Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)11:57
15.06.2024
Събота
44.221.73.157


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » По-щастлив от Бог

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

Вземете решение, че вие не сте вашата „история"

За да можете да преживеете случващото се по начин, който съхранява щастието ви, най-вероятно ще трябва да се откажете от историята си.
Вашата „история" е цялата информация, която сте събрали за всичко случило се в живота ви, и реалността, която сте изфабрикували, за това, какъв човек сте и как сте станали такъв.
Например когато бях на осем години, ме потопиха под вода. Още не умеех да плувам, затова шляпах и си играех край един канал, когато по-големи от мен хулигани решиха да поставят началото на плувните ми умения, като ме потопят във водата, която стигаше над главата ми. Не знаеха, че не умея да плувам, но аз го знаех и никога няма да забравя вледеняващия страх, когато сърцето ми лудо се разтуптя от обзелата ме паника, докато се мятах и се опитвах да вкарам въздух в дробовете си. В продължение на много години, дори като зрял човек, не припарвах до вода. Или влизах само на такава дълбочина, че краката ми да докосват дъното.
Всеки от нас има подобни истории, а събрани на куп, те са безброй. Историите ни се състоят от големи и малки случки, разпръснати по бремето на целия ни живот. Ние се превръщаме в общия сбор на всички тези случки -освен ако не стане така. В даден момент може да се откажем от определена представа за себе си, защото съзнаваме, че се налага да го направим, ако искаме да продължим живота си.
Никога няма да намерите щастието в историята си, а в най-новото и грандиозно решение за самия себе си и за другите. Това може да означава да си кажете във връзка с много случили се неща: „Това бе „тогава", а това е „сега". Нито едно от тези неща няма връзка със случващото се в този момент".
Едно момче е отгледано от взискателна, властна и критична майка, която никога нищо не харесва напълно. Той оставя майка си у дома, когато навършва осемнайсет, и продължава да живее живота си, към който явно се е приспособил доста добре. На 23 години се влюбва и се жени. Няколко месеца след това съпругата му забелязва у него поведение, което леко я дразни. (Може би не е нищо съществено, всъщност вероятно е някаква дреболия, например той никога не завърта капачката на пастата за зъби...) Тя му го споменава, а той избухва: „Ей, не ми натяквай! Просто ме остави на мира!" Тя го поглежда смаяна. На какво се дължи всичко това?
Дължи се на действащото му съзнание. Само че поканата за промяна ще дойде от творческото ви съзнание. Това означава да се пресътворите отново такива, каквито бихте искали да бъдете, а не каквито винаги сте били. Дори и да имате основателни причини да бъдете такива, каквито сте.
Важно е да разберете, че подсъзнанието ви не познава разликата между „тогава" и „сега". То съхранява цялата информация на място, където времето не съществува. Затова е възможно да ви избие студена пот, когато сънувате нещо, случило се преди 20 години. Подсъзнанието ви (което, между другото, контролира повечето системи в тялото) не знае, че онова, което си спомняте, всъщност не се случва в момента.
В случая да реагирате означава да постъпите отново така, както сте постъпили преди. Това със сигурност ще ви отведе към нещастието, защото най-голямото щастие е в създаването, а не в реагирането.
Твърдя, че животът ви приканва да пресъздадете себе си и момента, който преживявате във всяко конкретно време и място, по начин, по който искате да преживявате себе си, а не по начина, по който преди сте го правили.
Приканени сте да се откажете от предишната си самоличност, да се откажете от предходната представа за себе си и да се престорите, че животът за вас започва отново сега, поне по отношение на най-важните решения за това кой сте и какъв е животът ви. В някои среди това се нарича да се родиш отново.    


Категория: По-щастлив от Бог | Добавил: Бонд (15.11.2011)
Разгледан: 1595 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.221.73.157          Събота          15.06.2024, 11:57