Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)09:30
05.03.2021
Петък
44.192.112.123


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Да превърнете истинската магия в част от себе си

Вашата личност с всички описани в тази глава нейни елементи е ваше собствено творение. Вие можете да направите чудо за себе си, като я създадете такава, каквато можете да си я представите във всевиждащия и всезнаещ свой ум. Ето няколко стъпки, с които да проявите вашето ново аз - започвайки от днес.
      • Премахнете всички съмнения за това какви можете да станете. Живеете в духовен свят. Всичко, което знаете за себе си като физическо същество, има умствено съответствие - някакво ваше убеждение. Ако забелязвате недостатъци в характера си, причината е, че в системата си от убеждения имате мисловен еквивалент на недостатъка. Нарича се съмнение.
      Постоянно си напомняйте, че това, което сте, е резултат на всичко, което сте мислили. Вашият интелект, увереност, таланти, страхове и навици - всичко това е физическа проява на мисловен еквивалент. Можете да го промените като мислите спокойно, постоянно и упорито за това какви наистина искате да станете. Мислите ви ще бъдат семената, които ще посеете във физическия свят. В крайна сметка ще произведете там молекули, съответстващи на вашата мисловна картина. Както с мислите си създавате молекули, които би причиняват язва, така можете да сътворите каквото си пожелаете, стига да прогоните съмнението и да го заместите с вяра.
      • Престанете да използвате изрази, които погазват какво не искате да бъдете. Ако наричате себе си неспособен, тромав, глупав, страхлив или слаб, ще блокирате възможностите за проява на чудесата. Ако чудото за вас се състои в това да станете нещо, което никога не сте били, трябва да престанете да просвирвате тези стари записи.
      Започнете процес на утвърждаване, който отразява съзнание за увереност и сила. Говорете за неограничените си способности да усвоите всякакви нови интелектуални умения. Радвайте се на страховете, които сте преодолели. В разговорите с другите и със себе си подчертавайте колко сте способни. Не забравяйте, че това, което мислите и говорите, се превръща в действие. Ако говорите за слабостите си и ги защитавате, сигурно и мислите за тях. Помнете, че това, което казвате пред околните, дори да е подхвърлено между другото, отразява мисловен еквивалент. Ако искате увереност, трябва да говорите за увереността си и да привеждате примери в нейна подкрепа. Ако искате да сте страхливи, разказвайте на другите за страховете си с всички ужасни подробности, които ще продължат да ви убеждават в слабостта ви. Може да ви звучи опростено, но точно така се получава магическата промяна в характера. Запазете в ума си място за самоувереността и нека новите ви чудотворни мисли предизвикат материално съответствие в ежедневието ви.
      •  Съсредоточете се върху това, което поддържате, а не върху онова, което отхвърляте. Например, не мислете за това, че трябва да престанете да се ядосвате, защото така продължавате да мислите за ядове и това ще моделира поведението ви в материалния свят. Мислете за това, което искате да се осъществи. Мислете за здраве, хармония, любов и физическа лекота - и така ще действате. Ако мислите, че ви липсва талант или интелект, не си казвайте: „Няма да мисля за себе си като за невежа или неспособен" защото така мислите за невежеството и укрепвате мисловното съответствие на ограниченията. По-добре използвайте ума си за да се съсредоточите върху картини, като например тази: „Аз притежавам всичко необходимо, за да осъществя мечтите си. Аз съм безгранична част от съвършенството на този свят. Не съм грешка, а божествена необходимост" Подобни картини променят невероятно поведението ви във физическия свят. Ще действате според новата представа за себе си. която се основава върху възможностите ви, и ще видите как правите чудеса, които преди сте смятали за невъзможни,
      • Всеки ден си напомняйте, че сте целеустремени. Когато живеете целеустремено, вие с радост се раздавате и това щастие се отразява върху характера ви. Ще бъдете в състояние да проявите целия талант и интелект, необходими за осъществяването на целта ви. Няма да има нужда от тежък труд, нито от сложен график на задачите. Способността ви да изявите промените в характера си вече е неприкосновена. Интелектът, талантът, уменията и увереността в себе си няма да дойдат отвън. Те вече са утвърдени у вас. Това, което трябва да направите, е да се насочите към целта - състояние, в което се чувствате важни и изпълнени с вдъхновение. Когато умът ви е в такова състояние, всички необходими черти на характера ви ще се проявят от само себе си.
