Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)18:30
06.03.2021
Събота
3.235.11.178


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

9. Научете се да действате така, сякаш вече живеете живота, който си представяте.

Дръжте се сякаш онова, което е в ума ви, вече съществува в реалния свят. Започнете да се отнасяте към мислите и визуализациите си като към нещо повече от прости отклонения на ума. Вие сте този, който създава мислите си, а те създават намеренията ви, които създават вашата действителност. Следователно най-напред трябва да започнете да пренебрегвате съмненията си важността на вътрешния ви свят и да действате така, сякаш желаните от вас картини вече са реалност. Това може би ви звучи като самозаблуда, но е единственият известен ми начин да преодолеете ограниченията, в които вярвате.
      Ако искате да бъдете изпълнени с енергия, а се държите като изморени, сами проваляте стремежа си. Дори ако погледнете в огледалото и видите бръчки и други признаци на умората, трябва да се държите така, сякаш въображаемата ви енергичност е реална. При никакви обстоятелства не позволявайте в тялото ви да се нанесе уморен човек. Утвърждавайте енергичната личност, която искате да бъдете, повтаряйте си, че въображаемата картина в ума ви вече е реалност - и я превърнете в реалност с избрани от вас действия. Това вече не е желание, а успех. Може да започва като самозаблуда, но в мига, в който действате така, сякаш чудото вече се е случило, вие го създавате за себе си. Дори ако ви се струва глупаво да се държите като богаташи, когато ви заобикалят белезите на недоимъка, все пак го направете. Само за миг се дръжте така, сякаш вече притежавате всичко, което ви е нужно. Повторете го в следващия миг - защото мигът е единственото, което истински притежаваме.
      Същият принцип се отнася за отношенията ви с другите и за помощта, която им оказвате, за да опознаят царството на истинската магия. Отнасяйте се към тях сякаш могат да бъдат или да имат всичко, което желаят, виждайте ги такива. Ако кажете на едно дете: „Ти вече си блестящ и талантлив, знаеш как да направиш това. Аз разбирам, че си страхотен и въпреки всичките ти възражения, дълбоко в себе си знам, че си способен да постигнеш всичко, което решиш", ще му дадете висок старт. Когато децата ми се съмняват в себе си, аз проявявам разбиране, но винаги се отнасям към тях като към хора, които са в състояние да постигнат всичко: „Знам, че сега не ти се вярва, но аз съм сигурен в това. Според мен, ти вече си подготвен, но си решил да не го проявяваш и да се съмняваш в себе си. Може да заблудиш другите, понякога дори и себе си, но мен не можеш. Аз знам."
      Веднъж като му хванете чалъма, не след дълго ще се отнасяте към всички така, сякаш те изживяват свои собствени чудеса. Възрастните си родители, които обичат да се оплакват, ще виждате като способни да преодолеят самоналожените ограничения. Ще се отнасяте към тях като към способни на това. Към болния ще отправяте думи за здраве: „Ти си твърде силен и здрав, за да си помисляш дори за болест. Вече се лекуваш." По същия начин ще подхождате към собственото си здраве, ще гледате на себе си като на човек, който е добре и няма да позволявате на ума си да саботира тялото с очаквания за болест и безпомощност. Е, счупеният крак си е счупен крак, но само от вас зависи дали ще изберете да гледате на това като на нещастие. Ако решите, че травмата няма да ви прикове на легло, че няма да си мислите колко сте нещастни, а ще правите всичко, което бихте правили, ако кракът беше здрав, това ще бъде вашата действителност.
      Наблюдавал съм неведнъж бременната си съпруга Марси, която се държеше сякаш няма никакви пречки да прави всичко, независимо от бременността. Мислите й бяха за активност, здраве, жизненост и възторг пред растящия в нея живот. После изживяваше точно така и действителността - роди седем деца, винаги с този подход към чудото, което сама сътворяваше. Виждал съм и много от приятелките ни бременни, постоянно оплакващи се и предричащи колко ужасно ще е всичко. Те също създаваха своята действителност. Ако се научите да действате така, сякаш чудото, което търсите в ума си, вече е реалност, ще направите огромна стъпка към удивителния свят на истинската магия.
      През 1965 г, преподавах в една частна гимназия в Детройт, щата Мичиган, а вечер ходех на курсове. Веднъж бях в учителската стая след часовете и чух директора да пита секретарката дали някой от учителите е наясно с държавните субсидии. Търсеше човек, който да оглави специална програма, изискваща федерално финансиране, но не познаваше никой квалифициран за подобно трудно начинание. По това време аз не печелех много и идеята за допълнителен доход, съчетая с ръководенето на специална програма за обучение на ученици в неравноправно социално положение, ми се стори чудесна. Веднага казах на директора, че съм специалист по държавните програми за финансиране, че мога да напиша проект и да спечеля финансирането му. Говорех и сам не можех да повярвам на ушите си. Обявявах се за експерт по нещо, което само смътно познавах.
