Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)02:02
18.04.2021
Неделя
3.238.88.35


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Общуване с Бога

Разговори с Бога 1 [22]Разговори с Бога 2 [22]Разговори с Бога 3 [23]Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10]Приятелство с Бога [22]У дома с Бога [40]Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17]По-щастлив от Бог [12]

Да Овладееш Тялото Си

За да се превърнат думите в плът и кръв - за да станат те нещо повече от звуци във вашия физически свят - трябва да обърнеш внимание на физическата част от себе си в тоя свят.
    Общуването ти с Бога, срещата ти с твореца вътре в тебе, започва с опознаване на твоето физическо тяло, разбиране на твоето физическо тяло, уважение към твоето физическо тяло и използване на твоето физическо тяло като средство, което трябва да ти служи.
    За да сториш това, най-напред трябва да разбереш, че ти и твоето физическо тяло не сте едно и също. Ти си онова, което владее, управлява и контролира твоето физическо тяло, живее и действа във физическия свят чрез твоето тяло. Но ти не си самото тяло.
    Ако си въобразяваш, че си своето тяло, ще изживяваш Живота като израз на своето тяло. Когато разбереш, че си своята душа, ще изживяваш Живота като израз на своята душа. Когато узнаеш, че твоята душа и Бог са едно и също, ще изживяваш Живота като израз на Единния Дух.
    Това ще промени всичко.

    За да опознаеш своето тяло, за да го разбереш в цялото му великолепие, постарай се да се отнасяш към него по един красив и благороден начин. Обичай го, грижи се за него, вслушвай се в него. То ще ти каже кое е вярно.
    Спомни си, че е вярно онова, което съществува и се случва точно сега. А това е нещо, което знае всяко тяло. Затова вслушвай се в онова, което ти казва твоето тяло. Спомни си как да се вслушваш. Вгледай се в онова, което ти показва твоето тяло. Спомни си как да се вглеждаш.
   
Наблюдавай не само езика, с който говорят телата на другите, наблюдавай и езика на собственото си тяло.
    Здравето е показател за съгласие между твоето тяло, разум и дух. Когато не си здрав, вгледай се, за да разбереш коя от тези части не е в съгласие с другите. Може би е време да дадеш отдих на тялото си, но разумът ти не знае това. Може би в ума ти са се заселили отрицателни, гневни мисли или тревоги за утрешния ден и тялото ти не може да се отпусне и да отдъхне. Твоето тяло ще ти покаже истината. Просто го наблюдавай. Забележи какво ти показва, чуй какво ти казва.
    Уважавай, почитай тялото си. Поддържай го в добра форма. То е най-важното физическо средство, с което разполагаш. Можеш да упражняваш върху него нечувано насилие, а то продължава да ти служи по най-добрия възможен начин. Но защо да намалиш способностите, възможностите, ефективността му? Защо да упражняваш насилие върху системите в него? Както вече ти бях казал да медитираш всеки ден, тъй че да успокояваш съзнанието си и да изживяваш Единение с Мене, така сега ти казвам да правиш и гимнастика, физически упражнения всеки ден. Гимнастиката, физическите упражнения, са медитация за тялото.
    То също ти помага да изпитваш Единение с всичко в Живота. Никога няма да се чувстваш толкова жив и в толкова голяма степен част от Живота, както по време на физически упражнения. Движенията на тялото ще повишат равнището на естествената ти енергия и сила.
    Това усещане е намерило и своето подходящо име. Ти си високо, на високо равнище, когато си свързан с Твореца! А си свързан с Твореца, когато тялото ти е здраво и се намира в съзвучие с Живота.
    Тогава си на много, много високо равнище!
    Тялото ти не е нищо друго освен една енергийна система. Енергията, която е Живот, тече, протича по твоето тяло. Ти можеш да я направляваш. Ти можеш да я контролираш. Ти можеш да я овладееш и управляваш.
    Тази енергия има много имена. Някои я наричат чи. На други езици - ки. Има и други имена. Но е все едно и също.
    Когато си спомниш как да използваш тази енергия, нейната нежност и изтънченост, нейната мощ и сила, ти можеш да си спомниш също и как да я овладееш и контролираш, как да я насочваш и управляваш. Има Майстори, които могат да ти помогнат да го направиш. Те са представители на различни дисциплини, различни култури и различни традиции. Можеш да сториш това и сам, опирайки се единствено на своята решимост да си помогнеш. Но ако потърсиш ръководството на Майстор, учител или гуру, много важно е да знаеш как да го намериш, как да го различиш.
    Можеш да разпознаеш Майстора чрез начина, по който той или тя те учи да влезеш в досег с Бога, чрез начина, по който той или тя ти сочи как да се срещнеш с Твореца. Ако крещят и те навикват, ако те подлъгват, убеждават и примамват да търсиш Бога извън себе си - в тяхната истина, в тяхната книга, в тяхното окръжение - бъди нащрек, отваряй си очите. Въоръжи се със своята „бдителност" и си спомни, че това е една илюзия.
    Ако кротичко те поканят да потърсиш Бога у себе си, ако ти кажат, че ти и Аз сме Едно Цяло - и че не ти е нужна тяхната истина, тяхната книга, техният път или тяхното окръжение - тогава си намерил Майстор дори само защото си бил доведен при Майстора вътре в тебе.
    Когато и да го правиш, по какъвто и начин или програма, поддържай своето физическо тяло в добра форма. Тъй то ще те подкрепя пълноценно, стига да следваш ясно своята цел.
    Помни, че онова, което се стремиш да постигнеш в тоя живот, е да изживееш най-величествената проява на най-възвишеното прозрение, което някога си имал за това Кой Си Ти. Ако не преживяваш това на съзнателно равнище, ако не правиш онова, което ти се струва, че се стремиш да направиш, тогава нищо от посланието, което ти изпращам сега, няма да намери приложение. Много малка част от него въобще ще има някакъв смисъл.
    Ако си наясно на съзнателно равнище, че си дошъл в тоя живот, за да направиш това, ти ще четеш Моето послание и ще ти се струва, че разговаряш сам със себе си.
    А ти правиш точно това.

    Тогава няма да се изненадаш на съвета да правиш гимнастика и физически упражнения. Както и да спазваш диета, която ще ти помогне да осъществиш намеренията си. Като се вслушаш в тялото си, ще узнаеш точно каква е тази диета. Дори когато наблизо има разнообразни храни, веднага ще разбереш кои от тях ще ти бъдат полезни.
    За да узнаеш това, трябва да направиш само едно просто движение с ръка над храната. Тялото ти веднага ще усети всичко, което искаш да знаеш - дали тази храна е в хармония с най-съкровените ти намерения по отношение на тялото и душата. Ще бъдеш в състояние да доловиш тези трептения. Не ще ти бъде нужно да четеш книги за диети, нито да посещаваш курсове или да слушаш външни съвети и наставления. Трябва просто да се вслушаш в своето собствено тяло и да последваш неговите съвети.

Категория: Общуване с Бога | Добавил: Бонд (14.08.2009)
Разгледан: 806 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.238.88.35          Неделя          18.04.2021, 02:02