Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)21:49
15.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Вашите слаби места

Истинска магия [55] Вашите слаби места [34]

Иронията на поведението, търсещо одобрение

 Нека да пофантазираме. Представете си, че действително търсите одобрение от всички и че е възможно да го получите. Да допуснем също, че целта ви е съвсем здрава. Като имате това предвид, отговорете кой ще е най-подходящият, най-ефективният път да постигнете тази цел? Преди да отговорите, си помислете кой ваш познат се радва на най-голямо одобрение от страна на околните? Как изглежда? Как се държи? С какво привлича другите? Сигурно ще се сетите за някой, който е честен, прям и откровен, който не се влияе от мненията на другите и е пълноценен. На него сигурно не му остава време да се стреми към одобрение. Най-вероятно той казва нещата такива, каквито са, независимо от последствията. Може би смята, че тактичността и дипломатичността са по-маловажни от откровеността. Той не обича да обижда другите, а просто е човек, който няма време да играе игри — да говори деликатно и да внимава как да казва нещата,  че никого да не наскърби.

     Не е ли това ирония? Хората, които се ползват с най-голямо одобрение в живота, никога не се стремят към него, не го желаят и не правят усилия, за да го получат.

     Ще спомена една басня за илюстрация, тъй като щастието е отсъствие на стремеж към одобрение като потребност:

     „Една голяма котка видяла малко котенце да си гони опашката и го попитала: „Защо си гониш опашката?" Котенцето отвърнало: „Научих, че най-доброто нещо за котката е щастието и че щастието е моята опашка. Затова я гоня: уловя ли я, ще бъда щастлив." Старата котка казала: „Синко, и аз се занимавах с проблемите на Вселената. И аз смятах, че щастието е в опашката ми. Но забелязах, че винаги когато я подгоня, тя бяга от мен, а когато си гледам работата,   тя   ме   следва  навсякъде".

     Следователно иронията е в това, че ако желаете цялото това одобрение, най-ефективният път да го получите е да не го желаете, да не го преследвате и да не го очаквате от всекиго. Като се съветвате със себе си и използувате положителната си самооценка като консултант,   ще  получите  много  по-голямо   одобрение.

     Разбира се, никога няма да получите одобрение от всички за всичко, което правите, но когато се приемате като ценен човек, никога няма да се чувствувате потиснат, когато не получите одобрение. Ще гледате на неодобрението като на естествена последица от живота си на тази планета, където хората имат индивидуални възприятия.
Категория: Вашите слаби места | Добавил: Бонд (09.10.2012)
Разгледан: 1882 | Рейтинг: 5.0/2
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   34.239.170.244          Събота          15.06.2024, 21:49