Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)16:28
14.04.2021
Сряда
3.236.231.14


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Петте свойства на съзнанието за богатство

Направете един преглед и вижте дали следващите мисли са свойствени на съзнанието ви.
      • Няма достатъчно за всички.
      • Трябва да си вземеш своето или някой друг ще ти го грабне.
      •  В морето има ограничено количество риба.
      •  Не се знае дали ще ти се усмихне шансът.
      Ако намерите в списъка си тези и подобни мисли, вероятно са ви учили, че живеем в свят на недостиг. Възпитавали са ви да вярвате в него. Понятието за бедност е залегнало в убежденията ви.
      За да си изградите мисловна картина на благополучие, трябва да се отърсите от старата картина на бедността. Ето пет важни свойства на съзнанието за богатство, които ще ви помогнат за промяната.
      1. Не ви е нужно нищо повече, за да преуспеете. Да се отърсите от съзнанието за бедност означава да промените картината в ума си. Която отразява недоимъка в живота ви. Вече имате всичко, от което се нуждаете, за да се радвате на благополучие през целия си живот. Наистина, няма да „получите" всичко, защото вие вече сте всичко. Благополучието е преди всичко игра на ума. То е набор от невидими убеждения, които носите в себе си. Трябва да знаете, че в този момент притежавате всичко, което ви е нужно. Нищо не ви липсва, за да преуспеете. Винаги ми е харесвала следната история, която илюстрира чудесно този принцип.
      Един човек, парцалив и очевидно не притежаващ нищо, отишъл при собственика на пътя и казал: „Можеш ли да ми помогнеш? Имам нужда от работа." Собственикът му казал: „Добре, вземи онзи голям камък там и го търкаляй нагоре и надолу по хълма. Ако ти трябва работа, това ще удовлетвори нуждата ти." Човекът възразил: „Но ти не разбираш, на мен всъщност ми трябват пари." Собственикът на пътя отвърнал: „О, ако ти трябват пари, ето ти петдесет долара. Но не можеш да ги харчиш." Човекът отново се смутил. „Но ти не разбираш. На мен всъщност ми трябва храна и топливо, не просто пари." Собственикът на пътя отговорил: „Ако си сигурен, че това ти трябва, похарчи парите за храна, топливо и дрехи, но не яж храната, не гори топливото и не носи дрехите." Накрая човекът бил принуден да признае от какво всъщност има нужда: чувство за сигурност, спокойствие и вътрешно удовлетворение. Все невидими неща, скрити в ума. Всички до едно - Божия грижа.
      Накарали са ви да повярвате, че материалните неща са реалност и те ви дават това, от което имате нужда, а те всъщност са само още малко материя, състояща се от още невидима празнота. Това, което ви е нужно, вече го имате, и когато знаете това, когато проникнете навътре в себе си и създадете в ума си нещата, които търсите, под формата на материални придобивки или пари, те ще дойдат в нужното количество.
      Трябва да си изградите такава нова вътрешна нагласа и да разчитате на магията на вярата. Убежденията ви са нещо ваше, те се раждат във вас, тях използвате (и не ви трябва да използвате друго), за да създавате обстоятелствата на физическата си действителност. Когато твърдите пред себе си обратното, се опирате на съзнанието си за бедност и създавате точно това, което мразите като физическа реалност. Повярвайте в могъществото на своя ум, за знанието, за което пиша от първата страница на тази книга, в божествените напътствия, до които имате постоянен достъп, и ще се намерите на първото стъпало по пътя към чудотворното богатство в живота ви.
      2. Не може да създадете благополучие, ако вярвате в оскъдицата. След Като станете духовно същество, както бе описано в първата част на тази книга, ще започнете да разбирате, че вашата същност се намира в невидимото пространство без измерения, което наричаме свят на мислите. Там няма граници. Да разберете това означава да знаете, че нищо не ви липсва -всичко, от което се нуждаете за живота си, вече го имате, то е у вас от момента, в който сте дошли на този свят.
      Когато си казвате: „Нямам достатъчно пари", или пък: „Не ми достига образование, талант или сила, за да стана богат", умът ви изхожда от нагласата за бедност. Така не можете да влезете в света на истинската магия.
      За да преодолеете този начин на мислене, трябва да се пренастроите, или по-точно казано, да се отърсите от хипнозата на лъжата, наложена ви от всичко в западната култура. Всичко, от което се нуждаете, вече го имате. В този момент вие сте завършена, цялостна личност, не някакъв чирак. Трябва да разберете своята завършеност и да я изпитате в мислите си като своя лична реалност.
