Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)13:02
15.06.2024
Събота
44.221.73.157


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога 2

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

19. Единствено онова, което не е самоочевидно, трябва да бъде обяснявано

Рядко съм те виждал толкова възмутен. Бог не може да се изпълва с такова негодувание. Това доказва, че ти не си Бог.
    Бог е всичко и Бог става всичко. Няма тазова нещо, което Бог не е и всичко, което Бог преживява в Себе Си, Бог го преживява в теб, чрез теб и като теб. Онова, което чувстваш, е своето собствено възмущение.
    Тук си прав, защото съм съгласен с всичко, което каза.
    Знай, че всяка мисъл, която ти изпращам, ти възприемаш през филтъра на собствения си опит, на собс-твената си истина, на собственото си разбиране и на своите собствени решения, избори и проявления на Онова, Което Си и Който Избираш да Бъдеш. Не съществува друг начин да ги възприемаш. Няма друг начин, по който би трябвало да ги възприемеш.
    А, ето че стигнахме до този въпрос отново, нима искаш да кажеш, че нищо от тези идеи и чувства не е Твое и че тази цялата книга може би е погрешна? Нима искаш да кажеш, че цялото преживяване на моя разговор с Теб не е нищо друго, освен компилация на моите мисли и чувства по даден въпрос?
    Приеми, че Аз съм този, който ти дава мислите и чувствата по даден въпрос (откъде смяташ, че произхождат тези мисли и чувства?). Аз съм този, който сътворява заедно с теб твоите преживявания; и Аз съм част от твоите решения и избори и проявления.
    Приеми, че Аз съм избрал теб наред с много други да предадеш моето послание. Много преди тази книга да бъде написана.
    Трудно ми е да повярвам в това.
    Да, вече говорихме по този въпрос в първа книга. И все пак аз ще говоря на този свят и ще го направя наред с другите начини и чрез своите учители и онези, които са готови да предадат моето послание. И в тази книга Аз ще кажа на вашия свят, че неговата икономическа, политическа, обществена и религиозна система са примитивни. Аз виждам, че вие имате колективната надменност да мислите, че те са най-добрите. Виждам, че по-голямата част от вас се съпротивляват на всяка промяна и подобрение, което може да ги лиши от нещо. Независимо на кого би могло да помогне това.
    И все пак повтарям, онова, от което се нуждае твоята планета, това е колективна промяна на съзнанието. Промяна във вашите разбирания, обновено уважение към всичко в живота и задълбочено разбиране на вътрешната връзка между всички неща.
    Е, добре, Ти си Бог. След Като не искаш нещата да бъдат такива, каквито са, защо не ги промениш?
    Както ти обясних и преди, Моето решение от самото начало бе да ви дам свобода да сътворите своя живот а оттук и своето Аз - такова каквото желаете да бъде. Вие не можете да познаете Себе си като Творец, ако Аз ви казвам какво да творите, как да творите и след това ви принудя, изисквам или карам да правите това. Ако така постъпя, няма да мога да изпълня своите цели.
    Но сега нека само да разгледаме какво е създадено на твоята планета и да видим дали то не те кара да изпитваш известно негодувание.
    Да разгърнем само четири вътрешни страници на един от вашите основни ежедневни вестници в един обикновен ден.
    Вземи днешния вестник.
    Добре. Днес е събота 9-и април 1994 година и аз чета „Сан Франциско Кроникъл".
    Добре. Отвори на която искаш страница.
    Добре, ето страница А-7.
    Хубаво. Какво виждаш там?
    Заглавието е РАЗВИТИТЕ НАЦИИ ОБСЪЖДАТ ПРАВОТО НА ТРУД.
    Отлично. Продължавай.
    В репортажа се говори за „отдавнашния разкол" между индустриализираните нации и развиващите се страни във връзка с правото на труд. Лидерите на някои от развиващите се страни се страхуват, че една кампания за утвърждаване на трудовите норми може да създаде възможност да се затворят вратите за някои от продуктите на ниско платения труд за пазарите на богатите страни.
    В статията по-нататък се казва, че преговорите за Бразилия, Малайзия, Сингапур и други развиващи се страни не са успели да установят постоянен комитет в Световната профсъюзна организация, който да бъде натоварен да изработи политика по отношение на правото на труд.
