Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)20:25
06.03.2021
Събота
3.235.11.178


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Как да прилагате умствената нагласа за чудеса във всички свои взаимоотношения

Важно е да знаете, че готовността за среща с чудесата трябва да е вътре у вас. Не можете да чакате другите да се променят, за да изпитате истинската магия на целенасочената връзка. Силата и радостта на целенасочената връзка започват и свършват във вашата умствена нагласа,
      Докато четете насоките на следващите страници, не се изпълвайте със съмнения за привидно невъзможните неща, мислейки за конкретни хора във вашата житейска драма. Това е въпрос на вътрешна нагласа. Не е нужно околните да ви разбират, нито дори да се съгласяват. Напълно е възможно определени хора (които следват своя собствен път) скоро да напуснат живота ви на физическо ниво. Тук става дума за взаимоотношенията ви с всички хора във вашия живот, не толкова за конкретни личности. След като вътрешно осъзнаете вашето духовно пътуване и намерите целта си, определени хора вече няма да присъстват във вашето физическо пространство и ще можете целенасочено и с любов да направите избор. Връзката помежду ви не зависи от тях, тя е във вашата невидима същност.
      Приключването на всяка връзка на физическо ниво не е провал, както и смъртта, макар тя несъмнено да слага край на физическите връзки.
      Тук става дума за вас. За човек, който заслужава към него да се отнасят с достойнство и уважение, защото сте проникнати от тези качества и сам ги проявявате в отношенията си с другите. Който не разбира това, ще се отдалечи от физическия ви живот и вие лесно ще допуснете това да се случи, ако се наложи. Продължителността на физическите отношения не е тема на тази книга. Всеки определя това в душата си и аз няма да посочвам дали ще решите да продължите, когато му дойде времето. Вие ще изоставите мнозина във физически план. Това не означава провал - връзката е свършила, не човекът. Всъщност, по особен божествен начин, в крайна сметка човек приключва с всички физически връзки.
      Но душата никога не ви напуска. Тя е извън материалното измерение. С мнозина ще останете в близък физически контакт, с тях ще изберете да създадете духовни връзки. Така да бъде. Хора ще идват в живота ви и ще си отиват като герои в пиеса. Някои ще играят дребни роли, други за известно време ще бъдат звезди, трети ще ви помогнат с постановката и режисурата на живота ви. Те винаги ще бъдат важни за цялата пиеса. Винаги ще заслужават вашата любов. Ще се научите да не съдите онези, които идват и си отиват в пиесата, да уважавате появата им, дори и да играят зле ролите си.
      В края на краищата ще стигнете дотам да хвърлите поглед назад към всички хора в живота си и да разберете, че сте ги срещнали, защото всеки от тях е трябвало да ви научи на нещо. Ще се. научите да обичате всички, дори и онези, за които не можете да разберете на какво е трябвало да ви научат.
      Помнейки това, освободете се от всички измъчващи ви съмнения за конкретните обстоятелства във връзката ви. Продължавайте напред, отвъд имената и лицата, към онова място на истинската магия, което няма име, нито лице, нито номер на социална осигуровка.
      • Утвърждавайте способността си да създавате щастливи, носещи ви удовлетворение връзки. Това е най-важното, което можете да направите. Знайте в себе си, че ако всички други са способни да намерят щастие и реализация във взаимоотношенията си, същото е достъпно и за вас. Отхвърлете съмнението, че не можете да го постигнете заради другите. То няма нищо общо с тях. Всичко е у вас. Елиминирането на съмненията е упражнение, което можете да правите всеки ден. Утвърждавайте на глас, че имате право да бъдете щастливи с всички в живота ви. Когато в ума ви пропълзи съмнение - а това вероятно ще стане, напомнете си, че сте били хипнотизирани да вярвате, че това е невъзможно. Прогонете съмнението с мисловни картини, в които сте готови да създавате щастливи магически връзки.
      • След като прогоните съмнението, влезте във вашата зона на истинската магия. Единствено и само във вашия ум е кътчето, където сте свободни да мислите, както желаете. Мислете в картини на щастие и удовлетворение с другите. Вижте се как изпращате любов, дори когато сте изправени срещу гняв, завист или антипатия. Упражнявайте визуализацията и позитивните мисловни картини, отначало на всеки час. Мислете за човека, с когото ви е най-трудно да общувате. Това може да е застаряващ родител-егоист, или някой невъзможен колега, или пък партньор-тиранин. Единствено и само в ума си, преодолейте склонността си да отвръщате с гняв и враждебност. Визуализирайте се как изпращате любов и не обръщате внимание на реакцията на другия. Помнете, не го правите заради онова, което ще получите. В магическата връзка всеки потиска желанията си и се раздава в съгласие с целта си. Това мисловно упражнение в крайна сметка ще се превърне в действителност във вашия физически свят. Но всичко започва от дисциплинираното усилие да мислите магически, вселената ще ви осигури всичко останало, от което се нуждаете.
