Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)16:04
14.04.2021
Сряда
3.236.231.14


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога 2

Разговори с Бога 1 [22]Разговори с Бога 2 [22]Разговори с Бога 3 [23]Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10]Приятелство с Бога [22]У дома с Бога [40]Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17]По-щастлив от Бог [12]

Вместо заключение

Благодаря ви, че бяхте с мен в това пътешествие. Зная, че за някои от вас то не е било никак лесно. Много от идеите тук са предизвикателство към нашите убеждения и начин на живот. Тази книга ни приканва да си изградим нови представи, да живеем по новому, да възприемем нови идеи за развитието на света. Призовани сме настоятелно и драматично да променим начина си на мислене по отношение на собствения си живот.
    Това е „новото мисловно движение", за което сме чували. Това не е организация, нито обществена структура, а процес, посредством който цялото общество се променя от един начин на живот към друг. Това е теорията за стотното магаре в действие. Става дума за количествено натрупване, което води до качествена промяна. Предавам този материал тук точно така, както го възприех, за да съдействам за ускоряване на тази промяна.
    А тя трябва да се осъществи. Защото не можем да продължаваме както досега. Идеите и системата на мислене, от която се ръководи човешкият род, не се оказа функционална. Тя едва не ни доведе до унищожение. Трябва да се променим; това се налага, ако искаме да съхраним света за нашите деца и внуци.
    С това искам да ви кажа, че аз съм изпълнен с надежда. Вярвам, че човечеството в момента има безпрецедентната възможност да премахне пречките, които са ни спъвали да осъществим върховните си способности. Навсякъде забелязвам развитие - не само в отделните индивиди, но и в колективното съзнание. Зная, че колективното съзнание създава количествените натрупвания, които водят до качествени, изменения и зареждат двигателя на нашия Живот на земята. Така че равнището на колективното ни съзнание е от решаващо значение.
    Сега разбирам, че Божественото предназначение на Разговори с Бога е да се издигне това колективно съзнание. Словата на тази книга не бяха предназначени само за мен, а чрез мен - за целия свят - както и чрез Вас трябва да достигнат до всички останали. Нима ще позволите словата на тези книги да спрат там, където са сега, да прекратят пътуването си до вашия разум? Или ще се присъедините към мен и ще станете вестители, които ще ги пренесат към по-широка публика?
    Онова, което е интересно в състоянието на човечеството понастоящем, е, че повечето от нас са единодушни в това, че нещата не вървят както трябва. И все пак, щом повечето хора индивидуално са съгласни, защо не направят колективно нещо, за да променят това положение? Това е въпросът, който измъчва човечеството. Как да превърнем индивидуалното осъзнаване в колективно действие?
    Убеден съм, че това може да стане не само като прилагаме в живота си и разпространяваме посланията на Разговори с Бога, но също така като положим съзнателно усилие да се свържем с други хора, които вече са създали свои групи и организации, стремящи се към сходни промени и решения, работещи за същите цели, споделящи същите намерения. Тук бих искал да предлога три подобни групи. (Зная, че има още много.)
    Ако сте съгласни с онова, което прочетохте, предлагам ви да се свържете и подкрепите Института по еколономика, основан от моя приятел Денис Уибър. Ръководен принцип на този институт е, че екологията и икономиката не си противоречат и че съчетаването им в единен подход за подобряване живота на планетата е възможно.
    В момента Денис и Институтът влагат изключително много време и енергия за изпробване на нови подходи за взаимодействие между бизнессектора в световен мащаб и отделните индивиди и организации, които посвещават внимание на това да пазят и подобряват екологията. Денис е убеден, че екологическото и икономическо движение не бива да бъдат в противоречие, нито имат противоположни интереси.
    Необходимо е само да проявим здрав разум както в екологията, така и в икономиката по отношение на подхода към бизнеса, към продуктите, които създаваме и услугите, които предлагаме. За да предаде тази идея и да й вдъхне повече сила, Денис създаде нова дума, еколономика. Тя представлява шестсричково изявление на убеждението, че икономическата изгода и екологическите съображения не са противоположни. Онова, което е добро за едната страна, не е автоматично провал и разруха за другата.
    Ако и вие желаете да се присъедините и съдействате за тази идея, пишете на адрес:
    The Institute for Ecolonomics
    Post Office Box 257
    Ridgeway, СО 81432
    Те ще би изпратят информация как можете да се включите в работата им.
    Друга организация, която привлече моето внимание (и възхищение) е фондацията за етика и смисъл, основана от Майкъл Лърнър. Двамата с Майкъл сме разговаряли по много от проблемите, поставени от втора книга на Разговори с Бога и той сподели, че е създал фондацията, за да основе движение, което да промени основните подходи на американското общество, да промени парадигмата от егоцентризъм и цинизъм към грижа за другия и солидарност.