    За какво право на труд се говори в статията?
    Говори се за „основните права на трудещите се", като например забрана на насилствения труд, установяване на норми за сигурност на работните места и гаранции да се сключват колективни трудови договори.
    И защо развиващите се страни да не желаят такива права, като част от едно международно споразумение?
    Ще ти кажа защо, но първо нека ясно да подчертаем, че не са работниците на тези страни, които се съпротивляват на установяването на подобни пра-вила. Тези „договарящи" от името на развиващите се нации са същите хора или близко свързани със същите хора, които притежават и управляват фабриките. С други думи богатите и властимащите.
    Както в дните преди лейбъристкото движение в Америка, това са хората, които в момента получават - облагите от масовата експлоатация на работниците. Можеш да бъдеш напълно сигурен, че те имат безмълвната подкрепа на големите пари в Съединените щати и в други страни, където индустриалците - които вече не могат да експлоатират несправедливо работниците в собствените си страни - влизат в договорни отношения със собствениците на фабрики в тези развиващи се страни (или изграждат свои собствени заводи там), за да експлоатират чуждите работници, които са все още незащитени и могат да бъдат използвани за увеличаване на вече цинично големите печалби.
    В статията се казва, че нашето правителство - настоящата ни администрация - се застъпва за правата на работниците като част от една световна търговска договореност.
    Настоящият ви президент Бил Клинтън е човек, който вярва в основните работнически права, макар . че най-могъщите ви индустриалци не вярват в тях. Той смело се бори срещу интересите на големите собственици. Други американски президенти и световни лидери са били убивани за далеч по-малки неща.
    Да не би да искаш да кажеш, че президентът Бил Клинтън ще бъде убит?
    Може да се каже, че ще има мощни сили, които ще се опитат да го отстранят от поста му. Те трябва да го отстранят - точно както им беше необходимо да отстранят Джон Кенеди преди трийсет години.
    Също както Кенеди преди него Бил Клинтън прави всичко, което притежателите на големите пари мразят. Той не само че се застъпва за правата на работниците по целият свят, но застава на страната на „малкият човек" срещу установените институции фактически по всички социални въпроси.
    Той например е убеден, че право на всеки човек е да има достъп до съответна медицинска помощ - независимо дали може да си позволи да плаща огромните цени и такси, които американската медицинска общност е наложила. Той заяви открито, че тези цени трябва да бъдат намалени. Това не го направи много популярен всред една голяма част от американското богато и властимащо общество - като се започне от фармацевтичните производители до застрахователните конгломерати и медицинските корпорации и се стигне до големия бизнес и неговите собственици, на които е било наложено да правят прилични социални осигуровки за своите работници. Твърде много хора, които в момента правят големи пари, ще трябва да започнат да правят по-малко пари, ако бедните в Америка трябва да получат всеобща здравна медицинска помощ.
    Това не прави президента Клинтън по-популярен, поне не сред определени кръгове, които в настоящият век са доказали, че са способни да отстранят един президент от власт.
    Нима твърдиш...?
    Твърдя, че битката между „имащите" и „нямащите" продължава вечно и е епидемична на вашата планета. Така ще бъде винаги, докато икономическите, а не хуманитарните интереси управляват света - докато човешкото тяло, а не човешката душа е най-висша грижа.
    Мисля, че си прав, на А-14 в същият вестник четем следното заглавие „РЕЦЕСИЯТА ПОРАЖДА ГНЯВ В ГЕРМАНИЯ", подзаглавието гласи, „Безработицата с размери, както в следвоенния период. Все по-голяма пропаст между богати и бедни".
    Да. За какво се говори в тази статия?
    В статията се казва, че се наблюдава голямо недоволство всред уволнените и безработните инженери, професори, уче-ни, фабрични работници, дърводелци и готвачи в цялата страна. Твърди се, че страната се сблъсква с икономически срив и „се шири усещането, че трудностите не се споделят по равно от всички".
    Това е точно така, те не се споделят по равно от всички. В статията говори ли се каква е причината да има толкова много безработни?
    Да, Казва се, че протестиращите служители и работници са тези, чиито „работодатели са се преместили в държави, където трудът е по-евтин".
    А, да. Любопитно ми е дали са много читателите на „Сан Франциско Кроникьл", които ще видят връзката между статиите на страница А-7 и на страница А-14?