      • Приемете, че възможностите на връзките ви са безгранични. Вашите мисли, душата ви не познават граници. Взаимоотношенията ви съществуват там, където няма граници. Спрете да гледате към другите, които вините за провалените си взаимоотношения, и утвърждавайте. че не носите вина и няма граници на онова, което можете да изпитате. Светлината, която някога е огрявала връзките ви, може би в юношеските ви години, е идвала от мислите ви, не от вашите или нечии чужди хормони. Знайте в себе си, че единствените граници в магическите взаимоотношения са самоналожените. Вие показвате на всички как искате да се отнасят с вас.
      Вече можете да започнете в ново училище, където учебната програма се състои от любов и уважение. Това ще учите там и ще го споделяте с всички, които допуснете в класната стая. Няма граници, няма нищо друго, освен любов. Това е вашата мисия и вие я осъществявате в класната си стая, като виждате Божието съвършенство у всеки срещнат.
      Ако попаднете на човек, чиято душа не е целеустремена като вашата, изпратете му любов и продължавайте напред с вяра и сигурност, че правилният духовен партньор ще се появи и вие ще се „засечете" на честотата, която излъчвате. Това е много личен път - това пътуване към истинската мания и чудесата, и от вас зависи да знаете в себе си, че е по силите ви да ги постигате всеки ден.
      • Вярвайте на интуицията си, на невидимия вътрешен глас, който ви направлява във всичко, включително и в отношенията ви с другите. Заобиколете се с хора, които ви насърчават да бъдете това, на което сте способни. Ще ги познаете. Ако усетите, че някой не иска истински да бъдете заедно, доверете се на интуицията си. Тя ще ви даде точно това, което трябва да знаете за взаимоотношенията си. Престанете да се насилвате да оправите една връзка, това не става насила. Може да успеете да запазите някакъв физически контакт, но ако интуицията ви казва, че това не са правилният момент и правилният човек, изпратете му любов и продължете нататък.
      Има много духовни приятели, мъже и жени, с които ще встъпите в духовно партньорство. Тук няма случайност - те ще се появят точно когато трябва. Едностранните връзки вече са ви научили на всичко, което трябва да знаете. Продължавайте да раздавате любов, но хората наоколо ви също трябва да се стремят да ви помагат в духовното ви развитие. Интуицията ще ви посочи кои са те. Не я пренебрегвайте, освен ако искате да се върнете към страданието, като път за усвояване на поуките. Интуицията ви ще работи точно толкова, колкото я цените. Ако я отхвърлите, тя няма да ви помага и ще продължите да учите уроците си от горчив опит.
      • Потърсете съвет за взаимоотношенията си с другите, като се обърнете към себе си, към тайната, която е в центъра и знае. Ще ви кажат да давате. Давайте свободно, без да очаквате нищо в замяна. Може всеки ден да се упражнявате да се потапяте в себе си и да се вслушвате, но трябва да сте готови да промените убеждението си да приемете, че това е „спасителният път". Взаимоотношенията ви са такива, каквито сте ги направили, и можете да получите нужния ви съвет само като сте убедени в себе си, че е във властта ви да ги промените.
      Още днес изберете един приятел или познат, с когото да общувате от това място на вътрешно знание. Вместо да се държите както преди, дайте му това, което мислите, че му е нужно, според това как вие бихте искали да се отнасят към вас. Дайте му, без да мислите за реакцията му и без да съдите. Забравете какво казва и как реагира той.
      Сигурно са ви учили да оценявате действията си според резултатите от тях. Учили са ви да се съсредоточавате върху следствията. Тайната, която е в центъра и знае, изобщо не се интересува от резултата. Тя е вашият вътрешен Бог, даващата и обичаща душа, безразлична към резултата.
      После направете същия експеримент с някое дете. Потопете се в себе си и се запитайте: „Как исках да се отнасят с мен големите, когато бях дете?" Отново забравете за резултата от действията си, вслушайте се в душата си, в тайната, която е в центъра и знае. Дайте на детето онова, което сами сте искали от другите в детството си. Вижте как ще се почувствате вие, а не как ще реагира детето.
