Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)11:13
07.03.2021
Неделя
3.220.231.235


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога 2

Разговори с Бога 1 [22]Разговори с Бога 2 [22]Разговори с Бога 3 [23]Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10]Приятелство с Бога [22]У дома с Бога [40]Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17]По-щастлив от Бог [12]

20. Бъди носител на светлината

  Защо хората се съмняват в Теб?
    Защото се съмняват в себе си.
    А защо се съмняват в себе си?
    Защото са научени на това.
    От кого?
    От хора, които са заявявали, че са Мои представители.
    Не разбирам. Защо?
    Защото това е бил начин и е единственият начин да се държат хората в подчинение. Човек трябва да се съмнява в себе си, защото в противен случай ще изяви всичко, на което е способен. А това не е много удобно. Всъщност никак не е удобно. Не и за хората, които са на власт. Те държат властта, която принадлежи на вас - и много добре го съзнават. И единственият начин да продължават да държат тази власт е да попречат на света да види и след това да разреши двата най-големи проблема в човешкия Живот.
    Кои са те?
    Неведнъж говорих за тях в тази книга. Нека да обобщя...
    Повечето от световните проблеми и конфликти, както и Вашите проблеми и конфликти като индивиди, щяха да се разрешат, ако вие като общество:
    1. Отхвърлите концепцията за Разделение.
    2. Приемете концепцията за пълна Видимост.
    Никога повече не се възприемайте като отделни един от друг, нито разделени от Мене. Никога не казвай на никого нищо, освен цялата истина и никога не приемай нищо, освен най-висшата истина за Мене.
    Първият избор води логично втория, защото когато видите и разберете, че вие сте Едно цяло с Всеки, няма да можете да говорите неистина или да криете важни факти, нито да не бъдете напълно прозрачен за всички останали, защото ще разбирате напълно, че това ще бъде само във ваш интерес.
    Тази промяна в парадигмата обаче ще иска голяма мъдрост, кураж и обща решимост. Защото Страхът ще проникне в същината на тези концепции, за да ги представи за погрешни. Страхът ще лиши тези великолепни истини от тяхната сърцевината и те да изглеждат кухи. Страхът ще ги изопачи, презре, унищожи. И така, Страхът ще се превърне в най-големият ви враг.
    Но вие никога няма да създадете онова общество, за което винаги сте мечтали и към което сте се стремили, докато с мъдрост и яснота не прозрете най-важната истина: онова, което правите на другите, вие го правите на себе си; онова, което не успявате да направите за другите, от него лишавате и самите себе си. Болката на другите е и ваша болка, чуждата радост е ваша радост и когато се отричате от някаква част от нея, вие отричате и частица от себе си. Дошло е бремето да утвърдите себе си. Дошло е време да видите Истинския Си Аз и по този начин отново да станете Видим, прозрачен. Защото когато ти и твоята истин-ска връзка с Бога стане Видима, тогава Ние ставаме неразделни. И нищо повече няма да може да Ни раздели.
    И въпреки че ти отново ще живееш с илюзията за разделение, използвайки го като средство да осъзнаваш Себе Си все отново и отново, от тук нататък ще можеш да преминаваш през своите прераждания с прос-ветление, виждайки илюзията на онова, което е, използвайки я игриво и жизнерадостно, за да преживееш всеки аспект на Истинския Си Аз, който ти е приятно да преживееш, но без повече да го приемаш за реалност. Никога повече няма да ти се налага да използваш прийома на забравата, за да пресъздаваш своя Аз, но ще използ-ваш Разделността с познание, избирайки да изявяваш Онова, Което е Разделено по определена причина и с определена цел.
    И когато бъдеш напълно просветлен - тоест, отно-во се изпълниш със светлината - ти можеш дори да избереш да се връщаш към нови превъплъщения, за да съдействаш на останалите да се върнат към светлината. Можеш да избереш да се връщаш към този физически живот не за да пресъздадеш и преживееш нов аспект на своя Аз, но за да пръскаш светлината на истината в това място на илюзии, за да я видят и другите. Тогава ти ще бъдеш „носител на светлина". Тогава ще бъдеш участник в процеса на Пробуждане. Има и други, които са правили това.
    Дошли са тук, за да ни помогнат да познаем Истинския Си Аз.