    В статията се изтъква също така, че когато започват съкращения, жените са първите работнички, които биват съкратени. Казва се, че „Жените са повече от половината от безработните в рамките на цялата страна и почти две трети от безработните на изток".
    Разбира се, аз продължавам да твърдя, макар че повечето от вас не желаят нито да го видят, нито да го признаят, че вашите социо-икономически механизми систематично дискриминират цели класи от хора. Вие не предоставяте равни възможности, докато през цялото време твърдите обратното. Вие не предоставяте на хората равни възможности, а непрекъснато изтъквате, че го правите. Нуждаете се сами да си вярвате в това отношение, за да запазите доброто си самочувствие и обикновено отхвърляте всеки, който се опитва да ви каже истината. Готови сте да отхвърляте и най-очевидното, дори богато то ви бъде доказано.
    Вие сте общество от щрауси, които крият главите си в пясъка.
    А какво друго може да се прочете в днешният вестник?
    На страница А-4 статията гласи НОВИ ФЕДЕРАЛНИ МЕРКИ ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА ПРИ ДАВАНЕ НА ЖИЛИЩА. Казва се „федералните служби по даване на квартири изготвят план, който да принуди да се приложат най-сериозни усилия за премахване на расовата дискриминация при получаване на квартира".
    Какво трябва да се запиташ в този случай, защо според теб е необходимо да се прилагат насилствени методи?
    Ние имаме справедлив закон за жилищното настаняване, който премахва дискриминацията при получаване на жилище въз основа на раса, цвят, религия, пол, национален произход, инвалидност или семеен произход. Въпреки това на много места не се прави достатъчно, за да се преодолеят предубежденията. Много хора в тази страна смятат, че човек може да прави със своята частна собственост всичко, което си по-иска - включително да дава квартира или да не дава квартира на когото пожелае.
    И все пак, всеки, който притежава собственост, която може да се дава под наем има свободата да прави собствения си избор и ако този избор отразява едно групово съзнание и общо отношение, което е предубедено към определени категории и класи от хора, тогава цели части от населението могат частично да бъдат елиминирани от това да имат възможността да си намерят прилични места, в които да живеят. Когато липсва прилично и достъпно като заплащане жилище, онези които владеят жилищна собственост и имоти, ще могат да увеличават изключително много цените, и то за жилища, които не дават особено добри условия. По този начин богатите и властимащите отново експлоатират масите, този път под предлог или под маската на „право на собственост".
    И все пак собствениците би следвало да притежават известни права.
    Но когато правата на малцина нарушават правата на мнозинството, тогава какво трябва да се направи?
    Пред този въпрос се е изправяло всяко цивилизовано общество.
    Дали настъпва такъв момент, когато висшето благо на всички стои по-високо от индивидуалните права? Поема ли обществото отговорност за себе си?
    Вашите закони за справедливост при решаване на жилищния проблем са начин да се отговори положително на този въпрос.
    И винаги когато тези закони не се спазват или когато въобще липсват, богатите и властимащите казват по този начин: „не, имат значение само нашите права".
    И тук отново трябва да кажа, че сегашният ваш президент и неговата администрация налагат разрешаването на тези проблеми. Не всички американски президенти са били готови да се изправят срещу притежаващите богатство и власт на този фронт.
    Разбирам. В статията се казва, че администрацията на Клинтън е извършила повече проучвания по въпроса с дискриминацията във връзка със жилищния проблем за краткото време, в което е била на власт в сравнение с предходните 10 години.
    Говорителят на сдружението по жилищния въпрос, което представлява група съветници по националните въпроси твърди, че години наред са се опитвали да постигнат онова, което прави администрацията на Клинтън, а именно да наложи спазването на статута при даване на жилище.
    По този начин настоящият президент си създава още повече врагове сред богатите и властимащите: производители индустриалци, компании за производство на наркотични вещества, застрахователни фирми, лекари и медицински конгломерати и собственици на имоти, Всички хора с пари и влияние.
    Както отбелязах по-рано Клинтън ще преживее критично време, ако трябва да се задържи на своя пост.
    И сега, през април на 1994 година, когато се пише този текст натискът срещу него непрекъснато нараства.
    Този вестник от 9-и април на 1994 година говори ли нещо друго относно човечеството?
