Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)09:20
05.03.2021
Петък
44.192.112.123


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

ТРАНСЦЕНДЕНТАЛНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА МАГИЯТА И ЧУДЕСАТА

ВЪВЕДЕНИЕ
      ТОВА Е КНИГА за чудесата. Не за чудесата на другите, а за твоите чудеса, читателю, за това как можеш сам да правиш чудеса в собствения си живот. Не за късмета, нито за това как да се наредиш между малцината избраници, в чиито живот се случват чудеса. Книгата е написана с изричната цел да покаже как човек сам може да създаде в живота си онова, което досега е смятал за невъзможно.
      Това е много лична книга. Аз открих в собствения си живот пътя към истинската магия и се постарах да опиша много подробно важните, според мен, фактори на изпълнения с чудеса живот. Стигнах, отвъд „вярата" в чудесата, до нещо, което наричам „знание".
      „Знанието" в този смисъл е нещо, познато на всички ни. Например, ако няколко месеца не карам колело, осъзнавам, че знам да карам, веднага щом отново го възседна. Напомпвам гумите и потеглям, пазя съвършено равновесие върху тънките колела и се движа с лекота по улиците, без колебание карам „без ръце", правя остри завои и изобщо маневрирам без всякакви затруднения. Когато се кача на колелото си, не си поставям за цел да успея отново да запазя равновесие след толкова месеци, изпитвам не вяра, че мога да карам, а вътрешно знание и на него се опират действията ми.
      Същото се отнася и за способността да правите чудеса в живота си. Можете да се научите да стигате отвъд вярата и поставянето на цели - до едно ново място вътре в себе си: до знанието. То е онова царство на ума, където се създават чудесата.
      Дълбоко у вас има едно единно поле от неограничени възможности. Когато се научите да стигате до това удивително място, ще откриете един цял нов свят от преживявания, където всичко става възможно. Именно там се случва истинската магия, там можете да постигнете всичко, към което се стремите във физическия свят. Там граници просто не съществуват и вие се оказвате винаги на необходимото място точно в определения момент. Там се осъществяват „невероятни" връзки с другите и успявате едва ли не да четете мислите на околните. Там, точно в определения момент, можете да срещнете точно необходимия човек, който да ви помогне да напреднете по пътя на личностното си развитие. Там се появява човекът, който ви е нужен, за да постигнете благополучие и благоденствие в живота си. Там се разкрива лекът за болестта, която ви измъчва, там в живота ви се появяват необходимата книга или запис, изпратени сякаш от някаква загадъчна невидима сила.
      В това царство на висшето съзнание загадките се разпръскват и целта на живота ви се откроява пределно ясно. Взаимоотношенията ви по някакво чудо се издигат на ново равнище на духовно партньорство. Бизнесът ви „потръгва" и започвате да вземате решенията си с все по-малко усилие. Постепенно се освобождавате от токсините и физическият ви живот влиза в релсите на здравето, а не на болестта.
      В тази книга аз се опитвам да ви покажа как да постигнете това по-висше ниво на съзнанието. Гледам на това, което съм написал, като на работен план, който да ви помогне да си изградите такова съзнание и да го приложите към всички страни на живота си, включително към взаимоотношенията си с другите и света като цяло.
      Планът на природата, изглежда, предполага бавно и равномерно развитие на съзнанието. Камъкът, също като вас, се състои от атоми, но в него не се забелязват признаци на съзнание. Той не усеща нищо, ако го ритнете или го разбиете на прах. Няма вид да съзнава това. Растението усеща почвените условия, сезоните и влажността и започва да цъфти, когато грейне пролетното слънце. То притежава известно, макар и много ограничено, съзнание.
      В сравнение с минералите и растенията, животните имат по-развито съзнание. Много от тях осъзнават сезоните, тъй като мигрират, опасностите, защото могат да избягват хищниците, и проявяват истинска загриженост и обич в отношенията си с партньорите и малките си.
      После идват хората със своето най-висше съзнание за избор. Ние можем да изберем да функционираме на по-ниско ниво на съзнанието и просто да съществуваме, да се грижим за вещите си, да ядем, да пием, да спим и да присъстваме в света като пионки на стихиите. А можем да се издигнем до ново, по-висше съзнание, Като си позволим да надмогнем средата си и буквално да сътворим свой собствен свят - свят на истинската магия. Във всеки от нас се крие най-висша форма на съзнанието, което в известен смисъл тържествува над материалния свят - способността да намерим равновесие при всякакво стечение на обстоятелствата. Поуката на тази книга е много проста: вие притежавате способността да постигнете съвършено равновесие на ума. Пътят изисква да се посветите на трансформацията вътре в себе си.
