Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)20:24
06.03.2021
Събота
3.235.11.178


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Преодоляването на голямата лъжа

 „Аз съм чудо!" Повтаряйте си това, докато то се вкопае в съзнанието ви. Отнасяйте се с възхищение към себе си. За да можете да правите чудеса за себе си, трябва да знаете, че вие самите сте едно чудо. Ако знаете и усещате това, ще започнете да разбирате и да усещате, че за вас няма нищо невъзможно, че вече няма нужда да прибягвате до петте описани оправдания. На тяхно място ще дойде едно ново съзнание. За да преодолеете голямата лъжа - че заблудите, с които живеете, са истина, - трябва да се въоръжите с тези нови и вдъхващи ви сили убеждения. Трябва да знаете, че можете да избирате какъв да бъде животът ви. Можете да го превърнете в прекрасно, постоянно усъвършенстващо се произведение на изкуството. Ключът е в мислите ви, в чудния невидим свят у вас, който наричаме душа.
      Вие сте дошли на този свят за някакъв период от време, което прекарвате в тяло с ограничени възможности. Но умът ви не познава граници. Той е безграничен, не притежава форма и има безпределна способност да твори каквото поиска чудо, стига да уважавате възможностите му. Ако иска, може да обитава болно тяло, да се развива в обременено семейство, да принадлежи на депресирана, стеснителна личност, да заеква, да има среден или гениален коефициент на интелигентност и купища фобии и страхове. Може дори да избере да вярва, че няма никакъв избор и да убеди другите в същото.
      А може и друго. Може да използва безграничната си невидима сила, за да направи човека чудотворно могъщ. С помощта на магическото мислене можете да оставите зад себе си старите придобити убеждения и да разберете, че има хора, които се справят с привидно непреодолими проблеми. После в мислите си ще разберете, че ако един човек може да преодолее шизофренията на маниакално-депресивната психоза, а друг може да стане лекар. Въпреки че има проблеми в говора или дори забавено развитие, силата, която протича през тях и им е помогнала да направят тези чудеса, е достъпна и за вас и можете да я използвате за да станете такива, каквито искате. Хората, които мислят магически, казват: „Вярвам в това, знам и ще го направя с помощта на духовните си сили. Такова е моето намерение!"
      Ако се ръководите от вярата си в ограничените възможности, сигурен съм, че бихте нарекли всичко това неоправдан оптимизъм. Вие виждате всичкото страдание на света, сякаш „Божият гняв се стоварва върху нас", и си мислите така: „Вижте всички тези хора, които са роби на положението си, имат ужасни психически проблеми. Живеят в отвратителни условия. За тях няма надежда, и за мен няма. Хората не могат да променят това, което са. Нямаме друг избор."
      Добре, така да бъде. Можете да се научите на оптимизъм или на песимизъм. Моето мнение по този въпрос се изказва съвсем кратко: „Няма човек, който да знае достатъчно, за да бъде песимист" Няма такъв!
      Ние едва започваме да осъзнаваме могъществото на невидимия свят, в който сме потопени. Верните на логиката учени, които споменах, едва започват да зачитат умовете, мислите, душите ни. Сърцето на плода в утробата започва да бие шест-седем седмици след зачатието и животът започва. Това е загадка, която никой от най-великите умове на планетата не може да обясни. Къде е бил този живот преди, каква тайнствена невидима сила е действала при сливането на тези две късчета човешка протоплазма, определяща всяка бръчица, косъмче и клетка в тялото чак до смъртта му? Къде е била тази невидима сила преди възникването на този живот, и какво става с нея след затварянето на скобите? Всичко това е загадка. Неизвестно, как тогава човек да бъде песимист пред лицето на нещо, което не познаваме?
      За себе си аз знам могъществото на тази сила и съм убеден, че тя може да бъде направлявана така, че да прави чудеса за вас. Можете да изберете пътя на истинската магия и да станете такива, каквито сте мечтали, а може да предпочетете да се съмнявате и да основавате живота си на съмненията. Един мой приятел и колега, Мартин Селигман, описва това така в чудесната си книга „Придобитият оптимизъм":
      „Песимистичната нагласа е така дълбоко вкоренена, че изглежда трайна. Аз обаче съм установил, че човек може да се освободи от песимизма. Песимистите могат да се научат да бъдат оптимисти, и то не с безумни средства като това да си свирукат весели мелодии или да повтарят изтървани премъдрости, а като усвоят нови познавателни умения,"
      Ударението тук пада върху думата познавателни. Това означава да мислите. Точно това можете и трябва да направите, за да изградите магическата си личност с всичките й неповторими качества. Ще преодолеете голямата лъжа - идеята, че не можете да промените това, което сте - чрез магическото мислене. То ще ви направи точно такива, каквито искате да бъдете.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (25.09.2011)
Разгледан: 732 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.235.11.178          Събота          06.03.2021, 20:24