Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)01:51
18.04.2021
Неделя
3.238.88.35


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Как да направите чудеса в нашия свят

Във всичко, което написах тук за осъществяването на истинска магия, няма нищо по-важно от това да установите връзка с по-висшата си същност. Отначало вероятно ще отхвърлите представата за себе си като за чудотворец в безграничното царство на истинската магия. Но както пише Уилям Джеймс: „Новата идея първо се обявява за смешна, после я отхвърлят като банална, докато накрая стане нещо общоизвестно". Мнозина ще сметнат идеята за правенето на чудеса за смешна или невъзможна и ще продължат да живеят според убежденията си.
      Но все повече и повече хора започват да вярват в божествената си природа и в създалата ги божествена мъдрост. Те движат извършващата се духовна революция. Все повече хора използват невидимите си мисли, за да нарисуват картината на по-добър, по-сигурен, по-чист, по-отговорен, по-любящ свят. Тяхното влияние се усеща в политиката, екологията и духовния живот на света. Те разбират мъдростта в думите на вожда Сиатъл, който през XIX век пише писмо в отговор на предложението на правителството да купи земята на неговото племе. Прочетете писмото му и помислете как сме се отнесли към природата, наследена от дедите ни. Днес думите му са може би по-уместни от всякога.
      „Президентът- пише от Вашингтон, че иска да купи земята ни. Но можеш ли да купиш или да продадеш небето? А земята? Тази идея е чужда за нас. Ако ние не притежаваме свежестта на въздуха и отблясъците на водата, как можете да ги купите?
      За моя народ всяка частица на земята е свещена. Всяка блестяща борова игличка, всеки пясъчен бряг, всяка капка роса в тъмните гори, всяка поляна, всяко жужащо насекомо. В паметта на моя народ всички те са свещени.
      Ние познаваме соковете на дърветата така, както познаваме кръвта във вените си. Част сме от земята и тя е част от нас. Уханните цветя са наши сестри. Мечката, сърната, огромният орел са ни братя. Скалистите хребети, соковете на моравата, топлината от тялото на коня, човекът - всичко това е едно семейство.
      Блестящата вода в потоците и реките не е просто вода, а кръвта на предците ни. Ако ви продадем земята си, трябва да помните, че тя е свещена. Всяко призрачно отражение в чистите води на езерата разказва за събития и спомени в живота на моя народ. Ромонът на водата е гласът на бащата на моя баща.
      Реките са наши братя. Те утоляват жаждата ни. Носят нашите канута и хранят децата ни. Затова трябва да се отнасяте към реките с добрината, с която бихте се отнасяли към свой брат.
      Ако ви продадем земята си, помнете, че за нас въздухът е ценен, че неговият дух е свързан с всичко, в което се поддържа живот. Вятърът, вдишан от предците ни с първата глътка въздух, е отнесъл и последната им въздишка. Вятърът дава на децата ни духа на живота. Затова, ако ви продадем земята си, трябва да я пазите като свещена, като място, където човек може да усети вкуса на вятъра, подсладен от полските цветя.
      Ще научите ли децата си на това, на което ние сме научили нашите? Че земята е наша майка? Това, което се случи със земята, ще се случи с всички нейни синове.
      Ние знаем: Земята не принадлежи на човека, а той й принадлежи. Всички неща са свързани като кръвта, която ни свързва. Човекът не тъче паяжината на живота, той е само една нишка в нея. Каквото направи на мрежата, прави го на себе си.
      Едно знаем със сигурност: Нашият бог е и ваш бог. За него земята е ценна и като й вредите, хулите създателя й.
      Съдбата ви е загадка за нас. Какво ще стане, когато всички бизони бъдат избити? Всички диви коне опитомени? Какво ще стане, когато тайните кътчета на гората се пропият с мириса на много хора, а златните хълмове бъдат прорязани от говорещи жици? Какво ще стане с дивата гора? Ще изчезне! Какво ще стане с орела? Ще изчезне! Какво ще стане с бързия кон и с лова? Това ще бъде краят на живота и началото на оцеляването, когато последният червенокож изчезне, заедно с духа на дивата пустош и споменът за него остане като сянка на облак над прерията, ще бъдат ли още тук тези брегове и тези гори? Ще остане ли нещо от духа на моя народ?
      Ние обичаме тази земя както новороденото обича ударите на майчиното си сърце. Затова, ако ви я продадем, обичайте я така, както ние я обичахме. Грижете се за нея, както ние се грижехме. Запомнете я такава, каквато я получавате. Запазете я за всички деца и я обичайте, както Бог обича всички ни.
