Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)01:28
18.04.2021
Неделя
3.238.88.35


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Как да правите чудеса във вашия физически свят

 Формулата за допускането на чудесата в живота ви включва активната ви роля, в препрограмирането на ума ви, така че да постигнете онова, което преди сте смятали за невъзможно, и прилагането на правилата за мисловната нагласа от Трета глава.
      • Не бързайте с присъдите и недоверието и използвайте утвърдителни изрази. Направете тези утвърждения част от всекидневието си. Те ще ви помогнат да прогоните съмнението и съжденията, които ви пречат да преминете към по-висше равнище във физически план.
      •  На път съм да направя чудото, което заслужавам.
      •  Готов съм да се освободя от всичко, което досега ме е ограничавало.
      •  Вярвам, че не съм сам и че когато съм готов, ще получа напътствия.
      •  Готов съм.
      • Знам, че притежавам способността да постигна всичко, което умът ми може да си представи.
      •  Готов съм да направя каквото е нужно, за да превърна мечтата си в действителност.
      Използвайте тези утвърждения, измислете си и други. Когато ги произнасяте многократно на глас, те ще ви помогнат да прогоните неверието.
      • Създайте си зона на истинската магия, като се вслушвате внимателно в тялото си и във всичко, което то ви казва. Това е вашата лична територия на истинска магия. Не е нужно да я споделяте с никого. Ако се чувствате подпухнали, болнави, уморени, тревожни, летаргични или страдащи от други физически оплаквания, запитайте се: „Какво ми казва моето тяло? Какъв урок трябва да извлека?" Просто слушайте и обърнете внимание на това, което ще чуете. Не след дълго ще схванете посланието на тялото си.
      „Раздвижи ме. Мразя да седя и да бездействам." „Внимавай. Стига си ме тъпкал с храна." „Мразя захарта, затова те мъча с главоболия," „Обичам да ми даваш много чиста вода. Тя ми помага да изхвърлям отровите."
      „Сложи ми крем, за да поддържаш кожата ми свежа."
      „Стига с тези отрови, моля ти се! Защо, мислиш, ти се отплащам с главоболия, хреми, летаргия, замаяност, забавени реакции, тревожност, кръвно налягане, сърцебиене, кашлица и т.н.?"
      Вслушайте се в тялото си и то ще ви каже точно каквото трябва да знаете. Всяка клетка от него крие в себе си безкрайния всеобхватен интелект. Подхранвайте го. Уважавайте го, то заслужава да се отнасяте с него като с нещо свято. Ще бъдете възнаградени с чудеса.
      • Утвърждавайте се като човек, който не познава ограничения чрез нови дейности.
      Обърнете внимание, какво сте смятали за абсолютно непостижимо преди година. Да речем, например, да тичате километър и половина, без да спирате. Или да изкарате цяла година, без да ви хване настинка, или двадесет и един дни без никакъв алкохол. Или пък за една седмица да намалите наполовина мазнините в диетата си. Тези примери са доста конкретни и се отнасят за нагласата да надмогнете границите на възможностите си, които сами сте си наложили.
      Изберете една такава способност и буквално си представете в ума си как ден след ден преодолявате ограниченията си. Нека преминаването на ново равнище бъде ваше лично предизвикателство. Километър и половина, ден, година - но ден след ден. Ще бъдете удивени от резултатите, водещи началото си от една мисъл. Ще видите, че ще повярвате, че няма нищо, което да не ви е по силите, ако накарате ума си да работи за това и вярвате. Това е кръгът на действие на чудотвореца.
      •  Вярвайте на гласа на интуицията, когато ви говори за тялото ви. Обърнете внимание на всичко, което прилича на пресилена драматична склонност, проявяваща се у вас. Слушайте и спазвайте съветите на вътрешния глас. Той ще ви каже какво да избягвате, какво да намерите, какво да четете, на кого да вярвате, какво да ядете, кога да спортувате и кога да почивате. Сигурно ще искате да потърсите помощ от по-знаещите, но внимавайте с хората, които ви казват какво е невъзможно да постигнете. Или най-малкото, вижте негативната им нагласа като важна поука и я използвайте, за да преодолеете ограниченията, които се опитват да ви наложат. Знайте, че не сте сами, и вярвайте, че ще бъдете насочени по правилния път. Изпитайте уважение и удивление от безкрайността и загадъчността на нематериалните послания, които получавате за тялото си. Ще опознаете чудесата, за които пиша.
      • Започнете да вярвате в тайната, която е в центъра и знае. Макар че може и да не  познавате висшата си същност, тя е част от вас. Вярвайте в безмълвния невидим интелект, който протича през вас. Обръщайте се често към него, когато медитирате, и просто го питайте: „Как мога да раздавам живота си на другите?", „Как мога да бъда полезен?", „Помогни ми да стана добрият и целенасочен човек, който мога да бъда!"
      Ще видите, че за да бъдете в състояние да давате от себе си в един целенасочен живот, ще искате да бъдете възможно най-здрави, позитивно настроени и убедени в божествеността си. Това ще ви помогне да поемете пътя на чудесата и истинската магия.