      Тази вътрешна трансформация не може да се осъществи, ако подхождате интелектуално или научно. Инструментите на ограниченията не могат да ви разкрият безграничното. Това е работа за ума и за душата, за онази невидима част от вас, която неизменно носите в себе си, но често пренебрегвате в полза на достъпното за сетивата ви.
      Първата част на книгата е основата, която ще ви помогне да се настроите към света на незримото. Тук ще овладеете своя ум и ще се подготвите да правите чудеса в онова висше състояние на съзнанието, което е по силите ви да опознаете. Когато се пренастроите, ще започнете да експериментирате с тази нова нагласа да творите чудеса и ще се изненадате как във вашия свят ще се възцари съвършен ред.
      Втората част на книгата се отнася до прилагането на практика на това, на което сте се посветили с помощта на ума си. Тя ще ви даде насоки как всъщност се получават чудесата и как да живеете всеки ден в най-висшето състояние на равновесие. В края на всяка глава има конкретни съвети как чудесата да станат достъпни в Живота ви.
      В първите години на американската космическа програма Вернер фон Браун държеше работещите в космическия център, да знаят че „във вселената съществува съвършен ред. Единствено и само човечеството е способно да го разбере. За човечеството е от полза да проумее този ред". Тази мисъл е могъщ стимул, когато проблемите изглеждат непреодолими. Вие сте част от човечеството и сте в състояние да разберете този съвършен ред и реално да решите да се настроите в хармония с него. За това става въпрос в „Истинска магия". Аз познавам този съвършен ред и искам и вие да го „изпитате".
      Той може да бъде разбран, ако сте готови да достигнете до най-висшето състояние на съзнанието си, ако го използвате, за да стане животът ви целенасочен, и ако го излъчвате към всички, с които общувате в живота си. Това е преди всичко психическо пътуване и е толкова силно, че може да променя материалния свят с чудотворната си, вълшебна мощ. Но трябва да сте готови да се вгледате в себе си и сами да откриете тази мощ. Тя няма да се сбъдне от моите думи. Ще стане реалност само ако изживеете това, за което ви разказвам.
      Невидимото психическо пътуване означава да се освободите от някои силни заблуди и да придобиете нови „знания". Със своето ново съзнание вие ще замените:
      •  Убеждението, че сте ограничени, със знанието, че действителността и собствените ви възможности са безпределни.
      •  Убеждението, че ви управляват наследствеността, средата и свръхестествени сили, със знанието, че създавате сами своята реалност и че вродените и божествени сили действат по-скоро съвместно с вас, отколкото независимо от вас.
      •  Убеждението, че човешкото съществуване е изпълнено с опасности и зло, със съзнанието, че всичко изживяно е благословено и подчинено на нещо по-добро.
      •  Убеждението, че някои хора имат повече късмет от други, със знанието, че можете сами да създавате късмета си и че във всичко преживяно се съдържа ценна поука.
      •  Убеждението, че в живота цари хаос, със знанието, че в хаоса има ред и че няма нищо случайно в една вселена, която е в съвършен порядък.
      Знам, че това, което съм написал в тази книга, ще се стори шокиращо на някои хора и мнозина ще го отхвърлят. Така да бъде. То е истина, която съм изживял, и тя идва от сърцето ми. Аз знам, че в тази вселена съществува божествен ред - от най-мъничката клетка до пределите на Галактиката и отвъд тях. Това удивително съзнание е наше изконно право, то е част от всеки от нас.
      Приемете тези идеи и ги приложете на практика, първо в собствения си живот, после сред най-близките и приятелите си и в крайна сметка - в целия свят. Щом веднъж откриете у себе си способността да творите истинска магия, ще искате да споделите това знание с другите и да дадете това съзнание на целия свят. Вярвам, че книгата ми ще ви помогне в това начинание. Доставяше ми радост да я пиша, а още по-радостно е да се живее със съзнанието, което описвам. Желая ви да осъществите същата истинска магия във вашия живот. Бог да Ви благослови.
     
