Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)10:42
07.03.2021
Неделя
3.220.231.235


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Приятелство с Бога

Разговори с Бога 1 [22]Разговори с Бога 2 [22]Разговори с Бога 3 [23]Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10]Приятелство с Бога [22]У дома с Бога [40]Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17]По-щастлив от Бог [12]

21. Бог казва: "Използвай Ме."

Засега моята история свършва тук. Сега е шест и два-десет и пет сутринта на 29 юни 1999 година. А аз съм на крак от два и половина сутринта - в уютния си кабинет, в чудесната си къща в Ролинг Хилс близо до Ашланд, щата Орегон, и завършвам тази книга. Озъртам се да видя как ще успея да я доведа до край. Последната глава свърши това. Нямам какво повече да кажа. Всичко е тук. Всичко е ясно. Когато си наясно и си наясно, че си наясно, нямаш повече въпроси.

    Завършвам разказа си за своята лична съдба там, където го бях започнал в Книга 1 на Разговори с Бога. От къмпинга близо до Ашланд се върнах обратно към „истинския живот". Но този път исках той да бъде живот, а не изкарване на прехраната, живуркане. Това беше изворът на голяма част от тъгата ми през годините, преди да напиша книгата Разговори с Бога, преди да напиша гневното си писмо до Бога. Това беше изворът на голяма част от нещастията в моите интимни връзки. Оттогава се научих да си задавам в живота два важни въпроса: Къде отивам? Кой идва с мене? Научих се също и никога отново да не разменям местата на тези въпроси; никога да не задавам първо втория, а после да превръщам първия в последица от него.

    Сега животът ми е чудесен. Благословен съм да имам чудесна съпруга, Нанси, и чудесни приятели. А сред всички тях най-чудесният ми приятел е Бог.

    Наистина имам приятелство с Бога и го използвам всеки ден. Затова са приятелите - да бъдат използвани. Това иска Бог и от нас. Бог казва: „Използвай Ме." Това са двете чудотворни думи. Това са двете думи, които ще променят живота ти. Щом чуеш Бог да каже тези думи, животът ти ще се промени. И щом другите чуят ти да кажеш тези думи, животът ти ще се промени.

    Тези думи са по-могъщи дори от думите „обичам те". Защото, като кажеш: „Използвай ме", ти казваш: „Обичам те" - и още много други неща. Казваш: „Обичам те" и „Още сега, веднага, ще ти го покажа."

    Това казва и Бог. Това казва Бог непрестанно.

    Сигурен съм, че хора, които са преживели големи страдания, които носят дълбоки рани, трудно ще приемат това твърдение. Но аз ги уверявам, че то е вярно. Дори най-мрачните ни мигове са дар. Това ни учи всеки Майстор и или то е вярно, или пък всеки Майстор ни лъже. Не мисля, че Буда е бил лъжец. Не мисля, че Исус ни е мамил. Не мисля, че Мохамед ни е водил за носа.

    Мисля, че спасението от прашките и стрелите, които ни донасят ужасните удари на съдбата, е в начина ни на съществуване, в нашето собствено битие. Да бъдеш или да не бъдеш, туй е въпросът. Да Бъдеш оня, Който Си в Действителност, или да бъдеш нещо по-малко. Това е изборът.

    Онова, което Бог ни даде в този диалог, ще промени живота на всекиго от нас и може да промени света. Това е нещо много силно, нещо могъщо. Тъй че, споделяй го с другите. Раздавай го. Върви и проповядвай Новото Евангелие.

    Не пренебрегвай възможностите, които ти се предоставят всеки ден, възможностите да споделяш това послание. Но не забравяй, че най-успешният начин да го споделиш е да бъдеш негово живо въплъщение. Аз направих избора да посветя остатъка от живота си на такова битие, такъв начин на съществувание. Каня те да сториш същото.

    Мои чудесни и славни деца, Мои нови приятели, всички вие...

    Вървяхте по трудна и стръмна пътека. Но сега вече намерихте пътя към дома. Преодолявахте препятствия, срещахте предизвикателства, лекувахте рани, разрешавахте конфликти, отмествахте прегради, задавахте въпроси и чувахте своите собствени отговори в усилията си да се върнете при Мене. Сега работата ви е свършена. Радостта ви току-що започна.

    Нека вашата радост обърне и други към Мене, нека покаже и на други пътя към дома, нека помогне и на други да се върнат към себе си. Защото там е домът и там съм Аз - живеещ в сърцата, в душите, във всеки член на Тялото на Бога.