      След медитация винаги имам чувството, че мога да постигна каквото и да е, и съм изпълнен с безгранична любов и почит към всичко в материалната вселена. Забелязвам формата, цветовете, красотата на дърветата, буквално по същия начин възприемам и себе си. Щастлив съм, че съм жив, и искам да се отнасям добре към тялото си. Докоснал съм се до царството на любовта и хармонията вътре в мен, царство, което ми позволява да надхвърля всичко, което преди съм смятал за граница на постижимото. Откакто медитирам и уважавам тайната, която е в центъра и знае, мастните тъкани в тялото ми са намалели значително и възстанових теглото си от времето, когато завършвах гимназия през 1958 година. Боледувам по-малко от когато и да било преди. Беседите и книгите ми са на съвсем ново ниво и никога през живота си не съм се чувствал по-добре.
      И всичко това идва от готовността да приема, че съм нещо много повече от тяло, притежаващо душа. Като душа, разполагаща с тяло, знам, че мога да живея по-здравословно, така че вместилището на душата ми да бъде на висотата на героичната ми мисия. Убеден съм, че същото е възможно и за вас. Знам, че можете да направите чудеса за тялото си, но трябва да се обърнете навътре към себе си и да установите връзка с невидимата си същност. После всичко друго ще си дойде на мястото.
      • Заменете съмненията и страха със знание и вяра. Във всичко, с което се сблъсквате в материалния си живот, и във всичко, което искате да се осъществи, поне за мъничко заместете съмненията и страха със знание и вяра. Съмненията ви са пречки по пътя към царството на истинската магия. Знайте и вярвайте! И нека съмненията, изказвани от другите, укрепват вътрешното ви знание.
      Вижте как живеят хората, които се съмняват, и се запитайте дали това искате да получите. Вижте после „знаещите" и ще забележите разликата. Знаещите правят живота си различен - спортуват, не боледуват, смайват света с постиженията си. Съмняващите се, общо взето, седят на едно място и играят обичайната си роля на критикари.
      • Повтаряйте си, че намерението ви да бъдете здрави се осъществява в действителност. След като се съсредоточите върху новите идеи, след като видите ясно картината на това, което ще постигнете, и повярвате в способността си да го постигнете, превключете на по-интензивния режим, наречен намерение. Потвърдете отново намерението си да бъдете здрави. „Здрав съм и мога да постигна всичко, с което се заема." „Ще се излекувам." „Днес няма да пуша." Ето това е намерение.
      Жена ми Марси постигна така удивителни резултати. Откриха й някакъв възел на щитовидната жлеза и трима лекари бяха единодушни, че трябва да се подложи на операция. Какво направи тя? Нейното намерение беше: „Ще направя така, че този възел да се свие и да изчезне от тялото ми." Намерение, не желание. Нищо не можеше да я разубеди. Не се притесняваше и измъчваше. Просто имаше ясно намерение, което превърна в действие. Прекара една седмица в центъра за аюрведическа медицина на д-р Чопра в Ланкастър, Масачусетс, където научи за въздействието на хранителния режим върху щитовидната жлеза.
      Възелът вече е почти изчезнал. Лекарите още не могат да повярват на това чудо. И всичко стана, защото вътрешният глас каза на Марси как да се лекува.
      Изживейте в тялото си сатори. Мигновеното пробуждане е постижимо. То не изисква дълги мъки, за да направите чудо за тялото си. След като веднъж узнаете в себе си, че сте на правилния път, ще установите, че притежавате необходимата ви воля и сила. Бъдете отворени за възможността то да се случи мигновено. Подхранвайте неочаквания проблясък на прозрение: „Наистина мога да го направя." Ще станете нов човек, оставил някогашните убеждения зад гърба си. Наркоманът не само е изчезнал, но и в ума си вече не можете да го откриете. Постоянно боледуващият от настинки и температури се е изпарил без следа в мига, когато е проблеснало прозрението. „Преминаването през дверите" се случва в настоящето. докато тече животът ви. Бъдете готови за него. Дръжте си очите отворени. Когато дойде, последвайте го.
      Аз съм забравил толкова много саморазрушителни навици, без дори да се опитвам да го правя целенасочено. В даден момент решавам и още същия миг сякаш вече съм извън тялото си и ставам свидетел на собственото си изявление, че ще го направя. Сатори! Мигновено пробуждане! То може и ще се случи в живота ви. Идва първо в ума ви, а после го осъществявате с лекота, в която пожелаете материална област. Чудесата идват мигновено. Бъдете готови!
      • Постъпвайте така, сякаш това, което искате да се осъществи във физически план, вече е истина. Точно така. Преструвайте се! Ако в ума си се виждате стройни, гъвкави и способни на невероятни нови постижения, още от този момент действайте така, сякаш това вече е действителност. Когато разберете, че сте това, което мислите, и действате така, както мислите, ще разберете защо трябва да мислите за себе си като за страхотни и силни, колкото повече постигате такава вяра, толкова по-бързо тялото ви ще реагира на нея.