    Да. Това са просветлени души, които са осъществили своята еволюция. Те вече не търсят по-висше изживяване на Своя Истински Аз. Вече са преживели най-висшата своя същност. Цялото им желание сега е да известят на вас за това преживяване на Истинския Аз. Те са добрите вестители. Те ще би покажат пътя и Живота в Бога. Ще кажат: „Аз съм пътя и Живота. Следвайте ме." И тогава ще би дадат образец какво означава да живееш във вечното сияние на съзнателното единение с Бога - което означава Божествено Съзнание.
    Ние сме в постоянна връзка - вие и Аз. Не можем да не бъдем. Това е просто невъзможно. Но сега вие живе-ете в неосъзнатия аспект на това единение. Възможно е да се живее и във физическо тяло в съзнателно единение с всичко, което Е; в съзнателното разбиране на Върховната истина; в съзнателния израз на Истинския Си Аз. Когато правите това, вие служите като образец за всички останали, за останалите, които живеят в състояние на забрава. Превръщате се в жива памет. По този начин спасявате останалите от това да потънат завинаги в своята забрава.
    Това е истинският аз - да потънеш завинаги в забрава. Но аз няма да позволя да се случи това. Няма да позволя да се загуби дори и една овца, но ще изпратя... пастир.
    Мнозина пастири ще изпратя и ти можеш да избереш да бъдеш един от тях. И когато едни души се пробудят от своя сън, припомнили си Истинския Си Аз отново, всички ангели в небето ликуват за тези души. Защото са били загубени и са се намерили.
    Нали и сега, в настоящия момент, на земята живеят такива свети хора? Не само в миналото, но и сега ги има, нали е така?
    Да. Винаги ги е имало. И винаги ще ги има. Няма да ви оставя без учители; няма да оставя стадото си, но винаги ще му изпращам Моите Пастири. И мнозина са те в настоящия момент на земята, както и в цялата вселена. В някои части на вселената тези създания живеят в постоянна връзва с Бога и непрестанно проявление на най-висшата истина. Това са просветлените общества, за които ти говорих. Те съществуват, реални са и са ви изпратили своите посланици.
    Искаш да кажеш, че Буда, Кришна, Иисус са вселенски пратеници?
    Това го казваш ти, не Аз.
    Истина ли е?
    За първи път ли чуваш подобна мисъл?
    Не, но истина ли е?
    Вярваш ли, че тези учители са съществували преди да дойдат на Земята и са се върнали там след така наречената им смърт?
    Да.
    И кое може да бъде това място според теб?
    Винаги съм мислил, че са пратеници на небето. Мислех, че са небесни посланици.
    И къде смяташ, че е това небе?
    Не зная. Предполагам, че в друга сфера.
    В друг свят, така ли?
    Да... О, сега разбирам. Но аз бих го нарекъл духовния свят, не друг свят като този, който познаваме, не друга планета.
    Наистина е духовният свят. Но кое те кара да мислиш, че тези духове - тези Свети Духове - не биха решили да Живеят и на други места във вселената, така, както са дошли във вашия свят?
    Не съм се замислял над това. Представите ми са различни.
    „Има много повече неща на земята и на небето, Хорацио, от тези, за които може да си представи твоята философия."
    Вашият великолепен метафизик, Шекспир, го е написал.
    Значи Иисус е бил същество от Космоса!
    Не съм казвал нищо такова.
    Добре, отговори ми, бил ли е или не?
    Търпение, Мое дете. Твърде много избързваш. Има още. Още много. Ще напишем още цяла една книга. Искаш да кажеш, че ще трябва да чакам, докато напишем третата книга?
    От самото начало ти казах, обещах ти, че ще има три книги. Първата ще се занимава с индивидуалния човешки живот и с неговите предизвикателства. Втората ще разглежда истините за живота на цялото човечество на земята. А третата, както казах, ще се занимава с най-важните истини и вечните въпроси. В нея ще бъдат разкрити тайните на вселената.
    Освен в случай, че това не стане.
    О, Господи. Не зная докога ще издържа. Наистина се уморих „да живея в това противоречие", както Ти го наричаш. Искам каквото е, да бъде.
    Тогава ще бъде.
    Освен ако не бъде.
    Точно така! Точно така! Най-сетне разбра! Сега вече разбираш Божествената Антиномия. Вече схващаш цялата картина. Съзнаваш плана.
    Всичко - всичко - което някога е било, което е и някога ще бъде, съществува сега. И така, всичко е... Е. Но всичко, което Е, се променя постоянно, защото животът е непрестанен процес на съзидание. Затова в съвсем реален смисъл, Онова, което Е... НЕ Е.