    Да, отново на страница А-14 има снимка на руски политически лидер, който размахва юмруци. Под тази снимка има статия със заглавие ЖИРИНОВСКИ ОТПРАВЯ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ СВОИТЕ КОЛЕГИ ОТ ПАРЛАМЕНТА. В статията се отбелязва, че Владимир Жириновски „е влязъл в поредната си юмручна битка вчера и е набил" свой политически опонент, крещейки в лицето му: „Ще те изпратя да изгниеш в затвора! Ще ти изскубя брадата косъм по косъм!"
    А ти се чудиш защо народите воюват помежду си? Ето един влиятелен лидер на голяма политическа пар-тия, който в залите на парламента налага своята мъжественост като бие своите опоненти.
    Вие сте много примитивен род, за който силата е всичко, от което разбирате. Няма истински закон на вашата планета. Истинският закон е естественият закон - онзи, който не е необходимо нито да се обяснява, нито да се учи. Той е нещо, което просто се наблюдава.
    Истинският закон е законът, чрез който хората свободно се договарят да бъдат управлявани, защото всъщност се ръководят от него. Тяхната договореност е по-скоро споразумение за един факт.
    Такива закони не е необходимо да се налагат със сила, те просто са си наложени от само себе си чрез целесъобразност с неоспорими последици.
    Нека ви дам един пример. Високоеволюиралите същества не се удрят по главата с чук, защото боли. Те не удрят по същия начин и друг човек с чук, по същата причина.
    Еволюиралите същества са забелязали, че ако някой бъде ударен с чук, този човек бива наранен и ако продължиш да го удряш, човекът се разгневява. Ако продължиш да го гневиш, той сам ще вземе чука и евентуално сам ще отвърне на удара. Еволюиралите същества знаят, че ако удариш някого с чук, ти удряш самия себе си. Няма значение дали имаш повече чукове или по-голям чук. Рано или късно ще бъдеш наранен.
    Този резултат е съвсем очевиден.
    Нееволюиралите същества - примитивните - наблюдават същото, но те просто не му обръщат внимание.
    Еволюиралите същества нямат желание да играят на играта „онзи, който има най-голям чук, той печели". Примитивните същества не познават друга игра.
    Това всъщност е една до голяма степен мъжка игра. Всред вашия човешки род много малко са жените, които са готови да играят играта, „когато те удрят, боли". Те играят нова игра, те казват, „ако аз имах чук, щях да изкова справедливост, щях да изкова свобода, щях да изкова любов между моите братя и сестри по цялата земя".
    Искаш да кажеш, че жените са далеч по-еволюирали от мъжете, така ли?
    Аз не съдя нито в едната, нито в другата посока, това е, което наблюдавам.
    Истината, също както и естественият закон е също нещо, което може да се наблюдава.
    Всеки закон, който не е естествен закон, не може да се наблюдава и трябва да бъде обяснен на човека, трябва да ти се каже, кое е за твое добро. То трябва да ти се покаже. Тази задача не е лесна, защото, ако нещо не е за твое добро, то е самоочевидно.
    Единствено онова, което не е самоочевидно, трябва да бъде обяснявано.
    Нужен е един твърде необикновен и решителен човек, за да убеди хората в нещо, което не е очевидно от само себе си. За тази цел вие сте създали политиците. Както и чиновниците.
    Учените също не говорят много, те обикновено не са много приказливи или това не е необходимо. А когато извършат някой експеримент и той успее, те просто показват онова, което са направили, резултатите говорят сами за себе си. Така че учените обикновено са мълчаливи хора. Не са склонни към много вербализиране и това не е необходимо. Резултатът от тяхната работа е самоочевиден и освен това, ако опитат нещо и то не успее, те нямат какво да кажат.
    С политиците не е така, дори и когато се провалят те говорят. Фактически понякога колкото повече се провалят, толкова повече те говорят.
    Същото се отнася и за религиите, колкото по-неуспешни са, толкова са по-многословни.
    Но Казвам ти: Истината и Бог се откриват само в едно: в мълчанието.
    Когато си намерил Бога и когато си открил истината, не е необходимо да говориш за това. То е самоочевидно.
    Ако говориш много за Бог, вероятно това е така, защото продължаваш да търсиш. И в това няма нищо лошо. Това е много добре. Само че давай си сметка къде се намираш.