      Всичките ви връзки съществуват в онази невидима равнина вътре у вас. Тя е източникът, с който трябва да се съветвате, ако искате връзките ви да са белязани от щастието на истинската магия. Създайте магията в това невидимо лично пространство и после я раздайте. Изпратете я към другите и се откажете да търсите резултата. Направете го само днес. После в себе си оценете разликата в отношенията ви с тези хора.
      Това е пътят към чудесата. Той никога няма да ви подведе. Тайната, която е в центъра и знае, не познава провал. Само любящо напътствие!
      • Освобождавайте се миг след миг от съмнението, че не можете да имате магически взаимоотношения с другите. Утвърждавайте пред себе си: „Мога да направя връзките си с другите щастливи." Когато сте на път да бъдете въвлечени в спор, потиснете обичайната си реакция и бързо прехвърлете наум какво е това, което искате от отношенията си с въпросния човек. Ако за миг размислите как искате да общувате с него, ще имате възможност да му изпратите любов и да премълчите, вместо да нанесете удар. Това именно означава да се учите чрез знание, вместо чрез страдание или съмнение. Когато постигнете това тихо знание в себе си, ще действате в съгласие с него. Ако се съмнявате в способностите си, изпратете любов и загриженост и ще обезоръжите съмнението.
      • Превърнете човешкия си брак в духовен. Това е възможно, ако определите какво искате от брачната си връзка. Джоел Голдсмит, блестящ метафизик и автор на книгата „Безкрайният път", пише следното след една брачна церемония на 18 ноември 1959 година:
      „Индивидът си остава индивид, не само от раждането до смъртта, но всъщност и много преди раждането и дълго след смъртта... Ние никога не загубваме индивидуалността си, своята неповторимост... Всеки от нас е единствен и неповторим, всеки има индивидуални качества, таланти и дарби, които не губи в брака. Затова в духовния брак има не обвързване, а свобода. Това обаче не важи за човешкия брак. Отнася се за духовния, където и двамата признават, че чрез брака взаимно се освобождават, След тридесет години работа в тази насока, това е единственото, за което съм установил, че може да направи възможни такива неща като щастлив брак, спокоен брак, успешен брак, възможност за освобождаване на другия и личен живот, при който всеки споделя с другия, без да изисква от него... Никой от съпрузите няма права, те имат само привилегията да дават, но не и правото да изискват един от друг."
      Това е прекрасно послание за изграждане на духовно партньорство от човешкия брак, в който партньорите се обричат един на друг. Живейте с това кредо и ще познаете чудесата в духовния си брак. Ако го пренебрегнете, издигате тежки прегради пред щастието си.
      • Заменете желанията във връзките си с намерения. Това се постига лесно с утвърждения за това какви отношения искате да създавате и как възнамерявате да се държите, важното, което трябва да помните, е, че не можете да храните намерения за действия на другите съобразно вашите желания. Това няма да ви донесе нищо друго освен разочарования.
      Макар че е възможно да решите да помогнете някому да се промени, можете да го направите само ако „ученикът е готов". Няма начин да „направите" някого друг готов, но можете да поемете отговорността за своята готовност. Това е във ваша власт и съставлява вашите намерения. Бъдете готови да дадете каквото е необходимо с активно, осъзнато намерение и не обръщайте внимание на резултата. Действията ви ще произтичат от това намерение и ще видите, че ще намерите много повече мир в отношенията си с другите, както и да се развият те във физическия свят.
      Намерението ви да поддържате щастливи връзки налага да действате в съгласие с него. Това е тайната за постигането на магически отношения. Дори и да не можете да имате или контролирате намеренията на другите, често ще установявате, че в отговор на вашето ново поведение, те ще променят своето.
      Аз например познавам много хора. свързани в „човешки брак" с партньор, страдащ от някакво пристрастяване. Те презират алкохола или наркотиците и тази връзка е мъчителна за тях. Винаги им казвам, че не могат да имат, вместо другия, намерението да престанат да пият, но могат да имат силни намерения относно отношенията си с партньора. „Ще изпратя любов, но физически ще се отдалеча, защото съм прекалено божествен и важен, за да бъда обект на злоупотреба." „Ще го уча с поведението си, не с думи, и не искам повече да бъда негова жертва - от този момент нататък." „Ще му предложа помощ, ако изобщо е готов. Няма да го съдя, нито него, нито избора му да се саморазрушава, но най-любящото нещо, което мога да направя, е да престана да подкрепям поведението му. Ще му покажа, че не съм свързан неразривно с него и ще живея моя целенасочен живот, вместо да бъда емоционален роб на действията му." Подобни любящи утвърждения помагат на изпадналите в нужда повече, отколкото ако оставате при тях и се надявате да се променят или да видят светлината някой ден.