    Това Е - НИКОГА не е СЪЩОТО. Което означава, че Е-НЕ Е.
    Е, прощавай, Чарли Браун, но туй то! Нима в такъв случай нещо значи нещо?
    Не значи. Но ти отново избързваш. Всяко нещо с времето си, сине Мой. Всичко ще дойде с времето си. Тази и други загадки ще станат понятни след като прочетем трета книга. Освен ако... отново...
    ОСВЕН АКО НЕ СТАНЕ ЯСНО.
    Точно така.
    Добре, добре... ясно. Но междувременно - както и за хората, които няма да прочетат тези книги - какви възможности има в този момент, тук и сега, да се върнат към мъдростта, към яснотата, да се върнат към Бога? Трябва ли да се върнем към религията? Това ли е липсващото звено?
    Трябва да се върнете към духовността. Забравете за религията.
    Това твърдение ще разгневи множество хора.
    Цялата книга ще разгневи много хора... освен ако не ги разгневи.
    Защо казваш да забравим религията?
    Защото не е полезна за вас. Разбери, че за да има успех организираната религия, хората трябва да повярват, че тя им е потребна. Ако хората вложат вярата си в нещо друго, те трябва да загубят вяра в себе си. Затова първата задача на организираната религия е да накара хората да загубят вяра в себе си. Втората й задача е да ви нагара да мислите, че тя ще ви даде отговори на въпросите, на които вие сами не можете да си отговорите. И третата и най-важна задача е да те накара да приемеш отговорите й без да ги поставяш под съмнение.
    Поставиш ли нещо под съмнение, ти започваш да мислиш! А започнеш ли да мислиш, ти се връщаш към Праизточника в Себе Си. Религията не може да ти позволи да направиш това, защото напълно възможно е да стигнеш до отговор, различен от нейния. Ето защо религията те принуждава да се съмняваш в Своето Аз. Тя те кара да се съмняваш в способността си да мислиш самостоятелно.
    Проблемът при религията е този, че много често тя дава обратен резултат. Защото, ако ти не можеш да приемеш собствените си мисли, без да се съмняваш в тях, как би могъл да приемеш без никакво съмнение новите идеи за Бога, които религията ти внушава?
    Много скоро започваш да се съмняваш дори в това, че Аз съществувам - в което никога не си се съмнявал по-рано. Докато живееш по силата на интуитивното си знаене, може и да не си имал точни представи за Мене, но със сигурност си знаел, че съществувам!
    Религията именно създава съмнението в Моето съществуване.
    Всеки мислещ човек, който види какво е направила религията, със сигурност ще разбере, че религията е безбожна! Защото именно религията е изпълнила сърцата на хората със страх от Бога, докато някога човекът е обичал Това, което Е, в цялото негово великолепие.
    Именно религията е накарала човека да коленичи пред Бога, докато преди той щастливо се е издигал, за да Го докосне.
    Тъкмо религията е научила човека да се срамува от тялото си и неговите най-естествени функции, докато навремето човекът е почитал тези функции Като най-голям житейски дар!
    Религията учи, че не можете да постигнете Бога без посредник, докато навремето вие сте имали чувството за връзка с Бога, просто когато живеете в добро и истина.
    Именно религията заповядва на хората да обожават Бога, докато навремето те са Го обожавали просто защото не са могли да не Го обожават!
    Където и да е проникнала религията - тя е създала разединение, което е противоположност на Бога.
    Религията е разделила човека от Бога, човек от човека, мъжа от жената - някои религии буквално заявяват на мъжа, че фактически стои над жената по същия начин, по който Бог стои над мъжа - създавайки условия за едно от най-големите недоразумения, наложени върху половината човешки род.
    Но казвам ти: Бог не стои над човека, както и мъжът не стои над жената. Не е такъв „естественият ред на нещата", а само такъв го е искал мъжът, който е имал реална власт, когато са се формирали ориентираните към мъжкото начало религии. Половината материал на техните „свещени писания" е бил систематично редактиран, а останалата част е била изопачена, така че да съответства на мъжката представа за света.
    Тъкмо религията утвърждава и до ден днешен, че жените са някак второразредни духовни граждани, че не са „подходящи", за да проповядват Словото на Бога, да учат хората и да бъдат свещенослужители. Също както едни деца, вие все още спорите кой пол е благословен от Мен за ръкополагане в свещенически сан!
