Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)23:15
15.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Общуване с Бога

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

Илюзията за Изискването

Това е Петата Илюзия: ИЗИСКВАНЕТО СЪЩЕСТВУВА

    Съществуването на Недостига бързо и неизбежно е довело до идеята за следващата Илюзия.
    Ако има достатъчно, няма нужда да правите нищо, за да получите онова, което желаете или от което имате нужда. Само да протегнете ръка - и то вече е при вас. Но хората не са решили, че нещата стоят така. Казали са, че няма достатъчно. И тогава са се изправили пред въпроса: как може някой да получи достатъчно? Как може някой да отговори на изискванията за това?
    Въобразили сте си, че трябва да правите нещо, за да получите от онова, от което няма достатъчно - нещо, което би ви позволило да предявите върху него претенции, без те да бъдат оспорвани. Представяте си, че само по този начин можете да получите каквото и да било - включително и Бога - при делба във ваша полза, без караници и убийства. Въобразявате си, че това е Изискването. Казали сте си, че изпълнението му - каквото и да било то - е „онова, което е нужно". Тази представа е останала у вас устойчива и непоклатима до ден днешен. Дори е ставала все по-силна. Вярвате, че ако направите онова, което е необходимо да направите, можете да бъдете онова, което искате да бъдете. Ако искате да бъдете щастливи, ако искате да се чувствате сигурни, ако искате да бъдете обичани, има неща, които трябва да направите, за да постигнете тази цел. Не можете да бъдете всичко това, ако нямате достатъчно. А не можете да имате достатъчно, ако не направите онова, което трябва, за да получите достатъчно - да отговаряте на изискванията за това.
    Ето в какво вярвате. И понеже вярвате в него, сте издигнали правенето на най-високо място в своята космология.
    Дори Бог казва, че има неща, които трябва да правите, за да отидете на небето. Ето как сте изградили възгледите си.
    Това е Изискването.
    Сега обърнете внимание как всичко това е основано на Третата Илюзия - че сте отделени. Ако бяхте само Един, Едно цяло, винаги щеше да има достатъчно и тъй нямаше защо да правите нещо, за да бъдете каквото и да било.
    А тази представа за отделянето, на свой ред, е била основана на Втората Илюзия - че Неуспехът Съществува. Тъй като не успял да получи онова, което искал, Бог отделил хората от Себе Си.
    А Неуспехът, на свой ред, е основан на Първата Илюзия - че Нуждата съществува. Бог не би могъл да претърпи неуспех, ако не искаше нищо, а Бог не би искал нищо, ако нямаше нужда от нищо.
    В действителност има само една Илюзия, а всички други са нейни видоизменения. Всичко друго е разширяване на тази единствена Илюзия с различен нюанс.
    Тъй Илюзията за Изискването не е нищо друго освен различно подемане на Илюзията за Нуждата, каквито са и Илюзията за Неуспеха и тъй нататък, като се мине през всички Илюзии на Хората. Ще го видите ясно, ако изследвате всяка илюзия като издънка на предходните илюзии. То изглежда като наблюдаване на балон, който се пука.
    Твърдението, че съществува Изискване, което трябва да бъде изпълнено, за да се придобие нещо, което не достига - включително и Божията любов - се е оказало едно от най-важните решения, взети някога от човешкия род. Последвали са го цели поредици и списъци от правила и регулаторни механизми, от ръководни принципи и процедури, Божи и човешки закони, в съответствие с които сте си въобразявали, че трябва да живеете живота си.
    Ето малка част от нещата, които сте решили, че трябва да правите, за да живеете добре на земята.
       Бъди добро момче или момиче.
       Не отговаряй дръзко.
       Получавай добри бележки и постъпи в университета или колежа.
       Дипломирай се с получаване на магистърска степен или докторат и си намери добра работа.
       Ожени се и имай деца.
       Бъди добър родител и дай на децата си повече, отколкото ти е било дадено.
       Запазвай спокойствие и самообладание.
       Прави, каквото ти е казано.
       Не върши лоши неща или - поне не се оставяй да те хванат.
       Следвай водача.
       Не задавай много въпроси и не задавай нито един погрешен. Грижи се всеки да бъде щастлив.
       Не се включвай в група, за чието щастие се грижиш, ако заради тебе друг ще бъде изключен.
       Не се натрапвай никому, особено когато остарееш.