    Онова, което Майкъл се стреми да промени, са самите основи на обществото, така че продуктивността и ефективността на корпорациите, правото и обществените практики да не се измерват единствено по степента, в която те водят до натрупване на богатство и власт, а по-скоро по степента, в която ни дават възможност да поддържаме взаимоотношения, основани на любовта и взаимната грижа и да бъдем чувствителни - нравствено, духовно и в екологическо отношение.
    Неговата фондация е изградила местни клонове по цялата страна и някои от тях предприемат инициативи, с които да изискват от държавното и местно управление да разглежда доколко една корпорация в своето развитие е проявявала чувство за обществена отговорност преди правителството да сключва с нея каквито и да било договори, както и да изисква корпорациите да преразглеждат своите устави всеки двайсет години, при което да се взема винаги под внимание социалната им отговорност по време на цялостното им развитие, фондацията обръща внимание както на икономическите потребности, така и на правата на човека и се противопоставя на Корпоративни и правителствени сили, които не се съобразяват с тях.
    Майкъл е автор на книгата Политика на смисъла. Аз горещо я препоръчвам. Както казва Корнел Уест на корицата: „...Имайте куража да я прочетете". Бихте могли да прочетете и допълнителни неща по тези проблеми в списанието Ти-кун, което се публикува редовно от фондацията.
    Ако желаете да се абонирате за тази публикация и да узнаете повече за дейността на Майкъл свържете се със:
    Тhe Foundation for Ethics and Meaning
    26 Fell Street
    San Francisco, CA 94103
    Telephone (415) 575-1200
    Един трети център, за който зная, е Центъра за прозрачно управление, основан от Корин Уолин и Гордън Дейвидсън. Корин и Гордън са съавтори на още две книги, които са сред четивата, които аз смятам за особено важни: Духовна политика: промяна на света отвътре навън и Строители на зората. Техният образователен център се стреми да дава духовни идеи, които са новаторски и са свързани с решения на основни социални проблеми. Центърът предлага обществени програми, консултации и обучение по ръководство, съобразено с духовните ценности, както за отделните индивиди, така и за организации. Една от техните идеи, която най-много ме вълнува, е програмата за граждански диалог, за преодоляване на проблемите, които разделят хората на планетата. Можете да се включите в тази дейност, ако се свържете със:
    Тhe Center for Visionary Leadership
    3408 Wisconsin Ave NW
    Suite 200
    Washington, D.C. 20016
    Telephone (202) 237-2800
    Online at CVDC@netrail.net
    Някои от вас може да решат да подкрепят и трите инициативи също като мен, каквото и да избирате, надявам се, да разберете, че не е истина това, че отделният човек не може да има много реално и трайно влияние върху мащабните проблеми и предизвикателства, пред които сме изправени. Викът „...но какво може да направя?" тук получава своя отговор. Има много неща, които можете да направите и съществуват много места, където да го сторите.
    Тъй че това е призив за действие, това е молба за подкрепление на предната линия, това е покана да се присъедините към мен, за да образуваме армия от духовни работници, обединени от общото Желание да внесем любов и изцеление и да възвърнем почитта на света.
    След като прочетох словата, които ми бяха изпратени в книгите Разговори с Бога аз никога повече няма да бъда същият. Вие също няма да бъдете. Сега ние заедно, вие и аз, сме стигнали до ръба на бездната, поставени сме в противоречие с всичките си предходни убеждения и начини на действие.
    Мнозина едва ли ще се почувстват удобно, от някои от нещата, написани тук. Ние хората, в крайна сметка, сме про-възгласили себе си за връх на еволюцията, за най-развития вид, за просветлени личности. Книгите Разговори с Бога разглеждат нашето мнение за това къде се намираме и казват: О, съжалявам, не е съвсем така. Те разглеждат нашите изяв-ления, за това какво искаме да постигнем и казват: няма да го постигнете по този път. И така книгите (особено може би втора книга) могат да предизвикат известно чувство на безпокойство и неприемане. Но това безпокойство е винаги знак за развитие. Животът започва винаги в края на зоната, в която се чувстваме удобно.
    Разбира се, в процеса на своето развитие ние няма да приемем всички нови идеи, наложени ни от останалите хора - и съвсем определено идеите, представени в трилогията Разговори с Бога не бива да се приемат като „евангелие". Това Всъщност е последното, което Бог би поискал от нас, защото както сам Бог казва: Съкровището е във въпроса, а не в отговора. Настоящата книга ни приканва, не да приемем нейните отговори, а постоянно и неспирно да задаваме въпроси.
    Въпросите, които поставя Разговори с Бога, ще ни изведат до самата граница. Не само границата на нашата зона на спокойствие, но също така до границата на нашата способност да разбираме, да вярваме и до граничните зони на опита. Те ни предизвикват да поемем към нови опитности.
   
