Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)11:12
07.03.2021
Неделя
3.220.231.235


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Да прилагате принципите на благополучието в ежедневието си

Парамаханса Йогананда го изразява така:
      „Да притежаваш материално богатство без вътрешен мир е като да умираш от жажда, докато се къпеш в езеро. Ако материалната бедност е нещо, което трябва да се избягва, духовната бедност е ужасяваща! Защото тя, а не материалната, е в корените на цялото човешко страдание."
      Помнете тези думи, ако искате да си създадете свят на истинска магия. Вашата цел преди всичко е да си изградите духовно съзнание. После оставете на вселената с нейното съвършенство да поеме нещата в свои ръце.
      • Отхвърлете всяко неверие! Изработете си система, която ви позволява да си представяте как живеете в благополучие, притежавайки всичко, което ви е необходимо. Прогонете бедността от ума си и не си позволявайте такива мисли. Когато обичайните стари мисли за бедност се промъкват в съзнанието ви, просто казвайте: „Следващата!" Точно така, кажете „следващата" - това ще ви напомни, че вече сте сложили край на старите мисли и навлизате в нов мисловен процес, съсредоточен около богатството. „Следващата!" е магическа дума, тя ви напомня да разчитате на магията на вярата, а не на тревогите и на съмнението. Напишете черно на бяло какво точно искате да се случи във физическата ви действителност. Представяйте си го, препрочитайте го често и мисълта ще се вкопае здраво в ума ви и ще започне да се осъществява. Аз често прилагам тази техника, като слагам утвърждението на място, където да мога постоянно да чета за чудото, което съм на път да направя.
      • Нека едно ъгълче от съзнанието ви е съсредоточено изключително върху картината на благополучието. Оттегляйте се често там и със силата на ума си правете тези картини по-ярки. Напомняйте си, че заслужавате това кътче на свобода, което е само ваше и никой не може да ви го отнеме. Не помисляйте и за миг, че трябва да спечелите от лотарията или да извадите някакъв луд късмет, за да се превърне чудото в ума ви в действителност. Просто задръжте картината, създадената от вас зона на истинска магия. Не след дълго ще действате според тези картини и ще привличате благополучието към себе си. Ето един пример за това от прекрасната книга „Магията на вярата" от Клод Бристъл:
      „Така стигаме до закона за внушението, според който всички подчиняващи му се сили са способни да дадат изумителни резултати. Т.е., именно силата на собственото ви внушение задвижва машината или кара подсъзнанието да се впусне в градивна работа. В това изиграват ролята си утвържденията и повторенията. Не друго, а повтарянето на един и същ напев, мотив, утвърждение ни кара да вярваме, и когато тази вяра стане дълбока и силна, започват да се случват разни неща."
      Виждал съм как това се случва безброй пъти с децата ми. Те повтарят на глас: „Мога да го направя. Мога да го направя", Когато не успеят в нещо. Спомням си как дъщеря ми Самър се опитваше да стои изправена на ръцете ми и падаше отново и отново, докато я накарах да повтаря на глас вълшебните думи. След като падна двадесет-тридесет пъти, тя изведнъж видя истинската магия. След като повтори много пъти: „Мога да го направя. Виждам се как стоя на ръцете на татко", тя успя. Това не е нещо въображаемо. Ако е помогнало някъде, може да помогне навсякъде. Трябва да го повярвате и да имате в себе си зоната на истинската магия, където никога не позволяваше да пропълзи съмнение и където неспирно повтаряте утвърждението, укрепващо вярата ви и водещо до чудеса.
      • Изучавайте света на материята, всички материални неща на субатомно равнище. Обърнете внимание, че погледнато отблизо, всичко материално не е нищо друго освен празно пространство. Вижте колко е глупаво да превръщате този материален свят в свой господар. Също като мислите ви, материалният свят е безпределен. Той няма начало и край и изобилието му ви е изцяло достъпно, ако знаете каква е целта ви в него.