      От друга страна, ако мислите, че чудотворните промени във физически план ще бъдат много трудни и времеемки и че ще страдате дълго, действията ви ще съответстват на тези мисли. Обзалагам се, че точно това правите от доста време насам. Започнете веднага да действате според картината на това, което искате да постигнете. Дръжте се така, сякаш то вече е реалност. Ако в ума си се виждате здрави и привлекателни и го вярвате твърдо, когато седнете да се храните, действията ви ще бъдат в синхрон с тази вяра. Това е ключът към правенето на чудеса.
      •  Напомняйте си, че най-важна е духовната ви същност. Настройте се по този начин и резултатите ще се проявят във физическия ви свят. Отнасяйте се към цялото си същество - тяло, ум и душа - като към единно и неделимо духовно цяло. Панкреасът, белите дробове, очите, всички органи в тялото ви носят в себе си безграничен интелект. Бъдете преди всичко духовно същество.
      •  Постоянно помнете, че не можете да се наситите на това, което не искате. Обърнете внимание на вредните навици, от които сте зависими - и на по-дребните, и на големите, Напомняйте си, че когато се тъпчете с отрови, не можете да се наситите на онова, което не искате. Тялото би не иска наркотика или огромното количество храна.   Но вие не можете да им се наситите. Защо? Защото разчитате преди всичко на физическата си природа и оставяте духовната на втори план. Това е автосаботаж, който би пречи да изживеете истинската магия. Колкото повече се тровите, толкова повече се убеждавате, че не можете да преодолеете зависимостта си. Това ви изпълва със съмнения и страхове и ето че не можете да преодолеете пристрастяването.
      Ако е вярно, че никога не ви стига това, което не искате, значи е време да престанете да го преследвате и да се заемете с това, което наистина искате, Тогава няма да тръгвате от нагласата за недоимък. Няма да има нужда да се стремите да трупате повече. Излишно ще е да търсите чудесата извън себе си. Всичко, което ви е необходимо, за да имате съвършено равновесие и здраве, вече е у вас. Не ви трябва друго тяло, трябва да вярвате в божествения интелект, обитаващ онова, което вече имате.
      • Не искайте от никого да ви помогне да се справите. Не очаквайте помощ от никого във физическия свят. Ако се появи помощ, приемете  с благодарност, но в себе си знайте, че само вие - никой друг - можете да живеете в тази физическа форма, която наричате „аз". Всичко протича в невидимата ви същност, където вие обработвате събитията от реалния свят. Изпратете на другите любов, излъчвайте своята божественост, но знайте, че никой не може да свърши работата вместо вас. Ако знаете това, естествено е да не очаквате нищо от никого, а сами да градите чудесата си.
      • Започнете да развивате в себе си истинска сила, която не се намира във физическото тяло. Силата и идентичността на вашата личност не се измерват с издръжливост, а с отдадената любов. Това е истинската сила. Търсете чудесата във физическото тяло, което обитавате, за да можете да бъдете още по-целенасочени, а не за да контролирате другите. Ако вашата сила беше във физическата ви издръжливост, тя би ви напуснала с изчезването на издръжливостта. Става дума за истинската сила!
      За да познаете истинската магия във физически план, трябва да се стремите към чудото с цел да можете да отдавате любов и хармония навсякъде, където отидете. Когато мотивацията ви е такава, ще видите, че каквото и да постигнете в тялото си, каквото и да е състоянието му, ще притежавате истинска сила и няма да сте обвързани с него както преди. Няма да искате да изглеждате по определен начин, за да отговаряте на някакви външни стандарти за красота. Целта ви ще бъде това тяло да е здраво и да служи, а не да е силно и привлекателно за другите. Няма да изпитвате потребност да се контите, перчите и парфюмирате, за да привличате другите. Ще знаете, че вие не сте това тяло, че истинската мяра на човешката ви същност е в душата, обитаваща тялото. Себеусещането ви ще се измести от пълното отъждествяване с тялото ви към отъждествяване с невидимата ви същност. Това ще ви даде невероятна сила, като на светците, за които казват, че въздействат върху съзнанието на всички наоколо само с присъствието си. Търсете истинската сила и ще видите как тялото ви се справя отлично.
      • Медитирайте всеки ден. Накрая ето и най-важното от всичко. Медитирайте всеки ден или възможно най-често. Следвайте указанията в тази книга или друг метод, който си изберете, от многото възможни. Привикнете да се обръщате навътре, към себе си, и да виждате как тялото ви постига всичко, което знаете, че за вас би било чудо. Когато нарисувате картината в ума си и я видите в медитацията си, тя ще се осъществи в действителността. Всичко идва от невидимия интелект, нашата духовна природа в този физически свят.
      Това е той, светът на истинската магия за вас в материалното ви тяло. Този съвършен, божествен екземпляр изглежда направен от твърда материя, но ако го погледнете от друг ъгъл, е безмълвен, празен и невидим. Там е източникът на вашето чудо. Както пише Херман Хесе в прекрасния си роман „Сидхарта": „Вътре във вас е мълчание и светилище, където можете всякога да се оттеглите и да бъдете себе си". Това „себе си" е чудо. Знайте го!

Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (24.09.2011)
Разгледан: 781 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.238.88.35          Неделя          18.04.2021, 01:28