Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)10:35
07.03.2021
Неделя
3.220.231.235


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Общуване с Бога

Разговори с Бога 1 [22]Разговори с Бога 2 [22]Разговори с Бога 3 [23]Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10]Приятелство с Бога [22]У дома с Бога [40]Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17]По-щастлив от Бог [12]

В Заключение...

Това необикновено послание, което, вярвам, беше плод на божествено вдъхновение, отговори на много от последните ми въпроси за Бога и живота. Като продължение към предишните книги С Бога, то изгради удивително ясна и последователна представа за света, Вселената.
    За мене най-значителното „откритие" е, че тези пет книги въобще не ми са нужни - както не ми е нужно и каквото и да било друго по този въпрос. Цялата ни представа за света е една Илюзия, а Първата Илюзия е Илюзията за Нуждата.
    Това е удивително прозрение. То изразява ясно и кратко определението за това Кой Съм Аз в Действителност.
    А аз съм:
    Онова, Което Няма Никакви Нужди.
    Или, просто, Онова, Което Е.
    Или, още по-просто, Онова.
    Това се превръща в основно, окончателно твърдение за същността на Битието.
    Аз Съм Онова.
    Интересното е, че това е било изричано от всички истински Майстори. Аз просто никога не съм го разбирал. Сега го разбирам.
    Единственото, което трябва да направиш, когато нещата станат неясни, когато животът стане объркан, е да се изправиш срещу онова, което гледаш, и да кажеш: „Аз съм Онова."
    Цялото объркване е заличено. Целият гняв и цялото негодувание са изчезнали. Цялото разстройване и прекъсване на дейността вече ги няма. Останали сте само ти и любовта, което е едно и също.
    В такова състояние на крайна яснота и будно съзнание решенията на проблемите си идват от само себе си. Всъщност, най-великолепното решение е ясното съзнание, че проблем дори не съществува.
    Нищо не представлява проблем в очите на Бога.
    А ти гледаш през очите на Бога. Само не знаеш това. Докато го узнаеш. Тогава запяваш: „Някога бях сляп, но сега прогледнах".
    А това наистина е удивително блаженство. Един от миговете ти на благодат - мигове на ясна представа за Божественото - които могат да те споходят по всяко време.
    Вярвам, че всички тези мигове са части от един процес. Процес, който започнах да наричам припомняне. (Други го наричат развитие, еволюция.) Това е процес, който всички ние преживяваме.
    Как протича той?
    Най-напред съзнанието ни се пробужда и ясно съзира всичко Божествено около нас. После също тъй ясно съзира всичко Божествено вътре в нас. Най- накрая ясно осъзнаваме, че всичко е Божествено и че нищо друго не съществува.
    Това е мигът на нашето истинско пробуждане. А след като веднъж сме се пробудили, ще пожелаем да събудим и другите. Това е естествено. То следва. То ни позволява да живеем и действаме, да изживеем Кои Сме в Действителност.
    Ще търсим възможности да го сторим. Някои от нас сами ще създадат такива възможности.
    Ако се обединим в това съзидание, то ще бъде много по-могъщо, много по-успешно. Това е и смисълът на думите: „Ако двама или повече се съберат и обединят в Мое Име..."
    Напомням ви думите на чудесния християнски химн: Всички се събрахме да помолим Господ да ни благослови...
    Към това водят много пътища. Един от тях е да се присъединиш към другите, които са преживели дълбоко съприкосновението си с посланията в Общуване с Бога, Приятелство с Бога и Разговори с Бога и които желаят цялото това откровение, идващо от Разговорите с Бога, да стигне до всекиго и да бъде преживяно от него.
    Това послание промени живота на милиони хора и притежава силата да промени света.
    Ние притежаваме силата да променим света.
    До този момент Разговори с Бога са преведени на двадесет и седем езика. Придружаващите ги книги също намериха пътя си до домове в целия свят. Това породи надигането на вълна от огромна енергия. Хората навсякъде питат: „Как бих могъл да превърна мъдростта, освобождаваща душата, в част от ежедневния си живот? Как бих могъл да я споделя с другите."
    Когато през 1995 г. бяха издадени за пръв път Разговори с Бога, ние с жена ми Нанси отваряхме писмата и им отговаряхме на кухненската маса. Сега тези писма се изсипват по повече от триста на седмица - а през някои седмици броят им достига до шестстотин! Прибавете към това още толкова телефонни обаждания и съобщения по електронната поща, и ще можете да си представите колко отдавна мина времето, когато можехме да се справим с всичко това.
    Тази прииждаща енергия включва всичко - от обаждания, търсещи обяснение на най-трудните теми и настойчиви въпроси за това как може всичко това да се приложи в ежедневието, до искания, молби за повече учебни книги, касетки или програми, до вълнуващи и въодушевяващи делови предложения на хора отвсякъде, хора, които имат идеи за по-нататъшното разпространяване на посланието в Разговори с Бога.
    За да отговорим на тези нужди, двамата с Нанси създадохме две организации: едната, с нестопанска цел, е фондацията Recreation, а другата, която осъществява и стопанска дейност, е Greatest Vision. Фондацията ни дава възможност да осъществяваме в целия свят изключително широка дейност във връзка със споделянето и прилагането по много различни начини на посланието от книгите С Бога. Компанията ни дава максимална гъвкавост при създаването на фондовете, необходими за тази дейност. Печалбата на Greatest Vision след облагането й с данъци се дарява на фондацията Recreation и други организации с нестопанска цел, чиито цели са в дълбоко съгласие с идеите на Разговори с Бога.
    Дейността на тези две организации се разрасна дотолкова, че днес ние получаваме помощ от хора навсякъде по света, хора, направили избора да се присъединят към тази дейност, защото я разглеждат като своя собствена. Заявихме, че мисията, целта ни е „да помогнем на хората да се върнат към самите себе си". Което значи - да се върнат към най-великолепната изява, най-възвишеното преживяване и най-великото и ясно осъзнаване на това какво значи да бъдеш напълно човечен.
    Не са много хората, които изживяват това. Прекалено голям е все още броят на онези, които живеят в тихо, безмълвно отчаяние. Можем да сложим край на това отчаяние. Никога не са ни липсвали идеи как да го сторим. Не ни е достигала единствено воля да го направим.
    Но сега, все повече и повече, волите ни се обединяват. Все повече и повече виждаме онова, което трябва да видим, казваме онова, което трябва да кажем, призоваваме онова, което трябва да бъде призовано - било то мъдрост, било то смелост, било то решимост - за да помогнем на хората навсякъде да изживеят живота си, такъв, какъвто би трябвало да бъде, да сложат край на нашия общ кошмар и да осъществят най-великолепната ни мечта.
