Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)09:08
05.03.2021
Петък
44.192.112.123


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Приятелство с Бога

Разговори с Бога 1 [22]Разговори с Бога 2 [22]Разговори с Бога 3 [23]Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10]Приятелство с Бога [22]У дома с Бога [40]Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17]По-щастлив от Бог [12]

В заключение...

Както винаги, като завършвам всеки един от тези диалози, отново съм удивен от богатството на мъдрост, с което човешкият род е бил надарен. Не Само тук, а и в много други книги и чрез много други извори Бог непрестанно говори с нас. Ясно ми е, че ако само бихме се вслушали в гласа му, всички проблеми на нашата планета биха били решени.
    Искам да превърнем в действие цялата мъдрост, която ни е дадена. Затова си позволявам в заключителната част на всяка от книгите си да препоръчам пътища, по които можем да се намесим, да участваме на следващото, по-високо равнище, за да превърнем своята духовност в действие.
    Първата крачка, която трябва да направим, за да превърнем в действие своята духовност, е да се докоснем до нея. За мнозина това е не само първа, а и голяма крачка - защото за повечето от нас въпросът е: „Как да го направя?" В тази книга аз зададох същия въпрос. Може би си спомняте отговора на Бога:
    Отделяй всеки ден по няколко мига, за да се отдадеш на преживяването си за мене. Прави го сега, когато не ти е необходимо, когато изглежда, че житейските обстоятелства не изискват от тебе да го направиш. Сега, когато дори изглежда, че нямаш време за него. Сега, когато не се чувстваш сам. Така, когато се почувстваш „сам", ще знаеш, че не си. Развий навика си всеки ден да общуваш с Мене чрез Божествена Връзка. Установиш ли веднъж тази връзка, никога няма да пожелаеш да я загубиш, защото тя ще ти носи най-голямата радост, която някога си изпитал.
    Има много начини да се направи това, много пътища да се стигне до него и, както неведнъж посочвах в тази книга, няма един единствен верен път или най-добър път. Един метод, който, както открих, се оказа особено подходящ за мнозина, включително и за мене, и който изследвах лично, е Dahnhak: - Данхак. Това е един дисциплиниран, научен подход за връзка с Твореца Вътре в Нас, създаден и преподаван от Великия Майстор Сеунг Неун Лий чрез неговия 230 Dahn Center - 230 Дан Център в Корея, в Съединените Щати и на други места по света.
    В продължение на цялата човешка история мъдри мъже и жени са проповядвали, че ние наистина сме Едно Цяло, че сме неотделими един от друг и че, ако нещо засегне част от нас, то засяга всички ни. Въпреки че многократно сме получавали това послание, въпросът си остава: Как бихме могли да превърнем тази истина в наша собствена? Как бихме могли „да почувстваме" истината за нашето Единение, вместо просто да я „знаем" на повърхностно равнище? Един от отговорите е Дан.
    Дан е всестранно холистично упражнение, което включва калистеника, движения със силно протягане на тялото, медитация, техники на дълбокото дишане и други действия, които изострят чувствителността ни към Ki (Ки), познато в някои култури и като Chi (Чи) или Жизнена Енергия, която прониква в цялото ни същество. Почувстваш ли веднъж тази енергия, можеш да я използваш, не само за да укрепиш физическото си здраве, а и за да се свържеш с енергията на Вселената, универсалната енергия и да постигнеш духовно пробуждане, при което чувството за Единение е запечатано във всяка отделна клетка на твоето същество.
    Дан е просто, лесно и упражнява дълбоко въздействие. Ако искаш да научиш повече за него, можеш да намериш най-близкия Дан Център, като звъннеш на телефон 1-877-DAHNHAK.
    Има много други форми на физически и умствени упражнения, които в не по-малка степен заслужават внимание и интерес и наистина всяко от тях ще те предпази от заблуди - докато го използваш сериозно, с дълбок и искрен стремеж да станеш не само търсач, но и носител на светлина в нашия свят. Защото всеки от нас трябва да се съсредоточи не само върху своя собствен живот. Тези практики и дисциплини помагат да се свърже тялото със съзнанието, да се свържат „битието" с „правенето", начинът на съществувание с действията, да се издигне у личността и у човешката общност ясната представа за света.