      Не забравяйте, че както всичко останало, благополучието се оживява в ума. Ако можете да мислите за себе си като за богат човек и ако никой извън вас не може да ви отклони от това убеждение, животът ви става чудо на благополучието. Работата не е в това колко сте натрупали, освен ако не решите именно в това да вярвате. Странното е, че когато се виждате богати, независимо от това какво материално състояние притежавате, и когато действате въз основа на това убеждение, материалните неща ще дойдат при вас в точно необходимото за добруването ви количество,
      • Научете се да вярвате на интуитивния си вътрешен глас. Изтъквано е вече, че хората, които причисляваме към късметлиите, всъщност следват интуицията си, вместо правилата на другите. Ако почувствате силно вътрешно желание да промените работата или жилището си, да се запознаете с нови хора или да изпробвате някаква определена инвестиция, отнесете се с повече доверие към тази мисъл. Това е божествено напътствие, което ви тласка да поемете риск, да не вървите със „стадото" да бъдете неповторимата личност, която всъщност сте.   Ще живеете в благополучие, ако така започнете да се отнасяте към живота вътре в себе си. Най-важно е това, което е отвътре. Там се крие интуицията ви, онази невидима сила, която никога не ви изоставя. Научете се да й вярвате и позволете на тялото си да извърви пътя, който усещате в себе си.
      Гласът на интуицията ми винаги ме е направлявал в проучванията ми. Мога искрено да кажа, че единственият път, когато понесох значителна финансова загуба, бях пренебрегнал интуицията си и бях инвестирал в „гарантирани общински облигации" за проекти, за които в себе си знаех, че са в противоречие с убежденията ми. Борих се с това решение, но понеже дивидентите бяха високи и се предполагаше, че облигациите са гарантирани, не послушах интуицията си. Това решение ми струва 150 000 долара. Интуицията ми казваше да стоя настрани от такива проекти и да инвестирам само в нещата, в които силно вярвам, но ламтежът ми за високи лихви надделя. Урокът беше тежък и скъп. Оттогава се научих да следвам вътрешния си глас, независимо какви съвети ми дават другите и от мнението им за моето решение. Мога да влагам само в това, което смятам за правилно и морално, а това усещане идва от вглеждането в себе си и следването на получения там съвет. Някои наричат това глупава инвестиционна стратегия, но аз вярвам изцяло на интуицията си - и резултатът от това е благополучие.
      • Постарайте се да елиминирате мислите, отразяват съзнанието за бедност. Ако сте решили постоянно да казвате на света какво не достига в живота ви и как никога няма да напреднете, това е защото вътре у вас има място, където силно вярвате в недоимъка. Мислите за бедност са свързани с трудности, загуби, проблеми и т.н. Може би това са темите, които обсъждате, и начинът, по който се представяте пред всеки срещнат. Можете да заместите тези сентенции, превърнали се във ваше верую, с мисли за изобилие, богатство, охолство, печалба, безгрижие, осигуреност и т.н. Когато тези мисли определят вселената ви и вие живеете според тях, с тези думи и понятия ще се представяте пред другите.
      Тайната, „Която е в центъра и знае" е вашата невидима и безмълвна душа, която можете да използвате както искате. Започнете да забелязвате, когато мислите по вреден за благополучието ви начин. Наблюдавайте се постоянно и непременно улавяйте всяка мисъл, издаваща съзнание за бедност. Можете да промените тези мисли, но само ако сте готови да се самонаблюдавате и после просто да преобразувате мислите си. В крайна сметка ще започнете да действате според новите мисли, както преди въз основа на старите сте създавали положението си в живота.
      • Накарайте сърцето си, да приеме, че благополучието  ви принадлежи. Да мислите за благополучието е добро начало. Но трябва да превърнете мисълта, че имате право на благополучие, в истинска вяра. Трябва да си създадете това вътрешно убеждение, ако искате да постигнете благополучието. Това е намерение в действие, живот посредством знание. Не е достатъчно да го желаете, защото нищо няма да дойде истински в живота ви, докато не бъдете убедени в себе си, че то ви се полага.
      Може и да ви прозвучи крайно, но чуйте какво разказва Св. Марко за този божествен принцип и помислете дали разбирате значимостта му за вашето благополучие.
       „Който рече на тая планина: Дигни се и хвърли се в морето и не се усъмни в сърцето си, но повярва, че онова, което казва, се сбъдва, ще му стане" (11:23),
      Това са думи за чудесата. Но всъщност са и стъпките към вашето благополучие, в което можете да повярвате, което да знаете и активно да възнамерявате да постигнете.
      • Вярвайте в божествената същност, която е у вас, и в съвършенството на Вселената. След като сте поработили по описаните вече убеждения, наблюдавайте се един ден, проследете колко мисли за бедност и колко мисли за богатство са ви минали през ума, после се отпуснете и престанете да се терзаете за това. Вярвайте в невидимата сила, която протича през вас. Не забравяйте, че когато вярвате в себе си, вярвате в мъдростта, която ви е създала. И разбира се, когато се съмнявате в себе си. съмнявате се в същия божествен интелект, който ви е довел на този свят! Знайте, че всеобщите закон за благополучието и изобилието продължават да бъдат в сила. Знайте, че ако те са помогнали на други, ще помогнат и на вас.
