Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)00:44
20.08.2022
Събота
44.210.132.31


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Вашите слаби места

Истинска магия [55] Вашите слаби места [34]

ПЕЧАЛБАТА ОТ СТРЕМЕЖА КЪМ ОДОБРЕНИЕ

При разглеждане на причините за самопогубващото поведение се" разкриват и някои пътища за премахването на потребностите, свързани със стремежа към одобрение. По-долу изреждаме някои от по-честите причини — главно от невротичен характер — за подобни поведен-ски прояви. Печалбите от стремежа към одобрение като потребност  са  следните:
     —   Отговорността за  чувствата   си   стоварвате  върху другите.  Ако   се чувствувате  така,   както   се   чувствувате (отвратително, обиден, потиснат и т. н.), защото някой друг не ви одобрява,  следва, че този някой,  а не вие — е  отговорен   за начина,   по  който се чувствувате.
     —   Ако другите са отговорни за това, как се чувствувате,  понеже  не ви одобряват,   то  всяка  ПРОМЯНА у вас   е  невъзможна,   тъй   като  те   са   виновни,   че   вие   се чувствувате така, както се чувствувате. Те са отговорни и за това, че ви пречат да бъдете различен. Следовател-но стремежът към одобрение ви помага да избегнете необходимостта да  се  промените.
     —   Дотогава, докато те са отговорни и вие не можете да се промените, не е необходимо да поемате никакви рискове.  Следователно, като поддържате стремежа към одобрение като  начин  на живот,   ще можете  спокойно да избягвате всякакви дейности в живота си, свързани с поемането на риск.
     —   Подкрепяте   отрицателен Аз-образ и следователно   насърчавате   самосъжалението   и   бездействието. Ако  сте свободен от потребността да получавате  одобрение, вие ще сте свободен и от самосъжалението, когато  не получите   одобрение.
     —   Подкрепяте идеята,  че другите трябва да се грижат  за вас,   и  по  този начин  се  връщате  към детето  у вас, което трябва да бъде глезено, закриляно и манипулирано.
     —   Като  обвинявате другите за чувствата си, си осигурявате изкупителна жертва за всичко, което не харесвате  в  живота си.
     —   Самозалъгвате   се,    че   сте   харесван   от   другите, които сте издигнали по-високо от себе си, и по този начин изпитвате външно спокойствие, макар вътрешно да негодувате. Дотогава, докато другите са по-важни,'външният изглед ще продължавала бъде от по-голямо значение.
     —   Утешавате  се   с факта,   че другите  ви  забелязват, и се хвалите с това пред други приятели, които също се стремят към   одобрение.
     —   Придържате се към културата, която приветства това поведение, и печелите благоразположението на мнозинството.
     Тези невротични по характера си печалби са поразително сходни с наградата за само омразата. Всъщност въпросът за избягване на отговорността, промяната и риска е в основата на цялото саморазрушаващо мислене и поведение, описвани в тази книга. Без да си служим с езика на медицинската диагностика, ще кажем, че следването на невротични форми на поведение е просто по-лесно, по-познато и по-безопасно. Очевидно стремежът към одобрение като потребност не прави изключение.

Категория: Вашите слаби места | Добавил: Бонд (09.10.2012)
Разгледан: 1136 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.210.132.31          Събота          20.08.2022, 00:44