    В миналото сме се опитвали да променим колективния си жизнен опит, променяйки единствено онова, което вършим, но то не ни е довело до желаните резултати. Човешкият род продължава да действа така, както е действал преди хиляда години. Вярвам, че това става, понеже се стремим да променим поведението си, а не съзнанието си, което го поражда.
    Продължителният ми диалог с Бога многократно подчертава, че не е необходимо да правим нищо; че не „правенето" ще реши проблема. Ще го реши по-скоро битието - начинът, по който съществуваме.
    Каква е разликата между „правенето" и „битието" и как да преведем това, как да го изразим с езика на живота ни ден-за-ден? Това е темата на извънредната брошура, която издадох като резултат от сблъскването си с този проблем. Исках да открия път, по който да заживея в действителния свят тъй, както Бог ме посъветва да го направя. Исках да открия път, по който може да се приложи на практика чудесната Божа премъдрост за битието. Знаех, че „битието", начинът, по който съществуваш, е идея, която може да промени света, но не знаех как да я приложа.
    Тогава, през един уийкенд, когато се чувствах обзет от почти непреодолимо раздразнение, нещо ме осени, премина през мене. Единственото, което можех да сторя, беше да седна и да напиша нещо, от което излезе брошурка, озаглавена Носители на Светлината. Тя предлага необходимите в нашия действителен свят отговори на един от най-важните за съвремието ни въпроси - как да намерим най-добрия начин да си изкарваме прехраната и да постигнем живот, а не живуркане. Всички ние трябва да се освободим от капана на ежедневното „правене", ден-за-ден, ако искаме някога да се превърнем, както Бог ни покани, в „светлина, която наистина може да озари света".
    ReCreation, фондацията с нестопанска цел, която основахме с Нанси, за да продължим да разпространяваме посланието на този диалог, издаде тази малка брошурка и се надявам, че всеки, който някога се е питал как да превърне живота си от правене в битие, ще я прочете. Нарекохме фондацията ReCreation, ПреТворяване, ПреСътворяване, изхождайки от разбирането си за целта на живота: да пре-твориш, пре-сътвориш себе си отново в духа на най-величествената проява и най-възвишеното прозрение, което някога си имал за своята същност и тъй да покажеш на дело Кой Си Ти.
    Веднъж въвлечени в тоя процес, ще открием у себе си желанието да направим нещо за останалата част от човечеството. Това е естествено. Това би трябвало да последва. И един от начините да бъдем полезни е да пренесем своята духовност на политическата сцена. Зная, има хора, които вярват, че духовността и политиката не бива да се смесват. Но в тази книга Бог казва: „Твоята политическа гледна точка е израз на твоята духовност".
    На мен ми е съвсем ясно, че това е вярно. Точно затова години наред търсех да намеря политическа партия или движение, здраво изградени върху духовни, жизнеутвърждаващи принципи. Направо казано, търсех основание да гласувам по един или друг начин. Не успях да намеря онова, което търсех, в нашите традиционни политически партии. Тогава прочетох една, променяща парадигмите, образците книга на Роберт Рот. Уверявам ви, че ако тогава бяхте на мое място - мястото на човек, търсещ и губещ надежда - тази книга щеше да ви покаже вълнуващ път за превръщане на вашата духовна истина в практическо политическо действие.
    Книгата на г-н Рот беше озаглавена Основание да Гласуваме. Тя е нещо, което трябва да прочетете, дори ако не се интересувате от политика. Особено - ако не се интересувате от политика. Причината за това вероятно е вашето несъгласие с това, което правят политиците. Политиците не са ви предложили действителен начин да изразите кои сте вие. Не сте имали основание да гласувате.
    Сега ще откриете такова основание.
    Мариане Уилямсън казва: „Колкото повече расте у нас могъществото на духа, толкова повече расте и желанието ни да бъдем полезни на света." Нейната удивителна книга Лечение на Американската Душа ни показва какво е необходимо да направим и как да го направим. Прозрението й може да бъде приложено не само тук, а и навсякъде по Земята.
