Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)11:21
07.03.2021
Неделя
3.220.231.235


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Как да използвате мислите си, за да творите взаимоотношенията си

Ето че идва време да си зададете най-важния въпрос. Какво мислите за хората, с които сте обвързани? Не забравяйте, че онова, което мислите, се случва, а мислите се раждат у вас. Ако мислите за онова, което липсва у любимия ви човек, това и ще виждате в него и то ще определя връзката ви. Ще заседнете в настройка на антипатия и неудоволствие.
      Когато някой се държи по определен начин, негативно ли обработвате в ума си действията му, казвате ли си: „Мразя, когато тя прави така", или: „Ще ми се той да се грижи повече за себе си", или пък: „Ненавиждам, когато се прави на глупак пред хората"? Негативната реакция усилва недоволството и негативната нагласа, защото вие можете да действате единствено според характера на мислите си. При такова развитие на нещата единственото, на което могат да се основават действията ви, е негативизмът.
      Вместо да обработвате в ума си чуждото поведение по описания осъждащ начин, можете да подходите другояче. Помнете, че не той или тя влошават връзката, а вие - с начина, по който сте избрали да мислите. Можете да си кажете: „Тя върви по своя път и точно сега трябва да реагира по този начин, но пък притежава толкова много прекрасни качества, които обичам в нея. На тях ще обръщам внимание. Искам връзката ни да бъде прекрасна, в мислите ми тя е прекрасна и точно така ще я изживявам." Или пък: „Той може да се грижи за себе си само така, както сега знае. Знам, че това е разрушително за него, но няма да се съсредоточавам върху това, което не харесвам. Ще му изпращам любов, въпреки действията му."
      Този начин да се отнасяте към другите може да ви звучи наивно и отначало дори непочтено, защото не отразява истинското ви чувство. Но помнете, че истинските ви чувства идват от мислите ви и ако искате да правите чудеса за себе си, трябва да мислите по чудотворен начин.
      Истинската магия във взаимоотношенията означава да не съдите другите. Вие не ги определяте реално с присъдите си. Определяте себе си като човек, изпитващ потребност да съди. Другите се определят от собствените си мисли и произтичащите от тях действия. Това, което трябва да направите, е да се потрудите сериозно да създадете правилните мисли за другите в ума си, които да отговарят на връзката, която желаете да имате. Точно както вие ставате това, за което сте мислили цял ден, така и взаимоотношенията ви стават такива, каквито ги мислите.
      Отстоявайте ограниченията си и връзките ви ще бъдат ограничени. Целта ви при правенето на чудеса във всички взаимоотношения е да се научите да виждате хората в живота си по начин, отразяващ чудесата, които искате да се случат. Друг начин няма.
      Не забравяйте, една от основните идеи в тази книга е, че вселената и всичко в нея е целенасочено. Животът ви има една велика, божествена мисия и е изключително важно да го насочите към тази цел, защото само така можете да започнете да правите чудеса. Трябва да знаете и да действате така, сякаш изпълнявате божествена необходимост. Най-важното послание в тази глава е, че и взаимоотношенията с другите също са част от тази съществена необходимост. Това се отнася за всяка от връзките, които имате.
      Преди да прочетете как се правят чудеса при различните взаимоотношения, идеята за божествената необходимост трябва да пусне здрави корени в ума ви, за да започнете да действате по навик в съгласие с нея и да се освободите от старите привички, които възпрепятстват чудесата. Вашият живот и всички връзки с други хора в него имат своята цел.
      Как да насочите взаимоотношенията си с другите към целта
      Най-общо казано, качеството на живота ни е свързано пряко с качеството на взаимоотношенията ни с другите хора около нас. Към уравнението трябва да се прибави и това, че взаимоотношенията ни с другите са отражение на отношението ни към нас самите. Точно така, към нас самите. Нека видим накратко за какво ставаше дума дотук в тази книга.
      Вие имате постоянна, непрекъсната връзка с ума и с тялото си. Когато кажете: „И аз си рекох, че..." вие говорите за две същества: „аз" е вашата невидима същност (мисълта), а „си" - физическото същество, което притежава име, адрес и номер на социална осигуровка. Когато наречете „себе си" мухльо, това е невидимото ви „аз", което оценява физическото, видимото. Тази постоянна връзка продължава до края на живота ви.
      Вашата цел е да се видите като духовно същество с човешко битие и да развиете в себе си психическа нагласа, създаваща в живота ви истинска магия. Искате да направите опит да премахнете разминаването между невидимото и физическото аз, между „аз" и „си" в израза „И аз си рекох, че..." Ако смятате себе си за мухльо, по необходимост ще се държите като такъв. Няма друг начин. Ако мислите за себе си като за човек силен, любящ, чувствителен, божествен и способен да прави чудеса, ще действате като такъв човек.