    Казвам ви: Вие всички сте свещенослужители. Всеки измежду вас.
    Няма нито един човек, нито група от хора, които да са „по-подходящи" да вършат Моята работа от други.
    Но толкова много мъже са прилични на държавите. Жадни за власт. Не искат да споделят властта, а само да я упражняват. И са си изградили един подобен Бог. Бог, жаден за власт. Бог, който не иска да споделя властта, а само да я упражнява. Но Аз ти казвам: Най-големият дар от Бога е да споделяш силата, която Бог е дал на всички.
    Аз искам вие да сте Мой образ и подобие.
    Но ние не можем да бъдем Твое подобие! Това би било светотатство.
    Светотатство е, че са ви учили на нещо подобно. Аз ти казвам: Вие сте сътворени по образ и подобие Божие - това предопределение сте дошли да осъществите.
    Вие не сте дошли на земята да страдате и да се борите и „никога да не постигате". И аз не съм ви изпратил с някаква невъзможна мисия.
    Вярвайте в Божията благост и в благородството на Божието творение - а именно, в Святата Същност на всеки човек.
    По-рано в тази книга Ти каза нещо, което ме заинтригува. Бих искал да се върнем на него сега, когато свършваме този том. Ти каза: „Абсолютната Сила не изисква абсолютно нищо." Такава ли е природата на Бога?
    Вече разбра.
    Казал съм: „Бог е всичко и Бог става всичко. Няма нищо, което Бог да не е и всичко, което Бог преживява, става посредством, чрез и във вас." В Моята най-чиста форма, Аз съм Абсолютът. Аз съм Абсолютно Всичко и не се нуждая, не изисквам, не желая абсолютно нищо.
    В тази абсолютно чиста форма Аз съм онова, което Ме направиш. Все едно че виждаш най-сетне Бога и си казваш: „Е, добре, как разбираш това?" И все пак, както и да Ме разбираш, Аз не мога да забравя и винаги ще се завръщам към Своята Най-чиста Форма. Всичко друго е фиктивно. То е нещо, което вие си съчинявате.
    Има хора, които Ме превръщат в един ревнив Бог. Но кой би бил ревнив, ако има всичко и е всичко?
    Има хора, които Ме превръщат в разгневен Бог. Но какво може да Ме накара да бъда разгневен, когато нищо не може да Ме нарани, нито да Ми навреди по никакъв начин?
    Има и хора, които Ме превръщат в отмъстителен Бог; но на кого ще отмъщавам, когато Аз съм всичко, което съществува?
    И защо да се самонаказвам само защото творя? Или ако разглеждате себе си и Мен като разделени, защо да сътворявам вас, да ви дарявам със способността да творите, да ви давам свободата да създавате онова, което желаете да преживеете, а подир това завинаги да ви наказвам, задето сте направили „погрешен" избор?
    Казвам ти: Такова нещо Аз никога не бих направил - и в тази истина е заложена вашата свобода от тиранията на Бога.
    Всъщност тирания не съществува - освен във вашето въображение.
    Вие можете да се завърнете у дома винаги когато пожелаете. Ние можем отново да сме заедно, щом поискате. Вие можете отново да преживеете екстаза на единението с Мен. Само да поискате. Само да почувствате вятъра по лицето си. Само да чуете песента на щуреца под диамантеното небев6 лятната нощ.
    При първото зърване на дъгата и първия плач на новороденото. При последния лъч на невероятен залез и последния дъх на забележителен живот.
    Аз съм винаги с вас до края на времето. Вашето единение с Мен е съвършено - то винаги е било, винаги е и винаги ще бъде.
    Вие и Аз сме Едно - както сега, така и завинаги.
    Върви сега, превърни живота си в изявление на тази истина.
    Нека твоите дни и нощи да бъдат отражение на най-висшата идея в теб. Позволи твоите Сегашни Мигове да бъдат изпълнени със забележителен екстаз на Божието проявление в теб. Направи го чрез изявлението на своята Любов, вечна и безусловна, по отношение на всички, до чийто живот се докосваш. Бъди светлина в мрака и не заклеймявай.
    Бъди носител на светлината.
    Ти си светлина.
    И така да бъде.

Категория: Разговори с Бога 2 | Добавил: Бонд (02.04.2009)
Разгледан: 866 | Рейтинг: 2.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.220.231.235          Неделя          07.03.2021, 11:13