Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)15:15
19.06.2024
Сряда
44.192.48.196


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Приятелство с Бога

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

20. Ставаш Едно Цяло с Всичко, Което Съществува

Какво означава да имаш приятелство с Бога? Това означава мъдростта да ти бъде под ръка. Да я носиш „на върховете на пръстите си", да я носиш непрестанно със себе си. Винаги, където и да си, навсякъде.
    Означава никога отново да не се чудиш какво да правиш, какъв да бъдеш, къде да отидеш, кога да действаш или защо да обичаш. Когато имаш приятелство с Бога, всички тези въпроси ще изчезнат, защото Аз ще ти дам отговор на всеки от тях.
    Всъщност, Аз въобще няма да ти дам никакви отговори, а само ще ти покажа, че ти си ги донесъл със себе си, когато си дошъл на тоя свят; че си ги имал през цялото време. Ще ти покажа как да ги извикаш, как да ги излъчиш от своето същество, когато се изправиш пред какъвто и да било проблем, каквото и да било предизвикателство, каквато и да било трудност. Ще ти покажа, че в действителност, проблемите, предизвикателствата и трудностите вече няма да бъдат част от живота ти, а ще бъдат заменени с прости преживявания.
    Външно може да изглежда, като че ли нищо не се е променило. Може и в действителност нищо да не се е променило. Да живееш при същите условия, да се сблъскваш със същите трудности. Само ти ще усещаш разликата. Само ти ще забелязваш промяната. Това ще бъде изживяване в твоя вътрешен свят - но ти ще започнеш да влияеш и върху външния свят. Другите няма да забележат промяната в условията, при които живееш, но ще започнат да виждат промяната вътре в тебе. Ще й се чудят. Ще се изненадат. И в крайна сметка ще те запитат за нея.
    Какво да им кажа?
    Кажи им истината. Тя ще ги направи свободни. Кажи им, че във външния свят около тебе нищо не се е променило. Зъбите все още те болят. Все още имаш сметки за плащане. Все още си пъхаш в панталоните единия крак, после - другия.
    Кажи им, че все още живееш при условия, които далеч не са съвършени, както вече си ги описал. Че все още се сблъскваш с всички онези препятствия, че се спъваш в тях и получаваш суровите удари на живота. Кажи им, че нищо не се е променило, освен твоето преживяване и начинът, по който изживяваш нещата.
    Какво означава това? Не зная какво означава това.
    Как разбираш смисъла на думата „преживяване"?
    Добре, тълковният речник The Random House Dictionary of English Language определя ,,experience", „преживяване" като „цялостното познание, дадено чрез възприятието"; „всичко, което възприемеш, разбираш и си спомняш".
    Добре. И тъй, след като научиш най-великата истина на живота, се променя и цялостното ти познание. Преживяването ти включва „всичко, което възприемаш, разбираш и си спомняш". Това е важна дума: „си спомняш". Накратко, преживяването ти се променя, когато си спомниш изцяло Кой Си Ти Наистина.
    Аз съм тук, за да ти помогна да си спомниш. Ти си тук, за да помогнеш на другите да си спомнят. Като си спомниш, като си припомниш, ти се присъединяваш - тоест, ставаш Отново Член на Тялото на Бога. Ставаш Едно Цяло с Всичко, Което Съществува, но онази част от тебе, която изразява Цялото в специфичната му индивидуализация, не изчезва, а се изявява, окръжена с по-голяма прослава, отколкото когато и да било по-рано.
    Когато изявата на личността ти бъде окръжена от такава прослава, другите могат да те нарекат Бог или Божи Син, или Буда - Просветленият или Майстора, Светеца, та дори и Спасителя.
    И ти ще бъдеш спасител, дошъл да спаси всекиго от пълна забрава, от неспособността да си спомни, че принадлежи към Единението, от грешката да действа, като че ли е отделен от всички други.
    Ще посветиш целия си живот, за да сложиш край на тази илюзия за разделение. И ще се присъединиш към други, които вършат същото.
    Ти си чакал тези други. Чакал си ги да се появят в живота ти, да се запознаеш с тях. Сега сте се намерили едни Други и вече никой от вас няма да се чувства в делото си сам.
    Това означава да имаш приятелство с Бога. То означава вече да не бъдеш сам.
    И сега, като се върнеш в ежедневния си живот, ще видиш и ще разбереш, че нищо вече не е същото. Твоето приятелство с Мене е променило всичко. Донесло ти е Моето съдействие и Моята любов, Моята мъдрост и Моето ясно съзнание.
    Сега ти ще си наясно и ще си наясно, че си наясно. Ще крачиш напълно пробуден. „Ще разбереш изцяло, ще се вживееш напълно", „groc in fullness".
    Освен, когато не успееш да го направиш.
    Може би понякога отново ще се подхлъзваш обратно и ще потъваш в усещане за пълна забрава - когато си въобразиш, че си различен от оня, Който Си Ти Наистина. В такива мигове, особено в тях, използвай нашето ново приятелство. Извикай името Ми, призови ме и Аз ще бъда тук. Ще те насоча към твоите отговори, ще те отведа при твоята мъдрост, ще ти помогна да се върнеш към себе си.
    Прави и ти после това за другите. Помагай им да се върнат към себе си. Това е твоята задача, това е твоята мисия, това е твоята цел.
    Така и те, чрез приятелството си с тебе, ще разберат, че имат приятелство с Бога.
Категория: Приятелство с Бога | Добавил: Бонд (03.04.2009)
Разгледан: 911 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.48.196          Сряда          19.06.2024, 15:15