      Не забравяйте, че характерът ви не е резултат на влиянието нито на семейството, нито на културната среда, която ви заобикаля. Вие го създавате! Проявявала се е точно личността, която е трябвало да изпълнява задачите ви до този момент. Сега можете да се презаредите за най-важното пътуване в живота си. Излишно е да продължавате да изживявате старите променливи състояния, които вече не вършат работа. Бъдете целенасочени и в мислите ви няма да се промъкват недостатъци.
      • От време на време живейте по цял ден, доверявайки се напълно на интуицията си. Вътрешните гласове ще ви напомнят настоятелно, че притежавате всичко необходимо, за да бъде животът ви щастлив. Безшумните вътрешни разговори ще ви изкушават да спорите със себе си:
      „Мога да танцувам, ако поискам." „Ами, винаги си бил спънат."
      „Аз съм блестящ." „Глупости, нали в гимназията ти писаха двойка по геометрия."
      „Аз съм смел." „Как ли не, ти се страхуваш и от сянката си"
      „Аз" е вашата интуиция, а „ти" - физическият опит, който ви изтъква абсурдността на това да посягате към истинската магия. Трябва да се научите не само да вярвате на вътрешните гласове, но и редовно да ги следвате. Това са божествените напътствия, които ви се отправят! Когато знаете, че ги имате, и отказвате да повярвате в противното, ще видите как с вас стават чудотворни промени.
      Един ден. по време на кроса си, забелязах мъж и жена, които бяха изпаднали в затруднение. Някак си бяха останали вън от заключената си кола, взета под наем. Моторът работеше, а те отчаяно се опитваха да разбият ключалката и да стигнат до летището, докъдето имаше двадесет минути път. Няколко души се опитваха да им помогнат, включително и двама техници. Когато ги погледнах, интуицията ми се обади: „Може би можеш да им помогнеш." Но продължих да тичам, без да им обръщам внимание.
      На връщане, четиридесет минути по-късно, двойката, около която се беше събрала тълпа, все още се опитваше безуспешно да отвори колата. Аз пак ги подминах и вътрешният глас се обади по-настойчиво: „Върни се, сигурен съм, че можеш да им помогнеш." Тичах още стотина метра и вече не можех да се съпротивлявам на вътрешния глас. Върнах се при колата и заявих на изпадналата в паника жена, че мога да отворя колата, защото няколко пъти ми се е случвало същото. Нямах представа какво трябва да направя, но знаех, че съм там, за да им помогна и че мога да го сторя.
      Те се опитваха да захванат ключалката с извита закачалка за дрехи, но тя беше гладка, направена така, че да не допуска подобни похвати. Казах на жената: „Моторът работи, прозорците са автоматични, затова трябва да натиснем копчето с дълга пръчка." Обърнах се и идеалната за целта пръчка просто си лежеше там на земята. Извадих ключа си и открехнах прозореца точно толкова, че да пъхне тя пръчката и да докосне необходимото копче. Прозорецът се отвори по чудо и те потеглиха към летището.
      Тръгнах си поразен от силата на вътрешния глас, решен никога вече да не го пренебрегвам. Той казваше високо и ясно: „Целта ти е да помагаш, ще те направляват, върви с намерението си да помагаш и направи чудо за тези хора. Нали това е причината да бъдеш тук." Нямам представа кои бяха онези курортисти, дошли на Мауи, но знам, че съм духовно свързан с тях. Вътрешният глас, интуитивните божествени напътствия ми помагат да проявявам умения, които дори не съм допускал, че притежавам. Когато се появих там и се представих за специалист по отваряне на заключени коли, бях не по-малко от тях изненадан от думите си. Но кой знае защо знаех, че мога да помогна, и наистина всичко необходимо се оказа налице. Без обучение за ключар се оказа, че имам способности и умения да изпълня целта си.
      • Знайте, че дълбоко в  невидимата ви същност е скрита тайна. Тя ви казва: „Нямаш нужда от друго, вече си всичко, което ти трябва. Имаш божествена личност, позволи й да се прояви и престани да я съдиш. Притежаваш много таланти, насочи се към целта и те ще бъдат на твое разположение. Ти си блестящ и всички необходими за целта интелектуални умения ще се появят." Откажете се от мисълта, че сте „грешка", или че по някакъв начин сте онеправдани.
