Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)10:16
05.03.2021
Петък
44.192.112.123


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Целта и богатството - вашият билет към света на истинската магия

 Както неведнъж се посочва в тази книга, можете да изживеете истинската магия само като направите живота си целенасочен. Ако се съсредоточите върху ученето посредством страдание или посредством резултата, всъщност гледате назад за ориентация - и затова плащате скъпо в ежедневието си.
      В работата си може би посвещавате много време и енергия на неща, които са ви неприятни, но си казвате, че това е абсолютно необходимо, защото имате сметки за плащане, или семейство, за което да се грижите, или пък просто нямате друг избор. Погледнете на нещата така, като за по-голяма нагледност използвате цифри. Ако сте 99 на сто невидима същност (мисъл и дух) и само 1 процент форма (физическо тяло, в което се помещава душата) и ако правите нещо, което ненавиждате, значи сте по същество фалшив човек. Тялото ви прави автоматично необходимото, а вие си мислите колко ненавиждате положението си. Единият процент е достатъчен за рутинната работа, а 99 на сто мразят това, което вършите. Ако това, което мислите, се превръща в действителност, значи физическата част от живота ви е ужасна и отблъскваща. Не можете да се реализирате и нямате възможност да постигнете чудотворно богатство, докато водите отблъсващ живот. За да познаете чудесата ви трябват радост и хармония. Тогава можете да се пренастроите от страданието и резултатите към целта.
      Да се насочите към целта в ежедневната си работа и делничната си дейност означава да знаете, че целта предполага да давате, без да се интересувате от резултатите. Когато пренасочите съзнанието си към това как да служите на другите и съсредоточите живота си в това направление, ще можете да изпитате истинските чудеса в пътуването си към благополучието. Няма да има граници за онова, което ще получите в замяна на даденото и споделеното, когато те са вашето призвание.
      Мислете за благополучието като за безпределно изобилие в живота ви. Никога няма да го постигнете, като трупате вещи или като пресмятате какво ще спечелите за себе си. Помнете, че в по-широк смисъл не можете да притежавате нищо на този свят, нито пък да придобиете нещо - можете само да отдавате живота си. Върху това трябва да се научите да работите, за да познаете безграничното изобилие и благополучие в живота си.
      Когато разберете, че даването е ключът към вашето благополучие, ще разберете, че то е лесно достъпно. Не е толкова трудно човек да се раздава. Или може би е? Някои хора не виждат тук парадокс, те искат да живеят в богатство, но преди всичко пресмятат какво те самите ще спечелят. Затова работят, борят се, поставят си цели, но като че ли никога не ги постигат, никога не се насищат. Но ако изучавате живота на преуспелите в която и да е област, ще видите, че те не се съсредоточават върху това каква полза ще извлекат те самите. Ето един прекрасен пример, разказан от Шри-Кумар С. Рао в статия със заглавие „Тайната на свръхуспяващия" в броя на „Съксес" от юни 1991 г.
      „Един ден Мехди Факарзадех, най-добрият агент на „Метрополитън лайф", отива при клиент, страдащ от сърдечно заболяване, който иска да си прибере парите от застраховката. Вече няма смисъл да му се продават застрахователни полици. Повечето агенти (които преследват своите цели) биха му връчили формуляр и биха си тръгнали. Но не и Мехди, който е отдаден на това да помага на другите. Той попълва формуляра вместо клиента. След като установява, че той има полици и от други застрахователи, взема и техните формуляри, попълва ги и урежда плащането на сумите. Човекът настоява да му плати, но Мехди любезно отклонява предложението. Няколко дни по-късно обаче намира в пощенската си кутия списък на 21 приятели и роднини на този клиент - имената, рождените дати, броя на децата, и препоръка за пред тях. Мехди им продава застраховки за милиони долари."
      Ако постоянно си напомняте за водещата духовна, обществена и емоционална цел, която е и движеща сила на работата ви, ще видите как цялото ви състояние на благополучие се измества. На първо място в съзнанието ви е въпросът как можете да служите на потребностите на околните, съсредоточавате се винаги върху техните нужди и техния дял. Да бъдете целенасочени, най-общо, означава да живеете в мир със себе си, и от този мир да раздавате на другите.
