Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)09:46
05.03.2021
Петък
44.192.112.123


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Какво да правите, когато медитирате

Всеки сеанс предлага многобройни възможности да използвате ценно времето. Възможностите са безгранични. Вие навлизате в духовния свят, като избирате да се потопите в себе си и да намерите Бога. Това е пътят, по който чудесата започват да се проявяват във физическия свят. Аз винаги приветствам този момент и смятам, че на него трябва да се гледа като на особен, божествен. Не позволявайте никому хули и посегателства срещу него.
      Активната медитация включва поставянето на проблеми или въпроси за обсъждане. Когато имам да решавам някакъв конкретен проблем, аз често питам: „Каква е поуката тук?" или: „Каква полза мога да извлека от тази ситуация?" Веднъж, например, имах затруднения с четиринадесетгодишната ми дъщеря. Проблемът беше, че тя искаше да се среща с едно момче и беше невъзможно да се разговаря с нея, без общуването да затъне в сръдни и упорство. В медитацията си попитах: „Каква е поуката тук? Как мога да помогна на дъщеря си?" Изведнъж я видях на вътрешния екран. Плачеше и аз я попитах: „Какво има? Хайде да поговорим за това."
      Тя отвърна: „Не искам да го обсъждам с теб. Ти си ми баща и си от друго поколение. Нищо не разбираш."
      Визуализирах моя кръг на истината - в техниката ми на медитиране всеки, който пристъпи в този кръг, може да говори само истината. Сложих дъщеря си там и тя ми каза, че е невъзможно да споделя с мен, нейния баща, чувствата си. Отидох при нея в кръга, хванах я за ръка и казах: „Съгласен съм с теб. Ти си притеснена и не можеш да споделяш с мен, защото като твой баща имам предразсъдъци и се отнасям покровителствено. Толкова съм загрижен да не пострадаш и да не направиш някоя глупост, че не мога истински да чуя това, което казваш или чувстваш. Но познавам някой, с когото можеш да поговориш."
      После в ума си се върнах назад, по-близо до нейната възраст. Ето че бях на петнадесет години и я държах за ръка. Представих си дрехите, с които се обличах тогава, дори и евтиния одеколон, мокасините, брилянтина за коса. От тази позиция на тинейджър помолих да ми каже какво я безпокои.
      Там, в кръга на истината, тя се разкри пред мен, и сподели като с равен какво я притеснява у нейния баща. Разказа ми, че не мога да бъда обективен и че нямам доверие в преценката й.
      Когато излязох от медитацията, плачех, но имах усещането, че съм направил някакъв пробив. Макар че всичко това беше „само" ритуал на ума, всъщност беше истинско чудо.
      По-късно същата сутрин проведох може би най-значимия разговор с дъщеря си през целия ни живот. Разказах й какво се беше случило в медитацията ми. Седяхме хванати за ръце, обяснявахме си какво чувстваме и си обещахме да споделяме по-открито онова, което ни тревожи. Проблемът беше решен. Прегърнахме се и казахме вълшебните думи: „Обичам те. Ще положа повече старание да разбирам тревогите ти," Разказвам тази история като пример за едно от многото неща, които можете да направите по време на медитацията си.
      Медитацията предлага безброй възможности за решаване на конфликти. Напътствието е у вас самите. Докато медитирате, можете да задавате въпроси и да получавате отговори. Можете да се върнете назад в живота си, да изживеете някои събития отново и да видите поуката, която са ви донесли те. Можете да общувате с хората, които някога са били част от живота ви, а сега или са другаде във физическия свят, или вече са го напуснали. Можете да установите връзка с божествения интелект във вас и да го използвате по удивителни, нови начини. Можете да се научите да стигате до същината на болест, белязала живота ви, да благословите страданието и да потърсите какво означава то. Можете да установите контакт със способността си за изцеление. Можете да откриете, че умът ви е способен да произвежда вещества, които да облекчат страданието ви и да подпомогнат оздравяването ви. Можете да се научите да искате и да получавате смелост, за да правите значими промени, да се разделите с отрови, към които сте пристрастени, и с нездравословния си начин на живот.