    Мариане и аз учредихме съвместно Global Renaissance Alliance - Обединение за Възраждане на Планетата, обединявайки хората от целия свят в Граждански Кръгове, които са се посветили на задачата да използват духовните принципи и обществената дейност, за да бъде променен светът. Това е най-вълнуващото международно, трансконтинентално духовно-политическо движение, което познавам. Сред членовете на ръководството му са Дипак Чопра, Уейн Дайър, Том Хартман, Джийн Хоустън, Барбара Макс Хубърд, Томас Мур, Керолайн Мис, Джеймс Редфийлд, Гари Зукав и други. Всички ние работим заедно като съмишленици, членове на една общност, към която, надявам се, ще се присъедините и вие. Можете да научите повече за тази интересна инициатива, ако са свържете с:
    Global Renaissance Alliance
    P. 0. Box 157.12
    Washington, D. C. 20003
    Telephone 541-890-4716
    e-mail: office@renaissancealliance.org
    on the web at www.renaisssancealliance.org
    Има много други пътища, за да бъдат претворени в действие специфичните послания и мъдрост, които получихме от тези необикновени разговори с Бога. Да направя това е най-великото желание в моя живот, а знам, че още много хора изпитват същото. Ако сте сред тях, каня ви да установите връзка с фондацията, като поискате информация за Разговори с Бога В Действие.
    Това е нова програма, която включва Кръг на Мъдростта (групи из цялата страна, които ни помагат да отговаряме на тристата писма, които получаваме седмично, с въпроси, свързани с тази материя), Екип за Отговор на Кризи (доброволци, които ни предоставят информация от своите общини и които в някои случаи действат като съветници на хора, обаждащи ни се, когато са в духовна криза), Мрежа на Ресурси (свързваща намиращите се в различни краища на света хора, които работят по проекти и идеи за подобрения от духовен и хуманен характер).
    При поискване ще ви бъде изпратено кратко описание на програмата и как бихте могли да се присъедините към нас и нашите усилия в една или друга насока - сред които не на последно място е откриването на ново училище, създадено в отговор на поканата, която бях получил на страница 133.
    Учебната програма на Хартлайт Скул ще бъде изградена въз основа на Трите Същностни Понятия, дадени ни в протичащия тук диалог: Ясно съзнание, Честност, Отговорност. Тази програма ще помогне на децата да преживеят и развият по естествен път онова, което вече е вътре в тях. Възнамеряваме да дадем на децата достатъчно знания. Ще помогнем на всяко от тях, окръжено от обич и грижи, да постигне прекрасна научна подготовка. А едновременно с това ще водим децата към разкриване на тяхната собствена вътрешна мъдрост.
    Мъдростта е приложено знание.
    Училището Хартлайт Скул ще учи децата да откриват нашето бъдеще, вместо да повтарят нашето минало. Ще им предостави информацията, необходима, за да оцелеят в нашия свят, но няма да им дава останали в миналото наставления, създадени, за да ги подтикнат, а в някои култури - и за да изискват от тях - повтарянето на стари образци и начин на живот. Очакваме, че мълвата за онова, което правим и как го правим, ще започне да се разпространява и че тогава училища от типа на Хартлайт Скул ще бъдат открити в различни градове из целия свят.
    И накрая, има много хора, които са прочели книгите от поредицата Разговори с Бога, усетили са дълбокото им въздействие и искат това тяхно преживяване да продължи. Ако искате да „запазите връзка" с нас, прекрасен начин за това може да ви предложи нашият информационен бюлетин Разговори. Всеки негов брой съдържа широка размяна на мисли. В него показваме на читателите как могат да приложат Божиите послания в ежедневния си живот и отговаряме на някои от най-интересните изследователски въпроси, които някога съм получавал във връзка с книгите си. С това издание информираме читателите и за разкриващите се пред тях възможности да разширят своето възприятие за тази енергия, включително и Приятели на Божието Перо, предлаганото от нас петдневно уединение за ПреСътворяване на Себе Си, програмата Книги за Приятелите и други дейности на фондацията. Можете да се абонирате за този информационен бюлетин, като изпратите 35 щатски долара за 12 броя (45 щатски долара за адреси извън Съединените Щати). Съществува и възможност да кандидатствате за стипендии.
    За да получите информация относно Носители на Светлината, Разговори с Бога В Действие, училището Хартлайт Скул или информационния бюлетин Разговори, фондацията ви предлага да пишете на следния адрес:
    The ReCreation Foundation
    PMB 1150
    1257 Siskiyou Blvd.
    Ashland, OR 97520
    Telephone 541-482-8806
    e-mail: Recreating@aol.com.
    on the web at www.conversationswithgod.org
    Независимо от това дали ще четете някои от тези книги или ще разширявате мирогледа си, включвайки се в дейността на някоя от тези организации, надявам се, че ще се присъедините към мене и ще си сътрудничим при разпространяването на Новото Евангелие.