      Когато осъзнаете тялото, ума и душата си като нещо единно и се усетите цялостни, ще бъдете готови да споделите това усещане за цялостност и святост с другите. Точно тук на сцената излизат връзките ви с тях. Когато се отнасяте с обич към себе си, обичта е това, което можете да дадете на другите. Както и да се отнася другият към вас, вие можете да давате само това, което имате в себе си. Също като портокала от пословицата - като го изстискате, получавате онова, което съдържа, а то няма нищо общо с личността на изстискващия или с обстоятелствата на изстискването. Навън излиза това, което е било вътре.
      А това, което е вътре, се озовава там посредством мислите - просто няма друг начин. Ако храните омраза, това и ще раздавате. Ако се самопрезирате, ще излъчвате презрение. А ако изпитвате любов и състрадание, от тях ще дадете на другите.
      Взаимоотношенията ви следват вашия път. Ако той преминава през страдания и въпроси защо нищо не върви, както вече писах в Първа глава, връзките ви с околните също ще страдат, Ако погледът ви е насочен към резултата и започнете да забелязвате, че животът ви поднася поуки, връзките ви ще следват същия модел. А ако се насочите към цел и й посветите живота си, взаимоотношенията ви ще отразят тази философия. Не забравяйте, целта се отразява в това да давате. През целия си живот получавате и нищо не запазвате за себе си. Единственото, което можете да направите с живота си, е да го отдадете в служба на другите. Именно в царството на тази цел чудесата започват да се проявяват във взаимоотношенията ви.
      Когато стигнете отвъд потребността да страдате и да командвате другите, когато вече не търсите какво ще спечелите от една връзка, когато се съсредоточите върху това да давате, да служите и да не съдите другите, в живота ви започват ежедневно да се случват чудеса. Ето как Джордж Уошингтън Карвър описва това: „Колко далеч ще стигнете в живота зависи от това да бъдете нежни с младите, състрадателни към възрастните, съчувстващи на амбициозните и толерантни към слабите и силните. Защото някой ден ще сте минали през ролите на всеки от тях."
      Ето дефиницията на целта във взаимоотношенията ви: Отнасяйте се към другите, намиращи се в различни етапи на живота си, както бихте искали да се отнасят към вас в същите етапи на собствения ви живот. Тук става дума за даване. Целта е да се раздавате и да не питате: „Какво ще спечеля аз от това?" Тя е любов, а не присъда. Да се раздавате безрезервно и да приемате полученото в отговор с любов, дори ако то е различно от очакванията ви.
      Ако отговаряте на омразата с омраза, а на гнева -с гняв, причината не е, че подобни неща са се изпречили на пътя ви - просто това има у вас. Не можете да получите портокалов сок от слива, колкото и да стискате. Не можете да излъчвате омраза, ако у вас има само любов, както и да ви мачка животът.
      Поемете ли по пътя към целта, ще видите как се отнасяте към другите по съвсем нов начин - който, по някакво съвпадение, ще ви сближи с тях много повече, отколкото когато отчаяно сте се опитвали да ги накарате да правят каквото вие искате. Това е парадоксално. Колкото повече давате, толкова повече получавате. Колкото повече се опитвате да наложите нещо за своя полза, толкова по-малко се радвате на онова, към което така отчаяно сте се стремили.
      Да разгледаме най-важния елемент на една насочена към целта връзка, а после - няколко конкретни методи за постигането й.
      Любовта - най-важният елемент на една целенасочена връзка
      Любовта е в центъра на всяка целенасочена връзка. Но тя е нещо повече от изричането на думите „обичам те", защото те често се произнасят от хора, които се обиждат и си вредят ежедневно. Любовта означава да даваш и няма нищо общо с онова, което получаваш. Тя е вътрешен процес, който човек внася във връзката. В целенасочената връзка любовта е тази, която й придава смисъл и служи като нейна опора. Най-хубавото описание на тази духовна любов, което съм чел някога, е от Дж. Кришнамурти, в „Помисли за тези неща":
      „Да обичаш е най-важното нещо в живота. Но какво разбираме ние под любов? Когато обичаш някого, защото той те обича, това несъмнено не е любов. Да обичаш означава да изпитваш онова необикновено чувство на топлота, без да очакваш нищо в замяна. Може да си много умен, да си вземаш всички изпити, да защитиш докторат и да заемеш висок пост, но ако ти липсват тази чувствителност, усещането на простата любов, сърцето ти ще е празно и до края на живота си ще бъдеш нещастен."
      Любовта, която съпровожда даването, представлява определение на целта. Тя е най-важна за създаването на взаимоотношения, в които се проявяват чудеса. Дори и в секса най-вълнуващите и носещи удовлетворение връзки са онези, в които знаете, че давате и не искате нищо в замяна. Съзнанието, че истински задоволявате партньора си, е единственото условие за съвършена сексуална връзка. Започнете ли да мислите само за себе си, за това колко добър любовник сте или каква силна възбуда изпитвате, отклонявате се от целта си и се насочвате към резултата. Нещата са съвършени, когато давате. Нещо вълшебно липсва, когато умът е настроен да получава.