    Но учителите говорят за Бог през цялото време. Ние самите говорим само за това в тази книга.
    Човек преподава онова, което е избрал да научи и наистина тази книга говори твърде много за Мен, както и за живота, което прави тази книга много показателен пример за това, което ти казвам. Ти самият си се заел да напишеш тази книга, защото продължаваш да търсиш.
    Да.
    Наистина. Същото е вярно и за онези, които четат.
    Но нека отново да се върнем на въпроса за онова, което Аз съм сътворил. Ти ме запита в началото на тази глава, щом не харесвам онова, което виждам на земята, защо не го променя.
    Аз не съдя онова, което правите, само наблюдавам и от време на време както в случая с тази книга го описвам.
    Но сега аз трябва да те попитам - забрави моите наблюдения и забрави моите писания - как ти самият се чувстваш по отношение на това, което наблюдаваш на своята планета? Току-що видя няколко статии от вестника, които разкриха следното:
    Някои страни отказват да дадат основни права на работниците.
    Богатите стават все по-богати, а бедните все повече обедняват в условията на депресия в Германия. На правителството се налага да наложи на собствениците да съблюдават законите за справедливост при даване на жилища в Съединените щати.
    Един силен политически лидер, който казва на политическия си опонент: „Ще те изпратя да изгниеш в затвора! Ще ти оскубя брадата косъм по косъм", докато нанася юмручен удар в лицето и го поваля на пода на Националното събрание в Русия.
    Има ли още нещо твоят вестник да ми покаже във връзка с вашето „цивилизовано" общество?
    Ами на страница А-13 има статия под заглавие ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НАЙ-МНОГО СТРАДАТ ОТ ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В АНГОЛА.
    Подзаглавието гласи :"Във въстаническите области върхушката живее в разкош, докато хиляди хора гладуват".
    Достатъчно. Вече си създадох представа. И този вестник е ежедневник, така ли?
    Това е само една рубрика от ежедневника. Всичко това бе съсредоточено в първата част.
    И така, отново ще кажа, вашата икономическа, политическа, социална и религиозна система е примитивна. Няма да направя нищо, за да се промени това по причините, които вече изложих. Вие трябва да имате свободен избор и свободна воля по тези въпроси, за да осъществите моята върховна цел по отношение на вас - да познаете себе си като творци.
    И така, след всичките тези хиляди години, ето докъде сте стигнали в своята еволюция - ето какво сте създали.
    Това не те ли възмущава донякъде?
    И все пак ти си направил нещо добро - обърнал си се към Мен за съвет.
    Твоята „цивилизация" нееднократно се е обръщала към Бога с въпроса: „Къде сбъркахме?" „Какво можехме да направим по-добре?" Фактът, че вие систематично сте пренебрегвали моя съвет при всеки друг случай, не ми пречи отново и отново да ви го давам. Като добър баща, аз съм винаги готов да би предложа полезно наблюдение, когато ме попитате. И също така като добър баща аз съм готов да би обичам и да продължавам да ви обичам, дори когато вие ме пренебрегвате.
    Описвам ти тук нещата такива, каквито са и ти казвам по какъв начин може да ги промените за добро. Правя това по един начин, който може би в теб буди известно възмущение, защото искам да привлека твоето и вашето внимание. Виждам, че ви възмущавам понякога.
    Какво може да породи такава масова промяна на съзнанието, за която многократно говориш в тази книга?
    Малко по малко това започва да става. Ние постепенно издялваме гранитния блок, който представлява човешкият опит, от всичко излишно, както скулпторът издялква камъкът, за да сътвори и разкрие истинската красота на скулптурата.
    „Ние" ли?
    Ти и аз. Чрез нашата работа върху тези книги както и огромно количество други вестители - писателите, артистите, телевизионните и кинопродуцентите. Музикантите, певците, актьорите, танцьорите, учителите, шаманите, гурутата. Политиците, лидерите (да, има някои наистина много добри лидери, много искрени лидери), лекарите (да, има и много добри адвокати, много искрени!), майките и бащите, бабите и дядовците, всекидневните, кухните и дворовете на цяла Америка и на целия свят.
    Ние сме предците, предвестниците.
    И съзнанието на много хора се променя.
