Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)07:49
20.06.2024
Четвъртък
3.236.83.154


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога за младите

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

Един последен въпрос

Боже, ако имаш шанса да промениш едно нещо в съвременното общество, какво ще бъде то?
    Петър, 15
    Ще променя вашите вярвания по отношение на вас самите, на Мен и на целия живот.
    Ще ви накарам да забележите, че вие и Аз сме Едно цяло, че вие сте единни с всичко и с всекиго и че животът е вечен, без начало и без край.
    Тези прости идеи ще променят завинаги вашия опит и целия свят.
    Защо не го направиш тогава? Защо не ни накараш да забележим всичко това? Защо не промениш това единствено нещо по отношение на обществото ни?
    Аз не правя нищо от само себе си. Ако беше така, щях да наруша закона на свободната воля. Щях да се намеся пряко във вашия живот.
    Значи щеше да нарушиш „основната директива"?
    Точно така.
    Значи това единствено нещо няма да се промени никога?
    Има само един начин да се промени и това е чрез вас, Аз не мога да ви го натрапя. Мога само да го осъществя ПОСРЕДСТВОМ вас. И това е така, защото вашата същност, това съм Аз, Бога, който се проявява като живот във вас, като вас и чрез вас.
    Това съм дошъл да ви кажа. Това сте дошли да чуете. Вие и всички, които държат тази книга в ръцете си.
    Но как тогава аз мога да променя света?
    Досега всички най-положителни усилия на вашето управление, на социалните системи и дори религиите не са могли да променят основното човешко поведение. Затова и след толкова време нещата са до голяма степен такива, каквито винаги са били сред хората - съперничество, борба, убийства и неспособност открито да споделяте и открито да обичате.
    Защо?
    Защото всички хора се опитват да променят условията на живот на вашата планета, а не вярванията, които са създали тези условия.
    Хората се стремят да премахнат условията на бедност, условията на глад, условията на мизерия, условията на потисничество, условията на предразсъдъци и липсата на равни възможности, условията на насилие, условията на война... Те се опитват да преодолеят всички тези условия.
    Опитват религиозни преследвания, опитват законодателни мерки, опитват кралски декрети, опитват самоволно диктаторство, опитват тоталитарни правителства, опитват народни бунтове, опитват всичко, за което помислят, но не могат да променят тези условия.
    Въпреки целия напредък на човечеството в сферата на технологията, въпреки материалното изобилие и богатства, създадени напоследък, въпреки по-високото съзнание, хората не са успели да преодолеят най-основните проблеми на глада, бедността, мизерията, потисничеството, предразсъдъците и липсата на равни възможности, насилието и войната.
    Не могат да го направят, защото тези условия са отражение на техните вярвания, които не са се променили. Ако искате светът да се промени, трябва да работите за промяна на вярванията на този свят.
    Поведението и условията могат да се променят временно. Вие можете да работите, ако желаете, за постигане временно облекчение, но ако се стремите към дългосрочно облекчение, трябва да работите за това да се променят убежденията на хората.
    Запомнете завинаги: Убежденията създават поведението, а поведението създава условията.
    Това се отнася както за индивидуалния живот, така и за колективната реалност, която създавате на планетата.
    Как да променим вярванията? Как можем да постигнем това?
    Първо ще трябва да осъзнаете какви са вярванията, които да промените. Повечето хора не знаят в какво вярват. Те не са се замисляли задълбочено по този въпрос. Твърде много са заети с живота си, твърде много са заети с опитите да разрешат проблемите си, създадени от собствените им вярвания, за да се вгледат в това какви са вярванията, създаващи техните проблеми.
    Какви вярвания трябва да променим?
    Човешкият род вярва в нуждата. Той вярва, че не само съществуват неща, от които се нуждае, но вярва също, че не притежава достатъчно средства, за да посрещне своите нужди. Вярва в разединението, вярва в провала, вярва в надмощието над другите.
    Вярва преди всичко в това, че любовта е условна, вярва, че моята любов се проявява при определени условия и че всяка любов е условна, и че има изисквания, на които трябва да се отговори, за да получи човек благата на любовта. Вярва, че може да се съди кой отговаря и кой не на условията, и онези, които не успеят да ги удовлетворят, заслужават осъждане.
    Тъй като човешкият род е дълбоко убеден в системата на разделение, недостиг, провал, осъждане, заклеймяване, надмощие, той се държи в съответствие с тези вярвания и така в резултат създава собственото си нещастие.
    И най-сетне, човешкият род вярва, че не е възможно да се откаже от основните си убеждения и да ги пресътвори, защото не знае и не може да знае как. Човешкият род вярва в невежеството.
