Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)23:31
15.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Общуване с Бога

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

Да използваш Илюзията за Разединението

Третата Илюзия, Илюзията за Разединението, можеш да използваш, за да изживееш единството си с всичко.

    Ако дълго време си обединен с нещо, от един миг нататък ще престанеш да забелязваш въобще, че съществува и едно „ти". Идеята, представата за „тебе" като отделена единица постепенно ще изчезне. Хората, които много дълго са били заедно, често го изживяват. Започват да губят своята индивидуална неповторимост. Това е чудесно - за определено време. После, когато Обединението се изживява без край, чудото изчезва, тъй като в отсъствието на Разединение Обединението е нищо. Вече не се изживява като екстаз, а като празнота, пустота. В отсъствието на каквото и да е отделяне, когато и да било, Единството е изпразнено от съдържание. Ето защо Аз вдъхнових да бъде написано: нека има разновидности във вашето съществуване заедно. Пийте от чаши, но не от една и съща чаша. Колоните, крепящи постройката, стоят - всяка за себе си. И струните на лютнята са отделени една от друга, макар и да трептят в съзвучието на една и съща музика. Всичко в Живота е процес на Единение и отделяне, Единение и отделяне. Това е истинският ритъм на Живота. Всъщност, това е ритъмът, създал Самия Живот.
    И пак ще ти кажа. Животът е цикъл, редуване на различни, противоположни неща. Както и всичко в него. Редуване - насам и натам, насам и натам. Заедно, поотделно. Заедно, поотделно.
    Дори когато нещо е разделено на части, те си остават винаги заедно, защото цялото не може да бъде наистина разделено, а само да расте. Затова, дори когато нещо изглежда отделено, то е само една част, което значи, че въобще не е отделено.
    Цялата ви Вселена някога беше обединена, както не можете и да си представите, сгъстена в точка, безброй пъти по-малка от оная в края на изречението. А после се взриви, без наистина да се раздели, само нарасна.
    Бог не може да се раздели на части. Можем да изглеждаме като че ли сме отделени, но всеки от нас си остава само една част. Нашето истинско, вътрешно Единство ще бъде изживяно отново, когато си спомним, че сме части от едно цяло.
    Когато видиш други, които изглеждат отделени от тебе, взри се дълбоко в тях. Взри се ветре в тях. Направи го за по-дълъг миг и ще уловиш същността им.
    А после ще се срещнеш със себе си, чакащ там. Когато видиш различни неща в своя свят - част от природата, други страни на живота, които изглеждат отделени от тебе, взри се дълбоко в тях. Взри се вътре в тях. Направи го за по-дълъг миг и ще уловиш същността им.
    А после ще се срещнеш със себе си, чакащ там.
    В този миг ще познаеш Единението си с всички неща. И колкото повече расте усещането ти за Единство, толкова повече страданието и мъката ще изчезват от твоя живот. Защото страданието е отговор на отделянето, а мъката е известие за неговата истинност.
    Но това е погрешна представа за истината. Нещо, което само изглежда като истина. Това не е основната, окончателната истина. Истинско отделяне, от когото и да било, от каквото и да било, просто не е възможно. То е илюзия. Чудесна илюзия, защото позволява да се преживее екстазът от Обединяването, но все пак е илюзия.
    Използвай Илюзията за Разединението, както занаятчията използва своя инструмент. Изработи с негова помощ своето преживяване на пълно обединяване, а после го използвай пък, за да пре-сътворяваш отново и отново това преживяване.
    Когато накрая се озърнеш наоколо и не видиш никого освен себе си, това значи, че вече си се вгледал с очите на Бога. И колкото повече расте усещането ти за Единство, толкова повече болката и разочарованието ще изчезват от твоя живот.
    Винаги помни това.
    Колкото повече расте усещането ти за Единство, толкова повече болката и разочарованието ще изчезват от твоя живот.
Категория: Общуване с Бога | Добавил: Бонд (23.08.2009)
Разгледан: 751 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   34.239.170.244          Събота          15.06.2024, 23:31