      Когато дойде моментът да си отидете от този физически свят, не може да кажете: „Чакайте малко, не съм готов. Още се уча, трябва тепърва да ходя на училище, да понатрупам сили, да събера още пари." Ще напуснете тялото си, но теглото му ще остане същото. Животът ви не е това тяло, тези граници. Той е невидим и безтегловен. И нищичко не му липсва.
      Всичко, което създавате за физическото си тяло като материални придобивки, се дължи на завършения ви невидим ум. Парадоксалното е, че когато вече осъзнаете вашата пълноценност, мотивацията ви става съвсем различна.
      Привикнали сте към т. нар. мотивация или недостига. Това означава, че оценявате всичко, което липсва или не достига в живота ви и кроите планове да поправите това положение. „Трябват ми повече пари, по-вече сила, повече власт, повече хубост, повече имущество" и т.н. „Когато ги получа, ще съм постигнал благополучието." Така си поставяте целите и се заемате да действате за постигането на това благополучие. Но това е един голям капан. С тази нагласа никога няма да намерите благополучието, защото винаги ще страдате от една болест - ще искате още.
      Когато придобиете парите, които сте си мислили, че ви трябват, за да бъдете богати, умът ви няма да бъде удовлетворен. Той е съсредоточен върху това да получава още, да се стреми, а не да постига. Цифрите стават по-големи и вие продължавате да се борите, да страдате и дори да се самоотричате в преследването на по-голямо богатство. Това е нещо характерно за нашата култура. Благополучието просто е невъзможно с тази мотивация на недостига, при която си мислите: „Нямам достатъчно", или пък: „Нещо липсва", Най-важната идея в тази книга е, че човек е това, което мисли. Ако мислите ви са съсредоточени върху онова, което ви липсва, значи „липсващото" по дефиниция ще трябва да се материализира. Това ще получите в материалния свят. Липсата ще бъде отличителният ви знак и с нея ще живеете във физическата си действителност.
      Има и друг вид мотивация, наречена мотивация на израстването. Тя е отличителният знак на хората, които познават истинската магия що се отнася до богатството. В този случай просто променяте начина си на мислене и решавате да живеете в контекста на своята  цялостност.   Вътрешният   диалог  изглежда горе-долу така: „Аз съм цялостен, завършен, живеещ пълно в този момент. Това е! Аз съм всичко, нямам нужда от нищо повече, за да бъда щастлив и удовлетворен. Но знам, че утре ще бъда различен, физическата ми реалност постоянно се променя. Молекулите, от които е било изградено тялото ми вчера, ще бъдат заместени от нови молекули, физическото ми тяло отпреди десет години днес е напълно подновено. Но аз съм нещо различно от простото физическо съчетание на молекули. Аз съм  божествена необходимост, надхвърляща измеренията на физическото. Израствам. Ще стана нещо ново и велико, но не по-велико от това, което съм сега. Както небето ще бъде различно след няколко часа, и въпреки това сегашното му съвършенство и завършеност са пълни   и нищо не им липсва, така и аз съм съвършен сега и нищо не ми липсва, макар че ще бъда различен утре. Ще израствам, без да съм несъвършен,"
      При този начин на мислене недоимъкът е невъзможен. Мотивира ви собственото ви щастие, мечтите ви да живеете живота, който смятате за свое призвание, божествената ви мисия на земята, и благополучието ви става парола. Животът ви се радва на изобилие. Вселената започва да ви изпраща точно това, от което имате нужда. и не за да запълни някаква липса -то идва в точно необходимото количество, за да можете да осъществявате мечтите си. Когато престанете да смятате, че нещо ви липсва, можете да живеете живота, който знаете, че е най-добър за вас. Тогава признаците на богатството (пари, имущество, власт и т.н.) като че ли се изливат във все по-големи количества в живота ви. Накратко казано: повечето е по-малко, по-малкото е повече.
      3. Вие не сте разделени на категории. Вие сте едновременно виждащият, виждането и видяното. За да познаете истинското благополучие, трябва да престанете да се разделяте и разграничавате от него.
      Вие не сте разделени на три отделни личности. Няма наблюдаващ, обект на наблюдението и акт на наблюдението. Това, което наблюдавате, е у вас. Наблюденията ви са у вас, както и целият процес. Всичко това сте все вие. Мислите за благополучие са ваши и вие сте тези мисли. Същото е и онова. което виждате като благополучие в себе си. И понятието за благополучие също е у вас. Може би ви звучи малко объркано, но е много важно да разберете единството си във всичко това, за да можете да познаете богатството. Вижте как описва това Кен Уилбър в прекрасната си книга „Няма граници". Приемете тези мисли в себе си, докато се подготвяте за чудесата в областта на богатството.
