Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)22:50
15.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Разговори с Бога за младите

Разговори с Бога 1 [22] Разговори с Бога 2 [22] Разговори с Бога 3 [23] Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10] Приятелство с Бога [22] У дома с Бога [40] Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17] По-щастлив от Бог [12]

Ако Ти си ни сътворил, кой е сътворил Теб?

Един последен въпрос за Бога? Ако Ти си ни сътвоpuл, кой е сътворил Теб?
    Лучано, 14, Рим, Италия
    Въпросът е прекрасен, Лучано, защото е насочен към една от най-големите тайни във вселената.
    Никой не ме е „сътворявал", Лучано. Аз съм самият живот. Аз съм това, което е, и това, което винаги ще бъде. Нямало е такова време, в което да не съм.
    Ти, Лучано, си също като мен, винаги си бил, си и винаги ще бъдеш. Така е, защото ти и Аз сме едно цяло - каквото съм аз, това си и ти. Ние сме едно и също. Ние сме животът в процес на проявление. Ние сме Това, Което Е, в неговото битие.
    Аз съм съвкупността от всичко, което е, а ти си част от него, която в момента намира проявление като Лучано. Но ние не сме разделени един от друг по никакъв начин.
    Когато престанеш да изявяваш себе си като Лучано (т.е. когато, така да се каже „умреш"), ти ще продължиш да живееш и да изявяваш себе си като част от Мен. Друго е невъзможно, защото ти си част от това, което съм Аз и никоя Моя част не може да има край.
    И така, животът ти, Лучано, ще продължава вечно. Можеш да съхраниш самоличността си на „Лучано" и след като напуснеш сегашното си тяло, толкова дълго, колкото пожелаеш и ще поддържаш тази своя самоличност дотогава, докато това ти е полезно.
    Когато вече не ти е нужно да се познаваш като Лучано, ти ще се слееш в Единството и ще бъдеш част от Мен, без индивидуална идентичност. Това сливане с Единството се нарича от някои хора Нирвана. То представлява изкореняване на желанието и на индивидуалното съзнание.
    Това не ми звучи добре. Няма ли да искам винаги да имам желания и индивидуално съзнание?
    Когато си Едно Цяло с всичко, няма да имаш желания, защото ти си това, от което произтича всяко желание. А в известен смисъл, желанието не е желателно, нито възможно, защото вече си онова, което би желал.
    И така, желанието като „копнеж" изчезва от твоя опит. Същото става и с потребностите, с нуждите. Ти се превръщаш едновременно в „желаещия" и „желаното", „нуждаещия се" и „онова, от което се нуждаеш". В това състояние на пълно единство ти не желаеш и нямаш нужда от нищо.
    Това е чистото блаженство. То е най-върховният рай.
    Тук ти си в хармония и си част от Първичната вибрация, звукът Ом, повикът на живота.
    Под въздействието на тази вибрация ще започнеш да се обособяваш отново. Ще започнеш да се отделяш от всеобщността, превръщайки се в специфична и индивидуална част от Цялото.
    Защо? Не мога ли да остана във всеобщността? Защо да не мога да остана в блаженството?
    Вечният процес на унификация и диференциация е Основният Процес на Самия живот. Той става навсякъде във вселената, в много нива и измерения.
    Основният Процес не изисква от теб да се откажеш от блаженството, то е самото блаженство. Можеш да изпитваш блаженство във всеки момент по време на този процес, просто като си спомниш Коя е Твоята Същност и какво се случва.
    Как да направя това?
    По много начини. Медитация. Молитва. Любене. Да вдъхнеш уханието на едно цвете. Да твориш музика. Да целунеш едно бебе. Да нарисуваш картина. Да приготвиш баница. Да оправиш тръбата. Да вършиш каквото и да било с радост. Да живееш своя живот пълноценно. Да вървиш по триединния път. Да се радваш. Да излъчваш радост. Да споделяш любов.
    Разбрах! Благодаря! Можеш ли да ми помогнеш в разбирането на този процес още малко? Не схващам напълно това единение и после това... как го нарече? „Диференциация" ли?
    Да. Това е, когато част от нещо, която започва да се обособява от него, вече не изглежда като всичко останало, което е част от цялото, все едно да свалиш униформата на твоята група, все още си част от групата, но изглеждаш различно, изглеждаш по-скоро като „индивидуално аз", а не онова „колективно аз", чрез което се определя „групата".
    Гледай на тази недиференцирана част от живота като на най-голямата част от всичко, Което Е. Разглеждай я като недиференциран кладенец от енергия, от който произтича всичко индивидуално. Този „кладенец" се нарича Бог от много хора. От него произтича всичко. От него всичко се твори в диференцираната му форма.
    Това е родовата клетка на вселената.
    Какво е родова клетка?
    Чуй ме. Твоето тяло съдържа матрицата на вселената. Химията на твоето тяло крие тайната на механиката на целия живот. Ти носиш най-великата тайна на живота в собственото си тяло, а я търсиш във всичко друго. В основата на всичко в твоето тяло е това, което медиците и биолозите наричат „родови клетки". Тези клетки имат две „божествени" качества. Първо, те са безсмъртни, второ, те са "формообразуващи".