      Вие сте тук, за да служите и да обичате, но това не означава да бъдете слуги. Помнете какво ни учи Ейбрахам Маслоу: „Няма приспособил се към състоянието си роб." Изпратете любов и нека тези, които продължават да се саморазрушават и да искат да злоупотребяват с вас, продължат, ако това е техният път, но вие не бива повече да бъдете тяхна жертва. Това ще ги научи по-добре какво очаквате от духовното си партньорство, отколкото всякаква психотерапия или ваша намеса. Парадоксът тук е, че именно намерението ви да престанете да бъдете жертва, което действа като шок, им помага да променят поведението си от саморазрушение към любов към себе си а съответно към по-любящо и достойно духовно партньорство. Вашето намерение създава вашата действителност, затова трябва да го съзнавате и да сте готови да го приложите на практика още днес.
      • Напомняйте си, че отношенията на любов и мир водят началото си от състоянието на вашия ум. Вие контролирате ума си и създавате всичко, което е у вас. Ако знаете това, можете да отстъпите и да оставите конфликта във взаимоотношенията ви да отзвучи. Защото той не може да оцелее, ако не участвате в него.
      Решението ви да не участвате в конфликта може да дойде в момент на промяна. То не изисква дълги години на борба. Можете да постигнете сатори още в този момеят. Мигновеното пробуждане е нещо удивително. Можете да пристъпите през дверите в градината на радостите във взаимоотношенията – още сега. Ако другите в живота ви решат да се придържат към линията на конфликти и конфронтация, просто подминавайте изпречилия ви се гняв - кажете си наум: „Не, благодаря, аз вече не желая да се обграждам с негативизъм. Ако това, с което се срещам, не е любов, просто няма да го допускам в съзнанието си." По някакво чудо, така постигате сатори. Създавате чудо, без да променяте нищо друго освен собствената си мисловна нагласа.
      • Използвайте силата на визуализацията, за да се прояви истинската магия в отношенията ви с другите. Като не забравяте, че това, което мислите, се осъществява, опитайте се да визуализирате важните си взаимоотношения такива, каквито искате да бъдат в реалния ви живот.
      Неотдавна, след една беседа в Оклахома, забелязах една жена, която застана просълзена на опашката, за да си поговори с мен. След като другите си тръгнаха, тя ме прегърна и каза: „Благодаря ви, благодаря, това, за което говорите, наистина става." Разказа ми как не си говорила с дъщеря си повече от седем години, просто отбягвала всякаква връзка с нея. Около година преди тази случка решила да започне да визуализира себе си и дъщеря си, не само как си говорят, но и как се радват на някогашната си обич една към друга. В ума си отказвала да приеме всякакво друго състояние на нещата и работила върху тази визуализация цяла година. Започнала да живее всеки ден така, сякаш това била реалността на отношението помежду им.
      Описа ми как станала по-щастлива, благодарение на тази картина, която носела в себе си. Медитирала върху образа си и започнала да се усмихва и да живее без разкъсвалото я в продължение на шест години страдание.
      Точно тогава някой изпратил на дъщеря й екземпляр от моята книга „Ще видиш, щом повярваш" с бележка  да прочете последната глава, тази за прошката. Нищо повече, просто една подарена книга, придружена с бележка от приятел, който знаел, че и тя носи страдание в живота си. Това се случило шест месеца преди да се срещнем и двете не само се сдобрили, но и ги свързвала по-голяма близост и обич от всякога преди скарването.
      Майката плачеше с щастливи сълзи, докато ми разказваше как вярва в силата на ума да създава така желаната от нея физическа действителност. Действайки първо в ума си и после в материалния свят, сякаш всичко желано от нея вече било истина, тя направила чудо.
      Мислите са могъщо нещо. Твърди и неотстъпни, когато отразяват желанието ви и не са насочени към резултата, те съставляват истинската магия. Опитайте!