      Затова се отпуснете, не се тревожете и ще знаете какво да направите. Това е сатори - мигновено пробуждане. Няма нужда да се безпокоите повече, богатството наистина ще дойде при вас и вие ще го създавате по магическа начин. Това е същата магия, която се случва всеки път, когато създаваше мисъл от нищото. Вярвайте в чудото, което представлявате. Вярвайте, че всеобщата сила протича през вас - иначе сега нямаше да четете тези думи. И започнете да живеете живота си целенасочено.
      • Още сега, започнете да действате, сякаш вече сте богати! Точно така, дръжте се, сякаш вече имате богатството, което заслужавате. Човек, който се държи като богат, е много щедър. Бъдете такива - и започнете веднага. Ако не сте щедри, когато ви е трудно, няма да бъдете и когато стане лесно. Трябва да сте готови да давате на другите, дори когато нямате пълен сандък с пари, защото такава е целта ви. Тя няма нищо общо със сандъците, защото е духовна. Действайте като духовна личност. Давайте поне една десета от всичко, което получавате в живота си, на хората, които хранят духа ви.
      В моя случай този принцип винаги е привличал богатството. Винаги съм давал на другите, още от малък. Винаги ми е било лесно да подаря това, което имам в джоба си, дори да са само няколко дребни монети. Обичах да купувам неща за другите и да помагам по собствено желание на другите да живеят в по-голямо изобилие. Давах съм много повече от една десета от това, което печеля на хората, на които съм искал да помогна, и всичко се е връщало при мен десетократно увеличено. Това като че е част от невидимия божествен закон.
      Да живеете така, сякаш сте богати, означава да бъдете щедри. Да давате, без да очаквате нищо в замяна, означава да живеете в съгласие на първо място с духовната и чак след това с физическата си същност. Това е най-близкото до Бога състояние и тайната на чудесата, които сами ще сътворите в тази област. Халил Джубран има едно чудесно стихотворение на тази тема. Прочетете го внимателно - то е отражение на съзнанието за богатство, за което пиша в тази книга:

      „Има хора, които
      имат малко и дават всичко.
      Те вярват в живота
      и в щедростта му
      и кесията им не остава празна.
      Те дават с радост
      и радостта
      им е награда.
     
      Има и хора, които
      дават с мъка
      и тази мъка
      е за тях кръщение.
      Има и хора, които
      дават и не знаят
      мъка в себераздаването
      и не търсят радост,
      добродетели не проповядват.
      Те дават, както
      миртата в долината
      пръска уханието си във въздуха.
      Чрез техните ръце
      говори Бог
      и през очите им
      се усмихва на Земята."
      Когато Бог говори чрез ръцете ви и чрез вас се усмихва на Земята, защото се раздавате безрезервно, защото сте целенасочени и не искате нищо от никого, благополучието ще бъде вашата награда.
      • Когато усвоите изкуството да давате на другите, научете нещо не по-малко важно: изкуството да давате на себе си. Вземайте определен процент от всички пари, които получавате, и ги инвестирайте в себе си. Спестявайте ги във влог, който само вие контролирате. Гледайте на него като на фонд за чудеса и бъдете безкомпромисни при попълването на тази лична ваша сметка за израстване.
      Аз съм го правил през целия си съзнателен живот. Заделял съм част от всички приходи в един мой фонд за чудеса. Това ми е навик и никога не го забравям. Така още съвсем млад можех да бъда финансово независим.
      Ще се изненадате колко бързо ще расте този фонд и ще ви носи доходи, част от които веднага ще се върнат във фонда за чудеса. Ако човек започне да го прави още от детството, на тридесет години може вече да бъде финансово независим. Това не е нищо повече от материална инвестиция в благополучието ви. Чудесно би било да научите децата си да го правят - това ще им помогне по пътя към собственото им финансово добруване.
      • Не изпадайте в крайности в отношението си към парите. Може би гледате на тях или като на Божи дар, или като на най-големия враг на духовността. Парите често се превръщат в бойно поле за физически и духовни неща. Ако сте посъбрали пари, може би си мислите, че те са в конфликт с духовната ви природа. Не забравяйте, че ако целта ви е да давате неща, които изискват пари - за вас и за другите, и че ако сте безрезервно отдадени на целта си, парите сами ще дойдат при вас, за да ви помогнат в героичната ви мисия. Освен това, ако вярвате, че не заслужавате да имате пари и че те символизират всичко, което е недуховно, ще препречите достъпа им към вашия живот.
