Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)12:43
15.06.2024
Събота
44.221.73.157


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Вашите слаби места

Истинска магия [55] Вашите слаби места [34]

Обичайте тялото си

 Всичко започва от вашето физическо Аз. Харесвате ли тялото си? Ако отговорите с не, опитайте се да го разложите на съставните му части. Направете списък на белезите, срещу които имате възражения. Започнете отгоре: косата, челото, очите, клепачите, бузите. Харесвате ли устата си, носа си, зъбите си и врата си? А ръцете, пръстите, гърдите и корема? Направете дълъг списък. Включете и вътрешните си органи. Бъбреците, далака, артериите и бедрените кости. Сега се прехвърлете към скритите части на тялото си: ушния охлюв, ушната .раковина, надбъбречните жлези и мъжеца. Нужен ви е извънредно дълъг списък, за да се разгледате подробно. Не можете да кажете, че имате хубаво тяло, защото вие сте вашето тяло, и да не го харесвате, означава да не се приемате  като   човешко   същество.

     Може би имате някои физически особености, които не харесвате. Ако те са части от тялото ви, които могат да бъдат променени, поставете си за цел да ги промените. Ако коремът ви е твърде голям, или не харесвате цвета на косата си,   можете да ги разглеждате като резултати от избор в по-ранен настоящ момент и да направите нов избор в настоящия момент. Тези части, които не одобрявате и които не могат да се променят (твърде дълги крака, твърде тесни очи, твърде малки или твърде големи гърди), могат да бъдат разгледани в нова светлина. Не може да се каже, че дадена част от тялото е твърде някаква и че дългите крака са по-добри или по-лоши от наличието или отсъствието на коса. Всъщност вие сте заели определението на съвременното общество за красота. Не оставяйте другите да ви диктуват кое трябва да бъде привлекателно за вас. Вземете решение да харесвате физическото си Аз и признайте, че то е ценно и привлекателно за вас, като по този начин ще отхвърлите сравненията и мненията на другите. Вие можете да решите кое е приятно и да оставите в миналото  си неприемането на самия себе си.

     Вие сте човешко същество. Човешките същества отделят определени миризми, издават определени звуци и имат определено количество коса. Обществото на производители на стоки обаче излъчва определени послания относно физическото състояние на човека. То казва: „Срамувайте се от тези човешки особености. Овладейте поведението на маскировка — особено ако маскирате истинското си Аз с наш продукт. Не се приемайте. Крийте  своето     Аз.

     Не можете да гледате един час телевизия, без да получите това послание. Рекламите, които всекидневно ви засипват, ви внушават, че трябва да ненавиждате миризмата на устата, мишниците, краката, кожата и дори половите си органи. „Започнете да употребявате нашето изделие и отново ще се почувствувате истински и естествени." Сякаш не сте естествен, какъвто сте, а трябва да излъчвате козметични аромати, за да се харесвате повече. И вие обезмирисявате всяка кухина с подходящ дезодорант, защото не приемате част от себе си, която имат всички човешки  същества.

     Един 32-годишен мъж   на име Франк   се е научил да отхвърля всички свои телесни функции, като ги заклеймява като отвратителни неща,   за които не може да се говори. Франк поддържа маниакална чистота на тялото си до такава степен, че му е неприятно, когато се поти, и  от жена си и децата си  очаква същото поведение на безукорна чистота. Той се втурва в банята,  за да вземе душ   и да   се  избави   от всякакви  неприятни  миризми, след като е косил трева или е играл тенис.  Освен това не може да се люби с жена си, ако и двамата не вземат душ преди и след половия акт. Не може да понася нормалните си телесни миризми и не може да живее с човек, който е по-склонен да приема себе си. Франк пръска банята  си   с   ароматизатор,   използува множество  козметични продукти, за да поддържа приятна миризма, и се опасява,   че   няма да го  харесат,   ако  стане   естествен   и започне да мирише на човек. Той се е научил да отхвърля естествените си телесни функции и миризми. Възприел е атитюди, отразяващи самоотхвърляне, като се смущава или се извинява, когато остави тялото си да бъде естествено. Но да си човек, означава да имаш различни естествени миризми,  а този, който се е заел да развива обич към себе си и самоприемане, не се дразни от естественото  си Аз. Ако Франк бъде напълно искрен по отношение на себе си и ако заличи заучените послания на самоотхвърлянето, би могъл дори да признае, че изпитва удоволствие   от тялото си и   от всички миризми, които то отделя. Ако не желае да споделя тези миризми с другите хора, той поне  би могъл да ги приема в себе си, да си каже, че всъщност ги харесва, и да не изпитва срам,   когато  е  с други хора.

     Да се приемете, означава да харесвате цялото си физическо Аз и да отхвърляте наложената от обществото необходимост от приличие или да търпите тялото си, когато то има друго, а не козметично поведение. Това не означава, че трябва да тръгнете да се показвате, а, че можете да се научите да извличате удоволствие от собственото   си  Аз.

     Много    жени   приемат   наложените    от   обществото норми за приличие и се държат така, както се очаква от тях,  когато става въпрос за собствените им тела.  Бръснете краката и мишниците  си,   слагайте си дезодорант навсякъде,  парфюмирайте тялото  си  с чужди аромати, ароматизирайте устата си, гримирайте очите си, устните, бузите, слагайте възглавнички в сутиена си, пръскайте половите  си органи  с подходящ букет и ползувайте изкуствени нокти.   Импликацията е, че  във вашето естествено  и  съвсем  човешко  Аз има нещо  неприятно   и можете да станете привлекателен само като станете изкуствен. Най-тъжното е, че крайният продукт е лъжливо Аз и то заема мястото на естественото ви Аз,  което ви съпътствува през по-голямата част от живота.   Подтикват ви да отхвърлите това красиво Аз.  Поведението на рекламните агенти е обяснимо, тъй като ще получат печалба, като продадат продуктите си. По-необяснимо е, че вие купувате тези продукти и с това избирате да отхвърлите реалното си Аз.   Вие можете да престанете да криете красивото и естественото си Аз.  И ако изберете да ползувате някакви козметични средства, то няма да е, защото не харесвате това, което маскирате, а защото търсите   нови  усещания   или   само осъществяван е.   Не   е лесно да бъдем честни към себе си в това отношение и е   нужно   време,   за да се   научим да  различаваме   това, което ни доставя удоволствие,   от  онова,   което  според рекламите  трябва да ни доставя   удоволствие.

Категория: Вашите слаби места | Добавил: Бонд (09.10.2012)
Разгледан: 2193 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.221.73.157          Събота          15.06.2024, 12:43