още малко разказа си, преди да започнеш да ме затрупваш с тях.

    Да, моля.

    Този... танц, който току-що описах, това енергийно взаимодействие, което обясних, се осъществява непрекъснато - във всичко.

    Вашата енергия - която се излъчва от вас като Златиста Светлина - е в постоянно взаимодействие с всичко и всички. Колкото сте по-близки, толкова по-интензивна е тази енергия. А колкото сте по-далечни, толкова енергията е по-неуловима. Но в нито един момент не сте напълно лишени от връзка с всичко останало.

    Съществува точка, междинна за Вас и всеки друг съществуващ човек, място и обект. Тук се срещат две енергии, формирайки трета, не толкова плътна, но също така реална енергийна цялост.

    Всеки и всичко на планетата - и във вселената - излъчва енергия във Всички посоки. Тази енергия се слива с всички останали енергии, съчетавайки се в комплексни системи, които не могат да се анализират дори и от най-мощните ваши компютри.

    Съчетаващите се, преливащи, преплетени енергии, които протичат между всичко в така наречения физически свят, са тъкмо това, което го държи в единство.

    Това е Матрицата, за която говорих. По тази матрица вие изпращате сигнали един на друг - послания, мисли, изцеления и други физически ефекти - пораждани понякога от отделните индивиди, но най-често от масовото съзнание.

    Тези безчислени енергии се привличат помежду си, както вече казах. Това се нарича Закон на Привличането. Според този Закон, Себеподобните привличат Себеподобни.

    Сходните Мисли привличат Сходни Мисли по Матрицата - и когато достатъчно от тези сходни енергии „се струпат", така да се каже, вибрациите им натежават, забавят се и някои се превръщат в Материя. Мислите създават физическа форма - и когато мнозина хора мислят по един и същ начин, много голяма е вероятността техните мисли да формират Реалност.

    (Затова Обещанието „Ще се моля за теб" има такава сила. Има толкова много свидетелства за ефективността на общата молитва, че може да се напише цяла книга по този въпрос.)

    Вярно е също така, че мислите, които не са специално молитви, също пораждат „последици". Повсеместното съзнание за страх, например, или гняв, или липса, недостиг, може да породи подобен резултат - в световен мащаб или на определено място, където тези колективни представи са най-силни.

    На Земята, например, страната, наречена Съединени щати, продължително време е имала самосъзнанието, че е нация „благословена от Бога, неразделна, където има свобода и справедливост за всички". Не е случайно, че тъкмо тази нация се издигна и стана най-процъфтяващата на Земята. Няма нищо чудно и в това, че тази нация започва да губи всичко онова, за което е вложила толкова много усилия - защото като че ли този народ е загубил тази своя визия.

    Изразът „благословена от Бога, неразделна" е бил разбиран съвсем буквално - като Универсална Истина за Единност; Едно цяло: Матрица, която е трудно да се унищожи. Ала Матрицата е отслабнала. Религиозната свобода постепенно се е превърнала в чувство за религиозна правота, която граничи с религиозна нетърпимост. Свободата на личността изчезна, заедно с чувството за лична отговорност.

    Идеята за „личната отговорност" се изопачи така, че да означава „всеки сам за себе си". Тази философия се представя като връщане назад към американската традиция на суров индивидуализъм.

    Но първоначалното чувство за лична отговорност, върху което се гради Американската идея и Американската мечта, се открива в дълбокия смисъл и висшата проява на Концепцията за Братска любов.

    Онова, което направи Америка велика, не е че всеки се е борил сам за собственото си оцеляване, а това, че всеки човек е поемал отговорност за оцеляването на всички.

    Америка е страна, която не обръща гръб на гладните, никога не казва „не" на онези, които са в нужда, приютява измъчените и бездомните и е готова да сподели своето изобилие със света.

    И въпреки всичко, колкото по-велика става Америка, толкова по-алчни стават американците. Не всички, но мнозина сред тях. А с течение на времето, все повече и повече. Ето защо другите трябва да имат все по-малко и по-малко.

    Алчността замества великодушието в американския характер и остава все по-малко място за съпричастие със слабите. На неуспелите им се казва, че „само те са си виновни за това", че не са богати. В края на краищата, Америка е страна на големите възможности, нали така? Никой, освен неуспелите, не е признавал, че американските възможности са ограничени институционално до онези, които вече са заели позиции. Общо взето, неуспелите включват много малцинства, основани на цвета на кожата или пола.