      Когато сте предани на висшите сили в себе си, през вас ще преминава много от силата на вселената. Тя може да намери материален израз в приток на пари и тогава ще се наложи да ревизирате двойственото си отношение към тях.
      Така че, отхвърлянето на парите е капан. Гледайте на тях като на нещо, което идва в живота ви, за да ви помогне да вървите към целта си. Не се отклонявайте от нея и използвайте тези пари - и всички други материални блага, които все повече прииждат към вас - за да служите на целта си. Възможно е да бъдете духовна личност и едновременно с това да притежавате хубави неща, да получавате много пари. Но не можете да бъдете духовна личност, ако парите са, за да ги трупате, или за да доказвате на себе си и на другите, че сте в някакво отношение по-добри от тях. Истинската сила идва отвътре, а вие живеете в материално тяло в материалния свят. Позволете на този материален свят да бъде в хармония с вътрешния и ще си изясните двойственото си отношение към парите.
      Аз гледам на парите, които идват в живота ми, като на енергия, която мога да използвам, за да вървя неотклонно към целта си. Те са благо и се използват като такова, ето защо продължават да идват при мен в достатъчно количество, за да мога да остана верен на целта си да живея като духовна личност, съществуваща в благополучие и помагаща на другите също да живеят така.
      • Разберете, че никога няма да се наситите на нещата, които не ви трябват. Ако жадувате за пари, и то за да придобиете власт над другите, те никога няма да ви се струват достатъчно. Вашата цел е в невидимия свят. там, където живеете. Парите и другите символи на благополучието се появяват в живота ви, за да ви помагат по вашия път. Ако не разберете това, може да получите много пари, но ще видите как те ви се изплъзват и изчезват. Ето един отличен пример от Йогананда за този начин на мислене, от който искате да се отърсите:
      „Веднъж видях рисунка на куче, впрегнато в малка, но добре натоварена каручка. Собственикът му беше намерил хитър начин да го накара да тегли каручката. На нея беше закачен дълъг прът, стърчащ над главата на Кучето. На края му висеше примамлива- наденичка. Докато напразно се стремеше да достигне наденицата, кучето почти не забелязваше как тегли тежката каручка.
      Колко много от деловите хора приличат на това куче! Те си казват: „Ако успея да спечеля още малко пари, най-после ще бъда щастлив" Кой знае защо, щастието - тяхната „наденичка" - все им се изплъзва. Те обаче се напъват да я достигнат и вижте какъв товар от грижи и проблеми влачат зад себе си!"
      •  Не допускайте грешката да очаквате богатството да дойде в живота ви, благодарение на чужди усилия. Вие сами градите просперитета в живота си. Това е вътрешен процес и трябва да се научите да не очаквате от другите. Дори да успеете да ги накарате да ви осигурят символите на богатството, те бързо ще изчезнат и дяволската примамка отново ще се вее пред очите ви, и ще страдате вечно от болестта, наречена „още". После нещо друго ще бъде „още" и винаги ще преследвате нещо и ще гледате навън. Поемете отговорността за отношението си към богатството и тази тема никога вече няма да ви причинява страдание.
      •  И накрая, извивайте благополучието в медитацията си. На вътрешния си екран се вижте като преуспяващи. Не позволявайте на картината да избледнее, каквито и обстоятелства да сте създали в живота си. Медитацията ще ви даде сценарий, който да следвате. Чрез нея показвайте какво искате да изживеете в реалния свят.
      Богатството е нещо постижимо от всекиго. След като е било възможно за мен, като се има предвид бедния ми произход, трудно ми е да си представя, че може някому да не е по силите. Връщайки се мислено към старите времена, разбирам, че дори и тогава съм имал съзнание за богатство. Защото то е вътре у човека.
      Наблюдавал съм как растат децата ми. Всички те някога са били малки бебета. Всички са плакали за някоя играчка или друг предмет, привлякъл непосредственото им внимание - обикновена дрънкалка или нечия чужда играчка. Те плачеха, докато получеха играчката, после я захвърляха и плачеха за нещо друго.
      Ние оставяме зад себе си бебешката си физика, но мнозина от нас никога не се разделят с бебешкия начин на мислене. Искаме да задоволяваме прищевките си. Но не знаем какво е това удовлетворение, вечно се стремим да получим още, преследваме богатството сякаш то е нещо външно. Тайната на богатството е, да можеш да го намериш. Ако перифразирам думите на Ейкис, няма път към богатството - то е пътят.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (01.10.2011)
Разгледан: 608 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.220.231.235          Неделя          07.03.2021, 11:12