    Все повече и повече се вглеждаме в своя свят и решаваме да пре-сътворим себе си наново в съответствие с най-величествената проява на най-възвишеното прозрение за това Кои Сме Ние.
    Нашите две организации са въвлечени дълбоко в осъществяването на този процес. И каним да участват в него всички, чийто живот е бил докоснат от Разговори с Бога.
    Съществуват много равнища, на които някой може да „остане свързан" с тази енергия или да се включи в тази дейност.
    Информационният бюлетин Разговори (Conversations) е един от начините да сторите това.
    Можете да го получавате, ако изпратите 35 щатски долара за 12 книжки (45 щ.д. извън САЩ) до “Newsletter" на адреса на фондацията - The Recreation Foundation, който е поместен на стр. 225. Бюлетинът Разговори (Conversations) съдържа новини за предстоящи програми, възможности за оттегляне в усамотение и отдих, семинари, лекции и други дейности, както и практически, земни съвети как можете да проявите най-възвишеното си прозрение за своя живот сега, веднага, а също така и отговорите ми на въпроси, изпратени от читатели в целия свят.
    Той съдържа също и Справочник за Наличните Възможности (Resource Directory) от хора, продукти, програми и услуги, които можете да намерите в цялата страна и които биха ви подпомогнали във вашето пътешествие към по-великолепно духовно преживяване и по-дълбока връзка с Бога. И най-накрая, той съдържа раздел, посветен на Правилния Начин да си Изкарваш Прехраната (Right Livelyhood), предлагащ ръководство за начините, по които посланията от книгите С Бога могат да бъдат успешно използвани на пазара.
    Нашата програма в „Седмицата за Упълномощаване" (Emproovement week) е събитие, предлагащо ръководство за по-задълбочено разбиране на материалите С Бога и практическа помощ и съвети към ония, които искат да играят активна роля в разпространение на това послание в своята община, общност от хора или в целия свят или пък да подпомагат изучаването му в групи, да ръководят учебни класове или психологически „работилници". „Седмицата за Упълномощаване" (Emproovement week) предлага полезни начини за споделяне на онова, което е докоснало толкова дълбоко вашата душа. Петдневното Интензивно Оттегляне за Самовъзстановяване и Пресътворяване на Себе Си също предлага необикновена възможност успешно да приложите в ежедневния си живот мъдростта от Разговори с Бога и тъй да се възстановите и да пре-сътворите себе си наново.
    Тези и други програми направиха дейността ни много вълнуваща, какъвто е и вашият отговор на възможностите, които тя предлага. Вярвам, че заедно можем да постигнем една голяма промяна.
    Разговори с Бога в Действие (Conversations with Gog In Action), например, ви предлага възможност да се хванете за ръце с други хора като членове в една организация, чрез която бихте могли да подпомогнете някои старания с необикновено широко влияние като: - Международния форум, насочен към използването на духовността за прекратяване на конфликти, който ще се проведе в Сеул, Южна Корея, през юни 2001 година - организиран от Фондацията за Мир през Новото Хилядолетие (The New Millenium Peace Foundation), чието раждане бе подпомогнато от членове на организацията Разговори с Бога в Действие - Програмата на Училищата Хартлайт (The Heartlight School Program), дързък опит да се създадат нов вид училища с новаторска, вълнуваща учебна програма, изградена върху принципите на Разговори с Бога, програма, чийто пилотен проект беше въведен от Фондацията в Ашланд, щата Орегон. - Кръгът на Мъдростта (The Wisdom Cercle), чрез който стотици хора по света предлагат проникновени идеи за това как принципите на Разговори с Бога могат да бъдат приложени в ежедневния живот на онези, които ни изпращат писма и ни молят за съвет.
    - Дом, Улица Дом (Home, Street Home), програма за подпомагане на онези, чийто „дом, скъп дом" е странична уличка или парк или място под моста. Тя предлага незабавно задоволяване на належащи нужди, тъй че да се помогне на хората да задоволят собствените си нужди - ив крайна сметка да видят, че самата Нужда е една Илюзия. За членуване в организацията Разговори с Бога в Действие може да се кандидатства с вноска от 125 щ. д., които ще помогнат - съвсем пряко, чрез описаните по-горе начини, да се превърнат Разговорите с Бога в действие. Присъединявайки се към организацията Разговори с Бога в Действие, вие изпращате послание за подкрепа на онова, което правим и за решението си да присъедините своята енергия към нашата. Членовете на тази организация получават специален Актуализирам Тримесечен доклад, отразяващ къде отиват парите им и как помагат да бъде променен светът. Получават и красиво удостоверение - високата оценка на Фондацията за важната им роля в смяната на образеца, парадигмата на нашия колективен опит на планетата.
    Някои от вас проявиха не само интерес към дейността ни при разпространяване на посланието, докоснало живота им в толкова положителна насока, а и желание да го разпространяват заедно с нас.
    Хора от целия свят ни писаха, питайки как биха могли да сторят това и дали то е възможно.
    Отговорът, разбира се, е да. Ако чувствате, че много добре сте вникнали в това послание и бихте желали да го споделите с други хора, непременно го направете - по какъвто и да било начин. Не ви е нужно разрешение от мене. Повечето от съществуващите над 250 Учебни Групи (Study Groups) по света (за които знаем!) са започнали дейността си, без да си представят каква ще е тя, дори - без да знаят за какво се залавят. Нито сме имали инициативата за тяхното организиране, нито пък сме ги подпомагали по какъвто и да било начин.
    Ако ви е нужна помощ, за да осъществите този чудесен замисъл, свържете се с Фондацията, за да ви изпрати нашата Програма, Упълномощаваща Съдружниците ни. Тя се изпраща безплатно. Съдържа съвети и напътствия, както и възможности за съвместна дейност на онези, които са поели отговорността да разпространяват посланието на Разговори с Бога по света.
    За повече информация относно Разговори с Бога в Действие, Програмата, Упълномощаваща Съдружниците, Петдневното Интензивно Оттегляне за Самовъзстановяване и Пресътворяване на Себе Си, „Седмицата за Упълномощаване" и други , страни на нашата дейност, моля чувствайте се свободни да влезете във връзка с нас на адрес:
    The ReCreation Foundation
    PMB 1150
    1257 Siskiyou Blvd.
    Ashland, Oregon 97520
    On the Internet at www.conversationswithgod.org
    Telephone: 541-482-8806
    E-mail: recreating@cwg.cc