ПЪРВА ЧАСТ
КАК ДА СИ ИЗГРАДИТЕ ВЪТРЕШЕН ПЪТ КЪМ ИСТИНСКАТА МАГИЯ
      Глава 1
      ТРАНСЦЕНДЕНТАЛНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА МАГИЯТА И ЧУДЕСАТА
     
       „Аз съм бил всичко най-нечестиво;
       ако Бог може да се проявява чрез мен,
       значи може да се прояви чрез всеки"
      Св. Франциск Асизки
     
      СПОРЕД ПРОЧУТИЯ МАГ Хари Худини, магията се постига посредством илюзия. Един прост пример е илюзията, създадена с помощта на дим и огледала. Наричат илюзията магия, просто защото изглежда необяснима. Впрочем в   по-късните години от живота си Худини споменава  за нещо, с което се е сблъскал, и го нарича „истинска магия". Очевидно той се е научил да постига резултати, които действително са необясними. Те не могат да бъдат отдадени на илюзия.
      Избрах това заглавие на книгата си, защото ме привлече скритият в словосъчетанието парадокс: „истинска магия". Както повечето хора, вие вероятно сте убедени, че ако нещо е истинско, не може да бъде магия, а ако е магия, не може да бъде истинско. Но аз вярвам, че когато попадаме в клопката на този парадокс, не виждаме пътя към магическите си способности. Вярвам, че се срещаме с истинската магия, когато надмогнем този парадокс, и погледната от този ъгъл тя е и истинска, и магия.
      В последните няколко години аз изживях една удивителна промяна. Установих, че съм поел път, водещ към такова равнище на съзнанието и такива резултати, които мога да опиша само като чудотворни. Те просто не могат да се обяснят по никакъв друг начин. Убеден съм, че пред нас може да се разкрие едно ново царство, когато сме готови да надмогнем границите на живота, към който сме привикнали. Там не важат законите на науката и логиката. Това царство е място, където всеки от нас е свободен от обичайните граници, правила и несъвършенства. То не е някаква страна на чудесата, съществуваща само във въображението, а е магически реално и става достъпно за всеки, когато той бъде готов.
      Не мога да ви обясня как и защо се озовах на това място. Учудва ме, че говоря за него. Просто имам чувството, че в този момент от живота ми моята цел или мисия е да изживявам истинската магия и да пиша за нея. Независимо от обясненията, изпълнен съм с благоговение и почит пред тази неочаквана част от жизнения ми път.
      Заинтригува ме Лев Толстой, отчасти заради близостта, която откривам между неговия и моя живот. Той става прочут писател още приживе и прекарва голяма част от живота си в хедонистични стремления. В ранните му творби не се усеща склонност към духовното, но той вижда как в собствения му живот се осъществява промяна, сякаш без негово желание. В съчиненията му започват да се отразяват духовни търсения и той пише за пътя на душата и света на истинската магия. Но не е сигурен защо и как се случва тази промяна.
      Неотдавна една жена, която е сред най-видните специалисти по руска литература в света, ми показа копие на откъс от завещанието на Толстой, написано на ръка двадесет години преди смъртта му. В завещанието си Толстой описва своето отношение към творчеството си. По същия начин гледам и аз на съчиненията си:
      „Нещо повече, особено силно моля всички близки и далечни да не ме хвалят. (Знам, че ще го сторят, защото така правеха, докато бях жив - по най-непристоен начин.) Но ако искат да изучават съчиненията ми, нека се вгледат внимателно в онези откъси, за които съм сигурен, че чрез мен говори Бог, и да ги използват в живота си. Понякога имах усещането, че изпълнявам Божията Воля. Често съм бил така нечист, така изпълнен с човешки страсти, че светлината на истината е била помрачена от тъмното в мен, и въпреки това тя някак си премина през мен и това бяха най-щастливите мигове в живота ми. Дай, Боже, истините да не са били осквернени от мен и да донесат полза на хората, въпреки повърхностната и неизчистена форма, в която съм ги поднесъл."
      И в моя живот неочакваният обрат се случи почти без съгласието ми. Нямах големи планове. Нямах такива цели или намерения. Това, което имах, беше готовност, отвореност да видя нещата по друг начин. Сега, когато съм виждал чудеса в собствения си живот, се чувствам длъжен да споделя с другите това ново магическо съзнание. Сигурно към тази книга ви е привлякъл същият естествен жизнен поток, който тласна и мен да пиша за истинската магия.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (13.11.2011)
Разгледан: 1436 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.112.123          Петък          05.03.2021, 09:20