    Ако бихте искали да се присъедините в процеса на пресътворяване на този опит; ако искате да бъдете творчески активен, а не реактитивен т.е. пасивен в този процес; ако разбирате, че сте един от неговите пратеници - един от онези, които не само разбират, но и съдействат за осъществяването на този процес - тогава присъединете се към нашата армия. Станете Носител на светлината. Подкрепете усилията и организациите, които споменах тук (или друга съществена кауза или група, за която знаете).
    Има още една група, за която бих искал да Ви кажа. Това е групата, която Нанси и аз сме основали, наричайки я Пресътворяване. Целта й е да помогне на хората да се върнат към себе си, а също да променят света.
    Работата ни започна с издаването на месечен вестник, който изпращахме на всички ( хиляди хора по цялата земя се абонираха след публикуването на Първа книга). Продължихме с програма за лично участие в разпространяването на посланието на Разговори с Бога сред общности по цялата страна и по целия свят. Сега нашето усилие е в това да Ви поканим да станете реален проводник на промяната в света, в който живеете, и да пресътворите себе си отново.
    Целият живот е процес на претворяване и този процес започва в собствената ви душа. Вашата душа знае сега дали е времето да вземете участие в този динамичен жизнен процес - процес на промяна и творчество - и да преминете към следващото ниво. Аз зная, че за мен е време.
    Ето защо публично обявявам, че една от целите на нашата фондация е да спонсорира и организира първия Международен симпозиум по интеграция на духовността и управлението. Аз мисля, че ако хората на планетата решат да организират управлението си от позициите на висшите духовни разбирания, а не на низши помисли и дълбоки страхове, светът ще се промени за едно денонощие.
    Планираме провеждането на симпозиум през 1999 година и имаме намерение материалите, разработките и разговорите, които се получат да се превърнат в основен катализатор за разгръщането на процес, който вече виждаме, че е започнал - процесът на обединяване на хората, които имат добра воля и се ръководят от висши идеали, и тези хора заедно да изработят нова стратегия по проблемите, които ни разделят. Зачитайки и различията помежду ни и обогатявайки взаимно опита си, да намерим онова, което ни обединява като висши и прославени същества, които заемат едно изключи-телно място във вселената.
    Фондацията ни също така организира семинари, работни групи, лекторски и др. програми във всякакви форми по целия свят. Таксите за всички програми, спонсорирани от фондаци-ята са много ниски и поне 20% от местата биват запазени за събития, които са свързани изцяло или отчасти с научни изследвания, така че да бъдат направени популярни и достъпни на по-голям брой хора, независимо от техните финансови възможности.
    По този начин Нанси и аз и неколцина приятели сме решили да работим за промяна на парадигмата. В този заключителен коментар аз се надявам да ви предложа някои начини, чрез които вие можете да се включите към тази „промяна на парадигмата". Трета книга на трилогията Разговори с Бога продължава започнатото в първите две и описва подробно еволюционния процес на разумните същества навсякъде по земята и функционирането и системата на мисленето на високоразвитите цивилизации във Вселената. Накратко тя представя един изключителен, необичаен модел на онези от нас, Които са избрали да вървят през Живота си по един нов начин.
    Нашият вестник съдържа предложения и наблюдения за това как да го постигнем и също съдейства за промяна на парадигмите и пресътворяване на нови реалности, както в самите вас, така и у другите. Тази информация е представена под формата на отговори на въпроси на читатели по целия свят Във връзка с материала, който се съдържа в книгите Разговори с Бога. Вестниците съдържат също информация за дейностите на фондацията и за това как можете да станете наш партньор, ако изберете това. Вестникът е един начин „да бъдете свързани" с енергията на Разговори с Бога.
    Ако искате да го получавате пишете до:
    ReCreation
    Тhe Foundation for Personal Growth
    And Spiritual Understanding