      Както ние сме част от земята, така и вие сте част от земята. Тя е ценна за нас. Ценна е и за вас. Едно знаем със сигурност: Има само един Бог. Хората - червени или бели - не могат да бъдат разделени. Всички ние  сме братя."
      Това съзнание за света, от което е проникнат Вождът Сиатъл и което той изразява с такава любов, е достъпно и за вас. Можете да станете част от него и да го разпространявате с мислите си. Вие, един проникновен, надарен с въображение човек, сте като камъче в потока, движещо се към вечността и въздействащо на всичко, до което се докосне, предизвиквайки онова нежно вълнение, създаващо духовния свят, в който така силно вярвам.
      Вие придавате смисъл на света. Присъствието ви тук е божествена необходимост. Съвършена и целенасочена. Невидимият безмълвен ум ръководи вашия свят и света, в който живеете. Това е чудотворството в действие. Думите на св. Йоан Кръстни цитирани във „Вечната философия" от Олдъс Хъксли, ще ви дадат увереност в способността да правите истинска магия.
      „Бог не е запазил това възвишено занимание (мистичното съзерцание) само за някои души. Напротив, той иска всички да го възприемат. Но малцина Му позволяват да направи за тях нещо толкова възвишено. Мнозина, когато Той им изпрати изпитание, се стряскат от усилието и отказват да понесат лишенията и покрусата, вместо да се подчинят, както би трябвало, със съвършено търпение."
      Ще видите свят, пълен с чудеса, когато приемете -вместо да избягвате - отговорността за създаването му. Всичко, което знаете за този свят, е в ума ви, и вие създавате мислите в това вътрешно пространство. Много са нещата, които можете да правите всеки ден, за да създадете полагащия ви се по право рай. Но каквото и да правите във физическия свят, знайте, че го движи божествената невидима душа, която временно се е настанила в тялото ви.
      Като следвате преди всичко духовната си природа, ще излъчвате мира, с който сте изпълнени. Ще приемате хората, които още са на страната на войната и разрушението, като един вид изпитание, което ще покаже собствената ви решимост да не възприемате техния начин на мислене. Няма да се откажете от мисията си само защото другите не са с вас. Ще останете съсредоточени върху това, което поддържате във всички области на живота си.
      Лошите новини, клюките, вестникарското внимание към трагедиите и песимизма няма да грабват вниманието ви. Ще ги отбелязвате като нещо, което трябва да се поправи, но божествената ви същност ще забелязва и многото изцеления, прояви на добрина и приятелство, които имат превес над страданието.
      Вие създавате свят на истинската магия, когато сами решите да използвате божествения, чудотворен интелект, за да го превърнете в действителност. Всички ние носим в себе си мъдрост. Ако гледате на света по този магически начин, значи вече сте го създали. Това не е мислене в илюзии. За вас е реалност -вътре у вас, в единственото място, където можете да живеете. Ето какво казва Йехова чрез своя пророк: „Ако аз съм тук, всички са тук. Ако аз не съм тук, никой не е." Същото е и с вас. Вие сте началото и краят на истинската магия в този свят.
      Наближавайки финала, аз съм радостен, че можах да напиша тази книга за истинската магия благодарение на моя ум. През цялото време бях направляван. За мен това беше магическо пътуване. Живея, за да излъчвам чудото, което усещам в себе си и знам, че вътрешният глас може да създава истинска магия в много форми. Но аз не само познавам магията, която съм постигнал в личния си живот, в прекрасното ми семейство. Душата ми тръпне от съзнанието, че това може да промени и вашия живот, и целия физически свят, в който се намираме. Последният ми цитат по този въпрос е от Платон:
      „Родове, градове, страни и нации са се радвали на голямо щастие, когато един човек се е вслушвал в Доброто и Красивото... Такива хора не само освобождават себе си. Те даряват всеки срещнат със свободата на ума."
      Вие сте този човек, превръщащ се в духовно същество и вслушващ се в доброто и красивото. Наистина ще предадете на всички около вас нова свобода на ума, свободата да творят истинска магия.

Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (23.09.2011)
Разгледан: 800 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.238.88.35          Неделя          18.04.2021, 01:51