    Ако бихте желали да предложите някакъв продукт или услуга, свързани с книгите С Бога, ако считате, че те от една страна биха ни донесли допълнителен доход за разпространяване на идеята в Разговори с Бога по света, а от друга страна - доход на вас и семейството ви, моля свържете се с нас на адрес:
    Greatest Visions, Inc.
    PBM 502
    2305-C Ashland Street
    Ashland, Oregon 97520
    On the Internet at www.conversationswithgod.org
    Telephone: 541-482-8806
    E-mail: recreating@cwg.cc
    Бог да благослови всички ви и благодаря, че бяхте с мене тук, сега и през целия процес на създаване на серията книги С Бога. Това беше необикновено преживяване. Ако то е оказало върху живота ви малка част от влиянието, което оказа върху моя, зная, че всички сме преживели чудотворна промяна.
    А сега, ще променим ли света?

НДУ
(Нийл Доналд Уолш)


    Повечето хора вярват в Бога.
    Те просто не вярват в Бог,
    който вярва в тях...
   
Ти се научи да говориш на Бога, да разговаряш с него. От приятелството си с Бога получи сила и надежда, а после ги върна обратно, защото вярата е двупосочна. Сега Бог ти протяга ръка отново... предлагайки ти... пълноценно общуване. Сега ще познаеш Бога, който вярва в тебе.
    Ти дойде тук да научиш от собствен опит, че Бог живее вътре в тебе. Дойде да се срещнеш с Твореца - един творец, който е вътре в тебе и навсякъде около тебе. За да постигнеш това, трябва да погледнеш отвъд пределите на Десетте Илюзии на Хората. Когато разпознаеш тези илюзии, можеш да промениш начина си на мислене. Когато приемеш, че те са само илюзии, можеш да промениш вярванията си. А когато заживееш без тях, можеш да промениш света.

Категория: Общуване с Бога | Добавил: Бонд (10.08.2009)
Разгледан: 524 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.220.231.235          Неделя          07.03.2021, 10:35