Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)06:14
22.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Общуване с Бога

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

Да Разбереш Целта на Илюзиите

Има начин да се сложи край на объркването, има начин да се види Илюзията като илюзия и тя да бъде използвана.
    Можеш да познаеш, че Илюзията не е реална, действителна, когато се убедиш, че можеш лесно да я манипулираш.
    Можеш да заявиш, че не си в състояние да го сториш. Можеш да кажеш, че този ред на нещата е прекалено голям, за да зависи от тебе. Но хората ежедневно съзнателно си създават илюзии и живеят в тях.
    Познаваш ли някого, който си наглася часовника пет или десет, или петнадесет минути напред, за да не закъснява никога?
    На вашата планета има хора, които го правят! Наистина, вместо да си сверят часовниците, те ги нагласят пет или десет, или петнадесет минути понапред от точното време. А после, като ги погледнат да видят колко е часът, започват да бързат още повече, защото се преструват, че е с няколко минути по-късно, отколкото е в действителност.
    Някои хора наистина забравят, че играят със себе си тази мъничка игра и мислят, че точното време е онова, което всъщност не е. Тогава илюзията вече престава да им служи. Тя представа да служи на целта, отговаряща на намеренията им.
    Човекът, разбиращ, че времето, което показва часовникът му, е илюзия, създадена от самия него, като види това време, се отпуска, защото знае, че има още няколко минути. Той „преминава на по-висока скорост" и заработва много успешно точно защото се е поотпуснал. Той разбира, че Илюзията не е действителност.
    Човекът, временно забравил, че времето, което показва часовникът му, е илюзия, създадена от самия него, е изпълнен с тревога и безпокойство, защото мисли, че Илюзията е действителност.
    Тъй двама души реагират по коренно различен начин при едни и същи обстоятелства. Единият изживя ва Илюзията като илюзия, а другият я изживява като действителност.
    Само когато Илюзията бъде разпозната като илюзия и изживяна като илюзия, тя може да води към преживяване на Основната Действителност. Тогава служи на целта, вложена от създателя й.
    Сега вече разбираш това много по-добре.
    За да използваш Илюзията, трябва да знаеш, че е илюзия, а за да узнаеш, че е илюзия, трябва да я използваш. Този процес се движи в кръг - като самия Живот.
    Започва, като отречеш, че Илюзията има нещо общо с действителността. Дълго време си отричал Основната Действителност. Отричал си Кой Съм Аз и Кой Си Ти в Действителност. Сега просто ще обърнеш отрицанието си в обратната посока. Можеш да наречеш това отрицание „потегляне на заден ход".
    Погледни наоколо и заяви простичко: Нищо в моя свят не е действително, реално.
    Наистина, толкова е просто.
    Вече съм ти го казвал - много пъти и по много различни начини. Отново ти го казвам - тук, сега.
    Нищо, което виждаш, не е действително, реално.
    То е като твоя часовник, нагласен няколко минути напред.
    Ти наистина виждаш себе си и окръжаващата действителност, както виждаш този часовник. Тоест, мамиш себе си, мислейки, че онова, което не е тъй, е тъй.
    Но трябва да прозреш истината, защото много лесно можеш да забравиш, че живееш в една илюзия, която сам си създал.Някои от вас може да се почувстват потиснати, като чуят, че преживявате на своята планета нещо, в което сами се карате да повярвате. Но не се отчайвайте, защото светът ви е най-големият дар, който сте получили, чудо, което сте съзрели, съкровище, на което можете да се наслаждавате.
    Животът във физическата сфера наистина е славен, великолепен. Целта му е да пренесе щастието ти през ясното му осъзнаване и огласяване, през изявата и осъществяването на онова Което Си Ти в Действителност. Затова върви, влез в този славен, великолепен свят, който сам си сътворил, и превърни живота си на земята в необикновен израз и зашеметяващо преживяване на най-великата и бляскава представа, която си имал някога за себе си. Не забравяй, че всяко действие е акт на самоопределение. Всяка мисъл носи творческа енергия. Всяка дума изразява твоята истина.
    Огледай се и виж какво правиш днес. Това ли е начинът, който избираш, за да се самоопределиш? Огледай се и виж какво мислиш днес. Това ли искаш да сътвориш?
    Огледай се и виж, ослушай се и чуй какво казваш днес. Така ли би желал да бъде?
    Всеки миг в живота ти е свещен, всеки миг е миг на творчество. Всеки миг е начало. Във всеки миг се раждаш наново.
    Това е пътешествието ти към майсторството. То ще те изведе от кошмара, който сам си изградил, и ще те въведе в чудесния сън, прелестната мечта, какъвто по своя замисъл трябва да бъде животът ти. Това пътешествие ще те отведе до срещата ти с Твореца.
Категория: Общуване с Бога | Добавил: Бонд (28.08.2009)
Разгледан: 941 | Рейтинг: 5.0/2
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   34.239.170.244          Събота          22.06.2024, 06:14