    Това са Десетте Илюзии на Хората и те са много голяма част от земната реалност. Все пак вие можете да промените това.
    Как можем да го сторим?
    Преди всичко трябва да разберете проблема, който създавате и след това да потърсите неговите решения. Решенията са да промените основните си вярвания и да помогнете на другите да променят своите.
    Добре. Но аз искам да се уверя преди да чуя за решение, че имаме сили да ги породим. Не искам да бъда подвеждан. Питам се можем ли да осъществим всичко това, макар и никой до сега да не е успявал?
    Досега не е било обяснявано толкова ясно.
    Все повече хора вече виждат, че проблемите пред които се изправя човешкият род са реални и могат да унищожат както хората, така и тяхната родна планета и все повече хора чувстват ясно как да помогнат, за да не се случи това.
    Моментът сега е много важен, затова тази книга „попадна" в твоите ръце.
    Да, вие сте способни да пресътворите реалността на Земята по един нов начин. Със сигурност, вашата творческа сила, вашата Първородна сила ще ви помогне. Но може би това е първото убеждение, което трябва да промените. Може да промените убеждението, че не притежавате тази сила.
    Защото - и ето че се връщаме там, откъдето тръгнехме - каквото вярваме, това преживяваме.
    Точно така. И е по-трудно да повярваш на едни неща в сравнение с други и затова е по-трудно да преживееш тези неща.
    Какво например?
    По-лесно е да си представиш, че ще намериш място за паркиране там, където желаеш, отколкото да си представиш, че разединението и разделението не съществуват или че не съществува осъждане, нито невежество. И така, мнозина са готови да постигнат така наречените „по-дребни резултати", използвайки Първородната си Сила, но не използват тази сила, за да сътворяват по-мащабни резултати, защото не вярват, че могат.
    По същия начин някои хора могат да преживеят дребни негативни сблъсъци в живота като дарове (наричат ги „скрити благословения"), докато други по-големи негативни трусове в живота се преживяват от тях като борба и драма (наричат ги „нещастия" или „трагедии"). Те вярват, че могат да трансформират дребните събития, но не вярват, че могат да трансформират по-мащабните.
    Духовните учители са хора, които вярват, че могат да използват Първородната Сила (или онова, които хората наричат Божия сила, силата на молитвата), за да творят всичко - и затова правят „чудеса".
    Това значи, че ако повярвам, че моят живот не трябва да е такъв, какъвто е, и че целият свят може да се промени, тогава наистина промяната може да се осъществи?
    Да. Така са се осъществявали всички промени. Някой някъде е повярвал, че може да стане. И то е станало. Обикновено този конкретен човек помага за осъществяване на промяната.
    Затова казах и по-рано, не се отказвайте от надеждата, не преставайте да се опитвате да промените живота и света.
    Всички сте стигнали дo тази книга в този момент, за да посрещнете следващата част от вашето пътуване, това е пътуването на надеждата. Пътуване към целостта. Това е пътуване към дома.
    То води до пробуждане на съзнанието, до разбиране на онова, което се случва. То води до нов начин на живот, с нови цели и предназначения, с яснота и повече радост, отколкото сте мислели, че е възможно.
    Спомняте ли си триделната пътека?
    Радвайте се.
    Разпръсквайте радост.
    Споделяйте любовта.
    Човече, ти имаш шанс да постигнеш това в годините, които те очакват!
    Готов ли си?
    Добре. Започни сега.
    Започни сега.
    Днес у дома. Утре в училище.
    Започни сега.
    Само това е необходимо. Със сигурност може да се каже, че тези неща не са никак трудни за теб. Никое от тях не е прекалено. Радост, наслада и любов са твоята същност. Това е естественото твое Аз. Отдай му се.
    Наслаждавай се на всичко, което вършиш. Да, дори и на това да ходиш на училище. Възприемай го такова, каквото е - стъпало по пътеката към най-върховния живот, който можеш да се надяваш да живееш.
    Наслаждавай се на всичко. Това е възможно. Изхвърли от него драмата, стреса. Всичко е добро.
    Разпръсквай радост наоколо си. Нужно е само нещо толкова просто като една усмивка, дума на кураж към твоите спътници, помощ към някой приятел, подадена ръка на родител.
    Споделяй любов с всички под формата, която ти подсказва собствената ти душа като най-подходяща в момента и според отношенията, които имаш с всеки човек - и със самия себе си.
    Излез и сътвори света, такъв, какъвто го желаеш.
    Излез и празнувай живота и всичко, което те прави да бъдеш „себе си".
    Излез и пресътвори отново своето Аз в поредната върховна версия на най-върховното виждане, което имаш за своята същност.
    Това е моята покана. Това е твоята мечта. Това е нашето поредно славно приключение.
Категория: Разговори с Бога за младите | Добавил: Бонд (27.02.2010)
Разгледан: 1763 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.236.83.154          Четвъртък          20.06.2024, 07:49