      • Обръщайте внимание преди всичко на своето невидимо духовно „аз" и едва тогава на физическото. Това означава да направите завой на 180 градуса. Страданието не е в невидимата ви същност, защото тя е безкрайната, безформена, лишена от измерения част на човешкото ви битие. За да страдате, имате нужда от тяло, където да изживявате страданието. То се проявява като свит на топка стомах, подути, разплакани очи, язвени болки, сухота в устата, затруднено дишане и въздишки и така нататък.
      Обърнете всичко. Бъдете душа в тяло, а не тяло, притежаващо душа. Разигравайте най-напред в ума си нещата, които искате да се случат. Отдавайте голямо внимание дори и на детайлите в тези картини. Това е източникът, от който ще се формират и във физическото тяло и ще му донесат страдание или щастие. А когато насочите вниманието си преди всичко към душата, когато се вслушвате и общувате с нея, когато я питате как да я подхранвате и я поставите над всичко в делниците си, ще установите, че поведението ви следва позитивните, любящи и себеотрицателни мисли, които тя изисква от вас.
      Изборът винаги е ваш и той е винаги в невидимото измерение на мислите ви. От вас зависи какви ще бъдат взаимоотношенията ви с другите и всички останали аспекти на живота ви. Дали ще казвате: „Добро утро, Боже”, или пък: „Боже, пак е сутрин". Разликата е в това как ще изберете да се отнасяте към живота си.
      • Престанете да преследвате това, което не искате. Ако не искате конфликти и болка в отношенията си, помнете, че вие сте човекът, който изживява болката. Преценете какво правите, за да поддържате тревогата си. Ако често настоявате на правотата си, не оставяте на другите лично пространство, поставяте искания, които другият не може да изпълни, или пък се впускате в спорове, обърнете внимание на собственото си поведение - единственото нещо, върху което имате пълен контрол. Не забравяйте, че човек не може да се насити на това, което не иска. Ще продължите да преследвате болката и борбите, които презирате -също както наркоманът и алкохоликът се държат здраво за това, което мразят - докато не вземете в ума си решение да прекъснете този порочен кръг.
      Използвайте каквато е нужна стратегия, за да се освободите от стремежа към нещата, които презирате. Мълчете, ако неприятностите във връзката ви идват от онова, което казвате. Отдалечавайте се физически от потенциално болезнени отношения. Заделете време да размислите, преди да реагирате. Заложете на интимността и протегнете ръка с любов там, където това е необичайно, дори ако отначало трябва да го сторите неискрено. Каквото и да е необходимо, разиграйте го първо в ума си. Вижте се как се държите по този нов начин - все в името на това да сложите край на невротичния капан да преследвате в живота си нещо, което не искате.
      • Във вашия собствен невидим, непознаващ граници ум не искайте нищо от хората, с които сте свързани. Това е един от най-бързите начини да творите чудеса във взаимоотношенията си. Просто си кажете: „Не очаквам нищо, защото знам, че те не могат да бъдат други, не могат да бъдат каквито аз искам" - и действайте съгласно това убеждение.
      В отношенията ми с моята съпруга съм установил, че когато си напомням това, мигновено изчезват всякакви поводи за конфликт и връзката ни става магическа. Винаги се стремя да си напомням, че тя е на мястото си и прави точно това, заради което е тук. Вселената е съвършена, дори и аз да не разбирам защо всички не правят това, което аз смятам, че би трябвало. Всичко, което тя прави, крие поука за мен, и вместо да й се ядосвам, аз й помагам в нейното духовно пътуване и не я съдя. Едва когато се откажа от очакванията да разбирам и дори да се съгласявам с нещата, които тя прави, мога да й изпратя безрезервна любов.
      Същото е и с моите деца - мога да ги насочвам, да им помагам, да ги уча с надежда да бъдат етични и да се стремя да бъда за тях пример, който ми се иска те да следват, но не мога да очаквам да бъдат, каквито аз смятам, че трябва. Човек трябва да се научи да се освобождава от очакванията си спрямо другите, ако иска да види истинска магия в отношенията си. Това, разбира се, не означава да се пренебрегва безобразието или агресивно победеше, но може да се контролира очакването то да не се проявява и така да се предотврати произтичащата от това очакване болка.
      Вие също можете да се отърсите от тези очаквания, които в крайна сметка са пречки пред магическите ви отношения. Това може да се осъществи по хиляди дребни начини в ежедневието, с всеки, с когото общувате. Като се откажете да съдите какви трябва да бъдат другите, отваряте в себе си място за любов там, където преди са били присъдите. Това, към което се стремите във взаимоотношенията си и навсякъде в живота си, е безрезервната любов към различните от вас.
