Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)02:19
18.04.2021
Неделя
3.238.88.35


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Как действат магическите връзки

  Представата ви за чудо във всички ваши връзки най-вероятно се върти около безоблачното щастие и удовлетвореност от всички хора в живота ви, без никакви болезнени конфликти. Може би ви се иска дори да изпитате блаженото усещане, познато ви от първото влюбване.
      Умът е мястото, където трябва да работите за създаването на истинска магия за вас и за връзките ви с всички останали хора. За да постигнете истинската магия, трябва да бъдете решени да стигнете отвъд етапите на страданието и резултата и в най-буквален смисъл да живеете целеустремено. Тогава, разбира се, взаимоотношенията ви с другите ще отразят тази промяна.
      Нещо повече, когато работите за изграждането на духовно партньорство с всички останали хора, ще забележите първите признаци на чудеса в други области на живота ви. Ще откриете, че притежавате чудни способности, които някога сте приписвали на случайността и късмета. Ще започнете да прозирате в мислите на другите и да ги свързвате по начин, който би е бил недостъпен, когато сте живели със съмнението и страха. Ще знаете какво мисли другият и ще установите, че редовно казвате; „И аз мислех същото", тъкмо това щях да ти предложа" „Сигурно ми четеш мислите, точно това и на мен ми се въртеше в ума”. Това усещане не е случайно или странно, то се дължи на факта, че живеете на по-високо ниво на съзнанието.
      Това по-високо състояние на съзнанието, което започва да се изгражда между вас и другите, е разгърната проява на интуицията, за която вече писах. Изграждате си усещане за знание посредством връзката ви с другите и общувате с тях на съвсем различно от чисто физическото ниво. Започвате да разпознавате същия безпределен и невидим интелект, който преминава през вас и у другите. Безпределният интелект е един. Той е във всеки от нас. Можете в най-буквалния смисъл да се свържете с него чрез хората, които обичате дълбоко, и да изпитате една нова обвързаност, нова връзка.
      Това ново отношение не изисква двамата да сте физически заедно. Ще се научите да знаете от какво се нуждае другият и за какво мисли, когато ви делят много километри. Това е връзка на духа, какъвто вие всъщност сте. Когато звъните на човек, с когото ви свързва духовно партньорство, той още преди да вдигне телефона ще знае, че вие се обаждате. Ще видите как подобни случки стават все по-чести. Магическото съзнание в отношенията ви с другите идва от вас. От вашия ум. В медитацията си ще получавате насоки какво да дадете на другите. Така че когато отидете в „реалния свят" и дадете онова, от което в мига на духовно-просветление сте прозрели, че се нуждаят, получаващият ще бъде изненадан откъде знаете. Но вас това вече няма да ви изненадва. Ще започнете да гледате на него като на нещо нормално. Вие сте свързани на по-високо ниво, на ново равнище на съзнанието, което ще започнете да наричате истинска магия.
      Ще установите, че умът ви е способен на нови и вълнуващи подвизи и съмненията на другите няма да ви разколебават. Следващата случка е пример за това знание. Преди време не бих я споделил, от страх как ще я възприемат другите. Вече не е така. Това е нещо, което знам, и ще го споделя с вас. Ако сте сред знаещите, няма да ви изненада. Ако не сте, ако живеете със съмнението, ще го отхвърлите. Така да бъде.
      Една сутрин при изключително силно вглъбяване по време на медитация успях да видя жена си в леглото, макар че в този момент тя беше на няколко километра. Бях станах и излязъл на дълга ранна разходка и реших да медитирам, преди да се върна в наетото от нас жилище на Мауи. Тази сутрин имах чувството че съм до нея, че в медитацията си се рея над тялото й. Изведнъж почувствах мислите й. Сякаш можех да вляза в съня й и да го изживея заедно с нея.
      Бях абсолютно сигурен в това, защото в медитацията си виждах тялото й на леглото, а после почувствах мислите и образите. Беше забележителен момент на връзка на непознато преди равнище.
      Когато се върнах, тя тъкмо ставаше и аз започнах да й разказвам съня, който току-що беше сънувала. Тя беше поразена. Всичко съвпадаше точно с онова, което беше изживяла в ума си. (Ричард Бах е написал роман върху тази идея, казва се „Мост завинаги". В него разказва подобно преживяване със своята съпруга.) С мен това се случи преди две години. Сега за нас това преживяване е рутинно и описвайки го, то вече не ми изглежда толкова невероятно, както когато го изпитах.
      Защо за мнозина сред нас е толкова трудно да възприемат тези неща като възможни? Знаем, че съществува невидима връзка между всички представители на човешкия вид. Знаем, че има само един източник на единствения вид енергия, която протича през всички нас. Няма милиони богове, има само един и той е във всички живи неща, той е източникът на всичко. Наричаме го Бог, но той има много имена. Дао е другото име на единството, което е у всеки от нас. Както казва Лао Дзъ:
      „Има нещо неясно, което е пълнота
      преди появата на небето и земята;
      спокойно, тихо,
      самотно и неизменно,
      движещо се безопасно.
      То би могло да бъде майка на всичко.
      Не знам името му
      и го наричам Дао."