    Postal Drawer 3475
    Central Point, Oregon 97502
    Telephone (541) 734-7222
    Цената е 25 $ годишно, което включва разходите по изпращането на тази публикация до вас и за по-мащабната работа, която съм описал тук. Ако желаете да се свържете, но не можете да изпратите тази сума до фондацията в този момент, ние с удоволствие ще ви изпращаме вестника безплатно. Просто трябва да ни напишете.
    Тук искам да завърша с една лична бележка.
    След публикуването на първа книга мнозина ми писаха писма, изпълнени с разбиране, съчувствие и любов, след като са прочели моя коментар на собствения ми живот. Никога няма да мога да изразя какво означаваше това за мен. Често ме питат как се е променил животът ми, след като съм написал тези книги. Отговорът е твърде дълъг, така че не мога подробно да ви разкажа, но мога да ви кажа, че промените бяха изключително дълбоки.
    Чувствам се като нов човек в душата си и във външен аспект. Успях да установя едни нови отношения на любов със своите деца. Срещнах и се ожених за най-изключителната жена, която съм познавал и имах благословението на нейната благодатна помощ, която се изразява в начина, по който тя самата живее своя живот и в нейната любов. Простих на самия себе си за своето минало, в което, както ви казах, съм постъпвал нееднократно по един непростителен начин. Примирих се с това, което съм, но също и с Истинския си Аз и с онзи, който съм Избрал Да Бъда. Вече разбрах, че не съм онова, което съм бил вчера и че аз творя своя великолепен утре-шен ден, когато в този момент сега живея според най-висшите представи за себе си и за света, според най-висшата си визия.
    Вие, които се присъединихте към мен и ми помогнахте със своите хиляди писма в този процес на изцеление и развитие, и вие, които извървяхте заедно с мен пътя на тази втора книга, надявам се, че отново ще ми протегнете ръка, за да пресътворим тази най-висша визия за цялото човечество. Едва тогава тя се превръща в наша собствена визия. Едва тогава ние истински можем да променим света.
    Това може да изисква много от нас. На онези, на които много е дадено, от тях много се иска. Ние можем да бъдем изтласкани до граничните зони на нашето удобство - дори и настоящата книга може би е изтласкала някои хора там - но трябва всички да помним, че границата на нашето удобство е там, където започва нашето приключение. Границата е, където се открива нова възможност. Границата е, където започва истинското творчество. Там ние трябва да се срещнем, вие и аз, ако искаме според Вдъхновяващите думи на Роберт Кенеди да потърсим един по-нов свят.
    Френският поет Гийом Аполинер е писал:
   

- Елате до края.
- Не можем, страх ни е.
- Елате до края.
- Не можем. Ще паднем!
„Елате до края."
И те дойдоха.
И той ги блъсна.
И те полетяха.
Елате. Нека заедно да полетим.


Категория: Разговори с Бога 2 | Добавил: Бонд (01.04.2009)
Разгледан: 717 | Рейтинг: 2.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.236.231.14          Сряда          14.04.2021, 16:04