      • И накрая, медитирайте всеки ден и използвайте част от времето за медитация, за да визуализирате отношенията си такива, каквито искате да бъдат. Представете си се как се държите по този нов начин с всички наоколо си, помолете за божествена помощ да проявявате безрезервна любов. Вижте предварително как другите реагират на вашето ново и чудотворно амплоа. Медитациите ще ви донесат мир и спокойствие и ще ви дадат отговори, които иначе са ви убягвали.
      Упражнявайте новите стратегии, които се появяват на вътрешния екран в медитациите ви. Можете да се съсредоточите върху онова божествено духовно същество, което смятате за най-свято и съвършено и директно да го попитате какво можете да предприемете, за да направите отношенията си с другите вълшебни и съвършени. Ще чуете насоки, чиито корени са в любовта и във всичко, за което пиша в тази глава. Няма граници за това, което можете да сътворите в ума си в часовете на медитация. Можете да се съветвате с всекиго, да извиквате присъствието му в ума си и по свое желание да получавате съвет, на който се доверявате.
      Медитацията ще се превърне в особена форма на помощ. Оттегляйте се в нея често и поканвайте партньора си да медитира заедно с вас. Никога няма да бъдете подведени. По-висшата ви същност, божественото присъствие, което е неизменно с вас, е целенасочено и ще ви води в желаната посока, след като сте прогонили съмненията и сте установили връзка с него.
      Много от това, за което четете тук, отначало може да ви се стори трудно, защото всички се чувстваме много по-удобно, когато оценяваме качествата на една връзка, съсредоточавайки поглед върху другите в живота си. Ако те биха се променили (както най-често си казваме), връзката би била съвършена! Тук постоянно поставяме ударението върху вашата духовност и вашето желание да си представяте и да създавате съвършени отношения на обич, себераздаване и истинска магия. Подходящо обобщение на темата е описанието на Томас Кръм в „Магията на конфликта":
      „Силните връзки възникват, когато две целеустремени личности се посветят на безрезервна любов и подкрепа един към друг В израстването си към своя пълен потенциал. И двамата дават свободно от себе си, без егоистични мотиви, без желание да приковат връзката в някаква конкретна форма. Когато напълно се приемаме един друг, не съществуват граници."
      Наистина, границите изчезват, когато се посветите на чудесата. А без граници можете да стигнете навсякъде във всяка от връзките си с другите. Думите на Томас Кръм са много уместни за духовното партньорство, описано в тази глава. Можете да изберете да бъде така.
      Ако искате да видите съществуването на такива отношения в най-естественото им състояние, достатъчно е да наблюдавате майка, кърмеща детето си. Седял съм безмълвен и съм наблюдавал в захлас как съпругата ми се раздава безрезервно на всяко от децата ни, когато бяха малки. Майката няма нужда от уроци по майчинство от някакъв учител, тя знае в сърцето си какво е необходимо, за да се получи такава съвършена, вълшебна връзка. Тя отдава безрезервно от себе си, за да може детето й да живее. Не иска нищо в замяна. Обвързана е изцяло с детето си на някакво невидимо ниво и гледа с благоговение мъничкото чудо, което държи на гърдите си. Вътре в себе си знае какво точно да направи - да дава, без да иска нищо. Тя е готова да приеме най-лошото от това дете и да отвърне само с любов. Не се интересува от трудностите и несъвършенствата, излъчва само любов. Тя е целеустремена. Ние оцеляваме като човешки същества именно благодарение на целеустремеността на майките. Без тяхната безрезервна любов към децата всички бихме изчезнали от лицето на земята.
      Бог ни е дал съвършения модел как да общуваме още от появата си на белия свят. Давайте от себе си само любов. Излъчвайте любов дори когато получавате мръсни пелени, плач, оригване, повръщане, безсънни нощи и странно поведение. Не искайте нищо в замяна на вашата любов. Бъдете устремени към целта. Най-странното е, че без всякакво колебание бихте дали живота си за това малко създание. Толкова са важни за вас децата ви. Дори без да искате нищо от тях, те ви дават най-голямото щастие на света. Това е примерът, който трябва да следвате, и можете да имате същите вълшебни, съвършени взаимоотношения навсякъде във вашия свят, стига просто да послушате естествената интуиция, която носите във всяка своя клетка.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (01.10.2011)
Разгледан: 812 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.235.11.178          Събота          06.03.2021, 20:25