Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)09:26
05.03.2021
Петък
44.192.112.123


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Истинската магия и духовната революция

„Никога не се съмнявайте, че една малка група от мислещи и самоотвержени граждани могат да променят света. Всъщност, такъв е единственият начин, по който това се е случвало.”
МАРГАРЕТ МИЙД
      КАКТО ЖИВОТЪТ ВИ отразява състоянието на ума ви, така и състоянието на света отразява колективното състояние на ума. Всичко, което виждате във физическия свят, има съответствие в ума на всеки от нас. Действията ни се определят от това, което мислим поотделно като личности и заедно като народ. Ако разберете това, ще знаете, че сме в състояние да построим свят на истинската магия по същия начин, по който ви съветвах да я създавате в своя собствен живот.
      Вселената, в която живеем, се подчинява на същите закони, както вселената вътре в нас. Безбройните системи са в съвършена взаимовръзка и действат в хармония, за да изградят едно цяло. У вас се съдържат милиарди по-малки частици, които пък изграждат атомите, които от своя страна изграждат молекулите, а те - клетките, клетките - костите, артериите и така нататък, докато се получи една физическа система -вие. Всичко, което представлява видимата част от вас, докато четете тези думи, има невидимо съответствие и се управлява от невидима сила, която също сте вие. Молекулите във физическото ви тяло имат невидима съставка, която им позволява да се проявяват у вас, докато седите и си четете. Думите са на хартията, но мислите, които ги обработват, са цяло друго различно царство. Не можете да отделите част от себе си, от цялото, нито да отделите себе си от цялостния ви физически свят. Космическият ред се ръководи от взаимната зависимост между ума и тялото. Същото е отношението ви с физическия свят, в който се намирате.
      Вие можете да бъдете пратеник на чудесата в този свят. Нищо повече не ви трябва, за да направите всеобщото чудо. Вие вече представлявате всичко необходимо за създаването на свят на истинската магия. Помнете, че светът, такъв, какъвто го възприемате със сетивата си, съществува само благодарение на това, че мислите ви го приемат за съществуващ. Когато например заспивате нощем, вие напускате този свят и създавате друг в ума си. Светът на сънищата ви става вашата действителност за цялото време, което прекарвате в сън. Това е всичко, което имате, нищо повече. Вие създавате героите, които ще играят роля в сънищата ви. Вие създавате за сънищата си физическа действителност, каквато искате, включително и действителност, в която можете да летите, да дишате под водата и да не остарявате. Когато сънувате, си създавате свят без форми и измерения, от чиста мисъл, и той е точно толкова реален, колкото и този свят, в който живеете, когато не сънувате.
      И така, за да създадете свят на истинската магия, трябва да знаете в себе си, че това е ваша задача. Не може да прехвърлите другиму отговорността за усилията си. Не можете да се откажете, разочаровани, че другите упорито отказват да видят светлината. Знайте, че можете да излъчвате всички послания на тази книга и да създадете света на истинската магия, който си представяте.
      Ако някои от героите отказват да следват визията ви, изпратете им любов и се запитайте какво можете да направите, за да превърнете присъствието им в част от съвършенството, което си представяте. Колкото и да са изкусителни, присъдите и обвиненията трябва да останат извън съзнанието ви. Една от големите трудности може би ще бъде да не ги вините и да не защитавате своята правота. Да осъждате нещата, които смятате за неправилни или несъвършени, значи да сте част от злото и несъвършенството. Това, което възприемате като несправедливост, всъщност е част от съвършенството на вселената, също както и желанието ви да го премахнете. Хората, чиито цели не съвпадат с вашите, не са неправи. Те имат своята мисия и търсенето на път към целта от тяхна страна може да включва много привидно разрушителни отклонения и действия.
      Прочетете един цитат на Йогананда, от „Същината на себеосъществяването", в който става дума за всеобхватната цел - темата на тази глава:
      „И така, основният инстинкт в живота може да се опише по този начин: жажда за продължително, съзнателно съществуване в състояние на непрекъсната радост... Така всички същества разкриват божествената си природа... Трудностите възникват, защото радостта на душата е забранена и защото хората я заместват с мимолетни удоволствия за сетивата. Но всичко идва от Блаженството, от Бога. В крайна сметка всичко трябва да се развие обратно към това състояние на Блаженство."
      Когато вникнете в тези думи и можете да ги направите част от живота си, ще разберете, че в крайна сметка всички хора търсят именно това вечно блаженство. Трудностите, възникнали както в личен, така и в световен мащаб, до една произтичат от преследването на мимолетни удоволствия за сетивата. От тук именно следва, че светът, какъвто го познаваме в себе си, може да постигне това състояние на блаженство. Ако в ума си се отдръпнете назад и се вгледате внимателно от разстояние, ще забележите, че в момента в духовното измерение се извършва революция.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (24.09.2011)
Разгледан: 643 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.112.123          Петък          05.03.2021, 09:26