    Върнете се у дома в собствените си сърца и ще Ме намерите там. Обединете се отново със собствените си души и ще се обедините отново с Мене.

    Имайте вяра, защото ви казвам, че вие и Аз можем да бъдем различни, но не можем да бъдем разделени. Вървете тогава и сложете край на разделението помежду си. Прославяйте различията си, но прекратете разделението и се обединете във всеобщ израз на истината: Аз Съм Всичко, Което Съществува.

    Живейте с надеждата, че любовта Ми към вас никога няма да има край, нито ще познава граници, нито ще ви поставя каквито и да било условия.

    Живейте с любов един към друг и Аз ще намеря израз в нея.

    Ще бъдете славени и прославяни за своето решение да бъдете жив израз на Бога. В своя избор да преживеете единението си с Бога и с всички неща в света, вие ще разберете и осъществите Себе Си. В решението си да познаете истината, вие действително ще покажете истината. Не само в мислите си, не само с думите си, а и в действителност.

    На тебе, както и на всекиго от вас, е отредено място в Царството Небесно и в сърцето на Бога. Това са твоите свидетелства и документи. А когато те намерят отражение и в твоите дела, постъпки, ти наистина ще си станал Майстор.

    И знай: майсторство означава накъде си се запътил. Къде си казал, че искаш да отидеш, а затова - и накъде те водя, накъде каня всекиго от вас да води другите.

    А сега имай приятелство с Бога и помогни на другите да разберат, че чрез своето приятелство с тебе и те имат приятелство с Бога, защото ти и Аз сме Едно Цяло и затова ти си Бог, с когото те са се сприятелили.

    Всеки от тях също е Бог, с когото ти си се сприятелил. Не можеш да преживееш приятелството с Бога, ако не си приятел с всеки друг - защото „другият" съм Аз. Не съществува друг „друг" освен Мене. Научиш ли това, научил си най-голямата тайна. Време е вече да излезеш навън и да въплътиш в живота си тази тайна. Да я въплътиш във вяра, да я споделяш с надежда, да я показваш с любов.

    Преди всичко, върви сега и въплъти в живота любовта си, недей само да говориш за нея.

    Защото, дори и да говориш с езика на хората и на ангелите, без да изпитваш любов, ти не си нищо повече от един звънтящ чинел. Дори и да имаш мощта на ясновидец, който притежава безгранично знание и разбира всичко тайнствено, дори и да имаш безгранична вяра, която може да помества планини, ако нямаш любов, ти няма да изразиш най-величествената представа и най-възвишеното прозрение за същността си и така да покажеш Кой Си Ти.

    Любовта е търпелива и мила; любовта не е ревнива и горделива; не е надменна и груба. Любовта не настоява да наложи собствения си път; не е раздразнителна и злопаметна; тя не злорадства, натъквайки се на грешки, защото знае, че право и криво, правилно и неправилно не съществуват. Любовта понася всичко, познава всичко, изтърпява всичко, прегръща всичко, но не прощава никому и за нищо, защото знае, че никой и нищо не се нуждае от прошка.

    Любовта няма край. Колкото до твоите предсказания, те ще изчезнат, колкото до твоя език, той ще замлъкне; колкото до твоето знание, то ще се развие и промени. Защото знанието все още е несъвършено, но когато най-после разберете, че всичко съществуващо е съвършено, несъвършеното знание ще изчезне заедно с навика ви да наричате несъвършено едно или друго нещо в живота си.

   
Когато беше дете, ти говореше по детски, разсъждаваше по детски. Но като израсна духовно, изостави детското отношение към света. После се видя неясно в едно огледало, но вече - лице срещу лице, защото бяхме станали приятели. После научи отчасти, а сега вече разбираш напълно, както си и напълно разбран. Това означава да имаш приятелство с Бога.

    Сега аз напускам тези страници, но не и сърцето ти, никога пък - душата ти. Не мога да напусна душата ти, защото Аз съм душата ти. Душата ти е направена от това, което Съм Аз. И тъй, върви, приятелю на душата Ми, и живей с вяра, надежда и любов, с трите заедно; но помни, че най-велика сред тях... е любовта.

    Разнасяй я, споделяй я, където и да си, и твоя ще бъде светлината, която наистина може да озари света.

    Обичам Те, знаеш ли това?

    Зная, че Ме обичаш. И Аз те обичам.

Категория: Приятелство с Бога | Добавил: Бонд (02.04.2009)
Разгледан: 1023 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.220.231.235          Неделя          07.03.2021, 10:42