    Благодарение на теб.
    Ще има ли световна катастрофа, разруха с огромни размери, както мнозина твърдят? Нима земята ще трябва да се наклони на своята ос или да се удари в метеор? Нима ще трябва континентите да пропаднат преди хората да се вслушат? Нужно ли е да бъдем посетени от същества от Космическото пространство, да бъдем уплашени, така че да загубим разума си, за да можем да осъзнаем, че всички сме Едно цяло? Нима е необходимо всички да бъдем изправени пред заплахата от смърт, преди да бъдем подтикнати да потърсим нов начин на живот? ,
    Подобни драстични събития съвсем не са необходими - но биха могли да възникнат.
    А ще възникнат ли?
    Нима си представяш, че бъдещето е предсказуемо - дори за Бога? Но казвам ти, бъдещето е нещо, което вие сътворявате. Сътворявате го такова, каквото го желаете.
    Но ти каза преди, че в същинското естество на времето не съществува бъдеще; че всички неща стават в НАСТОЯЩИЯ МИГ - ВЕЧНИЯ МИГ СЕГА.
    Това е вярно.
    Добре, има ли земетресения, наводнения, метеори които се сблъскват с нашата планета „в този миг" или няма? Не ми казвай, че като Бог ти не знаеш.
    Вие искате ли тези неща да се случат?
    Разбира се, че не. Но Ти каза, че всичко, което Ще стане Вече е станало и става сега.
    Това е така. Но вечният миг сега също така вечно се променя. Той е като мозайка - съществува вечно, но в постоянно видоизменяне. Дори когато мигнеш с очи всичко ще бъде различно при отварянето на очите.
    Виж! Погледни! Виждаш ли? Всичко отново се променя! АЗ ПОСТОЯННО СЕ ПРОМЕНЯМ.
    Какво Те кара да се променяш?
    Вашата идея за Мен Самия. Вашите мисли за всичко карат това всичко да се променя - мигновено. Понякога промяната във всичко е неуловима, фактически тя не може да се забележи, зависи от силата на мисълта. Но когато е налице - интензивна мисъл - или колективна мисъл - тогава съществува огромно въздействие, невероятен ефект. Всичко се променя.
    И така всъщност има ли големи сътресения, които да обхванат цялата земя?
    Не зная. Ти смяташ ли, че ще има? Вие сте тези, които решавате. Спомни си, че вие избирате своята реалност сега.
    Моят избор е това нещо да не се случва.
    Тогава няма да се случи. Освен ако се случи. Ето, отново се започна.
    Да. Ти трябва да се научиш да живееш в това противоречие и трябва да разбереш най-великата истина: Нищо Няма Значение.
    Нищо няма значение ли?
    Това ще обясня в трета книга.
    Добре... Добре... Но на мен не ми се ще да чакам много, за да узная истината по тези въпроси. Вече има достатъчно неща, които трябва да обмислиш и асимилираш. Остави си време. Дай си пространство.
    Трябва ли да свършваме този диалог? Имам чувството, че Ти си на път да приключиш. Винаги започваш да говориш по този начин, когато си готов да се отдалечиш. Бих искал да поговорим за още някои неща, например за същества от Космоса - има ли такива създания?
    Всъщност ще говорим на тази тема в трета книга.
    О, нека поне нещичко да разбера сега.
    Искаш да знаеш дали съществува разумен живот и на други места във вселената ли?
    Да, разбира се. Той примитивен ли е като нашия?
    Някои от жизнените форми са още по-примитивни, някои не са толкова. Някои са далеч по-напреднали.
    Посещавани ли сме от подобни извънземни създания?
    Да. Много пъти.
    С каква цел?
    За изследване. В някои случаи за внимателна подкрепа.
    По какъв начин ни подкрепят те?
    О, понякога те ви дават мощна подкрепа. Например, ти сигурно си даваш сметка, че през последните 75 години човечеството е осъществило огромен технологически прогрес в сравнение с цялата човешка история преди това.
    Да, предполагам, че е така.
    Смяташ ли, че всичко от скенерите за мозъчната дейност до свръхзвуковите самолети и компютърните чипове, които влагате в тялото си, за да регулирате сърдечния си пулс е било изобретено от човешкия разум?
    Ами... Да.