      Даването, като съставка, обхваща много повече от сексуалния аспект на връзките ви. Тя се простира на всички нива, дори и във взаимоотношенията, където сексът изобщо не играе никаква роля. Точно както като изстискате портокала, получавате това, което е вътре в него, ако имате в себе си любов, само нея ще можете да раздавате. А когато раздавате любов, придобивате друг вид чувствителност, която ви позволява да виждате хората не в тяхната физическа форма, а като душа, обитаваща формата. Започвате да виждате Божията пълнота във всеки срещнат и връзките ви с другите придобиват блясъка на истинската магия,
      Виждате децата си и всички други деца не от гледна точка на това, което правят, дали слушат или не слушат, а прозирате в невидимата им същност, в душата, скрита в младото тяло. Ако се отнесете към тази душа с любов, и ако излъчите любовта към децата, те ще ви отвърнат с любов. Връзките ви с другите са белязани от любовта, защото вие внасяте любов в тях, а не защото я търсите от другите.
      Близките ви, с които отношенията ви може би са били трудни, вече не са източник на неприятни емоции. Гневът и негативизмът изчезват и отстъпват място на безрезервната любов. За това не са необходими дълги години терапия, нито участие в групи за взаимопомощ, нито лекарства или редки билки. Трябва само най-напред да станете преди всичко духовно същество, и едва след това - физическо. Може да изживеете сатори - мигновено пробуждане - и да се изпълните с любов, да не искате нищо от хората, с които сте свързани, и да раздавате любов, без да питате какво ще получите в замяна.
      По парадоксален начин, ако се насочите така към целта, ще получавате много от онова, което преди ви е липсвало. Вече не съдите родителите си, които до вчера са ви изглеждали непоносими. Това е сатори. Изпращате им любов, прощавате им за всичко, което сте пазили в невидимата си памет, напомняте си, че те са постъпвали, както са могли, съобразно условията на живота си в съответния минал момент, и че никой не може да очаква повече от никого. Изпращате им любов, забравяте онова, което някога сте осъждали и по някакво чудо взаимоотношенията ви с родителите се преобразяват. Ето че сте направили чудо!
      Приятелствата и служебните ви отношения също могат да отбележат голямо подобрение с помощта на този нов метод на даване. Когато възникне конфликт, потиснете негативните мисли и излъчвайте любов. Така променяте средата, изпълнена с враждебност, и тя става спокойна. Така конфликтите започват да изчезват и се появяват решения. Съзнателно любещият човек, който отказва да използва ума си за негативни мисли на омраза, може физически да повлияе на средата си. Когато в реакцията ви няма заплаха, а тя внушава - спокойно и с обич - вътрешно знание, няма как предизвикателствата да ви смутят. Ето че сте направили чудо в тези свои взаимоотношения.
      Спомням си, че когато бях преподавател в колеж, имах сериозни разногласия с колегите си. Те бяха постоянно в лоши отношения с други преподаватели. Нямаше желание за компромис, а още по-малко - за обсъждане на различните становища. Те бяха „трудни характери" с тях „не можеше да се излезе на глава", освен ако човек не споделяше гледищата им, а малцина ги споделяха.
      Аз обаче установих, че винаги успявах да се разбера с тези „невъзможни" колеги. Това беше случай на истинска магия там, където другите се сблъскваха с нерешим проблем. Каква е тайната? Аз им изпращах любов и не исках нищо в замяна. Имайте любов в сърцето си, дори ако не сте съгласни с другите, и нещата сами ще се оправят. Колегите идваха и установяваха, че е невъзможно да се държат остро и конфликтно спрямо мен. Аз никога не правех от това голям въпрос, нито се хвалех пред другите, че успявам да се разбера с тези чепати характери. Само им изпращах любовта, която имах в себе си, и оставях всичко на естествения му ход.
      Този подход към взаимоотношенията е основният ми подход към живота. Бъдете винаги целенасочени. Знайте, че сте тук, за да служите. Ако се отклоните от пътя, просто попитайте: „С какво мога да бъда полезен в тази ситуация?" и мълчаливо изчакайте отговора. Откажете се от потребността да се доказвате, престанете да излагате егото си и излъчвайте любов.
      Много пъти съм чакал на опашка за регистрация на летището и съм гледал как ядосан клиент се кара на представителя на авиолиниите. Аз тук му изпращам изпълнен с обич поглед и казвам: „Каквото имате, ще свърши работа." Към мен се отнасят любезно и неведнъж са ме прехвърляли в първа класа.
      Това е нещо толкова основно, че съм учуден защо повечето хора не го разбират. То е златно правило за действие. Изпращайте любов, дори и на непознатия, с когото се разминавате на улицата. Нали така бихте искали да се отнасят и към вас.

Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (01.10.2011)
Разгледан: 693 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.220.231.235          Неделя          07.03.2021, 11:21