      Вие сте всичко, което трябва да бъдете. Външността и душата ви са в съвършено равновесие с всичко във вселената. Може да сте убеждавали себе си в противното. Ако е така, прегърнете тази нова действителност. Съвършенството ви си остава непроменено, но не и липсата на вяра в него, а най-важното тук е представата ви за себе си. Тайната, която е в центъра на цялото ви съществуване е, че вие вече сте всичко - без случайности, без недостатъци, просто божествен шедьовър, когото сте принизили във вътрешния си свят. Повярвайте на тази тайна и ще имате всичко, което ви е необходимо, за да живеете целенасочено. Ако се борите с нея, животът Ви ще бъде белязан от душевни терзания.
      • Припомнете си всички действия и черти на характера си като дете, които липсват в зрелия ви живот. Смукали сте си палците. Сега сте поумнели и не го правите. Удряли сте другите деца, когато сте се ядосвали. Сега сте поумнели и вече не го правите. Цапали сте се с храната и сте бъркали с пръсти в шоколадовата торта. Сега сте поумнели и не го правите. Препъвали сте се и сте падали, когато сте се учили да ходите. Вече не е така. Дробите и десетичните знаци са ви обърквали. Сега вече са ви ясни. Можем да продължим, докато се получи цяла книга. Запомнете, че „сега сте поумнели и вече не го правите", и нека това постоянно да присъства в съзнанието ви.
      Човек се променя постоянно, през целия си живот. Учи се какво да не прави и какви нови таланти, интелектуални умения и черти на характера да използва. Старите вече не вършат работа. Вие несъмнено вече сте се научили да не посягате да ударите сестра си, когато вземе нещо ваше. Подобно поведение не може да се скрие зад оправданието: „Винаги съм бил такъв, просто съм агресивен по природа." Нали сте поумнели! С това съзнание ще промените други свои черти на характера. Важната дума тук е „знание". Вие вече не се съмнявате, а знаете какво не бива да правите. Старото поведение е отстъпило място на знанието. Ако вървите по духовен път, това ще продължи през целия ви живот.
      Аз вече съм поумнял и не си казвам: „Нямам талант за това или онова", както не казвам и: „Аз просто съм по-некадърен от другите и никога няма да се науча да ходя. Сигурно цял живот ще пълзя." Поумнял съм и не казвам: „Не мога да напиша книга за чудесата и истинската магия", както не казвам: „Знам, че никога няма да се науча да събирам числа. Не мога да го схвана и това е." Поумнял съм и не казвам: „Страх ме е от нови предизвикателства", както не казвам: „В тъмното ме е страх от Торбалан,"
      Нали виждате колко е глупаво да продължаваме с тези стари аргументи. Нали сте пораснали и поумнели. Вярвайте, че ще постигнете необходимите качества, за да направите всичко, което ви трябва, и никога вече няма да повтаряте детинските представи за себе си от едно време.
      • Направете преглед на намеренията си. Не списък на желанията си, а преглед на това, което възнамерявате да изградите в себе си. Какъв човек искате да станете и какви качества са ви необходими за това – то е във ваша власт. Преди всичко, трябва да го знаете. После си кажете: „Възнамерявам да проявя необходимия талант и интелект, за да стана целенасочената личност, каквато съм предопределен да бъда." Тази отдаденост на собственото ви съвършенство е материалът, от който са направени чудесата.
      Ако „възнамерявате" да имате по-добра памет, ще я имате. Вместо да мислите за това колко много неща забравяте, съсредоточете ума си върху всичко, което сте в състояние да запомните: „Сетих се без никакво затруднеше за името на този човек. Паметта ми наистина се подобрява." „За първи път направих упражнението от йога без всякакво усилие. В мен се проявява нов талант." „Аз действително защитих позицията си пред онзи нахален търговски агент. Започвам да проявявам увереност в себе си.” Съсредоточете ума си върху намеренията си, а не върху онова, което не можете да направите. Така той се измества от желанието към действието и с помощта на твърдото намерение ще постигнете чудотворни промени в характера си.
      • Започнеше да се държите така, сякаш вече сте човекът, който искате да бъдете. Дори ако сте се убеждавали, че цял живот сте се страхували от тълпата, или че сте болнави, или пък че ви липсват интелектуални способности да общувате с определени хора, започнете да действате така, сякаш желаната от вас чудотворна личност вече е реалност. Точно така, преструвайте се!
      Хайде, тръгвайте и без да казвате на никого, че отвътре треперите и се тресете, проявете самоувереност в някаква ситуация, и се представете така, както никой не ви познава. В каквото и да сте убеждавали себе си, в този момент вече сте нова, удивително самоуверена личност. Изиграйте като роля това, което искате да бъдете. Изпълнението на ролята е част от материалния свят. Желанието е вътрешният глас.