      Моят опит като писател и лектор из целия свят, личните ми контакти с хиляди хора ме карат да вярвам, че това е единствената тайна, обща за всички постигнали чудотворно богатство в живота си. Това, което можете да получите, идва при вас. Колкото повече давате от себе си и колкото повече работите в услуга на другите, толкова повече се връща при вас. А когато се върне, тъй като на вас не ви трябва да го трупате и притежавате, сте склонни да го раздавате. Така се задвижва кръгът на истинската магия.
      Това, което важи за благополучието, се отнася и за всички останали области. Една авиокомпания, например, която се стреми преди всичко да обслужва добре пътниците си, ще просперира повече, когато цялата й организация се основава на това да служи на другите. Когато на каквото и да е ниво в бизнеса се пренебрегва нагласата да се служи на другите, цялата организация страда. Веднъж, качвайки се рано в самолета, дочух случайно саркастичната забележка на една от стюардесите: „Добитъкът пристига". Ясно ми беше, че изчезването на тази организация поради липса на клиенти е само въпрос на време. И тя наистина фалира. Служителите трябва да знаят в себе си, че имат привилегията да служат на онези, които са готови да им дадат от парите си, за да използват услугата им. Благодарение на клиентите те имат работа и затова трябва да ги ценят, да се грижат за тях. Цялото ударение трябва да пада върху това да се служи на клиентите, без значение дали това е удобно или неудобно на служителите. Каквото и да работите, това е винаги в сила. Ако работите в зъболекарски кабинет, целта ви е да служите на пациентите и да им помагате да подобряват качеството на живота си. Ако целта ви е да правите пари, да приемате и отпращате пациентите колкото може по-бързо, кабинетът ще запада, вместо да просперира.
      Но в тази книга аз се обръщам не към организациите, а към вас, скъпи читатели. Вие можете да променяте съзнанието си колкото си искате, но трябва също така да изместите фокуса на това, което правите, от резултатите към целта. Опитайте! Направете промяната за един месец и ще видите дали в живота ви няма да започнат да се случват чудеса.
      Насочването на действията ви към целта е въпрос на промяна на собствените ви убеждения. Не е нужно непременно да си сменяте работата или жилището, защото само чрез даването ще познаете истинската магия. В „Бхагавад Гита" Божиите думи по този въпрос към могъщия воин Арджуна са съвсем прости: „Стреми се винаги да служиш на доброто в света. Като се отдава на себеотрицателен труд, човек постига най-висшата цел на живота. Винаги мисли за добруването на другите." Обърнете внимание, че ударението пада върху мисленето. Последните Божии слова към Арджуна са: „Невежите се трудят за своя полза, Арджуна, а мъдрите - за добруването на света, без да мислят за себе си."
      Това може да ви се струва високопарно, но аз ви уверявам, че можете веднага да изпитате благотворните последици от този начин на мислене. Не е нужно да запаметявате някакви възвишени принципи. По-добре просто да установите връзка с по-висшата си същност, която е неизменно с вас, и да й позволите да поеме командването. Този начин на живот се оказва много лесен и прекрасен, защото е нужно не да работите по-усърдно, а да се отпуснете и да махнете от себе си напрежението.
      Колкото по-рядко трябва да си налагате този нов начин на живот, толкова по-лесно ще ви бъде да позволите на този принцип да стане ръководен в живота ви. Ако се върнете към сравнението между духовните и недуховните хора, ще видите, че това е по-скоро умствено, отколкото физическо упражнение. Тук става въпрос за това да позволите на естествената си същност да се осъществява спокойно и да знаете, че себеосъществяването е в даването, не в придобиването. Да се оставите на течението е идея, за която ще искате да научите повече, когато започнете да допускате в живота си желаното от вас богатство.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (01.10.2011)
Разгледан: 720 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.112.123          Петък          05.03.2021, 10:16