    Американците са станали надменни и по отношение на света. Докато милиони хора по земята умират от глад, американците изхвърлят ежедневно такива количества храна, които биха могли да нахранят цели народи. Америка е щедра към някои наистина - но нейната външна политика все повече започва да изявява егоистичните й цели и интереси. Тя помага на останалите само когато това й е изгодно. (Тоест, когато служи на интересите на американската върхушка, на най-богатия американски елит или на военната машина, която защитава този елит - и неговите служители.)

    Американският основополагащ идеал - идеалът на Братска любов - е дълбоко ерозирал. Днес на всяко споменаване на израза „грижа за брат си" се противопоставя афоризъм за това да разчиташ сам на себе си или острота по отношение на неуспелите, които се осмеляват да искат онова, което им се полага, да искат справедливост и компенсации за тяхната онеправданост.

    Всеки е длъжен да поеме отговорност за себе си - това е неопровержима истина. Но Америка - и вашият свят - може да се развива успешно само когато всеки човек поеме отговорност за всички вас като Цяло.

    И така, Колективното Съзнание поражда Колективни резултати.

    Точно така. И това е било демонстрирано многократно през цялата позната история.

    Матрицата привлича всичко в себе си - точно както учените описват така наречената Черна дупка. Тя привлича сходна енергия към сходна енергия, като дори постига привличане на физически обекти един към друг.

    Тези обекти трябва да могат да се отблъскват - да се отдалечат - защото в противен случай ще се слеят завинаги - фактически изчезвайки в настоящата си форма и приемайки нова форма.

    Всички същества, притежаващи съзнание, интуитивно знаят това, затова всички същества, притежаващи съзнание, избягват Постоянния Център на Сливане, за да съхранят отношенията си с другите същества. В противен случай, те биха се слели с всички останали същества, преживявайки Вечното Единство. Това е състоянието, от което сме произлезли.

    Отдалечавайки се от това състояние, ние сме постоянно привличани към него.

    Тези приливи и отливи, движенията на „приближаване и отдалечаване" съставляват основният ритъм на вселената и на всичко в нея. Това е сексът - Синергична Енергия на Обмен.

    Вие непрестанно чувствате привличане и порив за сливане помежду си (и с всичко в Матрицата), а след това, в Момента на Сливане се отблъсквате по силата на съзнателен избор, отдалечавайки се от Единството. Вашият избор е да останете свободни от Единството, за да можете все отново и отново да го преживявате. Защото когато се превърнете в част от това Единство и останете в него, няма да можете да го познавате като Единство, защото няма да познавате и Разделението.

    Казано по друг начин: За да Се познае Бог като Всичко, Той трябва да се познае като извън това Всичко. Във вас - както и във всяка друга енергийна единица на вселената - Бог познава Себе Си като Частица във Всичко - и така Си дава възможност да се познае като всичко във всичко от Собствен Опит.

    Аз мога да преживея онова, което съм, като преживея онова, което не съм. И все пак, аз съм онова, което не съм - така се проявява Божествената Дихотомия. Оттам и твърдението: Аз Съм онова, което Съм.

    Както казах, тези естествени приливи и отливи, този естествен ритъм на вселената характеризира целия Живот - включително създаването на живота във вашата реалност.

    Вие се привличате един друг сякаш от непреодолима сила, само за да се отдръпнете и разделите след това и отново жадно, страстно, непреодолимо да търсите пълно сливане.

    В сливане-отделяне, сливане-отделяне, сливане-отделяне танцуват телата ви в едно движение толкова основно, толкова инстинктивно, че вие почти не си давате съзнателно сметка за него. На някакъв етап това става автоматично. Няма нужда никой да казва на вашите тела какво трябва да правят. Те просто го правят - по силата на самия живот.

    Това е самият живот, който се проявява като самия живот.

    И това е самият живот, който създава нов живот издън самото му преживяване.

   Целият живот се изявява в този ритъм; целият живот Е този ритъм.

    И така, животът е проникнат от нежния ритъм на Бога - онова, което наричате Жизнени цикли.

    Храната расте с такава цикличност. Слънца се взривяват, свиват се и се взривяват отново. Вселени вдишват и издишват. Всичко, съвсем всичко става в определени цикли, в ритми, чиито вибрации съответстват на честотите на Бога/Богиня - на Всичко.

    Защото Бог е Всичко и Богинята е всичко и нищо друго не съществува. И всичко, което е съществувало, е сега и всякога ще бъде и светът никога няма да свърши.

    Амин.
Категория: Разговори с Бога 2 | Добавил: Бонд (15.04.2009)
Разгледан: 1762 | Рейтинг: 5.0/2
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   34.239.170.244          Събота          22.06.2024, 04:32