      На този свят няма човек, който да е по-ценен от вас в Божиите очи. Божият дух е винаги у вас. Ще откриете една проста тайна: Всичко, което поискате да направите, е във възможностите ви. Всичко! Ключът е в силното желание, което е невидимо и неизмеримо, скрито във вътрешния ви свят. Ако наистина желаете нещо и можете да си го представите за себе си, можете и да го постигнете.
      Пътят, който аз извървях до тази истина, беше да се държа така, сякаш желаното от мен вече беше действителност. Когато кандидатствах в университета, знаех, че резултатите ми от приемните изпити не бяха най-добрите. Но през цялото време, докато траеше класирането, се държах така, сякаш вече бях приет. Приемах всеки разговор като възможност да го покажа. И напук на всичко бях приет. Бях го видял в ума си и знаех, че ще стане така.
      След като влязох, научих, че много малко от приетите завършват и защитават дисертация. Но се видях как минавам през тези три години и се дипломирам. През цялото време се държах така, сякаш ще успея. От самото начало, при всяко повдигане на темата, заявявах, че ще защитя докторат преди да навърша тридесет години, след три години редовно следване (съчетано с пълен работен ден и грижа за семейство и деца). На 6 май 1970 г., шест дни преди тридесетия ми рожден ден, си взех последния устен изпит. В ума си вече го знаех и действах така, сякаш е реалност, много преди всичко това да се случи в живота. Използвайте тази техника: Първо вижте в себе си как постигате това, което искате, после действайте в съгласие с мисловната картина, докато всичко се осъществи в материалния свят. Няма начин да не успеете.
      • Научете се да проигравате това, което искате да бъдете, първо наум и после в реалния свят, Ако например смятате, че нямате талант да пеете или да рисувате, направете го първо в душата си, после опитайте в реалния свят. Вижте се пред статива - как създавате шедьовър, точно като в мечтите си. С лекота, без усилие и предубеждения. Съветвайте се редовно с душата си по този начин. Пейте правилно във въображението си, наслаждавайте се на прекрасното усещане от свободата да излеете песента си. Забравете за всички в реалния свят, забравете реакцията им. Просто си позволете това вътрешно пътуване към таланта.
      Така ще направите чудо, свързано със способности, които никога не сте допускали, че притежавате. Вие живеете най-напред с душата си, изживявате всичко първо наум - коефициента си на интелигентност, навиците си, характера си, здравето си, безстрашието си. Обръщайте най-много внимание на това вътрешно измерение и знайте, че всичко, което сте изградили за себе си във физическото си битие, има вътрешен еквивалент. Точно в това измерение ще приемете напълно собственото си величие като човешко същество. Без ограничения, без да съдите, просто си позволете да плувате в океана от неограничени вътрешни възможности. Не е нужно да споделяте с някого тези мисловни сцени, нека те бъдат ваше лично пътуване. Ако ги следвате безусловно, ще ви отведат до истинската магия.
      • Напомняйте си, че ако смятате, че имате някакъв недостатък в характера, докато умът ви е съсредоточен върху несъвършенството, то ще продължава да се проявява. Никога няма да се наситите на това, което не искате. Лошото мнение за себе си ще продължи да ви преследва. Слабите ви интелектуални способности ще ви съпътстват неизменно, ако убеждавате себе си и другите в ограничените си възможности. Всичко, което възприемате като свой недостатък, ще става все по-лош недостатък, докато не убедите себе си в обратното. А от вашия избор зависи какво ще знаете за себе си. Ако имате възможност да избирате, защо това да не са по-скоро положителни неща? Самооценката ви е продукт на вашия избор. Помнете тази проста истина и тя ще ви послужи добре, за да направите чудеса за себе си.
      • Не търсете чужди мнения за характера си. Не искайте оценка от никого, Престанете да определяте способностите си с помощта на тестове за интелигентност. По-добре се съветвайте с божественото съзнание за неограничените си способности. Забравете какво казват другите за талантите ви, за физическата ви форма, за каквото и да е. Винаги се съветвайте с вътрешния си глас, с невидимия водач, който е неделима част от интуитивното ви съзнание.   Възможно е другите да ви поднасят „реалистични" оценки за способностите ви, но тяхното мнение не ви интересува, независимо дали е отрицателно или положително. Достатъчно ви е да знаете и да преследвате собствените си интереси. Ако се сблъскате с пречки, така да бъде. Радвайте се на препятствията като на поука, изпратена от Бога, и продължавайте напред по пътя си. Нека обезсърчителните думи на другите ви напомнят вашата решимост да насочите в мечтите си своя живот към целта. Не искайте нищо от никого. Любезно изслушвайте мненията, изпращайте любов и благодарност за тях и продължавайте да следвате вътрешния си глас.