      „Няма разделение между изживяващият и света на изживяванията и нищо подобно не може да бъде открито. Отначало това звучи много странно, защото сме свикнали да вярваме в границите. Изглежда ни очевидно, че аз съм слушателят, който чува звуци, чувстващият, който изпитва чувства, виждащият, който вижда гледки. От друга страна обаче, не е ли странно, че описвам себе си като виждащ, който вижда видяното? Или като чуващ, който чува чутите звуци? Толкова ли е сложно всъщност възприятието? Включва ли то три различни неща: виждащ, виждане и видяно? Разбира се, че тук не става въпрос за отделни неща. Възможно ли е да има виждащ без да има виждане или нещо видяно? Проблемът е, че имаме три думи - „виждащ", „виждане" и „видяно" за едно и също нещо."
      Трябва да се научите да превъзмогвате това хипнотично състояние, в което са ви убедили, че сте първо мислещ, после действащ и накрая понятие за това, което мислите или правите. Всичко това е едно и също нещо.               
      Така действа благополучието за тези, които го изживяват в ежедневието си. Всичко, което преди сте разделяли на мислене за богатство, действие за богатство или нещото, което наричате „богатство" някъде там, извън вас, е едно и също нещо. И вие можете да бъдете това нещо, ако решите! Разберете ли това, ще престанете да гледате на благополучието като на нещо, което можете да измъкнете от скривалището му. Ще престанете да си казвате: „Достатъчно е да си мисля мисли за богатство и то ще дойде при мен." Ще престанете да си поставяте цели за поведение, което да ви отведе до трудно уловимото благополучие.
      Това, с което замествате триадата, е единството на мисъл и действие, отразяващо съзнанието ви, че вие сте благополучието, ако вярвате в него. Всичко, което ви е необходимо, за да живеете в благополучие, вие вече сте. Всичко това сте вие, няма граници, макар че сме измислили различни думи, за да опишем отделните страни на начина, по който го възприемаме. Уилбър обобщава абсурдността на мисленето в граници със следния пример: „Така бихме описали потока: „Течащият, който тече течението". Това е абсолютно повторение, което въвежда три фактора там, където всъщност има само един."
      Нека това се запечата в съзнанието ви. Няма вие да намерите богатството. То само ще дойде в живота ви едва когато проумеете своята цялостност. Когато я съзнавате, действията ви ще я отразяват. Същото е в сила и за лишенията. Ако мислите за лишения и действате съответстващо, животът ви ще бъде лишения. Вие сте това, за което мислите, защото действията ви могат да се основават единствено на мислите ви.
      Ако животът ви сега е белязан от недоимъка, разберете, че това не е нещо, което ви се е стоварило отвън, а просто начин, по който вие се отнасяте към собствения си живот. Разделили сте се на мислеща и действаща част, страдащи от нещо външно, което наричате с думата недоимък. в действителност вие сте бедността. Да изберете богатството означава оттук нататък да престанете да се разделяте на фрагменти и да виждате единството в себе си.
      4. Няма да видите богатство, ако вярвате, че не го заслужавате. Както вече многократно съм изтъквал, вие сте божествено, духовно същество с човешко битие. Вашата същност, животът ви е нещо невидимо и безпределно. В неговото царство няма място за присъди. Нито сега, нито някога преди в тази вселена не е имало нищо по-добро и по-ценно. Към родените с кралска кръв се отнасят като към крале, защото има хора, които са решили да ги въздигнат в този ранг. Но в по-широк смисъл, в Божиите очи няма „по-добри" и „по-лоши". С този начин на мислене трябва да свикнете, ако искате да заместите бедността като свой начин на живот с богатството.
      Ако вярвате, че не заслужавате богатството, поведението ви и в живота ще отразява тази мисъл. Няма да привличате богатството към себе си, ако мислите, че сте недостоен за него, както и не привличате любов, ако се смяташе за отблъскващ. Откажете се от мисълта, че стоите по-долу от другите. Не стоите нито по-горе, нито по-долу, а просто сте. И това, което сте, заслужава богатство!
      Как е възможно една невидима мисъл да бъде повече или по-малко ценна от друга невидима мисъл? Когато гледате на себе си като на духовно същество и си създавате мисловната нагласа за чудеса преди всичко като мислещо същество, преставате постоянно да се сравнявате, и съответно да вярвате, че другите повече от вас заслужават да бъдат богати. Вие сте свързани в партньорство с всички останали човешки същества, не в състезание, където да ви оценяват по-високо от едни и по-ниско от други.