    Какво?
    Това е истината.
    Повечето живи клетки се делят ограничен брой пъти и след това загиват. Родовите (стволовите) клетки, от друга страна, могат да се култивират така, че да се делят неопределено време.
    С други думи, при съответстващи условия, те могат да се умножават вечно.
    Те могат също да се преобразяват в други типове клетки. С други думи, при съответстващи условия, могат да се превърнат във всичко.
    Шегуваш ли се?
    Не. Хората знаят за родовите клетки още от началото на XIX век. Те знаят, че тези клетки, както е описано в речниците ви, са „неспециализирани клетки, от които възникват диференцираните клетки".
    Въпреки това на човешкия род са му били необходими повече от сто години, за да открие как да се изолират тези клетки и да ги стимулира към това да приемат специфичната форма, необходима за създаване на конкретни части от тялото.
    Сега медицинската наука може да създаде от чисти родови или коренни клетки всичко - от кости до мускул на сърце и мозъчна тъкан.
    Вие усвоявате и други данни. В момента разбирате какво е клониране и генно инженерство. Декодирате генома, анализирайки ДНК на хора и други организми.
    Съвсем скоро ще можете да определите местоположението на хромозомите на човешките гени и точната химическа структура на гените, за да разберете как действат те при здраве и болест.
    На път сте да отключите тайната на вечния живот.
    Оа...
    Да. Ето че още веднъж си учуден.
    Този разговор наистина крие много „оа..", но това тук е най-голямото.
    Ние говорим сега за основните процеси на живота. Онова, което наричаш „Бог", е недиференцираната Чиста Клетка на целия живот. Това за вселената е същото, както родовата клетка за твоето тяло.
    Тайната на Бога е механиката, заложена в собственото ти тяло. Това е механиката на целия живот. От началото на времето мистиците са твърдели, че когато разбереш себе си, ще разбереш Бога. Това се отнася както за физическата, така и за духовната страна.
    На път сте да откриете това.
    О, Боже мой.
    Точно така. Съвсем правилно. Аз не бих могъл да го кажа по-добре. „О, Боже, мой" е съвсем правилно.
    Науката и духовността сега се срещат, кръстосват пътищата си в наше време. Това е неизбежна необходимост. Настоящето е вълнуващо време, за каквото вашите родители и техните родители не са и сънували.
    Сега разбираш повече от всякога защо си открил тази книга. Не само защо си открил книгата, но защо си се превъплътил в тяло на тази планета, в този конкретен момент. Никога преди, през дългия живот на човешката раса не е имало момент, когато възможностите да са били така назрели, момент, изпълнен с толкова предизвикателства, готов за ясно и вълнуващо прозрение.
    Ти и други млади хора около теб ще преживеете по-голямата част от живота си в този космически момент. По-възрастните сред вас се приближават до него, но вие ще го преживеете.
    Ще се изправите пред моралните и духовни послания, които разкрих току-що, ще трябва да решавате какво означава всичко това.
    Нима мислиш, че си дошъл случайно в това време и на това място?
    Уверявам те, че не си.
    Това е най-невероятното време в човешката история и ти си дошъл, за да споделиш вълнението. И да го сътвориш.
Категория: Разговори с Бога за младите | Добавил: Бонд (28.02.2010)
Разгледан: 1906 | Рейтинг: 5.0/3
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   34.239.170.244          Събота          15.06.2024, 22:50