      Лично аз се научих да избягвам ударите и стрелите, на които се натъквам в обществените си изяви. На пазара има милиони екземпляри от книгите и записите ми. Някои хора са влюбени в тях, други ги виждат в точно противоположната светлина. На мен ми стига да пиша и да говоря от позициите на целта си и да знам в себе си, че съм на правия път. Научих се да не обръщам внимание на коментарите и да вървя към целта си. Не се опитвам да се харесам никому с работата си. Просто правя това, което смятам за правилно, и винаги се стремя да направя живота на другите по-добър и да следвам висшата си мисия. Ако с труда си помогна на вас и на други хора, ще бъда много щастлив. Ако ли не. Въпреки това ще съм щастлив, че съм могъл да създам всичко това. Не ме интересува резултатът от усилията ми. Не резултатите ме мотивират, а вътрешното съзнание, че имам героична мисия и я следвам, независимо какво ще стане. Парадоксалното е, че откакто животът ми е целенасочен, писането и беседите ми вървят по-добре от всякога. Съветвам ви и вие да опитате вкуса на този парадокс. Не искайте нищо и ще получите много. Но ако целта в е да получаваше, ще живеете във вечен недоимък.
      • Изработете си програма за лично усъвършенстване - първо в ума си, после започнете да я прилагате в ежедневието си. Вижте се как играете гимнастика, как ядете повече зеленчуци и плодове, пиете повече вода и по-малко газирани напитки и алкохол, поглъщате по-малко токсини, посещавате занимания по йога, четете книги, които правят живота ви по-добър, слушате записи на тема духовно и физическо усъвършенстване и медитирате. Нарисувайте себе си как правите всичките тези неща, вижте желаните от вас резултати. Вижте в представите си как отслабвате, вече не се задъхвате, кръвното ви се понижава, холестеролът също, чувствате се леко и млади, привлекателни и доволни от себе си, вместо застаряващи. Ако постоянно поддържате тази картина в съзнанието си, ще започнете да я прилагате в ежедневието си. Ще видите как тялото ви реагира по прекрасен, чудотворен начин на тези мисловни представи.
      • Редовно медитирайте, за да си създавате вътрешна хармония и мир, които ще ви позволят да станете такава личност, която най-добре би изпълнила прекрасната ви божествена мисия сега и тук, на тази планета.
      Медитирайки, изживейте смъртта си, вижте се как навлизате в светлината и захвърляте дрехите, които сте наричали свое тяло. Оттам погледнете назад всичко, към което сте привързани, и осъзнайте колко абсурдно е то всъщност. Така ще можете да видите, че нищо не притежавате, че е точно толкова абсурдно да бъдете прибързани към вещи, колкото и към лицата и събития, които са се появили в сънищата ви. Пробудете се от медитацията знаейки, че вечната ви вътрешна същност е свободна от привързаност и тревоги. Да изпитате смъртта, докато сте живи, е изживяване, носещо невероятно просветление. То ви освобождава от страховете и ви показва кои сте всъщност. Когато откриете невидимата сила в себе си, това ви позволява да се отнасяте към физическия свят, където пребивавате, с дълбоко уважение, но без привързаност. Така ще сте свободни да бъдете целенасочени, вместо да преследвате резултати и награди за усилията си.
      • Използвайте медитацията, за да се освободите от етикетите, които някога сте си прикачвали, и от погрешните убеждения за неспособността да промените определени неща в себе си. Приемайте спокойно съвършенството си и факта, че имате всичко, което ви е необходимо, за да живеете целенасочено. В медитацията събудете съзнанието, че нямате нужда от нищо повече, за да постигнете чудотворни промени в характера си. Позволете си да изпитате усещането, че вече сте всичко, включително и чудо.
      Когато анализирате всичко казано в четирите глави за проявата на истинската магия във вашия живот, помислете върху тези думи на Херман Хесе и се старайте всеки ден да ги прилагате в живота:
      „Няма действителност, освен онази, която е в нас самите. Затова толкова много хора водят нереален живот. Те вземат картините извън тях за реалност и никога не позволяват на вътрешния свят да се наложи."
      Чудесата са нещо вътрешно, лично. Потопете се във вътрешния свят, за да направите там магията, която търсите. Наистина, това е единствената ви действителност.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (25.09.2011)
Разгледан: 533 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.112.123          Петък          05.03.2021, 09:30