      Повтарям, трябва да се освободите от хипнотичното състояние, довело ви до това гледище. То е започнало от училищните ви години и продължава до ден днешен. Ето какво пише по темата Джон Холт в „Как се провалят децата":
      „Ние разрушаваме любовта към учението у децата -толкова силна, когато са малки, - като ги насърчаваме и принуждаваме да работят за незначителни и презрени награди: златни медали, изпитни работи с максимален брой точки, които да закачат на стената, отлични оценки, място в списъка на отличниците, членство в престижни ученически организации. Накратко казано, за позорното удовлетворение да се чувстват по-добри от другите."
      Това е то - да караш хората да вярват, че са по-добри от другите. Сигурно сте се хванали на тази голяма лъжа в някои области на живота си. Как бихте заслужили да се смятате за специална божествена необходимост, ако не можете да се мерите с другите по успехи или външност? Научили сте се да се сравнявате с другите и дори да смятате, че това е присъщо на човешката природа. Точно това ви е попречило да си изградите представа за себе си като нещо ценно, достойно, божествено. Ето какво пише Джон Стюарт Мил в „Принципи на политическата икономия" за човешката природа:
      „От всички вулгарни начини да се избегне осмислянето на социалното и морално влияние върху човешкия ум, най-вулгарният е да се отдаде разнообразието в поведението и характера на вродени естествени различия."
      Този начин е наистина вулгарен - той възпитава у хората убеждението, че е естествено да се сравняват с другите, следователно е естествено и да играят мръсни игри, за да ги надминат. И ако някой не може да се мери с другите във физическо или материално отношение, това означава, че е недостоен. Това е долна, оскърбителна система, създаваща огромен брой хора, които не познават друг начин да оценят своята стойност, освен чрез сравнение с другите, при което мнозина започват да мислят, че просто не заслужават да живеят в благополучие, какъвто и смисъл да влагат в това понятие.
      Културата на конкуренцията се крепи на побеждаването на другите. Културата на сътрудничеството се гради върху помощта, която хората си оказват един на друг, за да осмислят своята ценност и да се чувстват достойни и духовно богати. От вас зависи кое ще изберете. Дори ако всички околни предпочитат да се състезават помежду си, не е нужно вие да живеете по същия начин. Ще разберете, че заслужавате благополучието точно толкова, колкото и всеки друг на тази планета. С такава мисловна нагласа вече няма да се държите като човек, недостоен за богатство.
      5. Радвайте се на чуждото благополучие. Когато се отнасяте надменно или с нотка на завист към успехите или начина на живот на другите, храните негативни чувства там, където трябва да царува любовта. Ако имате единствено любов в себе си, защото сте си избрали този подход към живота, няма как да излъчвате нещо друго. Можете да се подложите на проверка - да видите какво изпитвате към хората, постигнали богатство, което на вас все още ви се изплъзва. Не можете да привлечете благополучието към себе си, ако сте пълни с озлобление, предубеждения, гняв, завист, омраза, страх, напрежение и други подобни. Такава негативна вътрешна нагласа ви отклонява от целта. Не може едновременно да изпитвате завист и да постигнете себеосъществяване.
      Ако се чувствате доволни и щастливи, това трябва да раздавате на другите. Подхранвайте вярата си, че всеки, който е постигнал благополучие, го заслужава, и че неговият успех не е причина вие да се чувствате неадекватни или посредствени. Дори ако някой постигне благополучие по начин, който намирате за нечестен, това не е причина да изпитвате тревога и безпокойство. Знайте в сърцето си, че вселената, която е целенасочена и изпълнена с хармония, ще се разправи с онези, които използват другите. В по-голямата си част постигналите богатство заслужават единствено и само любовта ви.
      Опитайте се да обръщате внимание не на това, което другите имат или нямат, а на това, което вие ще направите за себе си. Помнете, че когато оценявате и съдите другите, не дефинирате тях, а себе си. Искате ли да се определите като ревниво и лишено от любов същество, щом това ще се материализира в живота ви? Радвайте се на богатството, което виждате у другите. Забравете мислите, че не трябва да бъде така. Така е и толкова! Това е всичко, което трябва да знаете. И вие сте това, което сте, какъвто и да е пътят ви в живота. Приемете спокойно това, което е, изпратете любов и продължавайте да градите за себе си пълноценен живот, изпълнен с благополучие и любов.
      Тези пет фактора са най-важни за изграждането на съзнание за богатство. Ако работите всеки ден за това да ги спазвате в живота си, по-висшата ви същност ще ви даде възможност да получавате все по-голямо богатство. Новото съзнание ще ви отведе обратно до най-важното, за което става дума в тази книга: да живеете целенасочено.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (01.10.2011)
Разгледан: 845 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.236.231.14          Сряда          14.04.2021, 16:28