    А ето малка част от нещата, които сте решили, че трябва да правите, за да се харесате на Бога и да отидете в рая.
       Не прави нищо лошо - и забрави, че не трябва да бъдеш хванат, защото тъй или иначе ще те хванат.
       Ако наистина направиш нещо лошо, за Бога, моли се за прошка и обещай никога повече да не го правиш.
       Бъди добро момче или момиче.
       Не си играй със себе си.
       Не си играй и с никой друг. Не по този начин...
       Всъщност, въобще не си играй много. Опитай се да разбереш, че удоволствията на тялото в най-добрия случай те отвличат от онова, което наистина си дошъл да правиш на земята, а в най-лошия случай са абсолютен грях спрямо Бога.
       Ако трябва да имаш удоволствия, не им се наслаждавай.
       Не се наслаждавай на парите.
       Не се наслаждавай на секса.
       Преди всичко - не се наслаждавай на секса.
       Никога, за нищо на света, нямай сексуална връзка извън брака и никога, за нищо на света - повече от един човек, близък „по този начин".
       Ако трябва да правиш секс по друга причина, освен за продължаване на рода, прегръщай се, но не се наслаждавай свободно и без задръжки.
       Не вземай пари за нещо, което наистина ти прави удоволствие и ако спечелиш много пари, непременно раздай по-голямата част от тях.
       Вярвай в истинския, правия Бог.
       За Бога, вярвай в истинския, правия Бог.
       Моли се за прошка и Божия милост затова, че си роден несъвършен, както - и Бог да ти помогне успешно да изпълниш условията, за да бъдеш обичан отново.
       Хората вярват и в много други неща. Тук бяха изброени само няколко примера. Ето какво трябва да правиш. Ето го Изискването и ще е добре да го разбереш.
       Кой е поставил това Изискване? Кой го е сложил на мястото му?
    Казвате, че Аз съм го направил.
    Твърдите, че авторът е Бог. И тъй като около вас няма достатъчно от Бога, вие предявявате претенции върху Мене, за да оправдаете въздигането си като победители в своите състезания.
    Твърдите, че сте Една Нация под Крилото на Бога или - че сте Избраният Народ, или че вие изповядвате Единствената Права Вяра.
    Предявявате претенции върху Мене и го правите толкова яростно, ожесточено, защото знаете, че ако предявите претенции върху Мене, после можете, в Мое име, да предявите претенции и върху всичко, което пожелаете.
    Векове наред сте правили това, размахвайки високо своите свещени книги, своите кръстове и своите знамена, за да оправдаете вземането на онова, от което няма достатъчно, с всички „необходими" средства - включително и с убийства. Стигнали сте дори дотам да наречете подобно събитие свещена война, опитвайки се да затворите раните в душата си, като отваряте рани в телата на другите.
    Извършвали сте най-небогуугодни дела в името на Бога и всичко това - защото сте си мислили, че Аз имам Изискване, което трябва да изпълните, за да получите Мене и Моята любов и цялото съдържание на Живота.
    Докато продължавате да вярвате, че има нещо, което трябва да направите, ще се мъчите да откриете какво е то, а след това ще се мъчите да го постигнете. Постигането, осъществяването му ще се превърне във ваш бог. Но ако извършването на правилните, праведните неща ви носи щастие и ви позволява да се завърнете у дома при Бога, защо цялата тази борба да направите тези неща ви е накарала да се почувствате толкова нещастни и със сигурност изглежда, че ви е отдалечила от Бога?
    А, може би още по-важно, как ще бъде определено дали всичко това си е струвало да се направи? С каква мярка, в каква система ще бъде решено дали Изискването е било изпълнено?
    Това е нещо, което никога не сте знаели. Това е въпросът, който хората започнаха да си задават. Очевидно, Петата Илюзия е имала сериозен недостатък, значителна пукнатина. Това би трябвало да разкрие, че представата за Изискването е невярна, погрешна. Но на някакво много дълбоко равнище хората са знаели, че не могат да се откажат от Илюзията, защото тогава ще изгубят нещо жизнено важно. Отново са били прави. Но отново са сторили грешка. Вместо да разглеждат Илюзията като илюзия и да я използват за предначертаната цел, те са решили, че трябва да поправят нейния недостатък, да запълнят нейната пукнатина.
    Така, за да поправят недостатъка на Петата Илюзия, за да запълнят нейната пукнатина, те са създали Шестата Илюзия.
Категория: Общуване с Бога | Добавил: Бонд (04.09.2009)
Разгледан: 1236 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   34.239.170.244          Събота          15.06.2024, 23:15