      То е във всеки от нас, и все пак ние сме се вкопчили в своята отделност. Смятаме, че невидимата сила, която протича през партньорите ни, е някак си различна от протичащата през нас. Възможността да помръднем пръст, в резултат на някаква невидима мисъл, е връзка, която не можем да обясним във физическия свят. Нещо позволява на мисълта да стигне до пръста. Същата невидима сила, която ми позволява да помръдна пръст, позволява същото и на жена ми. Защо тогава да не мога да помръдна нейния пръст? Ето какво казва по въпроса Айнщайн: „Той [човекът] изживява себе си, мислите и чувствата си, като нещо отделно от другите, нещо като оптическа измама на съзнанието... Задачата ни е да се освободим от този затвор..."
      Достигайки все по-високи равнища на духовно съзнание, откривате, че онова, което някога сте смятали за чудо във взаимоотношенията си, сега е нещо обикновено в маниера ви на общуване. Достигате такова място в себе си, където вече наистина няма граници. Освобождавате се от затвора на тялото и на измамата, за която Айнщайн споменава, и навлизате в света на истинската магия.
      Този нов стил във взаимоотношенията ви обхваща всичките ви контакти с другите. Включва дори отношението ви към животните и към всичко живо на тази планета и в цялата вселена. Започвате да се свързвате с мислите на приятели и познати и знаете какво да им дадете, от какво имат нужда. В отношенията с деловите партньори започвате да се доверявате на интуицията си. Вместо да се съсредоточавате върху собствените си интереси и върху това какво могат да направят другите за вас, на първо място се нарежда онова, от което те се нуждаят. Ставате човек, който дава, целеустремен, съсредоточен преди всичко върху чуждите потребности и оставящ вселената да се погрижи за неговите. Оставяте нещата във взаимоотношенията си на собствения им ход, виждате у всеки душа, притежаваща тяло, и протягате ръка към тази душа.
      От този подход към работата ви възникват чудеса, чувствате се спокойни, целеустремени и изпълнени с покой, съзнаващи, че общувате с другите на ново равнище. Парадоксално е, че получавате повече от всякога преди. Но вниманието ви не е съсредоточено върху това, което получавате, а все повече давате. Създавате вълшебни взаимоотношения, като общувате с другите посредством Дао, или посредством Бога, които изпълва физическата им форма. За вас се грижат, можете да виждате мислите и образите в ума на другите. Разбивате илюзията за своята отделност и откривате обвързаността си с другите.
      Този нов подход към взаимоотношенията означава да смятате всяко живо същество за свещено. Животни, които се нахвърлят бясно срещу другите, са кротки към вас, когато не изпитвате страх или враждебност. Усещате някакво невидимо присъствие във всички живи същества. Започвате да се отнасяте с обич към всичко и всеки, разбирате, че безсмисленото и разточително унищожение е невъзможно за вас. Когато говори за простотата на любовта, Кришнамурти отбелязва:
      „Един ден гледах как няколко момчета берат цветя. Те не възнамеряваха да ги поднесат на някой бог, бърбореха и без да мислят, късаха цветята и ги хвърляха. Възрастните правят същото, те по свой начин изразяват вътрешната си жестокост, отвратителната липса на уважение към живота... Разбираемо е да откъснеш няколко цветчета, за да ги закичиш в косите си, или да ги подариш някому с любов, но защо да ги скубеш просто така?"
      Наскоро, след една моя лекция, ме поканиха на обеден прием. Едно младо момиче, леля на малко бебе, което държеше на ръце, се мъчеше да успокои детето. Аз не бях виждал децата си от седмица и много ми се искаше да взема на ръце красивото малко момиченце. Когато видях тази чудесна мъничка душа, посегнах да я взема и я държах през цялото време на обеда. Тя беше спокойна и пълна с обич. Отнесох я при езерото с рибките във фоайето и си говорихме с тях, издавайки подобни на рибешки звуци. Беше много специална среща. Връзка на обич и отдаване, макар че продължи само около час.
      По-късно същата вечер, след моята лекция, се запознах с майката на детето и тя ми каза нещо, което вече съм свикнал да чувам: „Вие сте първият човек, на когото дъщеря ми се доверява, освен на членовете на семейството. Тя много се страхува от непознати и никога, никога не е позволявала чужд човек да я гушне. Бях толкова смаяна, че дойде при вас, и още не мога да го проумея."
      Бебетата знаят! Животните знаят! Непознатите знаят! Малките деца знаят! Невидимият интелект -Дао - протича през всички нас.
      Когато отидете при друг човек с любов в сърцето, без да искате нищо, когато просто предлагате тази любов, създавате чудеса във взаимоотношенията си. А когато отидете при другия, за да поискате нещо от него, с недоверие и съмнение, за да го използвате, състоянието на невидимата ви същност очевидно няма нищо общо с възможността за чудеса и истинска магия. Чудотворството във взаимоотношенията е възможно, но не с помощта на техники, които бихте могли да усвоите и запомните. Постига се с промяна на вътрешната ориентация - там, където е мястото и на всички ваши взаимоотношения с другите.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (01.10.2011)
Разгледан: 875 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.238.88.35          Неделя          18.04.2021, 02:19