    Защо тогава човекът не е измислил всички тези неща преди хиляди години?
    Не зная. Предполагам, че не е имало достатъчно технологични средства за това. Искам да кажа, че едно изобретение води до друго. Технологията тогава не е започнала своето развитие. Всичко е процес на еволюция.
    Не смяташ ли, че е доста странно в един еволюционен процес, който е траел билиони години някъде отпреди 75 до 100 години да се е извършило такъв огромен „скок в познанието?"
    Не намираш ли нищо изключително в това, че много хора на планетата сега са станали свидетели на едно развитие на всичко от радиото през радара до електрониката? В рамките на един живот.
    Не разбираш ли, че това, което се случва сега представлява качествен скок? Това е една стъпка напред, която е с такива размери и такива мащаби, че предс-тавлява предизвикателство за всякаква логика?
    Какво искаш да кажеш?
    Искам да кажа да имате предвид това, че може би ви се помага.
    А щом ни се помага „В технологическо отношение", защо не ни се помага в духовно отношение? Защо не получим съдействие да извършим тази „промяна на съзнанието"?
    Получавате и такава помощ.
    Така ли?
    Какво смяташ, че е тази книга?
    Хъмм.
    Освен това, всеки ден ти се поднасят нови идеи, нови мисли и нови Концепции.
    Процесът на промяна на съзнанието и увеличаване на духовното разбиране на цялата планета е бавен процес. Нужно е време и търпение. Това е работа за много животи. За много поколения.
    И Ти твърдиш, че ни помагат същества от Космоса, така ли?
    Разбира се. Много от тях се намират сред вас сега. Помагат ви от години насам.
    Защо тогава не са ни се открили? Защо не ни се представят? Няма ли това да удвои влиянието им?
    Тяхната цел е да ви съдействат сами да осъществите промяната, която желаете. Не да я създадат, а да ви подпомогнат. Не да ви принуждават към нещо.
    Ако ви се открият, тяхното присъствие ще ви накара да им засвидетелствате огромни почести и да придавате голяма тежест на всичко, което ви казват. За предпочитане е основната част от хората сами да постигнат собствената си мъдрост. Мъдростта, която идва от дълбините на душата ти не може да се отхвърли толкова лесно, както мъдростта, която някой друг ти налага. Вие сте склонни да се придържате повече към онова, което сами сте създали, отколкото към това, което ви казват.
    Ще ги Видим ли; ще познаем ли някога истинската същност на тези извънземни посетители?
    О, да. Ще дойде време, когато съзнанието ви ще се издигне и вие ще се освободите от страха. Тогава те сами ще би се открият.
    Някои измежду тях вече са се открили на шепа хора.
    А какво ще кажеш за теорията, че тези същества са всъщност зли? Има ли някои измежду тях, които имат зли намерения спрямо нас?
    Има ли някои човешки същества, които имат зли намерения?
    Да, разбира се.
    Някои от онези създания - които са на ниски степени на еволюция - може да бъдат преценявани от ваша гледна точка по същия начин. И въпреки това, помни Моята повеля. Недей да съдиш. Никой не прави нищо нередно от гледна точка на собствените си представи за вселената.
    Някои създания са напреднали в технологическо отношение, но не и в мисленето си. Вашият, човешки род е такъв.
    Но ако тези зли създания са напреднали в техническо отношение, те биха могли да ни унищожат. Какво може да ги спре?
    Имате защита.
    Така ли?
    Да. Дадена ви е възможността да осъществите своето предназначение. Собственото ви съзнание ще породи резултата.
    Което означава?
    Което означава, че в това отношение, както и във всичко останало, онова, което мислите, него и получавате.
    Онова, от което се страхувате, него и привличате към себе си.
    Онова, на което се съпротивлявате, то настоятелно ви преследва.
    На каквото и да погледнете - то изчезва, давайки ви шанса да го пресътворите отново или да го заличите завинаги от своя опит.
    Сами избирате онова, което да преживеете.
    Хммм. В моя живот някак си нещата не ми изглеждат точно така.
    Защото се съмняваш в силата. Съмняваш се в Мен. Това явно не е много разумно. Определено не е.
Категория: Разговори с Бога 2 | Добавил: Бонд (03.04.2009)
Разгледан: 917 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.221.73.157          Събота          15.06.2024, 13:02