    Ако направите това, ще помогнете да се осъществи основна промяна в нашето колективно съзнание. Тя ще доведе и до промени в нашите религиозни, политически, икономически, образователни, възпитателни и обществени ценности, промени с такива измерения, че да възвестят настъпването на златен век. Защото, когато всички развият у себе си нов подход към осъзнаването на Бога, те ще развият и нов подход към връзката си с Бога. Ще отхвърлят накрая представата си за едно отмъстително, наказващо, недостижимо, непознаваемо божество и ще развият работещо, функционално приятелство с Бога.
    Също толкова голяма сила, а даже и по-голямо значение ще има насоката, в която ще ни поведе това приятелство: не само към още по-голяма яснота, с която да преживеем и осъзнаем дълбоката си връзка с Твореца, а също така и към истинското ни и същностно Единение с всички живи същества. Това, наистина, ще сложи край на вярването, донесло толкова много нещастия в живота ни - вярването, че един от нас или една група от нас в едно или друго отношение е по-добра от другите.
    Тази книга изпраща пространно послание по този въпрос. Надявам се да ми съдействате в разпространяването на това послание. Присъединете се към мене, участвайте в това сътрудничество, така че през двадесет и първия век - колкото по-рано, толкова по-добре - да видим религиозните водачи, видните политици, дейците в областта на образованието и възпитанието, представителите на обществените науки, независимо от техните убеждения, да приемат поканата на Бога и да заявят:
    „Нашият път не е по-добър, нашият път просто е различен."
    Това единствено по рода си удивително твърдение ще промени света.
    Тук говорим за коренна промяна в цялата ни културна история, промяна за вечни времена в колективната ни представа за това - коя е истината за човешките същества и как стоят нещата с всички нас.
    Нашата най-стара и най-разпространена история е историята за отделяне, за разделение. В нея сме си въобразили, че сме отделени от Бога, а затова - и отделени един от друг. От тази история е произлязла и необходимостта да се състезаваме помежду си, защото, щом сме отделени един от друг, всеки от нас остава сам за себе си - всяка човешка личност, всяка култура, всяка нация - и трябва да си съперничи с всички останали за ограничените средства, блага, ресурси.
    От това превратно разбиране на нещата е произлязла и идеята ни за „по-добрия". Щом ще се състезаваме помежду си, трябва ни основание да заявим, че нашето право да получим храната, земята, природните блага и възнаграждение за едно или за друго е право, което трябва да бъде уважено. Това основание, което издигаме пред самите себе си, е, че сме „по-добрите". Заслужаваме да победим.
    Това съждение за превъзходство ни е послужило за оправдание на всичко, което, по наша преценка, е трябвало да сторим, за да победим. Само че онова, което сме сторили, когато сме си въобразявали, че сме „по-добрите", ни е довело не до победа, а до поражение. Това е човешката трагедия. В името на своето „превъзходство" ние, „по-добрите" сме извършвали „етнически прочиствания" на цели народи. Предявявали сме права, присвоявали сме си привилегии и сме трупали блага. Господствали сме над онези, които сме обявявали за по-нисши от нас, като сме ги обричали да живеят в безропотно отчаяние.
    Всичко това се е случвало, защото хората са вярвали, че са намерили „по-добър" път за доближаване към Бога, „по-добър" начин на управление, „по-добра" икономическа система или „по-добро" основание да предявяват право върху една или друга земя. Но книгите от поредицата Разговори с Бога отправят ясно послание. Никой не е по-добър от другите. Всички ние сме Едно Цяло. И няма да се възцари мир на Земята, докато не заговорим в един глас. Това трябва да бъде гласът на разума, гласът на съчувствието, гласът на любовта. Това е гласът на божественото у нас.
    Зная, че нашите Разговори с Бога могат да се превърнат в Приятелство с Бога, толкова прекрасно, че след него ще преживеем и Общуване с Бога, което ще ни позволи накрая да заговорим в Един Глас.
    И този Глас ще бъде чут по целия свят - на Земята, както е чут и в Небесата.
Категория: Приятелство с Бога | Добавил: Бонд (01.04.2009)
Разгледан: 821 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.112.123          Петък          05.03.2021, 09:08