      В крайна сметка ще стигнете отвъд мислите и дейността на ума. Ще се „прехвърлите" в единното поле на съзнанието, където няма мантри и няма мисли. Това е истинско блаженство. Не може да се опише това състояние. Ще го изпитате и ще го оцените, обещавам ви.
      След медитацията ми е приятно да продължа да изпитвам невероятната лекота. Чувствам се центриран, съсредоточен, общувам с другите със съзнание за божествената пълнота в тях. Като че ли автоматично започвам да се храня по-добре, да вземам по-добри за здравето си решения, да пия повече вода, да се движа повече, да бъда по-щедър и великодушен, усещам по-малко стреса и умората. Нямам думи да изразя колко благотворни за мен са заниманията с медитация.
      Неотдавна ме помолиха да опиша начина, по който виждам Бога, за една книга, озаглавена „В името на Божията любов", в която участваха Далай Лама, майка Тереза и още тридесетина други автори. Тъй като сега медитацията ми се струва най-смисленото общуване с Бога, писах за това. Ето един откъс:
      „Аз откривам Бога, като всеки ден отделям време чрез молитва, медитация, или както искате го наречете, да навляза в друго равнище на съзнанието. Затварям очи и дишам. Концентрирам се, изпразвам ума си и започвам да чувствам любовта, която е там, когато се смълча достатъчно, за да я усетя. Така преминавам границите на времето и пространството и се озовавам пред Бога, той ми дава състояние на хармония и радост, надминаващи всичко, познато преди... Няма значение как ще го направите. Това не е праволинеен процес и не е нужно да следвате чуждите методи. Тайната е в това да си позволите да го изпитате лично и после да живеете според получените послания. Изживеете ли това, съединявате се с връзки на любов с всичко друго във вселената."
      Това е моята собствена техника. Тя не е част от някакво официално обучение по медитация. Върши ми работа и се е развила от намерението ми да установя връзка с по-висшето в мен. Когато повярвате в съществуването му, ще намерите пътя. Той няма да е като ничий друг. Ще бъде ваш, собствен, много личен и много ефективен начин за потапяне в себе си. Съществуват много и чудесни книги и наръчници, които могат да ви помогнат. Но засега ви трябва намерението да откриете пътя сами за себе си.
      Обобщение на четиринадесетте ключа към изработването на мисловна нагласа за чудеса
      След като сте се посветили на изграждането на мисловна нагласа за чудеса, може би ще ви бъде полезен краткият списък по-долу. Тези четиринадесет съвета, чийто ред е без значение, са само началото. Всички те се пораждат в невидимия ум. Те са ключове, отварящи вратата към магическото мислене в делниците ви.
      1.   Не бързайте с присъдите и неверието.
      2.   Нека едно кътче в ума ви да бъде винаги открито за чудесата.
      3.   Утвърждавайте се като човек, който не познава граници.
      4.   Изградете си ново отношение към интуицията.
      5.   Открийте тайната, която е в центъра и знае.
      6.   Свикнете да се учите чрез знание и вяра, а не чрез съмнения и страх.
      7.   Повтаряйте си. че намеренията ви създават вашата действителност.
      8.   Изпитайте вкуса на признанието и сатори.
      9.   Научете се да действате така, сякаш вече живеете живота, който си представяте.
      10. Живейте най-напред в съгласие с духовната си същност и след това - с физическата.
      11. Осмислете парадокса: „Човек никога не получава до насита онова, което не иска."
      12. Не искайте нищо от никого и свикнете да приемате другите безусловно.
      13. Започнете да развивате в себе си истинска сила.
      14. Медитирайте всеки ден.
      След като сте намерили вътрешния път, външният сам ще се оформи. Следващите глави са предназначени да ви помогнат. Докато прилагате тази мисловна нагласа във всички области на вашия физически свят, помнете думите на Лао Дзъ от „Даодъдзин"
      „Когато намериш пътя,
      другите ще те намерят. Когато минават по пътя,
      ще ги привлича вратата ти. Недостъпният за слуха път
      ще отеква в гласа ти. Невидимият за погледа път
      ще се отразява в очите ти."
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (08.10.2011)
Разгледан: 800 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.112.123          Петък          05.03.2021, 09:46