      Той се съгласи и същата вечер прекарах шест часа в университетската библиотека, изчитайки всичко за държавното финансиране на учебни програми за младежи в неравноправно социално положение. Още на следващия ден написах проекта, следващ намерените в библиотеката указания. Назначих се за директор на програмата, направих подробен бюджет за необходимите средства, включително собствената ми заплата и по модела, който намерих в едни федерални документи, го оформих и изпратих във Вашингтон.
      Три седмици по-късно получихме държавна субсидия и аз се оказах щатният експерт по държавно финансиране на специални проекти. Още две училища ме поканиха за консултант и предложиха да ми платят за провеждането на семинари за техните преподаватели по държавно финансиране. Ето че имах добре платена втора работа, помагах на онеправданите млади хора, а моят директор благодареше на щастливата си звезда за късмета да има сред преподавателския състав щатен „експерт" точно в нужния момент.
      Когато видите нещо във въображението си и действате така, сякаш то вече е реалност, вие получавате не само необходимите знания, но и буквално правите чудеса за себе си. Ако вярвате, че никога не можете да оглавите подобно начинание, защото „нямате необходимото образование, препоръки, опит" или каквото и да е, това ще е основата на действията ви. Действайте, сякаш вече сте експерт, дори ако в началото трябва да се самозаблуждавате. Ако достатъчно вярвате в себе си и ако сте готови, учителят ще се появи и ще получите всичко необходимо за извършването на работата.
      Този процес започва в ума. Той ви позволява да видите отвъд физическите белези, да прозрете в друго измерение, където всичко е възможно и всяко знание може да се придобие. Когато казах на директора на моето училище, че съм специалист, аз не лъжех нито него, нито себе си, а виждах отвъд физическата действителност в онези незрими селения, където знам, че мога да направя всичко, което реша. В ума си аз бях специалист и трябваше само да прехвърля знанията си от света на мисълта в материалния свят. Както се оказа (и както почти винаги се оказва), експертът е човек, който вярва в знанията си на специалист и не се страхува да действа според това си убеждение. Макар че не бих се заел да правя мозъчна операция, не се съмнявам, че ако си представя себе си като хирург, мога да получа необходимото образование. Очевидно, то би отнело доста повече време от една вечер в библиотеката.
      За повечето неща, които искате да постигнете, можете доста лесно да придобиете всичките нужни знания, но трябва да започнете силно да вярвате и да действате сякаш онова, което виждате във въображението си, вече е действителност. Никога не съм си представял себе си като мозъчен хирург, но мога да си представя, че съм способен да работя в най-различни области. Всъщност съвсем малко са професиите, където не мога да си представя, че бих могъл да успея, включително политиката, администрацията, управлението и дори техническата област, при това с минимално обучение. За себе си знам, че ако повярвам достатъчно силно в нещо и имам достатъчно увереност в себе си, за да науча необходимото, малко са нещата, които не мога да постигна за кратък период от време. Щом веднъж знаете, че нещо е по силите ви и действате съгласно това знание, средствата стават очевидни. Да действате сякаш сте това, което искате да станете, и да знаете, че можете да го постигнете -това е начинът да прогоните съмнението в себе си и да навлезете в царството на истинската магия.
      ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТАЗИ МИСЛОВНА НАГЛАСА:
      • Ако искате да постигнете нещо, което винаги ви е убягвало, още днес, поне за един ден, се дръжте така, сякаш вече сте го постигнали. Ако например винаги сте искали да бъдете в отлична физическа форма, но никога не сте я постигали, днес действайте така, сякаш сте физически съвършени. Запитайте се: „Какво бих направил, ако съм в идеална форма?" Направете го днес. Идете до магазина пеш, вместо с кола. Преплувайте петдесет дължини на басейна. Хранете се здравословно. Спортувайте. Прочетете книга за храненето. Иначе казано, живейте във физическия свят така, сякаш желаното в ума ви вече е действителност. Това е пътят към чудесата. Ако искате да бъдете самоуверени, но обикновено не сте, днес - поне днес -действайте така, както би действал увереният в себе си човек.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (20.10.2011)
Разгледан: 620 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.235.11.178          Събота          06.03.2021, 18:30