Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)20:09
06.03.2021
Събота
3.235.11.178


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Общуване с Бога

Разговори с Бога 1 [22]Разговори с Бога 2 [22]Разговори с Бога 3 [23]Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10]Приятелство с Бога [22]У дома с Бога [40]Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17]По-щастлив от Бог [12]

Да използваш Илюзията за Ограничеността от Условия

Осмата Илюзия, Илюзията за Ограничеността от Условия, можеш да използваш, за да изживееш онази страна на своето аз, която съществува без да бъде ограничавана от условия - и която, на същото основание, може да обича, без да поставя условия.

    Ти си същество, неограничавано от условия, но не знаеш това, защото съществуват условия, при които не можеш да живееш по този начин. И затова не си в добро състояние.
    Това е вярно в буквалния смисъл на думата. Защото ти не си в състояние да направиш нищо. Можеш само да бъдеш. Но чистото битие не те удовлетворява. Затова всички вие сте сътворили Илюзията за Ограничеността от Условия. Според нея, част от вас - една част от Живота, една част от Бога - зависи от друга част, за да съществува.
    Това е израстък и разширение на вашата Илюзия за Разединението, която, на свой ред, води началото си от Илюзията за Нуждата, Първата Илюзия. Както вече многократно съм казал, съществува само Една Илюзия и всички други са нейно разширение, разрастване.
    И точно от Илюзията за Ограничеността от Условия е произлязло онова, което наричате относителност. Горещо и студено, например, не са противоположности, а едно и също при различни условия.
    Всички неща са едно и също. Съществува само една енергия и вие я наричате Живот. Тази дума и думата „Бог" са взаимозаменяеми. Индивидуалните и специфични трептения на тази енергия вие наричате нейно състояние или условие. При определени условия определени неща се появяват и проявяват по такъв начин, че ги наричате верни.
    Например, при известни условия горе е долу, а долу - горе. Астрономите ви научиха, че в космоса определенията „горе" и „долу" изчезват. Истината се е, променила, защото са се променили условията.
    Променящите се условия създават и променяща се истина.
    Истината не е нищо повече от дума, която означава „което е тъй точно сега". Но това, което е тъй, непрестанно се променя. Затова и истината непрестанно се променя.

    Вашият свят ти го е показал. Твоят живот ти го е посочил.
    Процесът на Живота всъщност е промяна. Сведено до една дума, животът е промяна.
    Бог е Животът. Затова Бог е Промяна.
    Бог е процес. Не битие, а процес.
    И този процес се нарича промяна. Някои от вас предпочитат думата развитие, еволюция.
    Бог е енергията, която се развива... или Онова, Което Става.
    Онова, Което Става, няма нужда от специални условия, за да стане. Животът просто става това, което става, и за да обясните, да опишете, да измерите, да изчислите и да контролирате това, вие му приписвате определени условия.
    Но в Живота няма условия. Той не е ограничен от условия. Той просто е, съществува. Животът е това, което е.
    АЗ СЪМ ТОВА, КОЕТО СЪМ.
    Сега вече можете за пръв път да разберете това древно загадъчно, енигматично твърдение.
    Когато узнаеш, че условията трябва да изглеждат, като че ли съществуват, за да преживеете без-условността, не-ограничеността от условия (тоест, за да познаете Бога), ще благословиш условията в своя живот и всяко условие, с което си се сблъскал и което си преживял. Тези условия са ти позволили да изживееш усещането, че си по-голям, по-силен от всяко измежду тях. По-голям и по-силен от всички тях, взети заедно.
    Твоят живот ти го е показал.
    Ако само за миг помислиш за това, ще видиш, че е вярно. Представи си, че си се озовал в условие, за което си си въобразил, че си самият ти. Случвало ли ти се е някога да го надраснеш, да откриеш, че си го надхвърлил и надмогнал? Всъщност ти никога не си го надраствал, надхвърлял или надмогвал. Ти никога не си бил това условие.Ти просто си отхвърлил представата, че условието, в което си се озовал, си ти самият. Видял си, че си по-голям, по-различен от него.
    „Аз не съм условието, в което се намирам", си казал може би. „Не съм своята пречка, не съм своята работа, не съм богатството си или неговата липса, не съм всичко това. Това не Съм Аз."
    Хората, които са заявили това, са сътворили в живота си необикновени преживявания, натрупали са необикновен жизнен опит, постигнали са необикновени резултати. Те са използвали Илюзията за Ограничеността от Условия, за да пресътворят наново себе си в следващата най-величествена проява на най-възвишеното прозрение, което някога са имали за това Кои Са Те.
    Затова точно те са благославяли същите жизнени условия, които други са проклинали. Защото са приели и прегърнали тези условия като велик дар, позволяващ им да видят и прогласят истината за своето съществувание.
    Като благославяш условията в своя живот, ти ги променяш. Защото ги наричаш нещо друго, различно от това, което изглеждат, като наричаш дори и себе си нещо друго, различно от това, което изглеждаш. Това е точката, в която започваш съзнателно да твориш, а не само да забелязваш условията и обстоятелствата в живота си, защото вече ще знаеш, че винаги си бил и винаги ще бъдеш оня, който възприема и определя всяко условие. Онова, което някой възприема като бедност, ти може да възприемеш като изобилие. Онова, което някой определя като поражение, ти може да определиш като победа (което ще правиш, след като решиш, че всеки неуспех всъщност е успех).
    Така ти ще преживяваш себе си като творец на всяко условие - негов „въображател", ако искаш (но само ако искаш), тъй като истинска Ограниченост от Условия не съществува.
    В този миг ти ще спреш да обвиняваш всеки друг човек, място или нещо в живота си за това, че си го преживял по такъв начин. И цялото ти преживяване в неговата пълнота - минало, настояще и бъдеще - ще се промени. Ще узнаеш, че никога не си бил наистина жертва, а каквото узнаеш, това и ще станеш. Накрая ще разбереш и че жертви не съществуват.
    Винаги помни това.
    Жертви не съществуват.
Категория: Общуване с Бога | Добавил: Бонд (18.08.2009)
Разгледан: 569 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.235.11.178          Събота          06.03.2021, 20:09